TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabisrikollinen, kiitos siitä!

Olen ollut koko aikuisikäni rikollinen lain mukaan.

Ainut rikokseni on, että olen tutustunut kannabikseen ja sitä käyttänyt koko ikäni. Siis 18 vuotiaasta saakka. Nyt ikää mulla on 43 vuotta.

 

Tuomitkaa vapaasti ja kertokaa minulle sovelias tuomio.

 

Tuomion kun on kärsinyt saa kuulemma hyväksynnän tai ainakin vapauden.

 

Mä lusin joka päivä, kunnes minut vapautetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän JarkkoSalo kuva
Jarkko Salo

25 vuotta MarJaanan kanssa tallattu tätä elämää.. Ainoa ongelma mikä on tullut vastaan, on H-merkintä, ja jokusia satasia sakkoja.. En puolustele enkä vastusta (koska oma valinta aikuisen kehoon), tämä on minun valintani, ja kuka teistä on minua tuomitsemaan?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itsekin sakkoja oon maksanut ja kotinikin on muutamaan kertaan kannabiksen takia pengottu.

Käyttäjän JarkkoSalo kuva
Jarkko Salo

Pakko lisätä tähän vielä, alkoholsta (lue; perseily) johtuneet korvaukset on olleet kymmen, sata, ellei jopa tuhat kertaiset vrt. tuohon yrttiin.. Oppia ikä kaikki..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mulle alkoholi ei nuoruudessa sopinut yhtään, sekoilin huolella ja satutin ystäviäni. Kasvi auttoi tuohonkin käytttäytymiseen ja opin olemaan. Olin 8 vuotta kokonaan ilman alkoholia. :) Silloin huomasin myös mikä painostus kohdistuu ihmiseen joka ei holia nauti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mikä on totuus "H-merkinnästä"? Virallinen Suomi kun ei tuota myönnä oikeastaan lainkaan, mutta huumeiden käyttäjien keskuudessa sitä pidetään yhtä todellisena kuin taivas tai maa. Rikosrekisteri on tietysti olemassa kaikista rikoksista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Totuus on että kärykin merkitsee. :) Ja syrjäyttää. Mun nimi on poliisin mustassakirjassa kuten monenkin muun ihmisen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"irallinen Suomi kun ei tuota myönnä oikeastaan lainkaan, mutta huumeiden käyttäjien keskuudessa sitä pidetään yhtä todellisena kuin taivas tai maa. "

Kokemukset kertoo, että tuo on todellisuutta. Ehkä ei ole, mutta laki on mikä on ja se syrjäyttää ihmisiä, se on hyvä tunnistaa ja todeta.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Kuka helvetti on niin tyhmä, että haluaa mitään pysyväis-merkintöjä ????? Ai niin... ...USAn rajalla voi joutua selittelemään suomalainen siitä... mutta dokkarissa lääkekannabista poltelleet Kanadan rajalla USAahan mennessä autolla oli täysi tarkistus, mutta USAn rajavartijat lopulta sanoivat pariskunnalle, että tervetuloa USAan, mut elkää seuraavalla kerralla poltelko just ennen rajaa. Muutaman päivän kuluttua Kanukit ei tarvi edes repsua, kuten näillä oli.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä olen kestänyt tätä elämää jo 80 vuotta ilman tippaakaan huumeita ja ilman tupakkaa. Nuorena ei ollut edes viinaa, itse tehtiin kiljua toisinaan. Nyt synttärijuhlissä sain viisi pulloa hyvää konjakkia lahjaksi. Sekin kuluu hitaasti, pullo pari vuodessa. Eli tällaista kitkuttelua elämä on ollut, vain naisista on ollut tilapäistä iloa silloin tällöin, tosin harmiakin.

Olen vakavasti harkinnut että pitäisi panna elämä ranttaliksi edes tässä loppuvaiheessa, olisihan tässä vielä kymmenen tai parikymmentä vuotta jäljellä. Eikä mitään ruohoa vaan jotakin ärsyä ainetta suoraan suoneen. Mutta ei ole yhtään tuttavaa joka auttaisi pääsemään makean elämän alkuun.

Käyttäjän JarkkoSalo kuva
Jarkko Salo

Naisista on mulle ollut 100-0 enemmän harmia kuin tuosta "huumeesta".. YMMV

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvä sinulle.

Me kaikki olemme erinlaisia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"mitään ruohoa vaan jotakin ärsyä ainetta suoraan suoneen"

Juu, ensimmäinen kannabispiikki tappaa heti. Kertoi aikanaan Itälän Ville.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Mutta ei ole yhtään tuttavaa joka auttaisi pääsemään makean elämän alkuun."

Oletan että tuo koko kommentti on trolli mutta vastaan kuitenkin.

Jos joku todellakin haluaa laittaa elämän ranttaliksi ja haluaa aloittaa huumausaineiden käytön niin ei se ole nykyisistä kavereista kiinni. Huumausaineiden käyttö on yllättävän yleistä. Jos omaa normaalit sosiaaliset taidot ja tutustuu baareissa ja kerrostaloalueille eniten "päihteitä" suosiviin ihmisiin niin huumeporukoihin pääsee liittymään yllättävän helposti. Jos baarista löytää muutaman sosiaalisen "rastaletin", lyöttäytyy puheseuraan ja tarjoaa vielä oluet, niin voi hyvinkin helposti jo baarin ulkopuolella päästä mukaan "sauhurinkiin". Ja kun vähän porukoihin tutustuu niin yllättävän helposti löytää jonkun joka diilaa tai hakee.

Toinen vaihtoehto on perehtyä nettimaailmaan. Vaikka sipuliverkko taisi poliisin toimesta kaatua niin aina löytyy uusia sivustoja ja nettimyyjiä. Jos mielenkiintoa piisaa tutustua dark-webiin, VPN:n ja kryptausohjelmiin ja lukemattomaan määrään nettisivustoja niin muutaman päivän päästä paketti on jo postissa tulossa.

Kolmas vaihtoehto on esittää onnistuneesta kipupotilasta tai tiettyjä mielenterveyssairauksia niin lääkäriltä voi saada ihan laillisen reseptin tiettyihin PKV-lääkkeisiin. Ja jos on ihan pakko "rännätä" niin apteekista voi käydä ostamassa neulat ja ruiskut.

Normaaleilla sosiaalisilla taidoilla varustettu ihminen pääsee huumepiireihin aivan varmasti jos vain haluaa. Ja jos omaa atk:n perustaidot ja vähän lukutaitoa niin netistäkin saa aivan varmasti aineita tilattua. Mutta olen edelleen käsityksessä trollauksesta, ei todellisesta ongelmasta ettet saa mistään huumausaineita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei tuo ole trollaus. Tuo on ihmisen kommentti aiheesta josta hän ei tiedä mitään. :)
Huonoa huumoriaa tai surkeaa sarkasmia.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

En oikein tiedä näistä 'suosittelu' painikkeista, koska on useampi asia esillä ja eri myös.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Olli Niinimäki

Minäkin olen ollut kantsurikollinen koko aikuisikäni.

En useimmiten ole erityisen katkera asiasta. Jonkinlainen anteeksipyyntö tietysti on ihan välttämätöntä valtion jossain vaiheessa esittää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei tarvitse olla katkera. Itseäni huolettaa ne nuoret jotka lain takia syrjäytetään yhteiskunnasta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Huumausaineen käyttäminen ja siitä kiinni jääminen ei vielä luo rikosrekisteriä. Rikosrekisteri tarkoittaa kansanomaisesti sitä, että on saanut jostain oikeusasteesta lainvoimaisen vankeustuomion.

Sen sijaan mm. huumausaineen käyttörikokset siinä kuin muutkin rikkeet näkyvät poliisiasiain tietojärjestelmässä, jota viranomainen käyttää mm. tehdessään eriasteisia turvallisuusselvityksiä. Siellä näkyvät merkinnät poliisin epäilemästä huumausaineen käytöstä voivat vaikuttaa esim. työpaikan saamiseen ja useimmiten estävät mm. kuntien ja valtioiden virkoihin pääsyn pl. poliittiset virat.

Tällä seikalla ei tiettävästi ole mitään merkitystä huumausaineiden päivittäiskäyttäjillä, koska he eivät yleensä ole ns. aktiivisia työnhakijoita.

Huumausainerikollisuutta on kahdenlaista.

Niin sanotut mietojen aineiden käyttäjät eivät yleensä syyllisty muuhun kuin laittomaksi määriteltyyn aineeseen ryhtymiseen. He eivät vahingoita muita eikä käyttörikoksella ole asianomistajia.

Vahvojen huumausaineiden käyttäjät ovat huomattavasti vaarallisempia. He tekevät rikoksia rahoittaakseen aineiden käytön ja törttöilevät liikenteessä. He aiheuttavat toiminnallaan jopa huomattavaa yhteiskunnallista haittaa ja vahinkoa.

Toinen kategoria ovat sitten tahot, jotka pyrkivät hyötymään huumeenkäyttäjistä taloudellisesti. He ovat niitä henkilöitä, jotka pyörittävät ammattimaista huumausainekauppaa, valmistavat, jalostavat, myyvät, välittävät, rahastavat ja tarvittaessa myös tappavat.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Teppo Syvärilä monissa kirjoituksissaan puolustaa kannabiksen käyttöä.
Jotkut vastaajista kertovat käyttäneensä ainetta vuosia. Eli kaikki käyttäjät ovat tyytyväisiä. Vain sen haluaisin tietää, miten suuren nautinnon aineesta saa? Kannattaako aloittaakaan?

Yksikään tupakoitsija ei ole suositellut sen käyttöä. "Älä vaan aloita!" Keuhkolääkärikin kysyy että oletko tupakoinut tai ollut asbestin kanssa tekemisissä.

En ole kuullut tai lukenutkaan että alkoholistit kehoittaisivat mm. nuorisoa ryyppäämään.
Niin Teppo, onko nautinto ollut hintansa väärti?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olenko jotakin kehoittanut aloittamaan yhtään mitään.

Tupakka tappaa, alkoholi tappaa, kannabis ei. :)

Minä itse olen huolissani alaikäisten päihteiden käytöstä ja usein myös kritisoin nykylakia hyvästä syystä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@19. Polttaminen kannabiksen kanssa on aina haitta, kun myrkytetään keuhkoja. Vaporaattori taas tuottaa vain sitä kasviksen höyryä ja sitä imaistaan puhtaana keuhkoihin.

On tämä kyllä alkoholia parempi vaihtoehto. Toisille alkoholi ehkä sopii mutta toisille ei lainkaan, pätee tässäkin asiassa.

Minä siirryn välittömästi kannabiksen puolelle ja lopetan alkoholin käyttämisen, kun se kannabis tulee lailliseksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Polttaminen on toki riski, mutta ei niin suuri kuin tupakan kohdalla.

"Minä siirryn välittömästi kannabiksen puolelle ja lopetan alkoholin käyttämisen, kun se kannabis tulee lailliseksi."

Samoin minä. Sitten kuin laillista lopetan kokonaan alkoholin käytön.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Sipilän hallitukselle vinkki.
Mallia Kaliforniasta, maailman kuudenneksi vai setsemänneksi suurin talousalua laillistaa huomenna kannabiksen. Lääkekannabishan siellä on ollut 20 vuotta laillista.

Yhtää kannabiksen käyttäjää tai edes kotikasvattavaa ei pidä rankaista. Eikä muidenkaan huumeiden käyttäjiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset