TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kun kannabis passivoi ja tylsyyttää

Kaarlo Simojoki kertoo Hesarin jutussa suurimmaksi haitaksi, että isoin kannabikseen liittyvä riski on sen tylsistyttävä vaikutus.

Sinänsä hauskaa huomata, että rupeaa pelottelukeinot loppumaan., sitä mukaa mitä useampi valtio kannabista laillistaa, niin virkistyskäyttöä kuin lääkekäyttöä.

Linkki juttuun tässä: ”10 neuvoa kannabiksen turvallisempaan käyttöön” – THL julkaisi ensi kertaa ohjeistuksen, sillä asenteet pössyttelyä kohtaan lievenevät Suomessa

Toisaalta eräs NBA-mestari tietää kertoa että on koko uransa ajan käyttänyt kannabista.

"Yhteensä 14 kautta NBA:ssä pelannut ja vuonna 2003 mestaruutta juhlinut Stephen Jacksonmyönsi käyttäneensä marihuanaa koko uransa ajan.

Jacksonin mielestä marijuana pitäisi poistaa NBA:n kiellettyjen aineiden listalta. Hän paljasti käyttäneensä huumausainetta koko uransa ajan.

– Mielestäni se pitäisi poistaa. Tietenkin. Miksi ei? Minä poltin koko urani ajan. Minulla oli helvetinmoinen ura – en missannut otteluakaan."

Tämä kirjoitus koskee aikuisten kannabiksen käyttöä, koska lapsillehan ei päihteet sovi yhtään.

 

Lukusuositus jossa ilmenee isoja ongelmia mitä tulee kannabiksen laittomaan asemaan Suomessa.

Kannabiksen käyttö voi näkyä huumeseulassa vielä kuukauden kuluttua – Voiko suomalaiselle tulla kotimaassa seuraamuksia pilvenpoltosta Kalifornian-lomalla?

 

Videon lisäys KLo 21:13, valitettavasti Suomessakin kannabiksen kieltolakia tukevat uskavat edelleen tämän sanomaan:

 

https://

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kannabiksen käyttö voi näkyä huumeseulassa vielä kuukauden kuluttua"

Eli tuossa mielessä sillä on aika suuri ero vaikkapa alkoholiin, jonka kohdalla rajukin känni ja koko etanoli poistuu kehosta viimeistään vuorokauden sisällä.
Kun tuon tosiasian huomioi niin väistämättä tulee mieleen kumuloitumisvaikutus jatkuvassa käytössä.

Lisäksi ensimmäisen linkin takaa: "Siinä missä runsas alkoholinkäyttö voi rapauttaa ihmisen fysiikkaa hyvinkin lyhyessä ajassa, vaikuttaa kannabis mieleen jopa nopeammin."

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Kun tuon tosiasian huomioi niin väistämättä tulee mieleen kumuloitumisvaikutus jatkuvassa käytössä."

Sillä että käyttääkö jotain päihdettä päivittäin rajuja määriä vai silloin tällöin on suuri merkitys päihteen terveydellisiin haittoihin. Kannabiksen käytöstäkin (kuten alkoholinkin) käytöstä suurin osa lienee viikonloppupainotteista viihdekäyttöä. Jos puhutaan kannabiksen jatkuvan käytön aiheuttamista terveydellisistä haitoista ja verrataan alkoholiin niin kyllä esimerkiksi kuukauden "juomaputki" käy erittäin paljon psyykkisen terveyden päälle. "Liskojen yöt" ja varsinainen alkoholidelirium kertovat karua kieltään alkoholin pitkäaikaisen, rajun ja jatkuvan käytön vaikutuksesta mielenterveydelle erityisesti juomisen lopettamisen yhteydessä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kovat huumeet näkyvät muutaman päivän käytön jälkeen. Kannabiksen aineenvaihduta tuotteet näkyy useita päiviä tai jopa kuukausia, riippuen kuinka usein ainetta nauttii.

Minusta kannabiksen hajoamistuotteiden näkyminen ei voi olla peruste irtisanomiselle.

Eikä edes ajokortin pois otolle. :)

Kannabis ei kyllä fysiikkaa rapauta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Teppo Syvärilä, sinulla näkyy olevan elämäntehtävä lisätä tämän ihmeaineen käyttöä. Se voi olla parempi kuin tupakka tai viina, mutta kerro vaarille, miksi sitä pitäisi käyttää?

Mitä suurta ja arvokasta minulta on jäänyt kokematta kun en pitkän elämäni aikana ole sitä käyttänyt.

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling

Mistä olet saanut päähäsi, että sitä "pitäisi käyttää"?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"miksi sitä pitäisi käyttää?"

Eihän sitä tarvitse kenenkään käyttää, mutta ei sen käytöstä kyllä myöskään pidä sakottaa. Ja kun kerta sitä käytetään ja se on esim alkoholia vähemmän haitallista, niin minusta olisi järkevää se laillistaa. Maailmalta näemme että se on kannattavaa. Hyödyt voittavat haitat.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Luulen että sinun vanhempasikin on saattanut kannabiksella itseään lääkitä, saihan sitä 1950 luvulle saakka apteekista. :)

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Ei sinun tarvitse ruveta käyttämään, vaan lakata tuomitsemasta niitä, jotka haluavat käyttää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tähän olisi kiva saada myös monen muun kommenttit. Miksi he haluavat tuomita jonkun kannabiksen käytöstä. Mitään järkeviä perusteita en ole vielä kuullut. Jotkut puhuu lapsista ja nuorista...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ultrajuoksijat turvautuvat kannabikseen kivunlievittäjänä

""Ultrajuoksukilpailun voittajan pitää hallita kipua, pahoinvointia ja hermojaan. Kannabis auttaa kaikissa noissa asioissa", veteraanijuoksija Jenn Shelton kertoi lehdelle.

Sheltonin mukaan hän on harjoitellut kannabiksen vaikutuksen alaisena, mutta on päättänyt olla kilpailematta huumeen vaikutuksen alaisena eettisistä syistä. Hän uskoo kannabiksen auttavan suorituksessa."

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000002800160.html

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Lainaus tuolta lääkekannabis esille Suomessa ryhmästä. Erittäin hyvä huomio keskusteluun kannabiksesta, viittaa "kannabisasiantuntioihin", eli nyt Simojokeen.

"Taas puhutaan "kannabiksesta" aivan kuin tuhansia eri lajikkeita ei olisi olemassakaan. Jos kukka laillistettaisiin, voisi kuluttaja itse valita sopivimman lajikkeen, piristävän sativan, tai rauhoittavan indican, tai hybriidin siltä väliltä. Sekä varsinkin päivittäisessä lääkekäytössä nuo sivuvaikutukset, mitä monissa lääkkeissä on, häviävät säännöllisen käytön jälkeen. Aluksi varsinkin indicat voivat väsyttää ja passivoittaa, mut niin tekee myös mm monet muutkin lääkkeet, esim allergialääkkeet, ennen kuin sivuoireisiin tottuu. Ei kannabiksen vaikutuksista voi puhua mitenkään yleisesti, sillä niin paljon riippuu just lajikkeesta, käyttötavasta (jokapäiväinen lääkitys vai satunnainen hupi-käyttö) jne. Alkaa kärsivällisyys pian kyllä loppumaan näiden tietämättömien fossiilien lausuntoihin! Ei millään muullakaan alalla päästetä aiheesta täysin tietämättömiä ihmisiä puhumaan asioista jonkun itsemääritellyn ekspertin ominaisuudessa."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset