TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

THL:n professori vaatii keskustelua huumausaineiden käytön laillistamisesta

"Kontrolli- ja kieltopolitiikka ei toimi

Hakkarainen huomauttaa, että monessa Euroopan muussa maassa huumausaineiden käyttöä ei ole kriminalisoitu. Näissä maissa poliisin toimet kohdistuvat etenkin huumausaineiden välitysverkkoihin ja saatavuuden kontrolliin.

Hakkarainen näkeekin, että myös Suomessa pitäisi vakavasti keskustella huumausaineiden käytön sallimisesta.

– Kansainvälisesti on hyvin laaja näkemys siitä, että kontrolli- tai kieltopolitiikka ei ole ollut kovin toimivaa.

Maailman terveysjärjestö WHO ja Yhdistyneet Kansakunnat ovat Hakkaraisen mukaan korostaneet sitä, että huumausaineiden käyttöön pitäisi puuttua ennen kaikkea sosiaali- ja terveydenhuollossa, ei rikostoimenpiteiden kautta."

https://yle.fi/uutiset/3-10052750

Tänne voi tulla keskustelemaan:

Onko huumekieltolaista enemmän hyötyä kuin haittaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Sattuipas tulemaan kannaltasi sopivaan aikaan tuo Ylen uutinen. Koskien siis sitä eilistä blogiasi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kaikkiin päihteisiin liittyy aina haittoja.

" Puolet kansalaisista ajattelee, että kannabiksen kokeilu ei ole riski. Alle 35-vuotiaista näin ajattelee 60–70 prosenttia. Jopa säännölliseen käyttöön suhtaudutaan paljon aikaisempaa myönteisemmin, sanoo Hakkarainen."

Tuossa ikäryhmässä on myös eniten kannabiksen käyttäjiä, kaikkiko pitäisi laittaa vankilaan tai jakaa sakkoa?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Huumepolitiikan 'malli Hakkarainen' on osa sitä rappiokehitystä, joka etenee kuin juna kohti synkkää tulevaisuutta erityisesti länsimaissa, im Abendland.

Yhteiskunta lahoaa sisältäpäin moraalittomuuden, alkoholin, huumeiden ym. tappavien syöpäsolujen saadessa yhä lisää julkista tukea ja hyväksyntää. Vaikka huomattava osa väestöä toistaiseksi on kohtuullisen terveillä raiteilla, lisääntyy pudokkaitten ja syrjäytyneiden määrä sillä vauhdilla, että yhteiskunnan resurssit eivät riitä auttamaan elon tielle sortuneita kulkijoita.

Kansalaisten hiljainen enemmistö seuraa vääjäämätöntä rappiokehitystä huolestuneella katseella. Kaikki eivät ääntään säästele; paljon on niitä, jotka hakkaraisten kanssa riemuissaan taputtavat niin sanotusti karvaisia käsiään. Ja hallitus ei luonnollisesti tee asialle mitään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Marttila kuuluu Suomessa siihen ikäluokkaan, joka käyttää huolestuttavassa määrin laillisia huumeita: unilääkkeitä, mielialalääkkeitä, jne. Tämä joukko lisääntyy vuosi vuodelta. Nämä ihmiset ajavat huumaantuneina autoa, mutta minkäs voit, kun on näyttää resepti. Kasvavaa joukkoa sekakäyttäjiä ollaan luomassa myös kotikatkoilla, kun alkoholistit saavat diapamit kotiin ja vetävät sitten sekaisin viinaa ja bentsoja. Viikolla diapamia, jotta henki ei haise ja viikonloppuna viinaa.

Portugalissa dekriminalisoitiin huumeiden käyttö vuonna 2001. Rangaistuksista siirryttiin hoitoon ohjaukseen ja valistukseen. Ongelma muutettiin viisaalla päätöksellä rikosoikeudellisesta lääketieteelliseksi. Vuoden 2015 tilastojen mukaan huumekuolemia oli Portugalissa 40, Suomessa 166. Portugalin väkiluku on n. kaksi kertaa Suomen vastaava.

Käytön rangaistavuuden poistaminen ei suinkaan ole "osa sitä rappiokehitystä", vaan osoitus inhimillisestä lähestymistavasta. Ei ole mitään kestävää argumenttia, jolla voisi puolustaa addiktiosta rankaisemista. Se on esimerkiksi USAssa johtanut aivan käsittämättömään lopputulokseen, sosiaalisten ongelmien moninkertaistumiseen ja vankiloiden täyttymiseen. Sota huumeita vastaan on maksanut miljardeja, inhimillisiä kärsimyksiä ei rahalla voi mitata, ja kuten useimmat Yhdysvaltain sodat, se hävittiin, kun ensimmäinen laukaus ammuttiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Marttila kuuluu Suomessa siihen ikäluokkaan, joka käyttää huolestuttavassa määrin laillisia huumeita: unilääkkeitä, mielialalääkkeitä, jne. Tämä joukko lisääntyy vuosi vuodelta. Nämä ihmiset ajavat huumaantuneina autoa, mutta minkäs voit, kun on näyttää resepti. Kasvavaa joukkoa sekakäyttäjiä ollaan luomassa myös kotikatkoilla, kun alkoholistit saavat diapamit kotiin ja vetävät sitten sekaisin viinaa ja bentsoja. Viikolla diapamia, jotta henki ei haise ja viikonloppuna viinaa."

Näistä ongelmista ei juuri Suomessa keskustella. Koska ovat laillisia, silti ne myös aiheuttavat ongelmia sekä haittoja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #7

Viina häipyy ihmisestä maksimissaan kolmessa päivässä, bentsot vaativat viikosta kahteen. Näitäkin asioita tulisi yrittää ymmärtää.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

#4

Olen itse asiassa täysin samaa mieltä Marttilan kanssa, mutta vedän siitä eri johtopäätökset. Yhteiskunnan asenne päihteisiin, niiden saatavuuteen ja käyttöön on nimenomaan moraalinen kysymys. Itse olen vain sitä mieltä, ettei yksilön moraali ole yhteiskunnan asia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"lisääntyy pudokkaitten ja syrjäytyneiden määrä sillä vauhdilla"

Näinhän se on ja osa käyttää heistä huumeita. Auttaako siitä rangaistaminen heitä vai lisääkö se vain tuskaa ja ongelmia?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Olen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Ei käytöstä pidä rangaista, hullun hommaa. Pitäisikö alkoholin käytöstä myös rangaista? Alkoholikin on huumaava aine.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

En usko pelkkien rangaistusten tuovan huumeongelmaan ratkaisua tai suunnan muutosta.

Kulunut sanonta on, että joukkoja on johdettava edestä. Sekä poliittisen että virkamiesjohdon tulisi omalla päättäväisellä ja raittiilla esimerkillään sekä käytöksellään näyttää mallia kansalaisille. Mitä isot edellä, sitä pienemmät perässä. Toki on selvää, että kaikkien ihmisten kohdalla esimerkki ei tehoa; ei hyvä esimerkki mutta ei onneksi huonokaan.

Valitettavasti tuhoisan kehityksen jatkuminen, yhteiskunnallisen rappion syveneminen, on taattu muiden muassa Max Jussilan kaltaisten pikkukellokkaiden uutteralla tuella ja myötävaikutuksella. Kaikki varoittavat äänet halutaan näiden "hyödyllisten jussiloiden" toimesta vaientaa ja mikäli mahdollista myös dementoida. Konsulit eivät valvo; päinvastoin he sumuttavat nuorempiaan.

Riittävän laajaa rohkeutta tunnustaa tosiasiat ei löydy poliittisen johdon piiristä ei myöskään kirkon piiristä. Sekä maallinen että uskonnollinen regimentti ovat rappiokehityksen de facto suojelijoita, sen hiljaisia tukipilareita. Jussila voi nukkua yönsä rauhassa. Juna ei pysähdy.

PS.
Jussilan ei pidä pahastua. Oman ystävällisen kommenttisi takia otin sinut opponentikseni.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minä en juurikaan viitsisi edes vastata sinun kommentteihisi, mutta perustavaa laatua olevat väärinkäsitykset kannattaa korjata. Olen toiminut sekä poliisipäällikkönä, syyttäjänä että tuomarina ennen yksityiselle sektorille siirtymistäni. Minä puhun kokemuksesta, Marttila jostain aivan muusta.

Tässä on keskusteltu huumeiden käytön dekrminalisoinnista. Marttilankin kannattaisi tutustua Portugalin, Italian ja Espanjan kokemuksiin. Marttila esiintyy näillä sivuilla raamatunlauseita toistavana papukaijana, mutta tiedon taso olennaisista kysymyksistä näyttää olevan olematon.

Onko jotenkin vaikeata tunnustaa, että käytön kriminalisoituna pitäminen ei ole ratkaisu, varsinkin silloin, kun päinvastainen esimerkki näyttää toimivan? Tosiasiat ovat poliittisella johdolla kyllä käytettävissä, mutta sitä rohkeutta puuttuu tehdä sellaisia päätöksiä, joissa inhimillisyys voittaa Marttilankin edustaman ankaran penaalin.

Marttilan kannattaisi aivan tosissaan lukea kommenttinsa uudestaan. Sillä ei ole minkäänlaista sisältöä tai sanomaa. Uskovaiset ovat aina tuomitsemassa muita, syntisiksi katsomiaan. Millä oikeudella nuo sen tekevät, sitä en tiedä, ja tuo tapa on aina hämmästyttänyt minua. Uskonnollinen regimentti pahimmillaan suojelee mm. pedofiileja, kuten katolisen kirkon kohdalla olemme nähneet. Kondomi on pahempi synti kuin HIV/AIDS.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Tuohtuneesta ja ohiampuvasta kommentista #12 näkee ainakin sen, että Max Jussilalta on jäänyt lukematta se allekirjoittaneen viesti, johon hän ylimielisesti on vastaavinaan.

Viestissäni halusin pelkistäen ilmaistuna tuoda esiin seuraavia seikkoja:

1) pelkillä rangaistuksilla ei ratkaista päihde- eikä muitakaan ongelmia,

2) ongelmia ei myöskään ratkaista sallimalla se, mikä vielä on kiellettyä,

3) vastuullisten toimijoiden tulisi vaikuttaa oman esimerkkinsä voimalla,

4) juuri kenenkään rohkeus ei nykyään riitä epäkohtien esille nostamiseen.

Mitä tulee Jussilaan, niin hänen kaltaisensa "poliisipäälliköt ja tuomarit" ovat pelkuruudessaan osa ongelmaa. He ovat sulkeneet silmänsä. Ratkaisua heiltä on turha odottaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"1) pelkillä rangaistuksilla ei ratkaista päihde- eikä muitakaan ongelmia,"

Käyttäjien rankaisulla ei ratkaista mitään ongelmia, niitä lisätään. Pitäisi paneutua syihin miksi ihmiset käyttävät liikaa päihteitä, puhun ongelmakäytöstä. Syyt usein liittyvät mielenterveyteen, traumohin yms.

"2) ongelmia ei myöskään ratkaista sallimalla se, mikä vielä on kiellettyä,"

Tässäkin olen erimieltä, kieltolaki tuo sellaisia ongelmia joita ei voi ratkaista ilman asioiden laillistamista.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Hienoa. Löysimme Teppo sinun kanssasi ainakin jotain yhteistä säveltä.

"Pitäisi paneutua syihin miksi ihmiset käyttävät liikaa päihteitä, puhun ongelmakäytöstä. Syyt usein liittyvät mielenterveyteen, traumohin yms."

Asia juuri tuolla tavalla. Olen samaa mieltä. Taustalla ovat ne paljon puhutut 'juurisyyt'.

Kohta 2) EI tarkoittanut kieltolakia.

Ottamatta erikseen kantaa marijuanaan tai muihin yksittäisiin päihteisiin tarkoitan, että KAIKKEA ei pidä sallia. Siinäkin taidamme olla jokseenkin samaa mieltä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #15

Tuosta asiasta ei keskustella, koska huumeet, toki tuo koskee myös alkoholin ongelma käyttöä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Marttila" oksentaa kirkkoväärtin filosofiansa ulos ilman että vaivautuisi itse pohtimaan ratkaisuja. Mitään ei tuossakaan kommentissa jälleen ollut, ei sisältöä, ei sanomaa. Pelkkää ennakkoluuloista ja vanhoillisuudesta kumpuavaa "minä tiedän" -länkytystä tyyliin "juuri kenenkään rohkeus ei nykyään riitä epäkohtien esille nostamiseen". Tämäkin blogi nimenomaan tuo esiin ongelmia.

Kannattaisi tutustua asioihin ja tutustumisen jälkeen esittää jotain vaihtoehtoista ratkaisua jos kerran dekriminalisointi on huono. Millään "Marttila" ei ole kyennyt kuitenkaan perustelemaan, miksi jokin ratkaisu olisi huono.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tästä oon samaa mieltä.
Kovimmat vastustajat vastustaa tuomatta oikeita perusteluja tai ratkaisuja asiaan. Syyttelevät kyllä kovasti meitä jotka asiasta kirjoittelevat blogeja. :) Minäkin kuulemma mainostan huumeita, erityisesti kannabista.
En kyllä muista yhtään kirjoitusta jossa tuputtaisin päihteiden käyttöä ihmisille.
En myöskään saa kirjoituksistani taloudellista hyötyä.
Ainut hyöty tulee omalle mielenterveydelle, kun en pidä asioita sisälläni. :)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Jussilan", korjaan Jussilan kanssa emme löydä toisiamme tämän blogiteeman tiimoilta.

Myöntäkäämme se nöyrästi ja kunniallisesti.

Ollaksemme optimisteja - ja sitähän me Jussilan kanssa yritämme olla - niin toivokaamme, että vielä tulee vastaan se erinomainen teema, josta me huomaamme olevamme akkurat täysin samaa mieltä. Mikä ilon päivä! :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Outoa, että tyhmyys näyttäytyy ylemmyydentunteena.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #21

Nyt repesin. :)

Minusta sinulla on näkemystä asioihin hyvin laajalla kuvalla, sitä arvostan.

Itse kirjoittelen asiasta omasta kuplastani katsoen. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Tunnen tätä maailmaa, enkä pelkästään aikaisemman työni kautta. Rangaistukset käytöstä ovat äärimmäisen epäoikeudenmukaisia, epäinhimillisiä ja useimmiten pahentavat sen henkilön tilannetta, joka kaipaisi apua. Ihmiskohtalot ovat absoluuttisen surkeita ilman rangaistuksiakin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #23

Mä en niin tunne maailmaan. Mutta tunne suomalisia huumeidenkäyttäjiä. Olen aiheesta paljon myös heidän kanssaan keskustellut aiheesta ja siitä mitkä syyt ovat taustalla. Usein se on karua kuunneltavaa, sisältää väkivaltaa, raiskauksi, hyväksikäyttäö yms.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Mitä tulee Jussilaan, niin hänen kaltaisensa "poliisipäälliköt ja tuomarit" ovat pelkuruudessaan osa ongelmaa. He ovat sulkeneet silmänsä. Ratkaisua heiltä on turha odottaa."

Poliisipäälliköt, syyttäjät ja tuomarit ovat työnsä puolesta paljon tekemisessiä huumausainerikosten ja niihin liittyvien ihmisten kanssa. Heillä on suhteellisen laaja käytännön kokemus (millaiset ihmiset liittyvät huumeisiin, mitä mahdollisesta tuomiosta on seurannut, miten "ura" on jatkunut tuomion jälkeen) ja käsitys yhteiskunnan resursseista (esim. poliisien voimavarat huumerikosten tutkintaan, käyttörikossakkotuomion täytäntöönpanon kustannukset yhteiskunnalle).

Ei Jussila ole sulkenut silmiään, hän avannut silmänsä ja nähdyt päihteidenköytön todellisuuden ja käyttörikostuomioiden merkityksen siinä. Hänellä on varmasti kaikista Syvärilän sivujen keskustelijoista luultavasti laajin ja monipuolisin kokemus huumeiden käyttäjistä ja heidän elämästään ja heidän suhteestaan rikollisuuteen.

Kuinka vahvan kokemuksen itse esimerkiksi omaat huumausaineiden käyttäjistä. Tunnetteko heitä useita kymmeniä henkilökohtaisesti, oletko perehtynyt ja tiedätkö heidän historiaansa (lastenkodit, lapsena kohdattu väkivalta, mielenterveysongelmast jne.). Kuinka vahvat perustiedot omaat huumausainelainsäädännöstä, päihdeterveydenhuollosta ja maailmanlaajuisesta huumausainepolitiikasta. Vakavasti otettavaan huumausainekeskusteluun osallistumiseksi pitäisi mielestäni omata vähän muutakin tietoa ja kokemusta kuin moraalinen arvomaailma ja Raamatun ihannointi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Vakavasti otettavaan huumausainekeskusteluun osallistumiseksi" olisi hyvin suotavaa oivaltaa asian ydin. Asian todellinen ydin EI OLE rangaistusten koventaminen tai niiden lieventäminen eikä varsinkaan käytön dekriminalisointi.

Jussilan näkökyky ulottuu syyttäjän ja tuomarin asteelle ja jossain määrin myös tuomittujen elämänlaadun mahdolliseen surkeuteen. Entä mihin Jussilan näköaisti ei ulotu? Se ei ulotu sille tasolle, missä pyritään luomaan edellytyksiä huumeiden ja päihteiden käytöstä vapautumiselle.

"Irti huumeista" on paras tähtäin ratkaisukeskeisessä huumekeskustelussa. Keskittyminen rangaistusasteikkoon tai peräti dekriminalisointiin on näennäistä paapomista, jolla ei edes pyritä luomaan motivaatiota huume- ja päihdevapaan elämän ylläpitämiseen tai saavuttamiseen. Jussila-tähtäin on erittäin alhaisella tasolla; huumeiden käytön jatkamisessa, anyway.

Jussila ei pysty näkemään tavoitteellisena sitä "moraalista arvomaailmaa", jonka suojassa ei ole tarvetta turvautua päihteisiin, huumeisiin tai muihin elämää tuhoaviin ratkaisuihin. Tottakai voimme leimata utopiaksi kaiken, millä yritetään luoda edellytyksiä raittiille elämäntavalle. Onhan totta, että sika rypee rapakossa. Sialla ei ole tarvetta päästä 'kuiville'. Ihmisillä ja ihmisten auttajilla sellainen ylevä tarve tulisi olla.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #26

Totuus on se että päihteitä tullaan aina käyttämään. On täysin utopistista kuvitella että päihteiden tai huumeidenkäyttö loppuisi. Se voi vähentyä (kuten esim. tupakointi) mutta loppumaan se ei tule. Alkoholilla on erittäin merkittävä asema suomalaisessa yhteiskunnassa ja huumausaineiden käyttö ja kokeilumäärät nousevat erityisesti nuorilla.

Päihteiden aiheuttamien haittojen vähentämisessa on oleellista vähentää käytön määrää ja pystyä vaikuttamaan erityisesti ongelmakäyttäjien ongelmiin paremmin ja myös suojessa ns. viihdekäyttäjiä haitoilta.

Se että myöntää tosiasiat että huumeita tullaan aina käyttämään ja niiden laiton jakelukanava aiheuttaa suorasti tai epäsuorasti suuren osan huumeista aiheutuvista ongelmista on vain osa ongelman myöntämistä, ei näköalattomuutta. Tällaisiä ongelmia jotka liittyvät laittomaan jakelukanavaan ovat esim. "epäpuhdas ja vaarallinen kama", velkaantuminen, väkivaltarikollisuus, käyttäjien "leimautuminen" ja ongelmat eri viranomaisten kanssa jne. Dekrimininalisoinnilla, laillistamisella tai "vapauttamisella" pyritään vaikuttamaan ensisijaisesti näihin ongelmiin. Toki laillinen jakelukanava vähentäisi käyttäjäkohtaisia haittoja johtuen juuri puhtaammasta "kamasta".

Ja mitä sian rapakossa rypeminen liittyy tähän keskusteluun. Sian rapakossa rypeminen on sialla aivan normaalia käyttäytymistä, ei mikään ongelma sialla. Sikojen omistajan ja hoitajan on vain huolehdittava että sian "rypemisolosuhteet" ovat kunnolliset (esim. puhdistettava karsinoita) ja turvalliset (esim. suoja sääoloilta).

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #27

"Totuus on se että päihteitä tullaan aina käyttämään. On täysin utopistista kuvitella että päihteiden tai huumeidenkäyttö loppuisi." Totta maar.

Mutta pään pistämistä pensaaseen on se pelkuruus, joka ei uskalla tähdätä raittiiseen elämäntapaan. Jussila ja lukemattomat muut pönöttäjät eivät suostu ymmärtämään oikeaksi tavoitteeksi huumeista vapaan elämän mahdollisuutta ja ihannetta.

Miksi pitää antautua kädet lujasti pystyssä sille kauhukuvalle, että elämästä ei voi selvitä ilman tainnuttavia huumeita, viinaa, tupakkaa, dopingia, ynnä muuta miestä väkevämpää? Missä on säädetty se laki ja pakko, että elämään kuuluu sotkea tajunnan sekoittavaa ja päätä huumaavaa kemikaalia ja kamaa?

Kysykäämme sitä juristi-syyttäjä-tuomari-lautamies-ambestenwisser herra Jussilalta ;) Ehkä hänellä on siihen oikeat pykälät tiedossa.

Mitä sikoihin tulee, niin meidän ei tule ammentaa elämänviisautta ja taitoa niiden kaukaloilta tai rapakoilta. Kyllä ihmisen elinpiiri ja sivistys on jonkun verran eri tason juttu. Näin olen ymmärtänyt ja kokenut. Tosin tässä sikateemassakin huume-eksperttien oikea auktoriteetti lienee tuomari Max. Siis kaikella myötätunnolla todettuna. Sokeilla sokeat opettajat.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #31

Raamattu ei kiellä kannabista. :) Älä siis riko kymmentä käskyä, viittaan valehteluun.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomessakin pitäisi mitätöidä kaikki käyttörikokset! Ja puhdistaa poliisin rekisterit niistä.

San Francisco mitätöi vanhat marihuanatuomiot 40 vuoden ajalta
Päätös vaikuttaa tuhansiin ihmisiin kaupungissa, jossa marihuanan käytöstä tuli laillista vuoden alussa.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005548274.html

"MARIHUANAN viihdekäytöstä tuli laillista Yhdysvaltain Kalifornian osavaltiossa tammikuun alusta lukien.

Nyt San Franciscon kaupunki on päättänyt mitätöidä kaikki marihuanaan liittyvät rikostuomiot yli 40:n viimeksi kuluneen vuoden ajalta, kertoo uutistoimisto AFP.

PÄÄTÖS vaikuttaa tuhansiin ihmisiin, joiden saamat tuomiot ovat vaikeuttaneet heidän työllistymistään ja yhteiskunnan joidenkin etuuksien saamista.

Yleinen syyttäjä aikoo ottaa uudelleen käsittelyyn lähes 5 000 rikostuomiota ja yli 3 000 rikkomusta."

Matias Heiskanen

Mihin perustat Markku Marttila väitteen että länsimainen yhteiskunta on rapistumassa tai kaatumassa ? Pitäisikö meidän muka ottaa sitten mallia jostakin Lähi-idän takapuoli maista joissa soditaan päivittäin....venäjä on muuttumassa kokoajan länsimaalaiseksi ja kun Putin lopettaa kaatuu koko venäläinen nykysysteemi ja Kiina taas tanssii nuoralla eläen velaksi. Jotenkin tulee mieleen että kun asiat ei menekään nmaailmassa niin kuin sinä haluat niin aloitat itkupotkuraivarit.. kieltolaki on osoitettu jo useasti hyödyttömäksi systeemiksi joka vain paisuttaa ongelmia eikä ratkaise niitä ja se on myös tähtitieteellisen kallis systeemi ylläpitää.

Jos yhteiskunta ei huolehdi yksilön moraalista tai hyvinvoinnista voimme samantien siirtyä anarkismiin tai natsismiin . Tämä tiedoksi Antti Mikkolalle jonka mielestä yksilön moraali ei ole yhteiskunnan asia... yksilöistä kun kasataan yhteiskunta

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Länsimaiden hyvinvointi on rakennettu kokonaan kristillissosiaalisen lähimmäisenrakkauden arvopohjalle. Sen taustalla on Jumalan laki ja käskyt sekä se rakkauden evankeliumi, jonka meille on ilmoittanut Jumalan Poika Kristus Jeesus.

Kun nuo edellä mainitut fundamentit murretaan ja julkisesti häpäistään, ollaan jouduttu laittomuuden valtaan ja se johtaa lopulta sekasortoon. Sekulaari yhteiskunta korvaa Jumalan lain ja luomisteot tieteisuskolla ja kristillisen rakkauden typerällä tasa-arvon vöyhötyksellä.

Minulla ei ole mitään aihetta itkupotkuraivoamiseen. Tuon vain oman kantani esiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itse en voi ottaa tosissaan ihmisiä jotka palvovat satuolentoa. Politiikkaan ei uskoa pitäisi sotke koskaan.

Matias Heiskanen

Jeesuskin poltti kannabista ja oli oopum höyryissä välillä....taitaa Marttilalla olla psykoosit päällä kun kehittelee omia uskomuksiaan. Historiasta kun ottaa selvää niin ymmärtää että päihteiden käyttö on ollut vahvasti osana kristinuskoa ja varsinkin kannabis sekä oopium

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kappas Uusisuomikin uutisoinut aiheesta:

Pitäisikö huumeidenkäyttö sallia laissa? – Professori haluaa keskustelun Suomeen

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241318-pitaisiko-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset