TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Australia aikoo laillistaa lääkekannabiksen viennin

Australia melko varmasti hyväksyy lääkekannabiksen viennin ulkomaille. He ymmärtävät, että kyseessä on kasvavat markkinat. Ja sen, että lääkekannabis oikeasti auttaa monia ihmisiä paremmin kuin nykyiset lääkkeet. Haitatkin ovat minimaaliset verrattuna moniin nykylääkeisiin.

Siellä vasta viimevuonna laillistettiin lääkekannabis. Hyvä niin.

"Aiemmin viennin ovat laillistaneet Uruguay, Kanada ja Hollanti. Israel suunnittelee samaa parhaillaan."

"Lääkekannabiksen globaalit markkinat ovat Reutersin mukaan arvoltaan noin 55 miljardia dollaria eli 46 miljardia euroa."

Markkinat tulevat tuosta vielä kasvamaan, sitä tuskin kukaan epäilee.

Australia ilmoituksen jälkeen kannabisvalmistajien osakkeet ovat nousseet roimasti.

Suomessakin voitaisiin itse tuottaa ja kehittää lääkekannabiskasveja ja tuottaa edes omalle kansalle toimivia lääkkeitä.

Mutta suurin este tälle on kannabiksen laiton asema ja se että keskustelu tahkoaa paikoillaan.

Poliitikot ovat peloissaan ja eivät aiheesta uskalla puhua. Ehkä seuraavissa eduskuntavaaleissa asia nostetaan pöydälle, toki silloin on jo monet maat Suomea edellä kehityksestä.

 

Australia aikoo laillistaa lääkekannabiksen viennin – pyrkii maailman ykkösviejäksi

Australia expected to become world's top medicinal cannabis supplier: health minister

Australia aims to be world's top medicinal cannabis supplier after exports get green light

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toisella puolella maailmaa Mike Tyson lähtee myös mukaan bisnekseen.

Mike Tyson to open 40-acre marijuana resort in California

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/mi...

Nyrkkeilylegendalta erikoinen uusi aluevaltaus – perustaa marihuanafarmin!

"Tyson on kertonut useasti ennenkin kannattavansa lääkekannabiksen käyttöä. Lääkinnälliseen tarkoitukseen kasvatettu aine on ollut laillista Kalifornian osavaltiossa jo 20 vuotta.

Nyrkkeilytähti päätti lähteä kannabisbisnekseen järkevällä hetkellä. Kasvin tultua lailliseksi Kalifornia nousee talousarvioiden mukaan Yhdysvaltojen suurimmaksi kannabiksen kaupalliseksi markkinaksi. Lakiuudistusten myötä kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö voi perustaa kannabiskasvattamon tai ainetta myyvän liikkeen."

https://www.suomiurheilu.com/2018/01/nyrkkeilylege...

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Jeff Sessions ilmoitti täällä tänään, että Trumpin hallinto lopettaa Obaman käytännön, joka antoi osavaltioille vapaat kädet päättää itse kannabispolitiikastansa. Liittovaltio ryhtyy siis jälleen pitämään laittomana marijuanabisnestä, riippumatta mitä osavaltiot ovat päättäneet. Käytännössä se välittömästi merkitsee, että institutionaaliset sijoittajat, esimerkiksi eläkerahastot, joutuvat vetäytymään kannabismarkkinoilta osakkeenomistajina, vaikka ne ovat vasta tulleet mukaan tuottoisille apajille, jotta niiden ei katsota osallistuvan liittovaltion näkökulmasta rikolliseen toimintaan. Tänään tuo on näkynyt kannabisosakkeiden yleisenä laskusuuntauksena.

Marijuanan vastustajat ovat pitäneet Sessionsin päätöstä suurena voittona, mutta vasta myöhemmin nähdään mitä se tulee kokonaisuudessaan tarkoittamaan. Trump ei ole tähän asti selkeästi asemoinut itseänsä kysymyksen suhteen. Toisaalta on jo tapahtunut niin paljon, että tuskin kellojen kääntäminen takaisin onnistuu liittovaltioltakaan, toisin kuin aikanaan 1980-90 luvulla Alaskan ja Arizonan laillistaessa marijuanan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #5

Mä olen lukenut päivityksia aiheesta koko illan. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #5

Vastustajia löytyy myös senaatista. Siis heitä jotka tukee laillistamista.

http://nordic.businessinsider.com/jeff-sessions-ma...

A top Senate Republican threatened to withhold President Donald Trump's nominees to the Justice Department on Thursday after news broke that Attorney General Jeff Sessions would rescind Obama-era rules that allow recreational marijuana use and sale in certain states.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mies joka saa rahaa alkoholiteollisuudelta. :) Mies jonka mielestä kannabis on yhtä vaarallista kuin heroiini. No, sai osakeet laskuun ja ystävänsä tekee ison tilin.

Trump itse on sanonot että asia on osavaltioiden sisäinen.

Tuo tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa.

Tuollaiset ihmiset ovat yksi iso syy koko huumesotaan ja sen tuomiin ongelmiin.

Ikävää että Suomessa on tuollaisia ihmisiä myös vallassa. Puskan Pekka yms.

https://www.youtube.com/watch?v=QaVTqyuuSMI

Congressman Steve Cohen (D-TN 9th District) questions Attorney General Jeff Sessions on America's marijuana laws and Session's infamous quote "good people don't smoke marijuana."

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra Vastaus kommenttiin #6

Tämä voi jarruttaa nyt voimakkaasti edennyttä kannabistutkimusta. Naisystäväni on kannabinoiditutkija, siitä minunkin kiinnostukseni on aiheeseen herännyt. Liittovaltio, yliopistot ja säätiöt saattavat laittaa tutkimusrahoja jäihin aivan kuten kävi Reaganin aikana. Bisnes ja tutkimus voi siirtyä parempien edellytysten maihin, esimerkiksi Kanadaan, joka jo nyt pyrkii kovasti olemaan maailmanlaajuinen bisneskeskittymä kannabiksen suhteen, aivan kuten piilaakso omalla tavallaan. Trump ymmärtää rahan päälle ja näyttää ajavan liberaalia talouspolitiikkaa, saa nähdä miten se tulee sopimaan Sessionsin pyrkimysten kanssa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #10

Tuo ei tule muuttamaan mitään veikkaan. Tietoisuus on sillä tasolla että oikeaa kehitystä ei enää kukaan pysäytä. Tuo on vanhan miehen psykoottista löpinää.

Aikansa tuote ja uskoo jopa itse omaan aivopieruunsa.

Toki Suomesta eduskunnasta löytyy samanlaisia urpoja monia. Jotka eivät keskustele aiheesta koska huume.

He kuolevat ja asiat tulevat myös Suomessa muuttumaan. Terveisiä Puskille ja muille propagandan uhreille.

Huomenna blogaan aiheesta kannabis, heroiini ja valistus. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://www.youtube.com/watch?v=PWIQhDbs1g8

Trump answers legalization of marijuana question at Reno, NV rally on 10/29/15. His answer he addresses medical marijuana and legalization of RECREATIONAL marijuana

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aika yksinään mies on ajatuksineen.

https://thenationalmarijuananews.com/2018/01/repub...
"The decision by U.S. Attorney General Jeff Sessions to change federal policy on filing lawsuits against marijuana businesses that have been otherwise approved by state lawmakers, is rankling republicans and democrats alike. The most disturbing parts of the policy shift is that California just started its recreational marijuana program on January 1st, and the move is contrary to what the Trump administration claimed it would do while campaigning for president.

For republicans like Rand Paul, the senator for Kentucky, the issue is his strong beliefs that marijuana is matter of state’s rights. For democrats like Ron Wyden, the senator for Washington where recreational marijuana is legal, not only does he believe it is the right of a state to decide its policies towards marijuana, but he also strongly believes that marijuana should be legalized nationally......"

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Medicinal cannabis: Ministers hope Australia will become world's leading medicinal cannabis exporter

https://www.9news.com.au/national/2018/01/04/13/58...

Australia etenee todella nopeaa tahtia, hyvä niin. Vasta vuosi sitten lääkekannabis siellä laillistettiin ja nytten jo suunnitellaan vientiä. Hienoa ja mallia myös Suomen hallitukselle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vaikuttaa siltä, että Suomessa ei ole lääkekannabiksesta tarpeeksi tietoa. Mutta Australiassa, Israelissa,Tanskassa, Kanadassa, Hollannissa sitä on riittämiin.

Jännää, että Suomessa ei edes CBD:stä ole kenelläkään hajuakaan vaikka se on erittäin tehokas lääkinnällinen aine eikä huumaa eikä aiheuta riippuvuutta.

THL:n mukaan tutkimuksia ei kuulemma ole tarpeeksi? Miksi muut maat panostavat lääkekannabikseen jos siitä ei ole apua?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Australiassa on SBS:llä suuri uutien kannabiksen lääkekäytön vapauttamisesta. Kannattaa seurata tilannetta. Tuolla SBS:llä on myös suomenkielinen radiolähetys kerran viikossa. Sitä voi kuunnella koko viikon netistä. Tämän viikon lähetyksen on toimittanut Michaela Lauren. Tuohon lähetykseen tämä uutinen ei ole vielä ehtinyt. Sen sijaan siellä kerrotaan mm., että Australia aikoo järjestää kansanäänestyksen tasavallaksi muuttumisesta.

Tietokoneella tai kännykällä voi kuunnella maailman suurimman maahanmuuttajaradion, Australian valtion SBS Radion suomenkielisen lähetyksen, jota toimittaa Sydneyssä Karl Mattas ja jota olen avustanut Suomi-raporteillani yli 20 vuotta.

Lähetyksen voi kuunnella tästä: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/audiohi...
SBS Radiolla on myös Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/sbs.finnish?fref=ts

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiitos Timo kommentista ja hyvän vinkin antamisesta. Tulen jatkossa seuraamaan myös tuota kanavaa. Ihan mielenkiinnosta. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset