TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Juuri nyt: Saksan poliisiyhdistys vaatii täydellistä kannabiksen laillistamista

Saksan poliisiyhdistys peräänkuuluttaa kannabiksen laillistamista ja muiden huumeiden dekriminalisointia. Hyvin järkevää mielestäni.

"The Association of German Criminal Officers (BDK) has spoken out in favour of ending the ban on cannabis and has called for the decriminalization of all use of the drug.

"The prohibition of cannabis has historically been seen as arbitrary and has not yet been implemented in an intelligent and effective manner,” the head of BDK, André Schulz, told Bild newspaper on Monday."

Myös siis Saksassa ollaan heräämässä kieltolain mielettömyyteen ja tehottomuuteen. Huumeiden kiellolla ei ole estetty yhtään mitään ja haitat sen sijaan ovat vuosi vuodelta kasvaneet. 

Suomessakin pitäisi siirtyä haittojen minimoinnin politiikkaan, rangaistusten sijaan. Kuka on se kansanedustaja joka ryhtyy ajamaan järkevämpää huumepolitiikkaa Suomeen, tuskin nykyisesta eduskunnasta sellaista henkilöä löytyy, mutta jo seuraavien eduskuntavaalien jälkeen tämä on mahdollista toivottavasti.

Se olisi hyvä ja keskustelua herättävä vaaliteema, tosin epäilen että nykyisistä puolueista kukaan sitä teemakseen uskaltaa ottaa.

Mielenkiintoinen havainto myös lääkekannabiksesta, joka vasta vähän aikaa vasta laillistettiin Saksassa:

"Prior to the legalization of medical marijuana in March, only about 1,000 people in Germany had permission to use the drug for special medical purposes. The draft bill for its approval had estimated that 700 patients per year would require prescription. When the law was drafted, how many patients would make use of it was not known.

Then ten months after legalization of the drug, in January this year, a survey with three health insurance companies - Allgemeine Ortskrankenkasse (AOK), Barmer and Techniker Krankenkasse (TK) - found that more patients than expected had applied for it; over 13,000 applications had been submitted."

THE LOCAL: German police association calls for complete legalization of cannabis

 

Edit linkien lisäys klo 18:35:

Poliisien ammattiliitto vaatii kannabiksen käytön laillistamista Saksassa – liiton mukaan nykyinen lainsäädäntö ”ei ole järkevä tai tuloksekas” - Hesari

Saksan poliisiliitto vaatii marihuanan täydellistä dekriminalisointia - Iltalehti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mielenkiinnolla odottelen mikä uutistoimitus tästä Suomessa uutisoi. Uusi Suomiko?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eka oli:

Helsingin sanomat

Kakkosena:

Iltalehti

Valemedioita en seuraa.

Juha Hämäläinen

Sitten vaan Teppo pakkaat kärrysi ja varaat liput Finnlinesin lauttaan Lübeckiin. Siellä perillä voi sitten vapaudessa pian pössäytellä. Ei tämä uutinen tavallista suomalaista kiinnosta. Me kun emme pössäyttele. Saunakaljat juodaan ja silteen. Ei tarve olla sekaisin koko ajan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

" Ei tarve olla sekaisin koko ajan"

Tää on aina yhtä hauska kommentti, ei kerro kuin sinun ajatusmaailmastasi ja tiedon puutteesta.

Mä voin sanoa että kannabis koskettaa erityisesti nuorempia sukupolvia paljon.

Kuten oikea tietokin jota on jo saatavilla:

Miten kannabiksen laillistaminen on vaikuttanut, tutkittua tietoa

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250399...

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Onpa kommentti, tuo mieleen perseenraikkaan tuulahduksen 30-luvun kyydityksistä. Onko koskaan tullut mieleen, minkä takia isämme ja isoisämme taistelivat itärajalla? Just sen takia, että tällaiset änkyrät ja eikäläiset sais kirjoitella mitä röyhtäisy nostaa kielelle!! Säälittävää, todella säälittävää. Just tän takia tänne pitää ottaa miljoona pakolaista lisää, muuten tää valtio hukkuu omaan säälittävään itseinhoonsa.

Uutisissa oli just juttua, kuinka tarvitsemme maatalouden uudistusta ilmastonmuutoksen torjumisessa. Meidän pitää alkaa viljelemään syväjuurisia kasveja sitomaan hiiltä maaperään. Hamppu on juuri tällainen ja ilmastonmuutoksen torjunnan lisäksi se tarjoaa suurinpiirtein 48925 erilaista hyötyä sairauksien torjunnasta täysipainoiseen ruokavalioon ja ekologiseen vaatetukseen. Kannabiksen kotikasvatus on opettanut jo tuhannet suomalaiset nuoret kasvattamaan kasveja, millä on suunnaton vaikutus maamme omavaraisuuden kohottamista ajatellen. Tämä jos mikä on isämmaallista!

Näillä öyhöttäjillä ei puolestaan ole tarjota mitään, ei kerta kaikkiaan mitään ratkaisua mihinkään. Paitsi rankaiseminen ja sekin vain sen takia, että itse on lapsena saanut piiskaa. Säälittävää, kuten sanoin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kieltolain kannattajien argumentit ovat säälittäviä, sen huomaa lähes jokaisessa blogissani. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä voisin seuraavan blogin omistaa kieltolain kannattajille. Siihen saavat perustella kantojaan. :)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Hämäläisen kommentit ne vaan paranee. Tiedät kai, että ainakin satoja lääkekannabiksen käyttäjiä (minä mukaanlukien) asuu ulkomailla? Suomesta kun ei reseptiä saa. Muutenkin aivovuoto on suuri, ulkomaille virtaa korkeasti koulutetut, täällä sentään koulutusta arvostetaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hän haluaa teljetä teidät vankilaa tai jopa surmata. Mallia Filippiineiltä. Aina se ikä ei tuo viisautta tai järkeä, hän on hyvä esimerkki. :)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #18

Onneksi ei edes Suomessa ole yhtä järjenvastaista menoa kuin Filippiineillä, tai vaikka Meksikossa. Länsimaihin kun vertaa, ei kovin mairittelevat tulokset ole. EU:n kärkeä päihdekuolemissa, muutenkin haitoissa, nuorimmat iv- ja sekakäyttäjät. Jee! Mirka Vainikka onneksi tietää, kuinka Suomen kahden raiteen politiikka on onnistunut - koska IHRY saa vieläkin valheillaan rahaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #19

Jep, Ruotsin, Norjan kanssa näytettään esimerkkejä kuinka huumekuolemia estetään. :(

Norja onneksi on muuttamassa linjaansa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #19

2015 uutinen:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tutkimus-huum...

Tutkimus: Huumekuolemat yleisempiä Suomessa ja Pohjoismaissa kuin muualla EU:ssa

Hyvin hoidettu.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Ei tarve olla sekaisin koko ajan"

Jatkuva sekaisin oleminen liittyy useimmiten vakavaan päihdeongelmaan kuten alkoholismiin, alkoholin ongelmakäyttöön, narkomaniaan tai runsaaseen sekakäyttöön. Tosin varsinaisista narkoomaaneistakin osa on sellaisia että eivät käytä ollakseen sekaisin vaan välttääkseen vieroitusoireet (osa huumausaineista pitkäaikaiskäytössä menettää päihdyttävästä vaikutuksesta suurimman osan toleranssien noustua ja elimistön totuttua aineeseen).

Viihdekäyttäjillä suurin osa käytöstä painottuu viikonloppuihin ja muuhun vapaa-aikaan. Käyttö on samantyylistä kuin alkoholin viihde- tai viikonloppukäyttö. Ongelmakäyttäjät sekä alkoholin että huumausaineiden suhteen ovat sitten taas oma tapauksensa.

Vaikka käyttää huumausaineita niin se ei tarkoita sitä että siitä seuraa välttämätön tarve olla joka päivä sekaisin. Samoin jos juo viinapullon silloin tällöin viikonloppuisin niin ei sekään tarkoita että tarvitsee olla joka päivä sekaisin. Ja totuushan on että jos puhutaan sekaisin olemisesta niin alkoholi on siihen tehokkaampi ja toimivampi keino kuin perinteiset huumausaineet.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Luulen että Juha ei oikein ymmärrä muutenkaan koko asiasta juuri mitään. Hän tosiaan puhuu ongelmakäytöstä, ymmärtämättä sitä että se on aika pini osa kokonaisuutta. Varsinkin kannabiksen kohdalla tai alkoholin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #25

Joo-o, kun eihän kannabis aiheuta olennaisesti mitään riippuvuutta, eli ei tule niitä narkomaaneja kuten vaikka sokeriin.

Ja mitä nyt on ongelmakäyttö, en tiedä ketään kuka olisi kannabiksen takia ollut poissa töistä. Näitä joilla ollut krapulapäiviä kyllä sitten riittää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mitenkäs se saunakaljojen juonti eroaa pössyttelystä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voin kertoa, että kalja turvottaa enenmmän ja kannabis taasen saa saunamakkaran maistumaan entistä paremmalta. :)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

GBK ei ole Saksan poliisien yhdistys. Se on rikospoliisien yhdistys ja ottaen huomioon, miten vähän siitä on saatavilla julkista tietoa, niin se ei taida edustaa kuin jonkin osavaltion tai kaupungin rikospoliiseja.

Washington post kirjoittaa aiheesta lyhyesti. Linkki on likimain pidempi.

https://www.washingtonpost.com/world/europe/german...

Mistä lienee tämä teksti kopioitu?

"has called for the decriminalization of all use of the drug."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://www.bild.de/bild-plus/politik/inland/politi...

Es klingt fast unglaublich: Der Bund Deutscher Kriminalbeamter (BDK) macht sich für ein Ende des Marihuana-Verbots stark, will Kiffer „entkriminalisieren“.

Kiitos korjaukseta, kyseessä tosiaan on rikospoliisi. Vieläkin vakuuttavampi taho puhumaan huumeista ja niiden torjunnasta, tai politiikan muuttamisesta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvin toimii kieltolaki joka estää huumeiden saatavuuden 100%:

Kar­fen­ta­nii­lin riski kasvaa – huumetta on epäilty liikkuvan myös Kainuussa

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/karfentaniili...

Eli ei toimi, yhä kovempia aineita saapuu kokoajan markkinoille.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Saksankielen taitajille linkki:

http://www.zeit.de/gesellschaft/2018-02/cannabis-b...

"Das Cannabisverbot ist weder intelligent noch zielführend"
Der Chef des Bunds Deutscher Kriminalbeamten prognostiziert die baldige Legalisierung von Cannabis in Deutschland. Nur im Verkehr müsse jeder Rausch tabu sein.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kurttila, lapsivaltuutettu on huolissaan.

Peräänkuuluttaa:

"Kurttilan mukaan huumeiden käyttöä on mahdollista ennaltaehkäistä.

– Alkuun lasten ja nuorten kanssa on rehellisesti puhuttava huumeista ja siitä, mitä he muun muassa Kouluterveyskyselyssä tuovat esille. On pidettävä huolta, että päihdepalveluja on saatavilla hyvin. Lisäksi nuorisotyöhön ja koulupoliisitoimintaan on satsattava, hän toteaa."

Miten vanhemmat voivat rehellisesti puhua aiheesta jos ovat niin kujalla koko keskustelusta, puhumattakaan poliitikoista tai valistajista?

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lapsi...

Jokainen kieltolakia kannattava ihminen voi syyttää vain ihteään huumeongelmista.

Juha Hämäläinen

Ei tuo isoa hyppyä tarvitse Saksassa, kun useissa kaupungeissa on jo rajoitettuja määriä omaan käyttöön salittu tai ainakaan niistä ei enää rangaista, koska riittämättömät resurssit.......

Turha on taistella vastaan, kun panokset on loppuneet! Laiha sopu on parempi, kuin lihava riita ja poliisille on nykyään paljon muutakin tekemistä, kuin kytätä jonkun iloisen veikkosen kasvatusharrastusta tai polttelemista.

Suomi vaan on Suomi ja aikaa kuluu ennen, kuin meidän herrat päättää keksiä pyörän uudestaan tutkimukseen heitettyjen miljoonien jälkeen, vaikka maailmalla on tehty jo samat tutkimukset moneen kertaan. Tämä viimeinen käyköön pinnoiksi sekä viihdekäytön, että hyötykäytön pyörille....jotka maailmalla pyörii, kun Suomi istuu käsijarrun päällä vikisemässä!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Helsingin sanomat uutisoi aiheesta:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005554011.html

Poliisien ammattiliitto vaatii kannabiksen käytön laillistamista Saksassa – liiton mukaan nykyinen lainsäädäntö ”ei ole järkevä tai tuloksekas”

Rikostutkijoita edustavan liiton puheenjohtajan André Schulzin mukaan koskaan ei ole ollut olemassa ihmissivilisaatiota, joka ei olisi käyttänyt huumausaineita. Hänen mukaansa on tullut aika muuttaa laki heijastamaan todellisuutta.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Iltalehti myös uutisoi aiheesta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiitos:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180205220072134...

Hesarin uutisessa tämä jätettiin mainitsematta:

"Saksan parlamentti laillisti kannabiksen lääkekäytön viime vuoden maaliskuussa. Marihuanaa saa apteekista asianmukaisella reseptillä vakaviin sairauksiin ja krooniseen kipuun.

Rheinische Post -lehti kertoi viime kuussa, että yli 13 000 ihmistä on hakenut kannabisreseptejä ensimmäisen 10 kuukauden aikana, ja näistä 64 prosenttia on myönnetty. Lääkekannabiksesta on mahdollista Saksan lain mukaan saada korvauksia sairausvakuutusyhtiöiltä"

Suomessa ihmiset saavat tapella oikeudesta lääkekannabikseen, eikä kela korvaa sitä. Osa hankkii lääkkeensä joko itse kasvattaen tai ostaen laitoomilta markkinoilta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #15

Lähes puolet lääkehakemuksista on joko hylätty tai niiden käsittely on ruuhkautunut.

Kummasta on kysymys ?

Ari Ohvo

Kannabiksen laillistaminen tekisi varmasti loven harmaaseen talouteen kun tuotetta voisi ostaa laillisesti. Tulisi lisää verotuloja. Lisäksi kannabiksen käyttämisestä tulisi turvallisempaa kun myyjillä olisi laillinen vastuu tuotteestaan.

Muutama kaveri on kannabista kokeillut ja ei pitänyt sitä niin ihmeellisenä. Itse en ole kokeillut koska tykkään pitää pääni selvänä kaikissa tilanteissa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Itse en ole kokeillut koska tykkään pitää pääni selvänä kaikissa tilanteissa."

Tätä arvostan. Jokaisen oma valinta.

"Kannabiksen laillistaminen tekisi varmasti loven harmaaseen talouteen kun tuotetta voisi ostaa laillisesti. Tulisi lisää verotuloja. Lisäksi kannabiksen käyttämisestä tulisi turvallisempaa kun myyjillä olisi laillinen vastuu tuotteestaan."

Näihän se menee. Mutta ei kuulemma toimi Suomessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin, jokaisella täysi-ikäisellä pienin poikkeuksin tulee olla vapaus sekoittaa päätään kahvilla, oluella, sokerilla, kannabiḱsella jne. ja niitä tulee verottaa että saadaan varat hoitaa sitä diabetesta yms. haittoja.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Samaan aikaa Suomessa. Media ja asiantuntijat toistelee näitä:

Lapsiasiavaltuutettu: Joka seitsemäs 10–11-vuotias poika on altistunut huumeille –"Nuorimmat välittäjät ovat noin 13-vuotiaita"

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lapsi...

Kohta huumeita diilataan tällä menolla päiväkodeissa.

Oli jutussa jotain hyvääkin, kysyn vaan miten huumeista vanhemman voivat puhua rehellisesti faktojenpohjalta kuin heillä eikä valistajillakaan niitä ole:

"Alkuun lasten ja nuorten kanssa on rehellisesti puhuttava huumeista ja siitä, mitä he muun muassa Kouluterveyskyselyssä tuovat esille. On pidettävä huolta, että päihdepalveluja on saatavilla hyvin. Lisäksi nuorisotyöhön ja koulupoliisitoimintaan on satsattava, hän toteaa."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabiksen avulla jossain koulutetaan ihmisiä, siis nuoria. Hienoa, arvostan.

Suomessa nuoria rangaistaan ja syrjäytettään jopa kouluista.

600 Colorado college students to get funds in year three of unique cannabis tax scholarship

https://www.thecannabist.co/2018/02/05/pueblo-mari...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

German police group calls for complete cannabis decriminalisation
'In the history of mankind there has never been a society without the use of drugs. This is something that has to be accepted'

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ger...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset