TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabiksen lääkekäyttöä joutuu vielä salailemaan

Surullista, että ihmiset joutuvat salailemaan lääkekannabiksen käyttöään, leimaantumisen pelossa.

Tämä johtuu täysin siitä, että vuosikymminiä kannabista on jauhettu potaskaa ja sen on kerrottu olevan kauhu huumetta.

Nyt ne ihmiset jotka saavat apua siitä kärsivät juurikin laittoman kannabiksen takia. 

Tästä on vastuussa niin poliitikot, kuin lääkärit, valistajat ja muut jotka ovat antautuneen propagandan edessä.

"Pelko, häpeä ja salailu yhdistävät satoja suomalaisia, jotka käyttävät kannabista lääkkeenä." 

Lukuisien tutkimustulosten myötä kannabiksen kieltolaki on menettänyt tärkeimmän perustelunsa ja lainsäädäntö sekä toimittajat eivät ole enää ajan tasalla.Vuoden 1961 sopimuksessa todetaan kannabiksen olevan laitontakoska sillä ei ole lääkinnällistä eikä lääketieteellistä käyttöä.

Aiheeseen liittyviä juttuja:

Kannabis ja sairaalloinen hyvinvoinnin tunne

"Kannabiksen luokittelu myrkkykasveihin lienee siinä tapauksessa perusteltua, mikäli psykoaktiivisten vaikutusten katsotaan aina johtuvan elimistön myrkytystilasta. Luokittelu saa kuitenkin koomisia piirteitä viimeistään siinä vaiheessa, kun kirja alkaa luetella kannabiksen myrkytysoireita. Eräs oireista on nimittäin – kuten lukija varmaan arvaa – sairaalloinen hyvinvoinnin tunne."

Johan Kustonen, 35, käyttää kannabista lääkkeenä tukevan annoksen joka päivä – Ilman sitä selkärangan vaurio veisi liikuntakyvyn

Kannabiksen lääkekäyttöä joutuu vielä salailemaan

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Normaalielämässä voi olla hyvä piilotella pöllyssä oloaan. Esimerkiksi töissä tai auton ratissa. Vai onko niin, että suoritukset vain paranevat pössytellessä. Vai onko niin, että kannabiksen käyttäjä on työkyvytön.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mistä sinä puhut?

Miksi pilkkaat ihmisia jotka saavat laillisesti lääkekannabista?

Juha Hämäläinen

Olen jotensakin väsynyt siihen, että jatkuvasti mainostat samaa asiaa. Jos itse saat käyttää kannabista lääkkeenä ja se sinua auttaa niin hyvä. Mutta älä mainosta sitä kamaa kuten se olisi harmitonta huvin vuoksi nappailtavaa kenelle vain. Se ei sitä ole.

Tässä syy kommenttiini.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #3

Mainosta?

Kirjoitan juuri niistä aiheista joita minua kiinnostaa. Ymmärrän ahdistuksesi, mutta en ymmärrä miksi minun pitäisi rajoittaa kirjoituksiani. Eikö sananvapaus koske minua, tai onko huumeet jotenkin kielletty aihe Suomessa?

Luulen tietäväni ei aineiden haittavaikutuksista enemmän kuin useimmat täällä palstalla ja tiedostan myös hyötyjä, joista ei ilmeisesti saisi kirjoitella mitään.

Tiedän että, myös lääkekannabis on arka aihe, monet eivät sen hyötyjä halua tunnustaa.

Käyttäjän AaroJuhanaKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo Vastaus kommenttiin #3

Ainakin kannabidioli on harmiton aine.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen Vastaus kommenttiin #3

Käsittämätöntä puhetta Suomessa vuonna 2018. Tällaista voidaan varmaan harrastaa vapaasti työläisten paratiisissa Neuvostoliitossa mutta isäni uhrasi nuoruutensa aikoinaan taistellessaan tätä maailmankuvaa vastaan. Jos et ole samaa mieltä jonkun kanssa niin meille on isiemme uhrautumisen ansiosta luotu maa, jossa puutteistaan huolimatta saa esittää eriäviä mielipiteitä. Sitä paitsi sinun pitää perustella kantasi! Miksi ei saa mainostaa ? Miksi kannabis on kielletty puheenaihe mutta alkoholia saa myydä limpsahyllyjen vieressä nuorisolle? Ja kaiken kukkuraksi tässä yhteiskunnassa ei ole pakko ottaa kantaa joka asiaan.

Tiina Teittinen Vastaus kommenttiin #3

Itse olen liberaali ihmisten itsensätoteuttamisen suhteen. Kunhan siitä ei koidu haittaa läheisille tai yhteiskunnallisessa mielessä kustannusten näkökulmasta. Teppo Syvärilän samaa agendaa toistavia blogeja eivät seuraa tavikset. Itsekin kiinnostuin vasta kun ymmärsin miten toistuvaa, jatkuvaa ja saman asian ympärillä pyörivää Tepon jargoni on. Teppo on niin omistautunut asialleen että hän löytää googlettamalla kaikki hänen agendaansa puolustavat tahot, oli sitten kysymys ylikansallisesta markkinointikonsultista tai marginaalisen pienestä lääketieteellisestä läpimurrosta (mitä ei ole vielä tapahtunut).

Migul Ketonen

Juha Hämäläinen lienee näitä lestadiolaisia mielensäpahoittajia joiden mukaan elämässä ei muuta saisi tehdä kuin kyntää perunapeltoa ja istua kotona räkimässä kattoon sekä oman mielipiteen kertominen on syntiä. Kannabiksen yliannostukseen ei lääkekäytössä tai viihdekäytössä ole kukaan todistetusti ikinä kuollut kun taas alkoholi tekee niin vuosittain 3,3 miljoonalle ihmisille.
Jos kannabista tai muita mietoja huumeita ei saa mainostaa tai niistä ei pidä puhua niin sitten pitää sokeri sekä suola sensuroida. Ne kun aiheuttavat tuplasti enemmän vahinkoa yhteiskunnalle sekä yksilöille kuin mikään huume.

Suurin este kehitykselle ovat Juha Hämäläisen kaltaiset mielensäpahoittajat jotka perustavat väitteensä valehtelevaan propagandaan

Tiina Teittinen

Aika henkilökohtaista ja yleistävää kommenttia esität. Onko edellinen kommentoija tehnyt sinusta jotain yleispäteviä päätelmiä. Täällä on tapana kommentoida asiaa, ei henkilöitä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Marihuana/hasis/kannabis on petollinen huume. That's the main point.

https://www.paihdelinkki.fi/fi/oma-apu/huumeet-ja-...

Käyttäjän AaroJuhanaKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

On kehitetty sellainen kannabislajike joka ei sisällä yhtään THC:tä.
Onko mitään hyvää syytä rajoittaa sen kasvatusta ja käyttöä?
http://www.terve.fi/terveyden-abc/uudenlainen-kann...

Tiina Teittinen

Seuraavaksi odotellaankin sitten alkoholia ilman päihdyttävää vaikutusta ja pienen pötkylän huulien välissä inemistä mukaellen ilman että siitä saisi myös kemiallista mielihyvää.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Vaikka linkki pitää sisällään asiaa kannabiksen haitoista niin en pitäisi sitä aivan parhaimpana päihdevalistuksena. Vaikka linkki sisältää paikkaansa pitävää asiaa niin siitä saa sellaisen kuvan että "kannabismalliteoriaa" on vähän väritetty, liioiteltu ja yleistetty koskemaan kaikkia pitkäaikaiskäyttäjiä. Kannabismalliteoria vaikuttaa vähän samanlaiselta idealta ja teorialta kuin ihmiset keksivät "tajuntaa laajentavia" päihteitä käyttäessään tai "pössytellessään".

Eräs huvittava kohta kannabismalliteorian normaalireaktioista oli seuraava väite:
"Alkoholi on sallittua ja se on paljon myrkyllisempää"

Tuo väite ei ole mitenkään tekemisissä kannabiksen käytön pitkäaikaisen käytön aiheuttaman ajatustoiminnan muutoksen kanssa. Alkoholi on sallittua, pitää täysin paikkaansa. Alkoholi on normaalikäyttöannoksilla huomattavasti kannabista myrkyllisempää on myös todellinen asia. Alkoholiyliannostus voi olla hengenvaarallinen tila. Päihdelinkin valistusosio pitää "ajatuisongelmana" sitä että tietää ja ymmärtää tosiasiat.

Ehkä valistustekstin kirjoittajan tarkoituksena oli hakea ajatusta siitä että juridisesti vaarallisempi päihde on laillista ja sillä puolustelee kannabiksen käyttöä, mutta itsessään tuo yllä oleva väittämä on vaan totuus joka ei riipu kannabismallista tai kannabiksen käytöstä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Selailin tuota päihdelinkin sivustoa ja valitetavan paljon sieltä löytyy ihmeellisiä asioita liittyen kannabikseen. Kertonee siitä että sen kirjoittajalla ei ole ollut oikein tietoa mistä kirjoittaa. Osa totuuksia kylläkin, mutta myös hyvin koomisia juttuja.

Muutama esimerkki:

"Marihuana on kuivattua kukintoa, jotka jauhetaan rikki ja poltetaan nk. jointteina. Sen sisältämän THC:n määrä vaihtelee riippuen siitä, miten se on kasvatettu. Viljelmät, jotka tähtäävät voimakkaaseen tuoksuun, tuottavat Skunk-muunnelmaa."

"Hasisöljyä saadaan kuumentamalla liuotusainetta ja antamalla sen vaikuttaa hasispalaan. Tällöin erottuu öljynkaltaista nestettä, joka sisältää 4-60% THC:tä. Öljyä tiputetaan savukkeille tai johonkin nesteeseen, joka juodaan. Hasisöljy on valmisteista voimakkain."

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #11

Ai voimakkaan tuoksunko vuoksi niitä jalostetaankin. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #12

Näin kertoo päihdelinkki, joka taitaa olla kytkyissä A-klinikkaan.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Maailma muuttuu emmekä elä enää 1900-luvun maailmassa, jossa ennakkoluuloja pönkitetään propagandalla:

http://www.globalcommissionondrugs.org/wp-content/...

Migul Ketonen

Kertoo siitä kuinka pahasti jäljessä suomalainen yhteiskunta on kehittyneestä länsimaailmasta. Hyödyllinen lääke/päihdeyrtti joka ei ole koskaan ketään tappanut eikä sen yliannostukseen ole todistetusti ketään kuollut eikä se ole käytännössä edes mahdollista. Sokeri ja suola aiheuttavat rutkasti enemmän haittoja yhteiskunnalle ja yksilölle kuin yksikään huumausaineeksi luokiteltava .
Vastustajien argumentit on sitä perustason tyhjän jauhamista ilman mitään faktapohjaa

Markku Marttilakin voisi perustella millä tavoin muka kannabis on petollinen huume...suola,sokeri,alkoholi paljon vaarallisempia myrkkyjä

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kaikki huumeet ovat petollisia; siitä kai ei ole epäilystäkään.

Lääkekäyttöön pitää suhtautua asianmukaisella ymmärryksellä, ok.

Mutta marijuanan ym. huumeiden viihdekäyttö on vaarallista. Yhtä vaarallista kuin minkä tahansa päihdyttävän aineen viihdekäyttö. Koukkua, koukkua sieltä seuraa - ja onnettomuutta sosiaalisissa suhteissa, liikenteessä, työelämässä ja aikanaan siinä loppupelissä.

Siispä: IRTI HUUMEISTA, ajoissa!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Mutta marijuanan ym. huumeiden viihdekäyttö on vaarallista. Yhtä vaarallista kuin minkä tahansa päihdyttävän aineen viihdekäyttö. Koukkua, koukkua sieltä seuraa - ja onnettomuutta sosiaalisissa suhteissa, liikenteessä, työelämässä ja aikanaan siinä loppupelissä."

Mutta miksi esim Coloradossa jossa kannabis on laillista ei ole näin tapahtunut? Itseasiassa teinien kokeilut ovat vähentyneet, työpaikat lisääntyneet, liikenneonnettomuuksissa ei ole nousua ja uusia sosiaalisia suhteita on syntynyt.

Monet lailliset lääkkeetkin on vaarallisempia kuin kannabis. Viimeisin esimerkki löytyy erään artistin kuolemaan johtaneista syistä. Siis kuoli opioidilääkeisiin kuulemma vahingossa. Kannabikseen ei edes päihdekäytössä voi kuolla.

Lisäksi on hyvä huomauttaa että kannabiksen riippuvuuspotenttiaali on vähäinen.

Aikuisten kannabiksen käyttö on suhteellisen harmitonta. Päivän selvää on että mitkään päihteet eivät ole hyväksi lapsille tai alaikäisille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #15

Mutta, mutta kun kannabis on porttihuume! Katso nyt vaikka Willie Nelsonia, huhtikuussa 85 vuotta täyteen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #18

Jep. :) Sieltä muuten löytyy muutama muukin hyvä esimerkki jos asia kiinnostaa. Yllätävän pirteitä ihmisiä. Cheech & Chong herrat jotka ovat elokuvista tuttuja ja nykysin kannabisaktiiveja.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Kannabiksen käyttö lienee lähinnä haitallista, ei vaarallista. Kannabiksen päihdyttävä vaikutus on suhteellisen lievä, sen addiktiopotentiaali on suhteellisen alhainen ja yliannostusriski minimaalinen. Tosin on olemassa myös ihmisiä joille kannabiksen käyttö voi aiheuttaa psyykkisiä oireita ja haittoja, mutta näiden ihmisten ei kannata kannabista käyttää.

Kohtuullisessa viihdekäytössä kannabis lienee yksi turvallisimmista päihteistä. Kuten muutkaan päihteet niin kannabis ei ole lasten aine ja sen haitat nuorille ovat aikuisia paljon suuremmat.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #16

"Tosin on olemassa myös ihmisiä joille kannabiksen käyttö voi aiheuttaa psyykkisiä oireita ja haittoja, mutta näiden ihmisten ei kannata kannabista käyttää."

Tätä ei kukaan kiistä. Toki näitä ihmisiä löytyy. Valitettavasti usein juuri he käyttävät kannabista ja muita päihteitä paljon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset