TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Jari Sillanpää paskamyrskyn keskellä!

Onpa melkoista luettavaa ihmisten kommentit mitä tulee Jari Sillanpään tapaukseen. Ylen, Iltalehden ja Iltasanomien Facebooksivuilta jokainen voi käydä katsomassa.

Karua kieltä käytetään ja ties mitä toivotaan. 

Monet huumeiden käyttäjät kokevat samaa kohtelua ympäri Suomea,jopa hoitohenkilökunnalta, lääkäreiltä,poliiseilta. Leimaamista ja haukkumista,vähättelyä. Turha ihmetellä jos ongelmiin ei haeta apua.

Huumeiden käytöstä ei pitäisi rankkua antaa, se ei ole kenenkään etu. 

Sillanpää teki virheen kun lähti rattiin, se on selvä asia. Mutta kohtuutonta kohtelua hän saa.

Hän on käsittääksen hoitanut työnsä hyvin ja moitteetta, alkoholinkin jättänyt pois elämästään. ;)

Minä toivotan Sillanpäälle voimia paskamyrskyn keskelle!

"Yleisö, poliitikot ja media puhuvat usein huumeidenkäytöstä tunteellisesti, moralisoiden ja faktoista piittaamatta. Tosiasiassa huumeiden ongelmakäyttäjiä on vähän, esittää tuore raportti. Kansainvälinen asiantuntijaryhmä vaatii puhetyylin uudistamista ja huumepolitiikan uudistamista: Turha sota huumeita vastaan polkee nyt ihmisoikeuksia."

Asiantuntijaryhmä haluaa lopettaa huumeilla pelottelun ja kauhistelun – tuoreen raportin mukaan huumeidenkäyttö on yleistä, mutta ei johda yleiseen rappioon

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kiitos taas vinkistä. Asiaan tutustuminen on paikallaan. Kovat sakot Sillanpää sai. Kantoja on monenlaisia, lievistä aina kovasanaisiin kommentteihin. Jokainen haluaa olla oikeassa, mutta se ei kuitenkaan koskaan onnistu. http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201801222200...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ymmärrän sakot "rattijuopumuksesta". Eikä ne ole kovat tuloihin nähden. ;)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Aivan. Minä ajattelen vain summaa, sitä mitä "köyhät" tienaa. Iltalehden toimittaja kirjoitti kuitenkin että "peräti", tuoden esille summan olevan hieman tavallista suuremman. Kai Sillanpäällä rahaa on, mutta tuollaisella rahamäärällä olisi saanut paljon ruokaa tai jotain muuta. Ei hän kuitenkaan vielä leipäjonoon joudu, ei huolta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #3

Sillanpää tienasi viime vuonna 300 000 Euroa joten on millä maksaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #10

Riittää 300 grammaan metamfetamiinia.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

En ota kantaa siihen onko "kieltolaki" hyvä ratkaisu huumeidenkäytön rajoittamiseen. Enkä syyllistäkään ketään käyttäjää.

Kysyn mielipidettäsi siitä, onko huumeidenkäyttö positiivinen vai negatiivinen asia? Onko huumeidenkäyttö tila, joka on huumeitta elämistä parempi vaihtoehto ihmiselle?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kysyn mielipidettäsi siitä, onko huumeidenkäyttö positiivinen vai negatiivinen asia? "

Joillekin se on positiivinen asia, toisille ei laillinen alkoholi sovi, mutta esim kannabis sopii. Minusta huumeet eivät eroa alkoholista mitenkään muuten kuin laittomuuden osalta.

Onko ylipäänsä päihteiden käyttö positiivista vai negatiivista?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Onko ylipäänsä päihteiden käyttö positiivista vai negatiivista?"

Suunnilleen tämä oli se alkuperäinen kysymys. En kysynyt sopiiko joillekin paremmin pilvi kuin piri, vaan onko yleensäkin huumeiden käyttö toivottavampi tila kuin käyttämättömyys?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Kai se päihteettömyys olisi ihanne tila, mutta kun se ei ole realistista tässä todellisuudessa.

Minusta on ikävää, että ihmiset joutuvat salailemaan päihteiden käyttöään. Lisäksi olisi hyvä tiedostaa, että huumeet sisältävät lukuisia eri aineita, niitä ei voi niputtaa yhteen.

Toki media repii nytten hyviä otsikoita aiheesta.

Sillanpää ei todellakaan ole ainut julkisuuden henkilö joka huumeita käyttää, se ei kai ole yllätys kenellekkään.

Tällainen on ollut Jari Sillanpään kaksoiselämä – yli 200 konserttia, tv-esiintymisiä, elämäkerta ja vuosikausien huumeiden käyttö

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005534467.html

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #7

Kiitos vastauksesta. Tarkoitus ei ollut asettua miksikään tuomariksi, vaan halusin tietää mistä lähtökohdista asiaa lähestyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mielestäni Jari Sillanpään lauluääni ja myös lavaesiintyminen ovat parantuneet hänen jätettyään alkoholin ja siirryttyään makeisiin, limujuomiin ja huumeisiin.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Makeiset ja limut lihottavat mutta meta-amfetamiinin käyttö laihduttaa. Eikös Jari ole hiukan laihtunut muutaman vuoden takaisesta. Metalla on aivan varmasti osuutensa asiaan. Myöskin alkoholinkäytön korvautuminen metalla on vaikuttavat jollain tavalla sekä ulkonäköön että painoon.

Metalla on myös vaikutuksensa henkilön psyykkiseen vointiin kuten alkoholillakin. Riippuen henkilön psyykkisestä ja neurologisesta tilasta sekä alkoholi että meta vaikuttavat henkilön psyykkiseen vointiin ja suorituskykyyn. Alkoholi laskee toimintakykyä reilusti, meta käytettäessä nostaa toimintakykyä väliaikaisesti mutta vaikutuksen lakattua voi "toipuminen" kestää hyvinkin kauan. Riippuen käyttömääristä, päihteenlaadusta ja erityisesti yksilöstä voi päihteidenkäyttö joissain poikkeustapauksissa myös edesauttaa psyykkisen voinnin parantumista. Tosin yleensä päihteidenkäyttö ja erityisesti runsas päihteidenkäyttö on tie mielenterveysongelmiin, mutta päihteet voivat toimia myös "parantavasti". Jos henkilöllä on "pakottava" tarve käyttää päihteitä niin joissain tapauksissa alkoholinkäytön korvaaminen muilla päihteillä voi olla vähemmän haitallista kuin "juopottelu". Mutta nämä asiat ovat hyvin yksilökohtaisia.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Mitähän Syvärilä olisi kirjoitellut asiasta, jos Sillanpää olisi ajanut huumepöllyssä jonkun hengiltä?? Turha laulajan törttöilylle on esittää mitään lieventäviä asianhaaroja.
Eikä tainnut edes olla ensimmäinen kerta kun tämä oli liikenteessä huumeissa?

Mutta onhan se mukavaa kun on hauskaa pää sekaisin!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Mitähän Syvärilä olisi kirjoitellut asiasta, jos Sillanpää olisi ajanut huumepöllyssä jonkun hengiltä??
........

Asiantuntijat sanoivat, että kokeneelle käyttäjälle Sillanpään ottama annos ei juuri ajamista haittaa. Ja jos mies tarvii oikein suonen sisäistä nesteytystä kun käyttää murojaan kaveria voi syystä pitää alan Jermuna :)

Mitä itse aineeseen tulee niin kahdesta eri tutkimuksesta olen lukenut, että se on haitattomampaa kuin alkoholi ja vähemmän addiktoivaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mutta ei kuitenkaan terveyttä parantavaa ?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #17

Voihan se mielenterveyttä edistää euforian muodossa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #18

Mitä sitten kun tuo "euforiasi" on mennyt ohi? Otetaanko lisää ja jatketaan niin kauan, että mielenterveys on todella mennyt ja ollaan vain enää hautaa vailla?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #23

Mitä sitten kun tuo "euforiasi" on mennyt ohi? Otetaanko lisää ja jatketaan niin kauan, että mielenterveys on todella mennyt ja ollaan vain enää hautaa vailla?
............

Sanoin jo aikaisemmin, että tutkimusten mukaan Meta on alkoholia vähemmän haitallisempi joten mitä haluat kysymykselläsi sanoa? Sillanpäähän lopetti alkoholin käytön ja siirtyi vähemmän haitalliseen aineeseen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #17

Ei paranna, mutta on toki joillekin jonkinlainen lääkinnällinen apu sairauteensa. Tosin muitakin lääkkeitä siihen löytyy.
Mutta, huumeiden viihdekäytössä(!!?) on tarkoitus vain saada pää sekaisin. Hauskaa on, onko?, mutta kuinka kauan?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #22

"Mutta, huumeiden viihdekäytössä(!!?) on tarkoitus vain saada pää sekaisin."

Onko? Onko todellakin noin? Mistä tiedät ihmisten motiiveja, suurin osa huumeista ei sekoita päätä kuten laillinen alkoholi.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #17

Joillakin henkilöillä "piristeiden" käyttö voi parantaa psyykkistä tilaa ja toimintakykyä.

ADHD-lääkkeet ovat osittain amfetamiinijohdannaisia joita käytetään myös ala-asteikäisillä lapsilla. Aikuispotilaatkin käyttävät jonkin verran. Suomessa ei metamfetamiinia käytetä ADHD:n hoidossa mutta käsittääkseni Yhdysvalloissa käytetään.

Jos omaa ADHD-piirteitä niin amfetamiini ja metamfetamiini toimivat tavallaan lääkkeenä joka auttaa keskittymään. ADHD-henkilön aivokemia toimii erilailla kuin normi-ihmisen. Normi-ihmiselle amfetamiini ja meta aiheuttavat lähinnä kiihtymistilaa ja maniankaltaisia oireita. Kaikki on yksilöllistä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #27

Sativainen kannabis on myös oiva lääke ADHD:n oireisiin. Näin ainakin jenkeissä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kirjoitinko että hyväksyn päihteissä ajamisen? Jos kirjoitin niin missä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Mutta onhan se mukavaa kun on hauskaa pää sekaisin!"

Voihan se olla hauskaa, tosin enpä tiedä miten Meta-a sekoittaa päätä. Vähemmän kumminkin kuin alkoholi, sen tiedän.

Eipä tuo aine ole mikään uusi juttu Suomessa.

Kaukopartiomies kertoo, miten uskomattomia asioita pervitiini sai aikaan rättiväsyneissä sotilaissa – ”Kaamea näky”

"ON liioiteltua sanoa, että Suomi hyökkäsi ja puolusti jatkosodassa pervitiinin voimalla, mutta Päämajan alaisilla kaukopartiojoukoilla piristettä oli mukana tiedustelu- ja tuhoamisretkillä vihollisen linjojen takana. Pervitiini on saksalaisten kehittämä piristyslääke, joka käytännössä oli metamfetamiinipohjaista huumausainetta."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005531528.html

Jyrki Karvo

Oho. En mä kyllä tota kannata. Vaarantanut muut autoa ajamalla. Se jos olisi apua hakenut aikaisemmin kun pelkästään käytti eikä vaarantanut ihmishenkiä siitä ei pitäisi saada mitään. eri asia kun lähdetään autolla liikenteeseen aineen vaikutuksen alaisena.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tiedä näistä huumeista, mutta Sillanpää osaa laulaa. Tangomarkkinoiden juhlakonsertissa sotilassoittokunnan säestäessä Sillanpää oli melkeinpä ainoa, joka lauloi samassa sävellajissa bändin kanssa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mies osaa laulaa ja hoitaa työnsä vaikka huumeita käyttää. Väitän että jos kännissä olisi esiintynyt siitä ei olisi tullut hevonpaskaa. Alkoholi nimittäin sekoittaa pään. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset