TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

50 vuotta surkeaa huumepolitiikkaa!

Muutoksen merkit ovat ilmassa, kiitos THL:n avauksen. Suomen huumepolitiikka on epäonnistunut ja sitä pitää muuttaa. Aluksi dekriminoimalla huumeiden käytön.

Asiantuntijat tukevat tätä ajatusta, poliisi ei. Poliitikkojen kantoja ei juuri kuule. Tai jos kuulee ne ovat tasoa porttiteoria ja kyllä pitää rangaista. 

Koska poliitikot tässä asiassa ryhtyvät kuuntelemaan tutkijoita ja perustavat päätökset faktoihin?

 

Ylen aamu-tv:n haastattelussa: 

Kaksi THL:n asiantuntijaa on sitä mieltä, että huumeiden käyttörangaistuksista tulisi luopua. Mitä mahdollista hyötyä tai haittaa tällaisesta päätöksestä seuraisi, siitä keskustelivat tutkimusprofessori, THL:n päihteet ja riippuvuudet -yksikön päällikkö Pekka Hakkarainen sekä Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Teemu Tiensuu.

 

Mtv aamussa: THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen ja kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) keskustelivat Huomenta Suomessa kannabiksen laillistamisesta.

 

Valitettavasti kokoomuksen Tolvanen nolasi mielestäni itsensä tässä keskustelussa.

 

Hyvä, että huumeasioista vihdoin keskustellaan Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässä juttua lisää aiheesta. Tolvanen on vakuuttunut että porttiteoria pitää paikaansa, ainakin hänen mielestään. Tutkijat ja lukuiset tutkimukset puhuvat kansanedustajaa vastaan.

Tolvanen myös vakuuttelee, että merkinnällä ei ole juuri merkitys tai että se ketään syrjäyttäisi.

https://www.verkkouutiset.fi/kuoleman-porteilla-ka...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Mykkänen toivoo poliisin keskittyvän jatkossa huumausaineiden tarjonnan vähentämiseen, sen sijaan että resursseja käytettäisiin huumeiden käytön ja hallussapidon valvontaan."

Miksi vain toivoo, poliisia voisi virallisesti ohjeistaa.

THL:n johto toivoo keskustelua huumeiden käytön laillistamisesta - kokoomusministerit eri linjoilla

"Alkoholin myynti oli Suomessa lailla kiellettyä vuosina 1919-1932. Kieltolain aikana maahan tuotiin laivalasteittain laitonta viinaa, jonka salamyynnistä kertyneet rahat pyörittivät muutakin rikollisuutta.
Nykyisin kannabiksen ja muiden huumeiden myynti on samaan tapaan rikollisten hallussa, koska valtiovalta ei ole halunnut rajoittaa edes mietona huumeena pidetyn kannabiksen käyttöä taloudellisin keinoin."

https://www.talouselama.fi/uutiset/thln-johto-toiv...

Euno Kohmelo

Hieno esimerkki millaisia päättäjiä meillä on. Kuin pahville puhuisi ja kyllä rankaiseva malli toimii hyvin, kun verorahat kilahtelee huumesotabisneksien kassaan. Ideana ei lienee ollutkaan huumehaittojen vähentäminen vaan silkka bisnes tai pelotteluksihan sitä myös markkinoitiin. Olisi tärkeää tuoda julki mitä yksi käry maksaa kotietsintöineen jne. Ja miettiä montako tonnia ollaan valmiita yhdestä tapauksesta valmiita maksamaan?
Jos huumeongelma on todellinen niin eikö oikeuslaitos voisi hoitaa näitä huumeoikeudenkäyntejä talkoona ilmaiseksi asepalveluksen muodossa ylitöinä? Koska huoli nuorista on niin julmetun kova. Huoli nuorista ei kuitenkaan ole oikea. Huoli siitä että huumesotabisneksen rahahanat vähenee näyttäisi olevan suurempi :(
Hävytöntä toimimattomuutta päättäjiltä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Teemu Tiensuu Ylen Aamu-tv:ssä: Ehdotus huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumisesta on hyvä
Tiensuun mukaan huumeidenkäyttäjien viranomaispelko saattaa estää heitä hakeutumasta hoitoon.

https://www.sininauhaliitto.fi/ajankohtaista/sinin...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Valitettavasti ministeri Saarikon tiedot ovat hieman vääriä. Suomi kuuluu keskikastiin huumeiden käytössä.. Lisäksi huumekuolemissa kärkikastia euroopan tasolla.

"Tällainen esimerkkimaa on juuri Portugali, jonka tutkijat nostavat esiin blogissaan. Sen sijaan maissa, joissa käyttö on suhteellisen vähäistä, kuten Suomessa, rangaistavuuden poisto voi lisätä käyttöä. Näin voi käydä, koska ainetta alkavat käyttää myös ne, joita lainkuuliaisuus ja pelko rangaistuksesta on aiemmin estänyt, hän kertoo."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005568388.html

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Otsikko Hesarin yleisönosastossa:

"Jos huumaavien aineiden käytöstä ei enää rangaistaisi, se näkyisi varmasti myös liikenteessä. Yhteiskunnan ja lääkäreiden velvollisuus on taata turvallinen liikenneympäristö kaikille."

''''''''''''''''

Kirjoittaja on Timo Tervo liikennelääketieteen professori, emeritus, onnettomuustutkija.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005568007.html

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vaikka aineet ovat nyt laittomia käyttöä myöten niitä näkyy liikenteessä. Ikävä totuus. Mikään ei muutu vaikka käyttörikoksesta luovutaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos käyttörangaistus poistuu, ei se poista huumaantuneena ajamisen rangaistavuutta. Tervo sekoilee, eihän näillä ole yhtään mitään tekemistä toistensa kanssa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aika monet ihmiset vetoavat tuohon. Ja suorastaan levittelevät harhaluulojaan. Kukaan ei ole laillistamassa päihtyneenä ajoa tai että päihteissä tehtäisiin töitä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huumekeskustelu, kansanedustajat Tom Packalén, ps., Li Andersson, vas. ja Pekka Puska, kesk.

https://areena.yle.fi/1-4326863

Pekka Puska kannattaa muutosta, se oli yllättävää. Sensijaan Packalenin kanta oli epäselvä, puhui ohi aiheen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Poliisikansanedustaja Packalén: Käytön rangaistavuuden poistaminen tarkoittaisi käytännössä huumeiden laillistamista -

Packalen tarkoituksella puhuu harhoja. Kyseessä ei ole laillistaminen, koska aineiden myynti pysyy rikollisten käsissä.

https://yle.fi/uutiset/3-10078252

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onneksi poliisi saa jatkaa töitään vaikka pilleripäissään työaikana sekoilee ja vapaa-aikanaan kolaroi. Normaali duunari olisi saanut kenkää.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802162200750121...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset