TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Hyvää uuttavuotta kaikille!

Toivotan kaikille hyvää ja parempaa uuttaavuotta 2018!

Erityisesti kaikille jotka lukevat aivopierujan ja jopa kommentoivat niitä!

Lämpimät ja paremmat uudet vuodet teille, jotka salaatte ja olette kaapissa. Vielä tulee aika jolloin saatte olla rauhassa rauhassa omia itseäni, vailla salailua.

Omalla kohdalla voin sanoa että on terapeuttista ja eheyttävää puhua asiasta julkisesti, ilman salailuu, ilman pelkoa muiden tuomioista.

Onneksi minulla on hyvä ja tietävä verkosto.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvää Uutta Vuotta 2018 kaikille tasapuolisesti!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hyvää Uutta Vuotta! Viime päivät ovat taas osoittaneet miten surullisia tapauksia ovat politisoidussa pelkopilvessä elävät lajitoverit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvää Uutta Vuotta sinullekin! Olet hyvä keskustelija ilman "ad hominem" ulottuvuutta. Siksi on mahdollista debatoida hedelmällisesti.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja kaikille muillekin alustan kirjoittajille-mielipiteistä riippumatta!

Toivon myös, että lääkekannabis saa tänä vuonna paremman ja asiallisemman vastaanoton.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Hyvää ja raitista uutta vuotta kaikille!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kiitos vain uudenvuodentoivotuksista ja sitä samaa minäkin toivottelen.

Siitä kannabiksesta sen verran, että vaikka en ole koskaan ottanut, paitsi lääkärin määräämän opiaattipohjaisen kipulääkkeen muodossa, olen tullut vakuuttuneeksi siitä ettei kannabis tuota enempää riippuvuutta kuin tupakka tai alkoholikaan, eikä se ole sen epäterveellisempääkään.

Sitä vain ihmettelen että miksi sitä kuitenkin pitää laillistamaan ryhtyä. Olisin pikemminkin sitä mieltä että sekä tupakan että alkoholin käyttöä pitäisi niitäkin edelleen rajoittaa ja tehdä se hankalammaksi.

Olen siis alkoholinkin käytön vapauttamisen suhteen eri mieltä eduskunnan enemmistön kanssa ja suosisin mieluimmin lisärajoituksia kuin lisävapautta.

Mitä kannabiksen käyttöön lääkkeenä tulee, niin olen sitä mieltä että siinä asiassa pitäisi päästä tabuista eroon ja mikäli lääkärit on sitä mieltä että kannabiksesta voi sairas saada apua, niin ei sellaista kieltoa saisi olla että sen käyttö lääkkenä kiellettäisiin, vaikka sillä olisikin huumevaikutus ja vaikka se aiheuttaisikin jonkinverran riippuvuutta.

Terveille ihmisille ei sensijaan pitäisi näitä riippuvuutta aiheuttavia huumeita sallia ja vaikka niiden käyttöä ei voi kokonaan kieltää tai lopettaa, pitäisi sitä käyttöä mieluimmin vaikeuttaa kuin edistää. Eduskunta menettelee väärin edistäessään alkoholin kuluttamista väestön piirissä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Siitä kannabiksesta sen verran, että vaikka en ole koskaan ottanut, paitsi lääkärin määräämän opiaattipohjaisen kipulääkkeen muodossa, olen tullut vakuuttuneeksi siitä ettei kannabis tuota enempää riippuvuutta kuin tupakka tai alkoholikaan, eikä se ole sen epäterveellisempääkään."

Nyt en oikein ymmärrä miten opioidit liittyvät kannabikseen. Muutenkuin niiden käyttöä ollaan saatu laskettua kannabiksen avulla.

Tutkimustieto kertoo, että alkoholi ja tupakka on voimakasta riippuvuutta aiheuttavia aineita, kannabis ei. Voit tarkistaa tämä YHL:n sivulta.

"Olen siis alkoholinkin käytön vapauttamisen suhteen eri mieltä eduskunnan enemmistön kanssa ja suosisin mieluimmin lisärajoituksia kuin lisävapautta."

Itse kannatan vapaampaa alkoholipolitiikka mitä nykyhallitus.

"Mitä kannabiksen käyttöön lääkkeenä tulee, niin olen sitä mieltä että siinä asiassa pitäisi päästä tabuista eroon ja mikäli lääkärit on sitä mieltä että kannabiksesta voi sairas saada apua, niin ei sellaista kieltoa saisi olla että sen käyttö lääkkenä kiellettäisiin, vaikka sillä olisikin huumevaikutus ja vaikka se aiheuttaisikin jonkinverran riippuvuutta."

Tässä olen samaa mieltä, mutta tuo riippuvuuspotentiaali juttu tökkii, koska kannabis ei aiheuta juurikaan riippuvuutta.
On myös olemassa CBD lajikkeita jotka eivät huumaa ollenkaan ja auttavat esim epilepsiaan.

"Terveille ihmisille ei sensijaan pitäisi näitä riippuvuutta aiheuttavia huumeita sallia ja vaikka niiden käyttöä ei voi kokonaan kieltää tai lopettaa, pitäisi sitä käyttöä mieluimmin vaikeuttaa kuin edistää. Eduskunta menettelee väärin edistäessään alkoholin kuluttamista väestön piirissä."

Kieltolait lisäävät vai ongelmia, kuten alkoholin kohdalla aikoinaan ja nytten huumeiden kohdalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset