TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Voihan Lonkero - Kalifornia laillisti kannabiksen!

Suomessa riemuitaan kun nelonen ja lonkero vapautui Alkosta kauppoihin myyntiin.

Isompi asia tapahtui Kaliforniassa jossa kannabis on nyt laillinen päihde. Lääkekannabis on ollut siellä laillista 1996 vuodesta saakka.

Tämä kannabiksen laillistaminen on iso asia, Kalifornia on yksi maailman suurin talousalue ja tulee näyttämään suuntaa jopa globaalilla tasolla.

"Uutistoimisto Reutersin mukaan kannabiksen vuosittainen myynti liikkuu Kaliforniassa useissa miljardeissa dollareissa. Kalifornia on yksi maailman suurimmista talouksista. 

– Kalifornian pääsy säännöstellyille kannabismarkkinoille on todella iso asia, sanoo marijuanan myynnin vapauttamista ajavan Marijuana Policy Projectin lakimies Heather Azzi Reutersille.  "

"SUURIN muutos on raha. Amerikkalaiset käyttävät marihuanaan arviolta 40–50 miljardia dollaria vuodessa, mikä tekee siitä maissin jälkeen Yhdysvaltain toiseksi arvokkaimman viljelykasvin. Kun marihuana laillistetaan, sen kasvattamista aletaan valvoa ja verottaa. Se tuo Kalifornialle lisätuloja, ja sen toivotaan vähentävän huumekauppaan liittyvää väkivaltaa ja kartellien valtaa."

Tolkullista olisi myös Suomessa aidosti keskustella kannabiksen asemasta, sehän kielto ei perustu mihinkään tutkimuksiin. EU ei rajoita kannabiksen laillistamista.

Laillinen kannabis toisi myös Suomeen rahaa ja työtä, lisäksi se säästäisi poliisin kuluja sekä oikeuslaitoksen.

Myös Kanada laillistaa tänä vuonna kannabiksen viihdekäyttöön.

 

Lähteet ja linkit:

Kaliforniassa marihuana ilmestyi kauppojen hyllyille – myynnistä odotetaan miljardibisnestä

Hippien kehto Kalifornia laillisti marihuanan: Kannabiksen viihdekäyttö tuli tänään luvalliseksi kaikille yli 21-vuotiaille

Kaliforniassa pössytellään vastedes laillisesti

Recreational cannabis use becomes legal in California 

You Can Now Buy Legal Recreational Marijuana In California

Cannabis law brings broad pot legalization to California

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Muutama asia on vakio Puheenvuorossa: Syvärilän liki päivittäiset kannabis-puheenvuorot on yksi niistä ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

USA on tiennäyttäjä monessa asiassa

Jo vuonna 2010 USA:n Korkein Oikeus linjasi päätöksessään, että jokaisella USA:n kansalaisella on oikeus omistaa ja kantaa asetta osavaltion tai yksittäisen kaupungin päätöksestä riippumatta.

Vapaudenpatsas on onnistunut symboli USA:lle, ei pelkästään New Yorkille.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kappas Ylekin heräsi uutisoimaan aiheesta. Hyvä niin.

Marihuanamyymälät avasivat ovensa Kaliforniassa – Kannabiksen ostaminen viihdekäyttöön muuttui lailliseksi
Kalifornia odottaa marihuanan myynnistä huomattavia verotuloja. Yli viidesosa amerikkalaisista asuu osavaltioissa, joissa kannabista voi ostaa laillisesti viihdekäyttöön.

https://yle.fi/uutiset/3-10001606?origin=rss

Jani Kuusela

Suomi nousuun hamppua kasvattamalla ja myymällä turisteille. Revontulet näyttää paljon hienommilta pienissä pössyissä. Sillä tavoin nelosoluet ja lonkerot jää kauppojen hyllyille ja samoin niitä seuraavat väkivaltarikokset ja myrkytykset. Suomeen virtaa solkenaan kannabisturismia ja ulkolaista pääomaa. Mutta ei. Ei tietenkään. Elämme sääntösuomessa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Muutamat asiat selviävät parhaiten tekemällä ihmiskokeita. Toivottavasti tässä on alan tutkijat suorittaneet jo mittauksia aiemmin vallinneesta tilasta ja sitten tietenkin nyt muuttuneesta tilasta. Jotkin muutoksen seuraukset näkynevät vasta seuraavassa sukupolviessa, joten ihan hätäisesti ei lopullista kokonaiskuvaa saa selville.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabista on käytetty tuhansia vuosia. Eiköhän siinä ole ihmiskoetta kerrakseen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hasis ja kannabis ovat olleet suosittuja humehita lähi-idässä jo vuosisatojen ajan.

Onkohan hasiksen ja kannabiksen syytä, että lähi-itäläiset ovat jääneet kehityksessä keskiajalle?

Lähi-idässä kannabis tuli päihteenä yleiseen käyttöön arabialais-islamilaisessa maailmassa 1100-luvulla. Yhteiskunnallinen ongelma siitä tuli parisataa vuotta myöhemmin. Lähi-idässä päähuumeet ovat aina olleet oopiumi ja hamppu eri muodoissaan. Arabian kielen sana hašīš tarkoittaa ”ruohoa” ja saattaa viitata sekä hasikseen että kannabikseen. Hamppu kasvaa Lähi-idässä villinä, joten tuote oli halpaa. Lisäksi islam suhtautuu viiniin kielteisesti.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #8

Ei Lähi-Idässä olla keskiajalle jääty. Tämä keskiajalle jääminen lienee lähinnä Afrikkalaisten valtioiden "ongelma". Lähi-itä on "kulttuuriselta" kehitykseltään lähinnä 1900-luvun alkupuoliskoa. Siellä on olemassa suuret tuloerot ja omaisuus keskittynyt kuten Suomessakin vapaussodan aikoihin. Me suomalaiset teurastimme toisiamme kuin Lähi-Idässä tänäpäivänä. Toisaalta uskonnollisten ja ideologisten jännitteiden luomat sodat ja taistelut antavat viitteitä 1940-luvun Saksan tai Japanin kulttuurillisesta kehitystasosta joissa "heikot" ja vääräideologiset piti hävittää. Uskonnon korostunut merkitys on myös osasyy Lähi-Idän ongelmiin. Vertailuksi voisi ottaa Suomen jonka taloudellinen ja ihmisoikeudellinen kehitys on edennyt sitä enemmän mitä liberaalimmaksi perususkonnon opit ja niiden merkitys lainsäädäntöön on muuttunut. Luultavasti kannabiksen ja Hasiksen merkitys Lähi-Idän tilanteeseen on merkityksetön.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

SVT n uutisiissa pilvestä juttua. Jenkeissä neljässä osavaltiossa pilven myynti tuottanut 2017 verotuloja n. 655 miljoona dollaria. Tähän vielä päälle tuotto logistiikasta ja tuotannosta.

Luulis nohevaa Sipilääkin kiinnostavan valtion verotulojen näppärä kasvattaminen ?

Pilveä ostetaan nyt kuitenkin jostain muualta. Aivan varmasti ja poliisiakin keljuttaa turhan perässä juokseminen. Mielestäni tuo jakelu on siis aika selvä tulevaisuuden kasvubisness.

Toki, haittana on se, että tästä bisneksestä tuskin pääsis Sipilän kepulikaverit ihan heti nettoamaan.

Ai niin, Kanadan hallituskin aloittaa tilin teon Heinäkuussa.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-kanad...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://www.greenstate.com/news/legalization-photos...

Kuvia Kalifornian ensimmäisestä päivästä, jolloin kannabiksen myynti viihdekäyttöön oli laillista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset