TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Iso ongelma kannabiskeskustelussa joka kaipaa huomiota

Tämä loistava kommenti tuli Lääkekannabis esille Suomessa ryhmässä:

"Taas puhutaan "kannabiksesta" aivan kuin tuhansia eri lajikkeita ei olisi olemassakaan. Jos kukka laillistettaisiin, voisi kuluttaja itse valita sopivimman lajikkeen, piristävän sativan, tai rauhoittavan indican, tai hybriidin siltä väliltä. Sekä varsinkin päivittäisessä lääkekäytössä nuo sivuvaikutukset, mitä monissa lääkkeissä on, häviävät säännöllisen käytön jälkeen. Aluksi varsinkin indicat voivat väsyttää ja passivoittaa, mut niin tekee myös mm monet muutkin lääkkeet, esim allergialääkkeet, ennen kuin sivuoireisiin tottuu. Ei kannabiksen vaikutuksista voi puhua mitenkään yleisesti, sillä niin paljon riippuu just lajikkeesta, käyttötavasta (jokapäiväinen lääkitys vai satunnainen hupi-käyttö) jne. Alkaa kärsivällisyys pian kyllä loppumaan näiden tietämättömien fossiilien lausuntoihin! Ei millään muullakaan alalla päästetä aiheesta täysin tietämättömiä ihmisiä puhumaan asioista jonkun itsemääritellyn ekspertin ominaisuudessa."

 

Eli ongelma on että, kannabiksen lajikkeet eroavat paljon toisistaan, joten ei voida niputtaa asiaan vain puhumalla kannabiksesta. Pitäisi ymmärtää, että lajikkeita on satoja ellei jopa tuhansia.

Ne eroavat toisistaan paljon. Osa väsyttää(indicat), osa piristää(sativat), on myös näiden sekoituksia.

Joten aika heikolla tasolla on kieltolakia kannattavien tietotaso tässä suhteessa.Myös valistajien.

Ja jokainen virkistyskäyttöön soveltuva lajike sopii myös lääkinnälliseen käyttöön. Siksi esim Kaliforniassa,Coloradossa saa kasvattaa kasvia kotonaan.

Myös käyttötapoja on monia, ei ainoastaan polttaminen. 

Monille on vaikeaa hyväksyä, että kannabis ei ole se paha huume! Itseasiassa se on moneen vaivaan oiva lääke ja aikuisten virkistyskäytössäkin melko haitaton, kuten maailmalta olemme saaneet huomata, Esim Colorado, Hollanti..

Hyvä sivusto jossa erilajikkeista on tietoa on Leafly, ei mikään huuhaa sivusto. :) Sieltä löytyy monipuolisesti tietoa kasvista ja sen vaikutuksista. 

Marijuana Strains and Infused Products

Toinen hyvä sivusto on Leafscience.com josta löytyy paljon infoa lääkekäytöstä. Esim CBD:stä joka ei ole huumaava eikä aiheuta riippuvuutta, kuten WHO:n raportti kertoo.

10 Facts About Cannabidiol (CBD)

cannabidiol (cbd) - World Health Organization

Myös maininnan arvoinen on Tikun Olam.

Tikun Olam Oy on ensimmäinen, suurin ja tärkein lääketieteellisen kannabiksen toimittaja Israelissa ja yksi maailman johtavista kannabiksen lääketieteellisistä yrityksistä.

Tikun Olam Ltd. is the first, largest and foremost supplier of medical Cannabis in Israel, and one of leading medical cannabis companies in the world.

Tikun Olam is the flag bearer and pioneer of the treatment of patients with medical cannabis in Israel. The company is privately held and has been operating under license from the Israel Ministry of Health since 2007. 

With The most extensive patient treatment database in the world and clinical research, Tikun Olam provides safe and suitable treatment – from pediatric to geriatric patients. Tikun Olam breeds unique proprietary cannabis strains and develops standardized consistent products with accurate dosage.Tikun Olam is a vertically integrated company – from plant to patient, founder of the first in world professional cannabis Nursing Clinic.

Since 2014 Tikun Olam cooperates with Medreleaf of Canada, to treat Canadian patients. In 2016 Tikun Olam expanded its business to the US and established a subsidiary company Tikun Olam USA. In 2017 Tikun Olam announces cooperation with Medifarm of Australia, Queensland's first medicinal cannabis growing licence.

Tikun Olam lajikeet, lisäys klo 20:11:

http://www.tikun-olam.info/our-Strains

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jenkeissä noin 70% ihmisistä kannattaa kannabiksen laillistamista. Esim Kalifornia laillisti kannabiksen juuri kansanäänestyksen perusteella. Samoin Coloradon kansalaiset olivat laillistamisen takana. Kanadassa pääministeri kannatti laillistamista ja se laillistetaan tänä vuonna siellä.

Hyödyt voittavat haitat ihan selvästi, sama pätee myös Suomeen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Olen pitemmän aikaa ihmetellyt sitä kuinka US palstoilla tämä blogisti saa mainostaa kannabista (huumetta), karran olen sitä ihmetellyt US:n palstan pitäjältäkin sitä ilmoittanut. Lääkkeenä käytettävästä kannabis pohjaisesta olisin kyllä kiinnostunut mutta jos hermokipusairautta kärsivä joutuu ise valitsemaan kymmenistä kannabislajikkeista ja itse valmistamaan siitä lääkkeeksi, niin sitä en ymmärrä enkä alkaisi sitä kokeilemaan.

Lääkepohjista kannabisvalmistetta kyllä Suomessakin on mutta Googlelta olen nähnyt kuinka kalliiksi (400 - 500 €/kk) jos lääkäri antaa lääkekannabikseen reseptin. Kun seuraavan kerran käyn lääkärin vastaanotolla niin kysyn. Luulisin, että terveyskeskuslääkäri ei sellaista reseptiä kirjoita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ikävää että sinua ahdistaa aihe. Suomessa on kai vielä sananvapaus olemassa. Myös huumepolitiikasta ja kannabiksesta saa julkisesti keskustella.

Kysy ihmeessä lääkäriltäsi kannabis lääkityksestä, hänellä tuskin on siitä tietoa.

Lisäksi Valvira on painostanut lääkäreitä aiheeseen liittyen, syytä siihen en osaa kertoa.

Hermokipusairauteen se olisi oiva ja jopa tehokas lääke.

Tuo sinun hintahaarukka on alakantissa pahasti, puhumme 500-1200 euroa, eikä kela korvaa.

"karran olen sitä ihmetellyt US:n palstan pitäjältäkin sitä ilmoittanut."

Tästä olen hieman surullinen, koska jokainen kirjoitukseni perustuu nykytietoon ja lähteet on aina mukana. Päästäni en keksi mitään. En myöskään kannata enkä suosittele päihteiden käyttöä kenellekkään, en hyväksy lasten päihteiden käyttöä.

Lääkekäyttöä sensijaan edistän ja voin suositella. :) Siksi olen aiheeseen liittyvän ryhmän naamakirjaan perustanut 2014 vuonna. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voisi vetää taas alkoholi vertauksen kehiin. On tiukkaa viinaa, viinejä ja oluita. Jokainen niistä vaikuttaa hieman eritavoin. On hieman eriasia juoda pullo viinaa kuin pullollinen viiniä tai olutta. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Koolla on merkitystä, nimittäin pullon koolla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Totta, mitä isompi pullo sitä enemmän nuppi menee sekaisin tai ainakin maha täyttyy. :)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #4

@4. Juu. Korkeakoulussa oli aina keskiviikkoisin 2 tuntia matematiikkaa iltapäivällä ja myös torstaisin 2 tuntia heti aamulla.

Liitutaudun raapustelun jälkeen veikeä matikkaope pani merkille keskiviikon ja torstain oppilaiden runsaan lukumäärän dramaattista pudotusta puoleen ja kysyi, että mihin ne toiset ovat jääneet ja onko herätyskelloissa niin huonot alkaliparistot viikoittain juuri tänään? Kannattaisi varmaan laittaa parempimerkkisiä paristoja, niin ei tarvitse puoleen vuoteen vaihtaa.

Takarivin oppilas huikkasi toisten olevan vähän vatsataudeissa.
Ope voivotteli, että on paha juttu, ei niin kalliita juomia saa mennä hukkaan vaan ne pitää pysyä vatsalaukuissa.

- Mutta mitä jos sinä takarivillä tulisit nyt raapustamaan vastauksen probleemaamme, jos läksyt tuli tehtyä?
- En mää jaksa.
- Mikset?
- Liian pitkä matka taululle.

Vai niin, se on totta ja siihen pitää löytyä ratkaisu. Jos laittaisimme koulumme budjettiin ehdotuksen kokoontaitettavasta potkulaudasta, niin pari vetoa vaan niin matka menisi pyrähdyksessä ja riittäisi voimia nostaa liitua tauluun...plääp plääp... :D

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Koskas sitä CBD:tä saisi laillisesti?

Auttaa muuten tehokkaasti migreeniin.

HS: Yleisen migreenilääkkeen saatavuudessa ongelmia koko Suomessa

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801082200654293...

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Migreeniin on monia syitä jotka laukaisee aivosolupaineen näköhermoissa (kipuhermoahan ei aivosoluissa ole,
mutta migreenikipu on olemassa niissä soluissa joissa on kipukäsitys)
ei siis aivosoluissa itsessään,
usein nämä nykyajan hiukkasvirtaukset;
valot joita vilkkuu liikaa joka puolella, heijastinpinnat pöydissä, laseissa, liikenteessä ylikirkkaat ajovalot, neonvalot, yms, sekä näyttöpäätteet pienet ja suuret,
lisäksi ainehiukkaset myös;
kuten ravinto tai nesteet,
sekä tietenkin väsymystila, jne.

Itse sain migreenin kuriin tunnistamalla oireet ja aiheuttajat ja pyrkimällä välttämään niitä. Sitten kun kipu tulee tarpeeksi suureksi,,onneksi enää harvoin, tehokas kipulääke on auttanut hätätilanteessa. En ole tarvinnut huumeita en laillisia enkä laittomia. Ja lisäksi mitä vähemmän poltan, sitä vähemmän tuntuu olevan migreeniä, sekin kun vaikuttaa verenkiertoon heikentävästi.

Kyllä Teppo kannabiksen tilalle on paljon lääkkeitä jotka toimii paremmin.

Teppo, haluatko sinä kehittää lääketeollisuuden tuotteita, vaiko saada huumeet vapaaksi kauppoihin?

Ajatus että ihminen/ihmiskunta voisi elää ilman kieltoja on sama kuin että sanottaisiin pilvelle että sinä et saa syntyä.

Ei pikkulapsi ymmärrä huomisesta, kuten ei pilvikään sateesta, kuinka sitten tavallinen ihminen ymmärtäisi mitä tapahtuu jos ei ole asiaa kokenut,,,mutta tarvitseeko aina itse kokea?

Migul Ketonen

Ne jotka vastustavat kannabiksen laillistamista ja kaupallistamista eivät perusta mielipidettään mihinkään faktatietoon vaan syy on joko ideologinen tai perustuu harhaluuloihin. Suurinosa laittomista päihteistä kun on todistetusti miedompia kuin alkoholi ja kieltolaki rikkoo perustuslakia.

Kannabiksen ja mietojen huumeiden vapauttamiselle on järjelliset perusteet https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presi...

Heikki Rinnenmaa on vissiin jonkinsortin lestadiolainen ...muuten en ymmärrä ajatuksenjuoksuasi ja logiikkasi sillä Suomi ei ole Pohjois-korea. Muuta natsivaltioon jos haluat elää tuolla tavalla

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Täältä löytyy ilmanen tietopaketti kannabiksesta ja lääkekäytöstä.

http://www.cannmedevents.com/2017-presentations-an...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset