TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabiksesta heroiiniin, porttiteoria

Helvetti sentään. Sorry kiroilu.

Eletään 2018 vuotta ja jotkut edelleen toitottaa porttiteoriaa ja siitä että kannabis on yhtä vaarallista kuin heroiini.

Joku on mennyt Suomessa ja valistuksessa pahasti pieleen. Kenties johtuu umpidorkasta huumevalistuksesta ja ihmisten tyhmänä pitämisestä.

Nykysin on paljon tietoa ja faktoja aiheesta.

Suomessa ei edes tunnusteta lääkekannabiksen hyötyjä? Miksi?

Toiset valtiot haluavat tämän maataloustuotteen jopa vientiin.Suomi ei. Suomi haluaa rankaista kannabiksen käytöstä. Miksi?

Itse olen huonon huumevalistuksen uhri. Ollut koko aikuisikäni. 

Itse sain kannabiksesta sellaista valistusta että se on portti heroiinipiikkiin ja se on yhtä vaarallista kuin heroiini, vaarallisempaa kuin alkoholi. Kaikki nämä oli paskan puhumista ja umpisurkeaa valistusta.

Nykytiedon mukaan kannabis on huumeista vaarattomimpien joukossa, sienten ja essujen mukana. 

 

Kannabis kiinnostaa entistä enemmän ihmisiä ja varsinkin sen lääkinnällinen puoli toki viihdekäyttö vieläkin enemmän.

Tässä otos ryhmästä jossa on yli 4300 jäsentä. 

Jakautumat miehien ja naisten osailta:

Naiset

29.2 %

Miehet

70.4 %

Ikäjakautuma:

Henkilön Teppo Syvärilä kuva.

 

Tästä voi vetää jonkun tason johtopäätöksen. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Riittää se mitä olen itse nähnyt nuorten kohtaloita. Kannabiksen käyttäjät ovat pääryhmä, joista kehittyy myös vahvempien aineiden käyttäjät. Vain kaljassa pysyvistä ei kukaan.

On ihan turhaa yrittää muuta selittää, kun on todellisuus nähty. Pelkkä kannabis ei ole syy tähän vaan aineiden mukana tulevat ihmiset eli sellainen hörhöporukka, jotka eivät opiskele tai tee työtä vaan pyörivät nurkissa joutilaina eläen tukirahoilla ja tienaamalla aineiden myynnistä.

Näitä hupparipäitä ei työssäkäyvä usein näe. Hörhöt herää liikkeelle silloin, kun muu väki menee nukkumaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hauska kommentti, kannabikseen ei kuole.

Sensijaan alkoholiin ja lääkeisiin kuolee. :)

Sun kommentista huomaa että et oikeasti asiasta tiedä mitään. :(

Juha Hämäläinen

Kysy huumenuoria auttavilta viranomaisilta kaupungeissa. Heistä on varmuudella useampi minun kannallani kuin elää sinun haaveunissasi.

Alkoholin haittoja en ole kieltänyt, mutta en ole typerä whataboutisti, joka tämän vuoksi ei kerro totuutta muista huumeista. Kokemukseni on kohta 50 vuotta pitkä nuorista, jotka pilanneet elämänsä aloittaen kannabiksen käytöstä. Heikkotasoinen seura vie mennessään vahvempiin aineisiin.

Kannabiksen käyttö lääkkeenä ei mitenkään liity tähän keskusteluun. Apteekin hyllyt ovat täynnä lääkkeitä, joita ei saa ostaa vapaasti ja, joiden käyttö oman halun ja annostelun mukaan on vaarallista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

"Kysy huumenuoria auttavilta viranomaisilta kaupungeissa. Heistä on varmuudella useampi minun kannallani kuin elää sinun haaveunissasi."

Onko, olen keskustelut ja keskustelen päivittäin nuorten ja vanhempienkin kanssa huumeista ja kannabiksesta.

"Kokemukseni on kohta 50 vuotta pitkä nuorista, jotka pilanneet elämänsä aloittaen kannabiksen käytöstä."

Mulla ei ole yhtä pitkää kokemusta, mutta mun kokemusten ja minulle kerrotuiden mukaan alkoholi on ollut jokaisen portti kovempiin huumeisiin, ei kannabis.

"Kannabiksen käyttö lääkkeenä ei mitenkään liity tähän keskusteluun."

Kyllä liittyy hyvin vahvasti, se on sinulle ehkä uusi asia. mutta näin lääkekäyttäjät ovat minulle kertoneet. Lisäksi kannabiksen laitomuus on suurin syy Suomessa miksi sitä hyvin harva saa lääkeeksi. Toinen syy on se että ihmisiä leimataan narkeiksi vaikka saisivat laillisesti kannabista lääkeeksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #7

Jos kannabista käyttää lääkkeenä niin ei varmaan kenelläkään ole nokan koputtamista siihen. Ihmisten negatiivinen reaktio ehkä perustuu havaintoon. Jos ainetta lääkkeeksi ottanut on ulkopuolisen silmin pilvessä niin mistä kukaan tietää pilvikeikan olevan osa terveydenhoitoasi.

Kannabiksen vapaalle myynnille en osaa lämmetä. Syynä kokemukset ihmisistä, joille tie ollut turmiollinen. Toki myönnettävä, että kannabiksen laittomuus tuo mukanaan muuta rikollisuutta. Olen sen kannalla, että aineiden kauppiaat ja maahantuojat poistetaan kertakeikasta pois katukuvasta erittäin pitkiin vankilatuomioihin, joihin liitetään pakkotyö. Niin pitkiin, että vapaaksi päästyä ei tee mieli jatkaa. Periksi antaminen on virhe.

Thaimaassa on hyvin pieni prosentti palannut huumekauppaan, 15 vuodenkin ehdoton tuomio vakuuttaa, ettei kannata myydä eikä käyttää. Hengen riisto on toki varmin keino, mutta meille liian brutaali.

Muistetaan myös tuore juttu. Edes kalja ei ole vapaasti kaupan. Koko eduskunta ähki viikkoja saadakseen päätettyä voiko kaupan kaljassa olla 0,8% suurempi viinapitoisuus.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Kommentti joka tuli juuri minulle naamakirjan kautta. Osoitettu sinulle Juha Hämäläinen:

"Terve, oon jonkun verran lukenut tota sun blogia ja ihmetyttää ton juha hämäläisen pakkoneuroosi vetää nuoret mukaan noihin keskusteluihin samoin kuin se että kannabiksen käytön/oston jne mukana joutuu hörhö piireihin.

Eikö tuon tyyliset argumentit nimenomaan tue laillistamista kun ikäraja valvonta pelaa kuten pitää ja laillistamisen jälkeen ei tarvii asioida missään narkki kämpässä "hupparipäiden" seassa?"

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

No jo kerroin miksi en kannata kannabiksen käyttöä ja vapauttamista. Ikärajat eivät tähän liity mitenkään vaan seuraukset.

18v nuori on faktisesti lapsi, joka on vasta kehittymässä vastuulliseksi aikuiseksi. Siihen prosessiin menee monilla vuosikymmen nykyisessä yhteiskunnassa. Nuorille sopiva aine on maito. Sitä nasuun klo 22.00, pipo päähän ja nukkumaan eikä kaduille luuhaamaan niin hyvä tulee.

Kenenkään ei tarvitse viihdekäyttöön saada mitään huumeita. Sellainen pakko on keksitty juttu.

Käytän kirjoituksessa tietenkin yleistyksiä kuten me kaikki teemme. Pääosa nuorista on järkevää porukkaa ja osaa varoa huumeita, vaikka olisivat niitä joskus kokeilleetkin. Sitten osalla huumehakuisista lähtee mopo käsistä. Heille ei pidä laillistaa heidän holtitonta harrastustaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten muuten kannabiksen laittomuus on suojellut nuoria joihin aina vetoat?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kuva ei näköjään näy. Yritän muokata sen näkyväksi.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Australiassa on SBS:llä suuri uutien kannabiksen lääkekäytön vapauttamisesta. Kannattaa seurata tilannetta. Tuolla SBS:llä on myös suomenkielinen radiolähetys kerran viikossa. Sitä voi kuunnella koko viikon netistä. Tämän viikon lähetyksen on toimittanut Michaela Lauren. Tuohon lähetykseen tämä uutinen ei ole vielä ehtinyt. Sen sijaan siellä kerrotaan mm., että Australia aikoo järjestää kansanäänestyksen tasavallaksi muuttumisesta.

Tietokoneella tai kännykällä voi kuunnella maailman suurimman maahanmuuttajaradion, Australian valtion SBS Radion suomenkielisen lähetyksen, jota toimittaa Sydneyssä Karl Mattas ja jota olen avustanut Suomi-raporteillani yli 20 vuotta.

Lähetyksen voi kuunnella tästä: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/audiohi...
SBS Radiolla on myös Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/sbs.finnish?fref=ts

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248593...

Ai tästä?

Australia aikoo laillistaa lääkekannabiksen viennin

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Sain kuvankin näkymään, ikäjakauma.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jänniä nää tilastot, ei liity blogiin. Mutta liittyy kannabikseen ja lääkekannabikseen. Viimeiset kaksi kuuukautta, eli 60 päivää.

1 081
Julkaisut
+188%
10 783

Kommentit
+335%
32 631

Reaktiot
+253%

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

99% kannabiksen viihdekäyttäjistä ei koskaan kokeile kovempia laittomia päihteitä. Ikävä totuus porttiteorian kannattajille.

Juha Hämäläinen

Niin ja 99% huumeveikoista hallitsee omasta mielestään huumeiden käyttönsä suvereenisti eli ongelmitta.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Jos meillä on 3 ryhmää, joita verrataan.
1. Suoraan alkoholitta koviin huumeisiin.
2. Alkoholia ensin, siitä suoraan koviin huumeisiin.
3. Alko ensin, myssy sitten ja siitä koviin huumeisiin.

Ei tartte olla edes kovin rikkaalla mielikuvituksella varustettu, että mikä noista on se pääasiallisin reitti.

Käyttäjän TeemuSorri kuva
Teemu Sorri

Juha:
Eikö lääkekannabis aiheuta riippuvuutta ja siirtymistä kovempiin aineisiin ja hupparin käyttöön?
Mikä on kantasi siihen, että maissa jossa kannabiksen käyttö on sallittua, siirrytään kovista aineista kannabikseen?

Hannu Töyri

Kannabiksen vaikuttava aine on hyvin vaarallinen, erityisesti "herkemille" ihmisille. Kannabiksen käyttö aiheuttaa mm. psykoosia ja helpointen sellaisille joilla on piileviä ongelmia tai muita tekijöitä tällä alueella. Ruotsissa mm. Lundin yliopistossa ja Englanissa on tehty pitkään uraa uurtavaa työtä kannabiksen vaikutusten tutkimuksessa ja suhtautuminen on sen mukainen. Suomessa ollaan jäljessä tässä asiasssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hieno diagrammi, mutta mistä siinä on kyse? Mitä nuo pilarit kuvaavat?
Siinä on siis "otos", mutta otos mistä ja minkä asian mittaamiseksi?

Lisäksi: "Kannabis kiinnostaa entistä enemmän ihmisiä ja varsinkin sen lääkinnällinen puoli toki viihdekäyttö vieläkin enemmän."

Tuo lause on kyllä aika huonosti muotoiltu. "Varsinkin" lääkinnällinen puoli, viihdekäyttö "vieläkin enemmän". Eikös moinen ilmaisu ole epälooginen?

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Klassinen porttiteorian menee suunnilleen näin:
Alkoholi-->kannabis-->amfetamiini-->opiaatit (heroiini yms).

Toki monen päihdehistoria on tälläinen (tohon ketjuun voisi lisätä alkupäähän myös sokerin ja kofeiinin).

Minusta huomoitavaa on että siinä ei mennä todellisuudessa vähemmän vaarallisesta aineesta vaarallisempaan, vaan ennemminkin näin:
Vaarallinen (alkoholi)-->Haitallinen (Kannabis)-->Vaarallinen (amfetamiini)-->Erittäin vaaarallinen (Heroiini)

Sitte on henkilöitä kuten Juha jotka olisivat valmiita kriminalisoimaan tosta ketjusta ne vaarallisesta aineesta vähemmän haitalliseen päihteeseen siirtyvät, kun eivät näe sitä että ketju aloitetaan jo sieltä "syvästä päästä".

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Pitäisikö kofeiinin käyttö kriminalisoida, koska se on selvästi portti alkoholiin ja sitä kautta heroiiniin? Vai tiedättekö ketään heroinistiä/alkoholistia, joka ei olisi aloittanut kupilla kahvia tai tölkillä kola-juomaa?

Migul Ketonen

Eli kaikki alkaa vedestä ja äidin tissimaidosta? Ehdotan kieltolakia äidin tissimaidolle koska se johtaa ylipäätänsä päihteiden käyttöön :DD Ihan tieteellisesti on todistettu että alkoholi tappaa vuosittain 3,3 miljoonaa ihmistä, laittomat päihteet 2,5 miljoonaa ihmistä,kannabis 0

Älä siis Juha Hämäläinen jauha sontaa. Annat itsestäsi aika narsistisen kuvan kommenteillasi https://www.city.fi/yhteiskunta/uusi+paihdetutkimu...

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Niin. Jos viihdekäytössä vibat eivät ole enää riittäviä ja kaveri, myyjä tarjoaa vaikka jotain synteettistä nappia kokeiltavaksi, niin...

Sitä on jo niin paljon kaikkia (myös tosi vaarallisia) mömmöjä liikkeellä, että ei tarvitse heittää tuota heroiinia kovemmaksi vaihtoehdoksi.

Rööki, viina, lääkkeet ja muut huumeet koukuttavat ja riski siirtyä toleranssin kasvun myötä isompiin annoksiin ja kovempiin aineisiin on todellinen. Joku mainitsi myös kamankäyttäjä-kaveripiirin negatiivisen vaikutuksen jengissä pyörivään.

On itse nähty, kuultu ja luettu, valisti sitten Teppo mitä tahansa.

Taitaa Teppokin kasvaa koiranputkea ennen kuin kannabista myydään Alepassa - jos tuota 0.8%:n alkoholin koventamista vaikka ajattelee...

Voi kun käyttäisit tuota energiaasi johonkin ihmisiä ja yhteiskuntaa palvelevaan!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Niin. Jos viihdekäytössä vibat eivät ole enää riittäviä ja kaveri, myyjä tarjoaa vaikka jotain synteettistä nappia kokeiltavaksi, niin..."

Niin tuo on laittomankaupan ongelmia. Suurin osa ihmisistä pysyy kannabiksesta ja pysyisi vielä helpommin mikäli sitä saisi laillisia väyliä hankittuna.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Tuossa saatat Teppo olla kyllä oikeilla jäljillä, mutta ei se ongelmatonta ole.

Syntyykö rinnakkaismarkkinat? Trokaus nuorille? Yleensä signaali päihteiden käytöstä..?

Nykynuorethan eivät ota soppaakaan enää yhtään samalla tavalla kuin ennen, miksi heittää taas yksi täky veteen, siitähän ei tule kankkustakaan!

Osa kokeilee, osa jää turhaan koukkuun, ihan niin kuin röökiin ja brenkkuunkin.

Lääkekannabikseen suhtaudun täysin positiivisesti. Sen määrää kuitenkin lääkäri siinä missä bentsot ja subutkin. Harkinnalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #28

Kuinka paljon laillista alkoholia trokataan lapsille tai nuorille?

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #29

Määristä en tiedä, mutta uskon ilman muuta, että brenkkua trokataan alaikäisille.
Sitä tarkoitankin, että olisi varmaan viisasta, ettei tulisi toisiakin laillisia markkinoita brenkun lisäksi, joista sikiäisi samalla tavalla pennuille trokattavaa pössyä.

Muuten Teppo. Olisiko sinulla tilastoja tai tietoja ex-kamankäyttäjien mielipiteistä pilven laillistamisen (käytön sallimisen) puolesta?
Tuo rikollisuus on sitten oma lukunsa, jossa on varmaan omat puolensa. Luulen nimittäin niin, että jos kannabis laillistetaan, niin rikollisuus alkaa keskittyä nykyistä enemmän kovempiin aineisiin...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #31

Mulla ei ole mitään tilasto tietoa, ex-käyttäjistä, mutta suurin osa ei kannata huumeiden käytöstä rankaisuja. Suurin osa tietää että kannabis on vähiten haittoja aiheuttava huume sienten lisäksi.

En nyt viime aikoina ole keskustettu kovien aineiden käyttäjien kanssa aiheesta enkä ex käyttäjien.
Tosin tiedän useamman ihmisen joka on päässyt kannabiksen avulla irti opioidikoukusta.

Migul Ketonen

Taidat Arto Ollikainen olla joku fantasiamaailmassa elävä konservatiivinen sateenkaarilapsi . Haaveilet haitattomasta ja turvallisen pehmeästä maailmasta jossa ei kenellekään tule mielipahaa tai vastoinkäymisiä...mutta kuten luulisit tietävän niin se on luonnon/fysiikanlakien vastaista. Ihmiseläin on tarvinnut viimeiset 100 000 vuotta jonkun keinon lisätä dopaiiminin sekä endorfiinien tuotantoa kehossaan ja tarvitsee myös niin kauan kunnes teknologia on kehittynyt siihen pisteeseen että se korvaa päihteet.
Ihminen ei ole robootti joten se ei voi käyttäytyä tuolla tavalla kuin ajattelet

Huumesodan lopettaminen ja huumeiden laillistaminen nimenomaan on yhteiskuntaa palveleva asia jos on yhtään perillä asiasta . Mutta taidat ajatella vain sen verran narsistisesti ettet hyväksy muita kuin omat mieltymyksesi edistää yhteiskuntaa

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Lyhyesti. Olen Stadilainen aika paljon elämää nähnyt isä, joka eli nuoruuttaan silloin kun pilvenpoltto Suomessa alkoi. Lisäksi olen isä, jonka esikoinen rikkoi elämänsä kaman kanssa. Sen myötä tietouteni kamankäytöstä ja käyttäjistä on paljon keskivertoa vahvempaa, jopa suurempaa kuin sinulla.

Mielestäni elämässä ei valitettavasti ole kaikki kohdallaan, jos päihteistä tulee elämää isompi asia, sanotaanko vaikka näin.

Jos kannabis laillistetaan, niin oletko todella niin naiivi, että huumesodat loppuvat siihen..?

Luulen olevani kaikkea muuta kuin narsisti. Oletko sinä Miguli suvaitsematon, kun dumppaat minua yhdessä kirjoituksessa monella tapaa..?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ootko jo 1800-luvulla elänyt? ;)

"Jos kannabis laillistetaan, niin oletko todella niin naiivi, että huumesodat loppuvat siihen..?"

Ei lopu, mutta iso osa heidän rahavirrastaan katoaa.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #30

Oletan Teppo, että tiedät minun tarkoittavan 60-70-lukuja, joista jälkimmäinen osuu minuun.

Ja kun sitä rahavirtaa katoaa, niin rikolliset huumediilerit jäävät huuli pyöreänä ihmettelemään tilannetta...?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #32

Tuskin jäävät, mutta yksi rahavirta on heille vähemmän. :)

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling

Miten Hollanissa on todettu nämä kannabiksen käytön haitat joista täällä kerrotaan kommenteissa?
Siellä kannabista on saanut laillisesti käyttää 70-luvulta asti joten kyllä ne ongelmat ovat jo ilmenneet.

Tiina Teittinen

Päihdekäyttäytyminen tai alttius sille tuskin riippuu siitä millä aloitetaan. Ongelma lienee siinä että joko ihminen on altis ratkaisemaan ongelmia mielihyväkeskeisesti, tai löytää keinon toimia siten. Mielihyväkäyttäytyminen on pikavoiton hakemista ja toistuva mielihyväkäyttäytyminen johtaa aivojen tottumiseen jota myös oppimiseksi kutsutaan..
Jos ihminen käyttää mitä tahansa päihdettä hetkelliseen mielihyvään, eikä totuta aivojaan nopeaan kemialliseen solureseptoriadaptaatioon, hän voi nauttia päihtymyksestä hetkellisesti silloin tällöin tulematta riippuvaiseksi. Toki yksilöllinen toleranssi vaihtelee.

Kannabiksen lääkinnällisiin vaikutuksiin kantaa ottamatta, minusta tämän blogin kirjoittajan intohimo asiaan hinnalla millä hyvänsä viittaa ainakin jonkinlaiseen riippuvuuteen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kannabiksen lääkinnällisiin vaikutuksiin kantaa ottamatta, minusta tämän blogin kirjoittajan intohimo asiaan hinnalla millä hyvänsä viittaa ainakin jonkinlaiseen riippuvuuteen."

Mahtava kommentti.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voitko terveyden alan alaisena määritellä mihin olen riippuvainen. Vai teetkö itsestäsi vain pellen?

Tietääkseni sinä et ole minkään tason lääkäri joka voisi määritellä minun riippuvaisuuksia mihinkään.

Myönnän yhden riippuvuuden, se on tappava tupakka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset