TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Voisiko poliisien resurseja käyttää järkevämmin?

Kyllä taas veronmaksajien rahoja hukutetaan turhuuteen.

Poliisi julkaisi juuri uudet rikostilastot ja niistä tämä asia taas tuli mieleen.

Lukuja pöytään, huumerikoksia oli 2017 vuonna noin 24000 kpl joista noin 1000 oli törkeitä. Ja THL:n tutkijan mukaan noin 15000 oli käyttörikoksia. Eli Törkeitä huumausainerikoksia on siis 1000 ja muita lievempiä huumausainerikoksia noin 8000 kpl:tä.

https://yle.fi/uutiset/3-10052750

Miksi poliisi ja syyttäjät panostaa käyttäjien jahtaamiseen, varsinkin kuin suurin osa heistä on vanhoja tuttuja joiden käyttö on ilmeisen ongelmallista. Loput taitavat olla kannabiksen käyttäjiä.

Miksi veronmaksajien rahoja tuhlataan käyttäjien jahtaamiseen? Sensijaan että panokset laitettaisiin välittämiseen ja salakuljetuksen torjuntaan?

Nämäkin rahat voitaisiin suunnata ennaltaehkäisyys ja ongelmakäyttäjien hoitoon.

Kai se on helppoa saada tilastot näyttämään huonoilta ja sitä kautta lisää rahaa huumeidentorjuntaan?

Onko yhteiskunnalla varaa joka vuosi syrjäyttää noin 1500 ihmistä huumeiden käytön takia? Ja suurin osa heistä on kannabiksen käyttäjiä.

Minusta järjetöntä!

 

Minusta jokaisen kannabiksesta kiinni jääneen rekisterit pitäisi puhdistaa, mallia täältä:

 

"Nyt San Franciscon kaupunki on päättänyt mitätöidä kaikki marihuanaan liittyvät rikostuomiot yli 40:n viimeksi kuluneen vuoden ajalta, kertoo uutistoimisto AFP.

PÄÄTÖS vaikuttaa tuhansiin ihmisiin, joiden saamat tuomiot ovat vaikeuttaneet heidän työllistymistään ja yhteiskunnan joidenkin etuuksien saamista."

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005548274.html

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

"PÄÄTÖS vaikuttaa tuhansiin ihmisiin, joiden saamat tuomiot ovat vaikeuttaneet heidän työllistymistään ja yhteiskunnan joidenkin etuuksien saamista."

Tuossa on se ongelma. Olen itse 'päässyt kokeilemaan' amfetamiinia. Tulos minulle oli sama kuin kaikilla lääkkeillä: ei vaikutusta. Minussa lienee geenivirhe?
Kannabis minuun jostain syystä nippa nappa vähän vaikuttaa kun sitä tarpeeksi polttaa. (Levozin ei vaikuta)

Jossain kommentissa totesin, että onneksi ei ollut poliisi paikalla katsomassa kun ajoin auton pois pellolta, koska selvä kuski ei siihen olisi kyennyt. Mutta kun olin sen ajanut niin matka taas jatkui, mutta ei minun ajamanani.

Minulla on asioista monenlaisia erilaisia näkemyksiä kuin "ihmisillä", ja uskon yhä - tai ainakin kuvittelen niin - että olen ollut ainoa suomalainen varusmies joka on ampunut valion humalassa ja saanut siitä kuntsarin. Onko muita?

Jep - ja sain 12h. matkanpidennystä kun mulla sentään oli matkaa: 30km.

Tulipa nyt tämäkin kerrottua/nämäkin toistettua

VASTAUS otsikossa esitettyyn kysymykseen: ehkä.

* * *

Muokkaan vastaustani lisää...

Totuus on se, ja totta se on, että ihan täällä Suomessakin on saatavissa kaikkea mitä vaan pyytää keksii.

Kirjassani, joka siis näillä näkymin julkaistaan toukokuussa, kerron mm., että minut on tuomittu ampuma-aserikoksesta. Olihan minulla tuo pistooli ollut parikymmentä vuotta...

Sain siitä kymmenen päiväsakkoa. Valitin hoviin, joka palautti asian käräjäoikeudelle uudelleen käsiteltäväksi. Sitten tuomio muuttui: syyllinen, ei rangaistusta.

Voin vaan sanoa, että olen hyvä. Jollekin sanoin, että voitan 75% jutuistani.
- Nykyisin sata, koska en ole asianajaja ja siksi saan valita juttuni.
- Siitäkin pitää vielä itseäni kehua, että yksikään asiakkaani ei ole koskaan joutunut maksamaan mitään, ainakaan minulle siis.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kannabiksen, kuten muidenkin huumausaineiden käyttäminen on oma valinta, muuten puhumme porttiteoriasta, jota Syvärilä vastustaa henkeen ja vereen.

Puhutaan siis valinnasta laillisen ja laittoman välillä.

Poliisi käyttää vielä enemmän resursseja liikenteen valvontaan, jota sitäkin jotkut pitävät turhana. Laki on kuitenkin laki.

Eihän aktiivilakiakaan meinaa saada peruttua millään, vaikka se kaikilla mittareilla on kelvoton. Sen lain rikkomisesta ei selviä suullisella huomautuksella, kuten marisätkän vetäisemisestä normitilanteessa.

Poliisillakin on pelisilmää, eikä jokaiseen pikkurikkeeseen voi edes puuttua. Jos kannabiksen käyttö pysyisikin omien seinien sisällä, mitään "näkyvää" ongelmaa ei olisikaan.

Lieveilmiöt tekevät siitä ongelman.

Menisikö Syvärilä lentokoneeseen, jonka miehistö olisi vetänyt hatsit juuri ennen nousua? Ei taida onnistua edes kannabisparatiisissa Jamaicalla.

Valitettavasti on tiettyjä ammatteja, joissa huumeidenkäytön täytyy tavalla tai toisella näkyä työnantajalle. Muutoin käy niin, että hoitajat vetävät potilaiden napit, mikä sekin on ikävää realismia.

Huumausaineiden käyttäminen on oma valinta, samoin kuin käyttämisen seurauksista kärsiminen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@2. Ne muut huumausaineet kannabista lukuunottamatta voidaan pitää kiellettyinä ja ne tulisi näkyä huumetesteissä.

Juovatko työntekijät nykyään viinaa arkipäivisin työpaikoillaan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Juovatko työntekijät nykyään viinaa arkipäivisin työpaikoillaan."

Toivottavasti eivät, mutta kyllä alkoholikäryjäkin sattuu tuon tuosta työpaikoilla ja jopa sellaisissa tehtävissä, joissa on ehdoton nollatoleranssi.

Mitä tulee huumausaineisiin työelämässä, niin esim. moni lento-onnettomuus on ollut lentäjän päihteiden käytön epäsuoraa seurausta. En tarkoita tällä sitä, että hatsit olisi vedetty juuri nousukiitoon lähdettäessä, vaan sitä, että aineiden vaikutus saattaa tulla esille vielä hyvinkin pitkään viimeisimmän käyttöhetken jälkeen ja ilmenee esim. karkeana arviointi- tai harkintakyvyn virheenä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

"Mitä tulee huumausaineisiin työelämässä, niin esim. moni lento-onnettomuus on ollut lentäjän päihteiden käytön epäsuoraa seurausta."

Tähän lähdettä? En epäile, mutta silti. Veikkaan alkoholin jälkitiloja.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Eihän päihtymys ja työ kuulu yleensäkään yhteen. Menetkö itse lentokoneen jonka pilotit ovat nähnyt muutama tunti sitten räkäkännissä paikallisessa kuppilassa?

Jos hoitajat "vetävät" potilaiden nappeja on tämä osoitus yleensä hyvin pitkälle edenneestä päihdeongelmasta. Ongelma lienee vähän samankaltainen kuin kavallukset uhkapeliongelmaisilla.

Onhan tietysti olemassa ammatteja joissa "nollatoleranssi" on välttämätön ja esim. tullimiehen tai huumepoliisin päällikön olisi hyvä olla "puhdas" ja lainkuuliainen. Mutta suurimmassa osassa suomalaisesti työpaikoissa ei ole mitään väliä jos on viikonloppuna vähän "pössytellyt" tai vetänyt "viivoja" jos vaan on maanantaiaamuna selvinpäin työkunnossa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Onhan tietysti olemassa ammatteja joissa "nollatoleranssi" on välttämätön ja esim. tullimiehen tai huumepoliisin päällikön olisi hyvä olla "puhdas" ja lainkuuliainen."

Onneksi heille on alkoholin jopa ongelmakäyttö sallittua. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"muuten puhumme porttiteoriasta, jota Syvärilä vastustaa henkeen ja vereen."

Porttiteori on huuhaata. :) Tiedätkö tuo teorian historiaa, se perustuu hätävalheeseen. :)

"Menisikö Syvärilä lentokoneeseen, jonka miehistö olisi vetänyt hatsit juuri ennen nousua? Ei taida onnistua edes kannabisparatiisissa Jamaicalla."

Luotan että työpaikolla ei ihmiset ole päihtyneinä. Ja kyllä mä uskaltaisin mennä koneeseen vaikka lentäjät olisivat hatseissa. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Eihän aktiivilakiakaan meinaa saada peruttua millään, vaikka se kaikilla mittareilla on kelvoton."

Kyllä tuon pystyy perumaan, esim seuraava hallitus. Myös huonoja lakeja onneksi pystyy muuttamaan ja jopa perumaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Lieveilmiöt tekevät siitä ongelman."

Kerro lisää näistä lieveilmiöitä kannabiksen kohdalla, kiitos.

Samira Heyerdahl

”Kannabiksen, kuten muidenkin huumausaineiden käyttäminen on oma valinta...”

Se pitäisi olla oma valinta, johon kolmannella osapuolella ei pitäisi olla mitään sanomista.

”Poliisi käyttää vielä enemmän resursseja liikenteen valvontaan, jota sitäkin jotkut pitävät turhana. ”

Liikenteen valvonta ja rajoitukset vähentävät tilastollisesti onnettomuuksia. Sitä paitsi ylinopeudesta johtuva kuolonkolari vaikuttaa sivullisiin ihmisiin, kannabiksen käyttö ei.

”Laki on kuitenkin laki.”

Lait, rajoitukset, kiellot ja rangaistukset tulee olla perusteltavissa. Laki ei voi olla olemassa itseisarvona.

”Jos kannabiksen käyttö pysyisikin omien seinien sisällä, mitään "näkyvää" ongelmaa ei olisikaan.”

Kerro lisää näistä näkyvistä ongelmista, joita nykyinen kieltolaki vähentää. Tämän lisäksi poliisi puuttuu omien seinien sisällä ilemenevään käyttöön ja se on väärin.

”Menisitkö Syvärilä lentokoneeseen, jonka miehistö olisi vetänyt hatsit juuri ennen nousua? Ei taida onnistua edes kannabisparatiisissa Jamaicalla”

Minä en menisi, mutta miten se tähän keskusteluun liittyy?

”Valitettavasti on tiettyjä ammatteja, joissa huumeidenkäytön täytyy tavalla tai toisella näkyä työnantajalle. Muutoin käy niin, että hoitajat vetävät potilaiden napit, mikä sekin on ikävää realismia.”

Eli onko syytä olettaa, että alkoholia vapaallaan käyttävät hoitajat juovat käsidesit sairaalan vessoista? Vahvoja mielikuvia, luuloja ja pelkoja sinulla.

”Huumausaineiden käyttäminen on oma valinta, samoin kuin käyttämisen seurauksista kärsiminen.”

Jos rangaistus tuottaa enemmän tuhoa kuin itse nautintoaine, eikö asiassa ole jotain nurinkurista?

Jatkan mielelläni keskustelua aiheesta kanssasi.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tämä huumeasia on kaksiteräinen miekka. Jossain mielessä aloittaja on oikeassakin! Olisiko niin, että jos nyt hyväksyttäisiin kannabis, niin seuraava aste olisi hyväksyä muutkin huumeet?
Toinen kysymys on miten rikolliset, jotka kannabiksella tuloja hankkivat,
suhtautuisi tilanteeseen, jossa heidän elantonsa vietäisiin. Kunnon kansalaisia heistä tuskin tulisi. Parantuisiko "vahvempien" huumeiden tarjonta entisestään?

Siinä mielessä otsikko on oikea, että poliisin voimavaroja pitäisi käyttää järjevämmin.
Uskomatonta, että kymmeniä poliiseja on "vihapuheen" kimpussa, kun todelliset rikokset jäävät poliisilta tutkimatta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olet oikeassa, että poliisin voimavarat pitää keskittää selvittämättömiin rikoksiin, jotka ovat vakavampia kuin tuhlata resursseja ruohon käyttäjiin.

Muistui mieleen, että aikoinaan minulla oli opiskeluaikana hyvä polkupyörä pyöräsuojassa, jonne pääsi vain Abloyn avaimilla sisään. Se pyörä varastettiin sieltä ja ilmoitin asiasta poliisille. He vain täyttivät tiedot pyörästä ja kertoi, että paljon pyöriä varastetaan mutta he eivät voi keskittyä siihen vaikka kerroin pyörän olleen pyöräsuojassa. Ei kiinnostanut. Liian paljon venäläisiä varastamassa, väitti poliisi. Edelleenkään ei hoksottimet olleet päällä, että pyörävarastosta eli joku kerrostalossa jossain asunnossa oli varsinainen varas. Jälkeenpäin päätin sitten kävellä joka päivä opiskelupaikkaani 9 km yhteen suuntaan ja takaisin, ainakaan jalkojani ei varasteta.

Mutta sinä vedät nyt mutkat suoriksi olettamalla, että hyväksymällä muut huumeet ei pidä paikkaansa. Lue tästä:

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250125...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kunnon kansalaisia heistä tuskin tulisi. "

Jopa heroiinista riippuvaiset pystyvät tekemään töitä ja olemaan kunnon kansalaisia. Tästäkin on näyttöä jopa euroopassa.

"Parantuisiko "vahvempien" huumeiden tarjonta entisestään?"

Ehkä, miksi ylipäänsä niiden jakelu ja myynti on rikollisten käsissä?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

En nyt huumeiden käyttäjiä tarkoittanut.
Yritin vain sanoa, että jos kannabiksen kauppa vähenee, jopa tyrehtyy, niin
sillä elantonsa hankkineet tuskin toimivat niin, että lopettavat rikollisen toiminnan ja alkavat rehellisiksi yrittäjiksi. Mitäs sitten, jos "miedompien" aineiden kaupustelijat lisäävät
todella kovien aineiden tarjontaa? Onko tuota kukaan miettinyt?

Niinhän tavallisetkin yrittäjät toimivat, jos jonku alan kauppa tyrehtyy, yrittäjä pyrkii löytämään korvaavan alan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #12

Niin?

Kovien huumeiden kauppa käy entiseen malliin. Se on poliittinen päätös. Rikolliset tekevät rahaa. Niin hyvin kieltolaki toimii.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Näistä rikoksista tekijä pääsee seuraamuksitta

https://yle.fi/uutiset/3-10032016

Poliisi voisi vaikka siirtaa panostusta lievien petosten ja varkauksien selvittelyyn. Noilla rikoksilla on uhri.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Katselen tuossa televisiosta ohjelmaa Coloradon tapahtumista kannabiksen vapauttamisen jälkeen.
Muistelen Syvärilän ihannoineen miten kaikki on vallan ihanasti menneen.
Ohjelmaa kun katsoo ei aivan siltä näytä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voitko laittaa linkin siihen? Kiitos, muuten tuo on vain heitto minua vastaan.

Kerro toki havaintosi.

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/1...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset