Juuri nyt: Saksan poliisiyhdistys vaatii täydellistä kannabiksen laillistamista

Saksan poliisiyhdistys peräänkuuluttaa kannabiksen laillistamista ja muiden huumeiden dekriminalisointia. Hyvin järkevää mielestäni.

"The Association of German Criminal Officers (BDK) has spoken out in favour of ending the ban on cannabis and has called for the decriminalization of all use of the drug.

"The prohibition of cannabis has historically been seen as arbitrary and has not yet been implemented in an intelligent and effective manner,” the head of BDK, André Schulz, told Bild newspaper on Monday."

Myös siis Saksassa ollaan heräämässä kieltolain mielettömyyteen ja tehottomuuteen. Huumeiden kiellolla ei ole estetty yhtään mitään ja haitat sen sijaan ovat vuosi vuodelta kasvaneet. 

Suomessakin pitäisi siirtyä haittojen minimoinnin politiikkaan, rangaistusten sijaan. Kuka on se kansanedustaja joka ryhtyy ajamaan järkevämpää huumepolitiikkaa Suomeen, tuskin nykyisesta eduskunnasta sellaista henkilöä löytyy, mutta jo seuraavien eduskuntavaalien jälkeen tämä on mahdollista toivottavasti.

Se olisi hyvä ja keskustelua herättävä vaaliteema, tosin epäilen että nykyisistä puolueista kukaan sitä teemakseen uskaltaa ottaa.

Mielenkiintoinen havainto myös lääkekannabiksesta, joka vasta vähän aikaa vasta laillistettiin Saksassa:

"Prior to the legalization of medical marijuana in March, only about 1,000 people in Germany had permission to use the drug for special medical purposes. The draft bill for its approval had estimated that 700 patients per year would require prescription. When the law was drafted, how many patients would make use of it was not known.

Then ten months after legalization of the drug, in January this year, a survey with three health insurance companies – Allgemeine Ortskrankenkasse (AOK), Barmer and Techniker Krankenkasse (TK) – found that more patients than expected had applied for it; over 13,000 applications had been submitted."

THE LOCAL: German police association calls for complete legalization of cannabis

 

Edit linkien lisäys klo 18:35:

Poliisien ammattiliitto vaatii kannabiksen käytön laillistamista Saksassa – liiton mukaan nykyinen lainsäädäntö ”ei ole järkevä tai tuloksekas” – Hesari

Saksan poliisiliitto vaatii marihuanan täydellistä dekriminalisointia – Iltalehti

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu