TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Mikä EU maa laillistaa ensimmäisenä kannabiksen?

Tälläinen kysymys tulee väistämättä eteen kun seuraa kannabiksen laillistamista isomeren takana, lukuisat Usan osavaltiot ovat laillistaneet jo lääke- ja virkistyskannabiksen, kohta myös Kanada.

Mikä on ensimmäinen Eu tai eurooppalainen valtio joka laillistaa kannabiksen kokonaan?

Hollanti on vahvoilla, heillä on jo kokemusta virkistyskannabiskahviloista. 

En tiedä tai edes tajua onko euroopalla varaa olla laillistamatta kannabista jossain vaiheessa. Erittäin järkevää se olisi. 

Suomessa on huvittavinta se että jo käytön rangaistusten poisto on saanut ihmiset pois raiteiltaan. THL:n avaus on vain jatkumoa WHO:n ja YK:n linjojen puolelle. Nyt siis tarkoitan huumeiden dekriminalisointia.

Varmaa on se, että kannabis tullaan jossain Eu:n valtiossa laillistamaan kokonaan. Ja järkeväähän se on kaikkien kannalta.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=ab_1YQlugTU

 

Could the Netherlands become the first EU country to legalize cannabis?

Medical experts call for global drug decriminalisation

Huumepolitiikan vaihtoehdot: Konkretiaa keskusteluun

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Sallin kannabiksen käytön aikuisille siinä kuin alkoholinkin.
Ruotsi ensiksi kuitenkin laillistakoon kannabiksen. Katsellaan kuinka käy.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ruotsi ei tule laillistaman ennen kuin kuningatar ja kuningan on haudassa. :)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Voi olla, että EU pyrkii yhtenäistämään päihdepolitiikkaa tulevaisuudessa jos/kun integraatio syvenee. EU:n yhteinen linja olisi luultavasti dekriminalisointi, mutta täysimääräiseen laillistamiseen se tuskin lähtee. Tietyt EU-valtiot kuten Hollanti, saattaisivat anoa erityislupaa omien virkistyskahviloidensa pitämiseen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

En usko sinun näkemykseen. Nyt jo monissa maissa on huumeiden käyttö dekriminalisoitu ja osassa maista saa omaan käyttöön kasvattaa. Suomi on Ruotsin kanssa melkein ainoita maita jossa käytöstä rangaistaan.

Täys määräinen laillistaminen on ihan lähitulevaisuudessa. Se on selvä kehitys.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Sveitsi on todennäköisesti lähtemässä laillistamisen tielle. Merkit viittaavat siihen. Toki se ei ole Eu valtio.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Liberaalin elämän tarkoitus: Kuksiminen, miettiminen millä aineilla saisi kajuutan pimeäksi viikonloppuisin, tujottaminen Putous ohjelmaa ;)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jokaisella ihmisellä pitäisi tietenkin olla oikeus käyttäytyä juuri niin kuin haluaa. Se ei tarkoita, että yhteiskunnan pitäisi siihen kannustaa, mutta ei sen rangaistavaakaan pidä olla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miedon kasvin käytöstä ei pidä ketään rangaista, varsinkaan kun se ei perustu mihinkään tutkittuun tietoon. Minusta alkoholille pitäisi olla vaihtoehto, kannabis on siihen hyvä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jokainen voi tehdä elämälleen mitä tahtoo ja valintoja elämä onkin täyteen. Itse joskus nuorena notkunut baareissa ja kokeiltu on alkoholituotteet, mutta ei onneksi huumeisiin koskaan koskenut. Vanhempana sitä haluaa aikaa ja rahaa omille harrastuksille ja laadukkalle elämälle, siksi harvoin käytän enään alkoholia.

Liberaali ajatushan lähtee olettamasta, että toiminallaan ei aiheuta toisille haittaa, silloin liberaalin tuon logiikan mukaan myöskin itse kantaa vastuunsa jos huumeista tai alkoholista tulee henkilökohtainen ongelma ja kustantaa esim. hoitonsa itse, eikä aiheuta siitä muulle yhteiskunnalle laskua.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #8

Näin juuri.

Kannabis harvoin aiheuttaa haittaa muille, se on kai melko selvää.

Laki sen sijaan aiheuttaa enemmän haittaa kuin kannabis.Nythän laki aiheuttaa sen että haitat menevät veronmaksajien piikkiin.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra Vastaus kommenttiin #8

"silloin liberaalin tuon logiikan mukaan myöskin itse kantaa vastuunsa jos huumeista tai alkoholista tulee henkilökohtainen ongelma ja kustantaa esim. hoitonsa itse, eikä aiheuta siitä muulle yhteiskunnalle laskua."

Laine on oikeila jäljillä, sillä valtio ei omista ihmisiä eikä omaa moraalista oikeutta määritellä, miten ihmisen tulisi toimia tai ajatella, niin kauan kuin siitä ei seuraa suoraa vahinkoa. Jos läskin syömisestä, sokerista, alkoholista, laskettelusta tai liiallisesta kuntoilusta tulee yhteiskunnalle laskua, jota yhteiskunta ei kykene kantamaan, vika on liian idealistisessa yhteiskunnassa, ei ihmisissä. Pitää lisäksi huomata, että ihmiset eivät suomalaisessa liberaalissa yhteiskunnassa voi valita itse mitä palveluita hän on valmis rahoittamaan, silloin ei voi myöskään olettaa, että yhteiskunta rajaa moralistisin perustein ihmisiä ulos palveluista.

Matias Heiskanen Vastaus kommenttiin #12

Väärin Fredrik.._niin kauan kun on yleinen asevelvollisuus on valtion tehtävä tehdä päätöksiä kansan ehdoilla

Matias Heiskanen

Saksa ja koko Eurooppa ovat sitoutuneet noudattamaan yk:n ympäristönsuojeluohjelmia ja huumesotahan aiheuttaa paljon ympäristöhaittoja kun huumsatojen tuhoamiseen käytetään ties mitä myrkkyjä ja niiden laittomassa valmistuksessakin myös._.Moni huumekasvi on myös syväjuurellinen kasvi joka sitoo hiiltä paremmin . Lukekaa YK:N kestävän kehityksen ohjelma niin tajuatte että kaikki miedot huumeet on tarkoitus laillistaa kaikkialla maailmassa ennen 2030 lukua ja ottaa kontrolliin

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nyt on vastaus selvillä Luxemburg sen tekee!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset