TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Miten kannabiksen laillistaminen on vaikuttanut, tutkittua tietoa

From Prohibition to Progress: A Status Report on Marijuana Legalization What We Know About Marijuana Legalization in Eight States and Washington, D.C. 

Voisi sanoa että laillistaminen on ollut kannattava ratkaisu. Suurimmat pelot eivät ole toteutuneet, tarkoitan niitä joita kieltolain kannattajat totuuksina huutelevat, myös Suomessa ja myös minun blogeissani.

Vahvasti näyttää että kannabiksen laillistaminen on tolkun asia.

Tässä linkissä hyvä infopaketti tiedon nälkäisille:

http://www.drugpolicy.org/sites/default/files/dpa_marijuana_legalization...

Jos lapsia ja nuoria haluaa oikeasti suojella kannattaa laillistaa kannabis. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kannabiksen laillistamisesta... Saisikö sitä poltella töissä niinkuin tupakkia?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Riippuu työnantajasta varmaan.;) Monet artistit ainakin hyvin hoitavat työnsä pienissä savuissa.

Itse kysyn sinulta saako duunissa olla kännissä? Tai onko se hyväksyttävää?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Harvassa työssä saa käyttää mitään päihteitä ja harva paitsi Willie Nelson polttelee kannabista kuin tupakkia, mutta 85 vuotiaalle se sallittakoon.

Armas Roteva

Saako viinaa juoda töissä? Aika älytön kysymys. Lääkekäyttö toki erikseen, saatko käyttää opiaatteja töissä? Jos työtehtävät on sellaiset että saat, niin miksei se onnistuisi kannabiksen kanssa?

Toimistohommat sujuu itseasiassa varsin hyvinkin pienessä pilvessä, mutta omassa firmassa omat säännöt :)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Päivi: "Ajatelkaa lapsia!"

Raportin mukaan laillistaneissa osavaltioissa nuorison kannabiksen käyttö ei ole yleistynyt, ja nuorten mukaan sen hankkiminen on jopa vaikeutunut menneisyyteen verrattuna. Ikärajakontrolli siis toimii.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei kuulemma toimi Suomessa. :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Toki. Asiahan on ihan loogisesti ajateltavissa. Suurin osa nuorisosta on jo kannabiksen laillistamisen kannalla ja jostain kumman syystä tilastot tukevat sitä myös niissä osavaltioissa USAssa, missä se on laillistettu. Eli haitat vähenevät, verotuloja tulee, rikollisilta rahaa pois, asiat menevät pääosin paremmin. Samoin Portugalin esimerkki, Norja, Hollanti osin jne. On typerää taistella tutkainta vastaan. Mutta tietenkin niin tehdään....

Muutosvastarinta tietenkin Suomessa on se yksi suurimmista eli ei tänne moista kehitystä ilmaannu ennen kuin se tulee Ruotsin kautta; näin olettaisin. Olisihan se kamalan tyhmää saada verotuloja lisää valtiolle, vähentää rikollisuutta ja poistaa stigmaa ihmisiltä jotka käyttävät alkoholia paljon vaarattomampaa ainetta ( en itse siis käytä kannabista, paljon paljon vaarallisempaa alkoholia kylläkin silloin tällöin kuten suurin osa suomalaisista ).

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ruotsin politiikka on Suomenkin politiikkaa sairaampaa, mitä tulee kannabikseen. Sitä kautta tulee vain propagandaa kannabiksen suhteen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En ole ehtinyt Ruotsin politiikkaan tutustumaan näiltä osin (eipä tuo yllättäisi... Ruotsissa on paljonkin typeryyksiä). Mutta vieläkin hyvin usein Ruotsi toimii ja Suomi seuraa jäljessä.... Valitettavasti toimimme edelleen oudolla symbioottisella tavalla, vaikka olimme samaa maata viimeksi 1800-luvulla ja Suomen sodassa. Symbioottinen suhde tosin tarkoittaisi että mekin hyötyisimme ja se on vähän siinä ja siinä...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #7

Ruotsin suhtautuminen kannabikseen ja huumeisiin yleensäkin hakee vertoja. Pientä muutosta siellä on onneksi ilmoilla.

Mutta kun kuningatar heittelee läppää samoilla termeillä kuin Nancy Reagan aikoinaan. "Just Say No" - https://en.wikipedia.org/wiki/Just_Say_No

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #9

Kun johonkin menoon on totuttu, niin siitä pidetään kiinni pitkään - on se kuinka järjetöntä ja haitallista tahansa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #11

Noin juuri. Vaikka tutkimukset ja muutkin asiat puhuvat asiaan vastaan. Aivopesu on juurtunut syvälle, varsinkin itseäni vanhempiin ihmisiin.

Vähän surullista huomata, että osa ihmisistä tekee itsestään pellejä. Koulutus tai asema ei tee ihmistä välttämättä älykkääksi. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itse toivoisin että poliitikot tekisivät päätöksiä tutkitun tiedon pohjalta, eikä tunteiden tai "moraalin" siihen taitaa olla pitkä matka vielä.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Poliitikot tekevät ratkaisuja sitä mukaa kun se lisää heidän kannatusta, toki lobbareillakin on tässä oma vaikutuksensa. Kannabiksen laillistamisella ei ole vielä kansan tukea, joten ainoat puolueet jotka sitä saattaisivat kannattaa, ovat äärilaidan puolueet. Tässä tapauksessa vasemmistoliitto ja vihreät. Tottakai yksittäisiä poliitikkoja saatetaan käyttää tälläisessäkin kysymyksessä tuomaan hajaääniä puolueelle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Välillä olisi hyvä avata silmät todellisuudelle. Toki se on hankalaa itä euroopalaissa Suomessa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Hiljaista on vas-vih akselilla, Haavisto oli "ehkä" dekriminalisaation kannalla. SDP:n Mäkisalo-Ropponen ainoa joka aiheesta puhunut, siis nyky poliitikoista. Ei taida edustaa mainitsemaasi ääripäätä.
https://demokraatti.fi/huumepolitiikasta-pelataan-...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #17

No joo, en tiedä vihervasemmiston kantoja tähän kysymykseen, enkä viime aikoina ole tätä aihetta niin tarkasti seurannut. Loogisesti ajateltuna he voisivat sitä ajaa, mutta ehkä hekin pelkäävät kannatuksen menetystä. Monillä laillistamisen vastustajilla on kuitenkin hyvin jyrkkä kanta asiaan.

Yksittäisiä poliitikkoja voi löytyä isoistakin puolueista, mutta sillä on lähinnä tarkoitus saada hajaääniä puolueelle.

Näin perussuomalaisten kannattajana olisin ehdottomasti kannabiksen laillistamisen kannalla, mutta sille ei kannatusta sieltä ihan heti löydy. Olen kuitenkin tyytyväinen Halla-ahon liberaaleihin ajatuksiin päihdepolitiikasta. Kannabiksesta ei häneltä olla taidettu kysyä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #19

"No joo, en tiedä vihervasemmiston kantoja tähän kysymykseen,"

:)

"Näin perussuomalaisten kannattajana olisin ehdottomasti kannabiksen laillistamisen kannalla, mutta sille ei kannatusta sieltä ihan heti löydy. Olen kuitenkin tyytyväinen Halla-ahon liberaaleihin ajatuksiin päihdepolitiikasta. Kannabiksesta ei häneltä olla taidettu kysyä."

Huhtasaari vastustaa ja Halla-Aholle on aivan sama. On häneltä kysytty, onhan hän myös itse kannabista kokeillut.

Konservatiivit eniten vastustavat muutosta nykylinjaa. Pahin uhka nuorisolla ja lapsille.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #20

"Konservatiivit eniten vastustavat muutosta nykylinjaa. Pahin uhka nuorisolla ja lapsille."

Ei tuo nyt ihan noin ole, mutta silti. Kaikissa aatteissa on hyvät ja huonot puolensa. Jos ihmiset oppisivat ottamaan ne hyvät asiat omista aatteistaan ja hylkäisivät huonot, Suomi ja maailma olisi paljon parempi paikka elää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #21

On se noin, kysy vaikka Räsäsen Päiviltä joka sopii samaa viiteryhmää Lauran kanssa.

Nämä ihmiset ovat iso jarru tässäkin asiassa ja viis veisaavat lapsista tai nuorista. Oma moraali ja usko rajoittavat kehitystä. Mutta en kielläketään uskomasta omia johtajiaam tai omia ajatuksia. Tieto,tutkimus ja faktat pyhyvät järkevien ihmisten puolesta.

Toki jos haluat vaikuttaa johtajasie ajatusmaailmaan olet heihin yhteydessä.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #22

No Huhtasaari oli presidenttiehdokas, ja edustaa puolueen konservatiivista laitaa. Toki olet ihan oikeassa, että konservatiivit tätä eniten vastustavat. Tässä asiassa he ovat väärässä, mutta noin yleisesti he ajavat hyviäkin asioita. Sama pätee liberaalienkin kohdalla. Monia hyviä asioita, ja toisaalla mennään täysin metsään.

Tällä hetkellä uskon, että suurin veturi asian eteenpäin viemiseksi voisi olla kokoomus. Jos siellä päätettäsiin ottaa kannabiksen vapauttaminen omiin ohjelmiinsa, se vaikuttaisi muiden puolueiden linjoihin välittömästi. Uskon, että sen puolueen liberaalisiivessä olisi paljon väkeä jotka tätä haluaisivat. Sinne päin viestiä kaikki kannattajat.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #23

Voin kertoa että kokoomusta ei asia kiinnosta. Olen asiasta kysellyt myös heiltä. He mielummin tukevat rikollista toimintaa ja veronkiertoa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onhan tää sairas maailma, kun lapset joutuvat hakemaan oikeutta käyttää kannabista lääkkeenä, vain sen takia että kannabis on laiton huume.

A 12-year-old girl is spearheading a campaign to legalize medical marijuana across the whole country. Alexis Bortell said she and her family had no choice but to move from their Texas home to Colorado to treat her severe epilepsy. Now, her family and a handful of others are suing Attorney General Jeff Sessions and the DEA. Barry Petersen reports.

https://www.youtube.com/watch?v=ePKhHLCW26M

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomessa Kela ja Ministerit:

""Tutkimusnäyttö ja kansalliset hoitosuositukset eivät tue kannabiksen käyttöä minkään kiputilan hoidossa. Bedrocan-valmisteen käyttöä sairauden hoidossa ei voi pitää yleisen hoitokäytännön mukaisena, vaan kyseessä on kokeellinen hoito. Lääketieteellinen tutkimusnäyttö tukee lääkekannabisvalmisteista vain Sativexin käyttöä ja ainoastaan MS-tautiin liittyvän spastisuuden hoitoon. Kelan ohjeistusta on tarkennettu tältä osin huomioiden lääketieteellinen tutkimusnäyttö lääkekannabisvalmisteita koskien. Ohjeistus on tehty yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa."
Terveisin Kela."

Syynä on oikeasti, koska kannabis on huume.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset