TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

"Hyvät ihmiset eivät käytä kannabista"

Otsikko liittyy jenkkien oikeusministeriin ja hänen harhoihinsa. Tuollaiset tyypit ovat juurikin huumeongelmien luojia ja takapiruja. Kannabiksesta ja muistakin huumeista on valehdeltu vuosikymmeniä.

Kannabiksen virkistyskäyttö ei ole uhka kenellekkään, ei edes Suomessa.

Vain pahat ihmiset käyttävät alkoholia? :)

Pari videota aiheesta.

Congressman Grills Jeff Sessions Over Federal Marijuana Laws

https://

 

Jeff Sessions Intensifies Federal War On Legal Marijuana

https://

 

https://

Seattle Mayor Says Seattle Police Will NOT Participate In A Federal Crackdown On Legal Marijuana!

https://

 

Kanadan laillistamisprojekti etenee - Kanada laillistaa kannabiksen ensimmäisenä G7-ryhmän valtiona. Valtio ilmoittaa suojelevansa nuorisoa rikollisuudelta ja kannabiksen haitoilta, kriitikot pitävät laillistamissuunnitelmaa pääomapiireille tarkoitettuna kronyisminä, hyväveliverkoston suosimisena.

 

Kannabiksesta tulee USA:ssa 40 miljardin dollarin bisnes – Laillistaminen ei ole poistanut ongelmia lain kanssa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Amerikkalaiset konsulttiyhtiöt Arcview ja BDS Analytics ovat nyt arvioineet, että laillisen kannabiksen sektori tuottaa 40 miljardin dollarin liikevaihdon vuoteen 2021 mennessä. Yhdysvalloissa vauhdilla etenevä laillistamisaalto tuottaisi laskelmien mukaan myös yli 400 000 uutta työpaikkaa. Aiheesta kertoo Phys.org-sivusto.

Vuonna 2017 kannabisteollisuus tuotti Yhdysvalloissa 17 miljardin dollarin liikevaihdon.

Kolmen vuoden arvioon on laskettu mukaan kuluttajien suorat ostot (20,8 miljardia) sekä epäsuorat tuotot kannabiksen kasvattajille ja muille alan toimijoille. Verotuloja bisneksestä syntyy laskelman mukaan 4 miljardia dollaria. Erilaisten verojen osuus kannabiksen ja sen johdannaisten myynnistä Kaliforniassa voi nousta jopa 35 prosenttiin."

Tuskin vain pahat ihmiset ostavat laillista kannabista?

https://tekniikanmaailma.fi/kannabiksesta-tulee-us...

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Ottamatta sen enempää kantaa ihmisen hyvyyteen tai pahuuteen niin esimerkiksi Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama oli aikoinaan kannabista kokeillut, samoin Arnold Swarzenegger. Kohtuullinen ja asiallinen käyttö tai kokeileminen ei ainakaan näiden kohdalla estänyt menestymistä elämässä ja politiikassa.

Kannabiksen käyttävistä nuorista Suomessa erittäin iso osa on ihan normaaleja opiskelijoita jotka suorittavat opintonsa kuten muutkin. Työssäkäyvistä nuorista aikuisista merkittävä osa "pössyttelee" ja ei tämä ainakaan heidän työntekoansa haittaa tai estä. Eivät tavalliset "pössyttelijät" eroa juurikaan muista ikätovereistaan. Ongelmakäyttäjät ja yhteiskunnasta syrjäytyneet ovat tietysti oma lukunsa.

Kannabis on päihde siinä missä monet muutkin lailliset tai laittomat aineet. Kohtuullinen "pössyttely" ei tee ihmisestä "huonoa" tai "pahaa" sen enempää kuin kohtuullinen ja asiallinen alkoholinkäyttökään. Laitonta se tietysti on mutta esimerkiksi rangaistusseuraamuksiltaan (muutama päiväsakko) se on verrattavissa lieviin ylinopeuksiin joista saa hyvin samantasoisen rangaistuksen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Myös presidenttisuku Bush on kannabista nauttineet.

"Kannabiksen käyttävistä nuorista Suomessa erittäin iso osa on ihan normaaleja opiskelijoita jotka suorittavat opintonsa kuten muutkin. Työssäkäyvistä nuorista aikuisista merkittävä osa "pössyttelee" ja ei tämä ainakaan heidän työntekoansa haittaa tai estä. Eivät tavalliset "pössyttelijät" eroa juurikaan muista ikätovereistaan. Ongelmakäyttäjät ja yhteiskunnasta syrjäytyneet ovat tietysti oma lukunsa."

Tämä on totta, joka olisi hyvä myös myöntää jokaisen isän ja äidinkin.

Ongelmakäyttäjät ja syrjäytyneet on myös osa todellisuusta, nykyinen linja ei heitäkään auta.

Ja ihan mikä vaan päihde aiheuttaa haittoja, mutta se on selviö. Pitäisi miettiä miten niitä haittoja minimoidaan,rangaistukset ei selkeästi ole se oikea tie.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mielenkiintoinen havainto näkökulma. Oikeusministeri hyökkää omaa kansaansa vastaan.

"“By attacking the will of the American people, who overwhelmingly favor marijuana legalization, Jeff Sessions has shown a preference for allowing all commerce in marijuana to take place in the black market, which will inevitably bring the spike in violence he mistakenly attributes to marijuana itself.”"

http://thehill.com/homenews/administration/367475-...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse varmasti käyttäisin kipuihini jollen saisi paniikkikohtausta hatseista :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

CBD!

Ei paniikkeja eikä muitakaan sivuoireita. Kyseistä tuotetta saa laillisesti lukuisista EU maista, Suomesta ei.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Tässä muuten sikäläisen (Kaliforniassa) kannabisteollisuuden lobbaajan jämäkkä vastine Sessions’lle:

https://www.nbcnews.com/think/opinion/legal-mariju...

Tuosta saanet aineksia vaikka vielä yhteen blogiin...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olen asiasta kartalla.

Ja tiedän, että asia ei tule menemään kuten oikeusministeri toivoo tiedän myös sen että kannabiksen kieltolaki alkoi Usasta ja sinne se onneksi myös loppuu. Muu maailma tulee perässä. Tosin monet ovat sen oivaltaneet, Suomi toki ei ole heidän joukossa.

Tiina Teittinen

Kannattaako ylipäätään ottaa kantaa kaikenlaisiin hörhömielenilmauksiin. Hyvyys tai pahuus tuskin liittyy mihinkään päihteidenkäyttöä relevantisti. Nuo viittaukset jättimäisiin yrityksiin kannabista lobbaamassa tulevat kääntymään omaa agendasi vastaan. Oletko oikeasti tutustunut siihen mikä toimiala ja tavoite on?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuo otsikko kumpuaa jenkkien oikeusministerin päästä ja suusta. Hän ei ole vieläkään ymmärtänyt että myös valkoiset käyttävät kannabista. :)

Voin sulle kertoa, että tasantarkaan tiedän missä kannabiksen suhteen mennään maailmalla. :)

Sinä et ilmeisesti tiedä juuri mitään aiheesta. ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Hyvät ihmiset eivät käytä kannabista"

Tarkoittaako tuo, että "vain" hyvä ihmiset eivät käytä kannabista, jolloin kannabista käyttämättömien joukossa voi olla sekä hyviä että huonoja ihmisiä? Vai tarkoittaako tuo sitä, että kaikki kannabista käyttämättömät ovat hyviä ihmisiä? Mietin vain omaa asemoitumistani.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuota voit kysyä jenkkien oikeisministeriltä. Ja heiltä jotka ovat vuosikymmeniä jauhaneet kakkaa. :)

Tiina Teittinen

Toisaalta siteeraat jenkkien oikeusministeriä (neg) ja toisaalta muutamaa markkinakehityskonsulttifirmaa (pos) :o

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tämäkin ulostulo oikeusministerilta oli vaan temppu romuttaa yhtiöiden osakkeet ja sitä kautta ansaita valtaa ja tehdä lisää rahaa- :)

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kannabiks...

Tiina Teittinen

Tarkistahan muut omat lähteesi. Ovatko vaan levittämässä kannabiksen ilosanomaa yhtä pyyteettömästi kuin sinä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voit lähettää faktan tarkastajille vinkkiä. Sinulta en ole yhtään lähdettä mielipiteillesi nähnyt. :) P.s irti huumeista ry:n linkit ja tiedot ei vakuuta.

Tiina Teittinen Vastaus kommenttiin #16

Ei mielipiteille lähteitä tarvita. Faktoille kyllä. Sellaisia ei ole tässä blogissasi esitetty. Ohitit kysymykseni miksi lobbaat talousvaikuttajiin ja markkinointiin profiloitunutta konsulttifirmaa. Edustaako tämä sinulle faktaa?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jeff Sessions on Alabamasta ja omistaa yksityisvankiloiden osakkeita. Tässä yksi hyvin iso motiivi hänelle yrittää pitää kannabis laittomana.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minä en käytä kannabista enkä välttämättä pidä sitä terveellisenä esim. nuorille tai kaikille, mutta näen ihan valtavasti syitä miksi siihen liittyvä lainsäädäntö tulisi muuttaa ja sassiin. Vapautus tosi lisäresursseja poliisille, valtio voisi tienata myymällä apteekissa kannabista, kauppa saataisiin pois vastuuttomien ihmisten käsistä jne jne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset