TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Suomalaisviljelijät haluavat alkaa kasvattaa kannabista

"Suomalaisilla viljelijöillä pitäisi olla mahdollisuus kasvattaa lääkekannabista esimerkiksi vientiä varten, toteaa Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen."

"Menen eduskuntaan kysymään miksei Suomessa, hän tiivistää.

Hänen mukaansa Suomessa on rajallisesti keinoja harjoittaa yritystoimintaa, ja työpaikat ovat kortilla. Hän näkisikin kannabiksen viennissä ison tulonlähteen.

– Lääkekannabis on suuri kasvualue. Jos Suomessa ei saa yrittää, miten ihmiset sitten tekevät työtä? Kun Suomessa asutaan, tekisi mieli tehdä töitä ja samoja asioita, mitä muukin maailma"

Valitettavasti laki on Suomessa esteenä. Iso bisnes mahdollisuus menetetään ja suuri vientituote. Myös kotimaiset polilaat hyötyisivät varmasti, jos Suomessa tuotettaisiin kannabista.

Lääkekannabis ei eroa, niin sanotusta virkistyskannaksesta mitenkään. Lajikkeet ovat samoja vain käyttö eroaa ja annostuksen. 

Koska eduskunnassa herätään elämään tässä asiassa 2018 vuotta ja nähdään globaali muutos mitä tulee kannabikseen?

 

MTV:n uutinen aiheesta:

 

Suomalaisviljelijät haluavat alkaa kasvattaa kannabista – "Jos se onnistuu jo muualla EU:ssa, miksei Suomessa?"

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Euno Kohmelo

Kaikki olisi valmiiina. Ammattitaitoiset puutarhurit olisivat valmiina aloittamaan kevään esi-istutukset. Asenteet eivät vaan näytä olevan valmiita vaikka nimikkeenä olisi etuliitteenä lääke... Kannabis on niin ruma sana Suomessa valitettavasti. Tuo voisi pelastaa monta tappiota tekevää puutarhaa.
Kilpailuakin kivasti karsii ennakkoluuloisten puutarhureiden pysyminen tomaateissa ja kurkuissaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei näköjään päivää ilman kannabista ...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Näin on. Yksi maailman nopeiten kasvavia aloja. Tuottaa jo paljon hyvinvointia maissa jossa jopa virkistyskäyttö on sallittua.

Käyttäjän JandausRahnasto kuva
Jandaus Rahnasto

Viljely sopimuksia kannabiksen pelto kasvatukselle tehdään taas ensikesäksi ja uutena kasvihuoneisiin sekä hallittuun kasvatukseen.

Kannabis Sativan viljelyä ja teollista jalostusta Suomessa jo vuodesta 2010.

PuhtaastiNegatiivinen

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Totta kuitu/öljyhamppua on saanut jo viljellä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Voisihan tuosta saada kannattavan bisneksen ja hyvän vientituotteen.

Mutta tuskinpa tämä toteutuu, hallitsijoidemme päämäärät ovat jossakin aivan muualla kuin Suomen rakentamisessa. Näin ainakin olen voinut päätellä siitä järjenvastaisten kieltojen ja määräyksien tulvasta, jolla tässä maassa rääkätään kansalaisia.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä kävin kotiseudullani keräämässä ruokasieniä ja siinä sivussa näin valtavan kannabispellon, jota ei oltu korjattu ja kaikki pilaantui siinä. Surullista katsottavaa kun EU:n rahoittamaa peltoa ei korjattu yhtään. Mikä järki siinä oli kasvattaa ja jättää mätänemään?

Sukuni entisen kartanon osti joku sveitsiläinen henkilö ja hän teki erilaisia maanviljelykasvatuksia ja jokainen niistä meni pieleen ja samalla hän tuhosi vielä erään metsän osan, jossa kasvoi hyviä ruokasieniä. Niiden sienien erityisesti kanttarellien uudelleen kasvamista saadaan odottaa monta vuotta myöhemmin.

Vanhan kartanon uusi omistaja ei varmaan ole ymmärtänyt yhtään ympäristönsä huolehtimisesta vaan koitti saada helpot rahat taskuunsa?

Käyttäjän MarkoHietarinta kuva
Marko Hietarinta

Kuituhamppu korjataan vasta kasvatusvuotta seuraavana kesänä,joten se selittänee miksi näkemäsi kannabispelto oli korjaamatta syksyllä sienestäessäsi

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

https://herb.co/marijuana/news/north-korea-cheap-weed

Marijuana is highly illegal in China, as are many other substances, likely because of the country’s history with the Opium Wars which crippled its population and allowed certain regions to fall to British colonial rule. Today marijuana in China can land you 15-years to life and even a death sentence for the most offenses.

But North Korea is different. According to Vice’s sources who make regular trips to the country, marijuana is just not seen as the boogieman. It’s even used by the military whose trench-bound treats are giant spliffs rather than Lucky Strikes."

Syvärilän kannabisunelmien henkinen kehto ja tyyssija on löytynyt. Ja mistäpä muualta kuin Pohjois-Korean ihannevaltiosta. Siellä se vasta elämä maistuu somalta; todellisuutta paossa, marijuanaa kärytellen. No, Kiinan puolella sama 'sweet life' kävisi kalliiksi; "15-years to life and even a death sentence for the most offenses".

Miltä tuntuisi Teppo turvallinen kotimainen vaihtoehto, selvin päin ja vapaana kaiken maailman tuomioista ja päihteiden kiroista?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #12

@12. Et edelleen ymmärtänyt, että miksi kieltolaki ei koskaan ole toiminut kuten meillä viinojen salakuljetuksista. Minä luin sukulaiseni kirjan ja huokailin siinä, että millä tavoin niitä laittomia viinoja pidettiin. Uhkailuja ja muuta sellaista, että sukulaiseni ei uskaltanut ilmoittaa kuin vasta poliisien saavuttua paikalle.

Onko sinusta järkevää, että rikollisporukat perivät rahaa uhkauksien kautta terveyden uhalla vai sitten, että laillisesti otetaan rahat kun on niihin rahaa? Rikolliset eivät katso ikärajaan mutta laillisten kautta kysytään ikää ja annetaan kun siihen on sallittua myydä ja valtio saa rahaa?

Toistetaan aiemmin sanomaani:

Kahvi on huume.
Tupakka on huume.
Alkoholi on huume.
Kannabis on huume.
Opioidi on huume.
Bentsopiaani on huume.

Tuolla teidän pässinpäiden porttiteorialla pitäisi aiheuttaa kovempiin huumeisiin siirtymistä. Porttiteoria on huuhaata. Paljon riippuu yksilöstä ja elämäntilanteesta.

Kahvi on THL:n päihdeasteikossa samalla tasolla kuten kannabis.

Amerikassa osavaltioissa, missä kannabis on laillistettuina ja opioidilääkkeiden jyrkkä nousu on saatu putoamaan alaspäin ja opioidien yliannostuskuolemat ovat vähenemään päin paitsi ne osavaltiot, missä opioidiepidemioita on yhä käynnissä.

Colorado on saanut hirmuiset tulot ja tilastot osoittavat, että rikokset ovat vähentyneet, rattijuoppoudet vähentyneet. Nuorten kannabiksen käyttö vähentynyt. Colorado käyttää ne tulot koulujen oppiainekirjojen ostamiseen, kunnostaa kouluja ja panostaa huumevalistukseen.

Rikollisjärjestöt menettivät paljon rahaa, kun kukaan ei enää kiinnostu diilailla heidän kanssa.

Yhteiskunta tekisi vastuullisesti ja saisi tuloja kitkemällä merkittävän myyntivaltin rikollisjärjestöiltä eli kannabiksen laillistamisen valvonnan alle.

Harri Happari

Surkeaa on elämä kun riippuvuus huumeista määrää kaiken tekemisen ja ajattelun. Riittääkö sinullakaan energiaa mihinkään muuhun kuin HUUMEIDEN ylistykseen? Tiesitkö, että riippuvuuteen on saatavilla apua? Aloita täältä: http://irtihuumeista.fi/

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Et ilmeisesti lukenut uutista aiheesta? Tai sitten että ymmärrä lukemaasi?

Pekka Iiskonmaki

Suomalaisviljelijät haluavat kasvattaa kannabista ja aidata hirviä.

Kumpikin menee kaupaksi ilman maataloustukea.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Totta. Kannabiksen tuotto menee tällä hetkellä kokonaan rikollisille, no osaksi yhdelle lääkefirmalle joka tuo sitä lääkkeeksi SUomeen.

Euno Kohmelo

Kotimainen vaihtoehto tällä hetkellä ei ole vaihtoehto. Olet joko sairas tai rikollinen tai molemmat. Et myöskään voi itse valita oletko raitis vaan valtio päättää sen asian puolestasi. Kuulostaa pahemmalta kuin Pohjois-Korea, jos sairastat sellaista tautia johon kannabis auttaa.

Kannabiksen kieltolaki rikkoo myös uskonnonvapautta. Meillä on Suomessakin uskontoja joihin kannabiksen käyttö kuuluu olennaisena osana. Outoa etteivät kristityt ole vaatimassa vanhantestamentin yrttiä takaisin. Ehkä se johtuu luthermaisesta juutalaisvihasta? Israel on kannabiksen lääketieteellisen tutkimuksen edelläkävijä. Yllättävää että Pohjois-Koreassakin on vapaampi ilmapiiri kuin Suomessa, vaikkei uskontoja katsota sielä hyvällä.

Uskon vahvasti että luvat saadaan ja kotimaisen lääkekannabiksen viljelyn lisäännyttyä asenteet lievenee ja jälleen otetaan yksi askel kohti voittoa. Tanska valitettavasti oli nopeampi. On ilo elää muutoksen aikoja ja seurata miten ilmapiiri liberalisoituu pikku hiljaa ja Suomestakin tulee paljon parempi paikka sairastaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset