TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Poliisi keskittyy väärään asiaan huumerikoksissa!

Uusi Suomi uutisoi aiheesta josta itse kirjoittelin viikko sitten blogissani. Alla linkki uutiseen:

Pitäisikö huumeidenkäyttö sallia laissa? – Professori haluaa keskustelun Suomeen

Poliisi keskittyy väärään asiaan huumerikoksissa:

"Tutkimusprofessori Hakkarainen huomauttaa, että yli 60 prosenttia huumausainerikoksista liittyy vähäisiin käyttörikoksiin, joiden määrä on niin ikään kasvanut tasaista tahtia: kun vuonna 2012 käyttörikoksia kirjattiin 11 300, vuonna 2016 vastaava luku oli jo 15 700. Poliisihallituksesta kerrotaan Uudelle Suomelle, että viime vuonna käyttörikoksia kirjattiin jo lähes 17 000."

"Ylivoimaisesti suurin osa käyttörikoksista liittyy kannabikseen ja Hakkaraisen mukaan usein hyvin vähäiseen hallussapitoon. Hänen mielestään käytön rangaistavuuden poistaminen voisi siirtää puuttumisen painopisteen sosiaali- ja terveyspoliittisiin toimenpiteisiin."

Järjetöntä toimintaa ja verorahojen tuhlausta.

Kieltolain puolustajilla ei ole yhtään oikeaa perustelua edes kannabiksen laittomuudelle.

Luen vaikka täältä lisää:

Te jotka kannatatte kannabiksen kieltolakia, perusteluja, kiitos!

THL:n professori vaatii keskustelua huumausaineiden käytön laillistamisesta

Onko huumekieltolaista enemmän hyötyä kuin haittaa?

https://.be

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olisi todella mielenkiintoista kuulla, miten käyttäjien sakottaminen vähentään huumeista johtuvia haittoa tai edes estää käyttöä?

Euno Kohmelo

Sitä on perusteltu ennaltaehkäiseväksi. Eli harva lähtee sakkojen pelossa etsimään huumetta tai kokeilemaan sitä. Voisin kuvitella että kilteimmät kansalaiset eivät välttämättä uskalla lähteä edes kokeilemaan, kun aihe on kielletty ja tuomittava tai ainakin kynnys on korkeampi. Ehkä joillain huumeen laittaminen suuhun aiheuttaa ikäviä viboja ja soimaa rikkeen tekijän omaatuntoa. Ns pilvi menee pilalle vainoillessa.

Sakottaminen ehkä ajaa käyttäjät polttelemaan sisätiloihin tai syrjempään puistoihin. Esimerkiksi kaupungin keskustassa ei välttämättä kovinkaan moni ilkeä käyttää näkyvästi. Haittojahan se ei estä vaan ajaa käyttäjät tekemään huumehommia näkymättömiin.

Koko systeemi syö veronmaksajien rahoja isolla kädellä. Se sakon kirjoittaminenkin maksaa moninkertaisesti sakon verran veronmaksajille.
Olisi hauska tietää kuinka monta tonnia yksi pilvikäry maksaa veronmaksajille kaikkine välivaiheineen. Koko soppaan voi liittyä lastensuojelullinenkin osuus ja menetetyt työtunnit jne.
Kyllähän se työllistää turvatyöpaikkoja muttei nosta taloutta ja on aika kyseenalaista valvoa kansalaisten ruumiinaukkoja. Rangaista siitä mitä on sisään sujahtanut.
Sopisi ajatuksena jonnekin itäblokkien muinaiseen kansalaiskontrolli-ihanteeseen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jos yksi syrjäytynyt ihminen kustantaa 1.2 miljoonaa euroa paljon tulee jos kaikki noin 17000 ihmistä syrjäytyy yhteiskunnasta?

https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/pa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset