TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabisklubit Suomeen?

Miksi?

Koska se on oiva keino estää ihmisiä tukemasta oikeita rikollisia ja siitä hyötyisi myös lääkekäyttäjät.

Klubien ideahan on se että on jäsenmaksu ja klubin kautta on oikeus saada kannabista ilman rikolsentekoa.

Klubeilla on oikeus kasvattaa kannabista, jäsenet siis voisivat tuottaa itselleen kukkaa.

Tälläiset yhteisöt maksaisivat pienen veron ja eivät tietenkään valittäisi kannabista alaikäisille.

Ikäraja olisi tietenkin 18 vuotta tai 20 vuotta.

Klubien yksi tehtävä olisi jakaa ja kertoa kannabiksesta ja myös sen haitoista, jotka ovat aikuislle ihmiselle hyvin mitättömät.

Tälläinen systeemi säästäisi veronmaksajien rahaa, viittaan poliisin ja oikeuslaitokseen ja myös terveydenhuoltoon.

Tälläisiä klubeja on jo olemassa, esim Kataloliassa ja Kanarian saarilla. 

Jos idea ei miellytä niin perustele.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Sen tiedän,e ttä itseäni nuoremmat tukevat ajatusta. Itse olen siin jo yli 40 vuotiasta. :)

Käyttäjän JanneNurminen kuva
Janne Nurminen

Näitähän jo Suomi pullollaan,ei vaan mainosteta missään koska poliisit.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ok.

poliisestahan se ei ole kiinni vaan poliitikoista. Poliisit tekevät ja toteuttavat poliitikkojen päätöksiä. Vaikka ne olisivat kuinka järjettömiä.

Käyttäjän SamiPaavilainen1 kuva
Sami Paavilainen

Mutta onhan se silloin poliisistakin kiinni. Oikeudenmukainen yhteiskunta on riippuvainen kaikista tahoistamme.

Juha Hämäläinen

Tuo alaikäisillä ratsastaminen kaikkien kieltojen perusteena on jotenkin naurettavaa, koska tuolla periaatteella pitäisi alkoholille, tupakalle ja sokerillekin asettaa ehdoton kieltolaki.

Parempi olisi kuitenkin santioida alaikäisille välittäminen niin kovilla sanktioilla, että asiantuntevat ja kontrolloidut piirit jättäisivät nuoret ja lapset rauhaan.
Esimerkkinä voisi kertoa, että Kreikassa saat heti 15 vuotta linnaa jos jäät kiinni alaikäiselle välittämisestä, eikä lieventäviä asianhaaroja ole olemassa!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jep. Lapsilla on helppoa tehdä politiikkaa.

"Tuo alaikäisillä ratsastaminen kaikkien kieltojen perusteena on jotenkin naurettavaa, koska tuolla periaatteella pitäisi alkoholille, tupakalle ja sokerillekin asettaa ehdoton kieltolaki."

Alaikäisiltä on jo nyt kielleyttyä kaikkien päihteiden käyttö.

Juha Hämäläinen

Paitsi sokerin käyttö, joka saa aikaan kokainin kaltaisen ilmiön aivoissa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #14

Jep. Mutta se on ihan jees. Ja jopa lapset altistetaan sille pienestä pitäen. :)

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #16

Tuon riippuvuuden huomaa itsestäänkin kun lopettaa sokerin käytön. Olen itse ajoittaiskäyttäjä ja aina, kun lopettaa vaikka yhden salmiakkipussin jälkeen huomaa, että jotain puuttuu ja keho haluaa sitä......Mutta se on bisnes jopa lääkevalmistajille ja lääkäreille (Hämiö) ja siksi se saa jatkua....

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kieltojen tietä on jo kokeiltu. Ei toimi. Voisihan nyt kokeilla vaikka noita klubeja. Ainahan ne voisi sulkea jos ei toiminta ole asiallista tjsp.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vähemmän haittaa klubeista olisi kuin tavallisista kaljabaareista.

Matias Heiskanen

Haluaisin muistuttaa että meidän koko maan ruokakaupoissa on nikotiinipurukumit täysin vapaasti saatavissa ilman minkäänlaisia ikärajoitteita ja valvontaa vaikka ne sisältävät jopa enemmän nikotiinia kuin monet tupakkatuotteet sekä juuri on tehty tutkimuksia joiden mukaan nikotiini on yksi koukuttavimpia,addiktoivimpia päihteitä . Niitä voi alakouluikäiset osteskella milloin haluaa mutta haitattomampi kannabis on jopa aikuisilta täysin kriminalisoitu

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyllä, toki nikotiini koukuttaa, mutta sen muut haitat ovat lieviä. Tupakka on eriasia kuin nikotiini. :)

Juha Hämäläinen

Kyllä nikotiinipurkat on lain nojalla kielletty alle 18-vuotiailta vuodesta 2005 lähtien, kun ne vapautettiin apteekkimyynnistä.

https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2005/20050107

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #15

Hyvä tietää, en ole niin nikotiiniin perehtynyt tai sen lainsäädäntöön. Sen tiedän että tasavallan presidettimme on nikotiinikoukuossa.

Matias Heiskanen

Vissiin moni myyjäkään ei sitten tuota tiedä kun mukulat niitä nikotiinipurkkia ostelee...itseltänikään ei ikinä ole papereita kysytty ja sama pätee moneen muuhunkin henkilöön. Voin muuten sanoa että nikotiinista aiheutuvat terveysongelmat eivät ole mitään lieviä vaan verenpaineen nousua,lihaskipuja,verisuonten supistumista ,kohonnutta syöpäriskiä jne,jne ... nikotiinipurkissa kun on makeutusaineitakin ja ne yhdessä nikotiinin kanssa voivat aiheuttaa suussa sekä nielussa melkoista tuhoa ja keräävät paksua keltaista limaa joka sitten tulee seuraavan flunssan aikana ylös.... sitä käytetään myös hyönteismyrkkynä sekä lääketieteessä oksennuslääkkeenä

Sanoisin suoraan siis että kyllä nikotiini on kannabista paljon haitallisempi päihdeaine ja sen valvonta on olematonta . Sama koskee myös kofeiinia joka taitaa aiheuttaa maailmanlaajuisesti enemmän terveyshaittoja kuin moni mieto huume

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Cannabis ‘social’ club becomes first in UK to be backed by police

A cannabis club where people can smoke freely while watching TV or playing pool has been backed by police in the UK. Users at the Teesside Cannabis Club, the first of its kind, pay an annual £35-membership to get high in peace.
The Middlesbrough club, set up by Michael Fisher four years ago, allows for guests to make use of the Class B drug without fear of getting a criminal record.

https://www.rt.com/uk/417090-cannabis-club-legal-d...

Euno Kohmelo

Myös Belgiassa on klubeja ja näyttäisi Sloveniassakin olevan. http://cannabis-social-clubs.eu/csc-directory
Suomeen voisi perustaa kuituklubin ja paljon puhetta myös CBD:n mahdollisuuksista. Tietenkin provosoivaa Kuituklubia tarkkailtaisiin ja sitä pidettäisiin epäilyttävänä kerhona tai yhdistyksenä. Suomessa puuttuu yksityisyys ja yksityistilat, jotka mahdollistavat tavallaan rehellisen kannabisklubimallin toteuttamisen. Meillähän riittää pelkkä epäilys, joten se siitä yksityisyydestä. Belgiassa ei haju riitä kotietsintään ja sielä siedetään yksi kasvi ja kolme grammaa kannabista. Laki on tavallaan hassu. Kun yksi kasvi voi kuitenkin olla enemmän kuin kolme grammaa. Käsittääkseni klubimalli ei ole Belgiassakaan täysin hyväksytty ja asiasta väännetään. Ajatus on kyllä hyvä, sillä yhteisö ottaa vastuun asiasta ja rikolliset jäävät nuolemaan näppejään. On kummallista kun kansalaiset eivät voi ryhmässä vähentää rikollisuutta ympäristöstään pelkällä palstaviljelyllä.
Tämä olisi myös todella hyvä uudistus lääkekäyttäjille.

Ilkka Luoma

Mistä maksetaan kannabiskokeilun haittakustannukset?

Cannabis sativa eli hamppu 1] on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä 2]. USA:n Coloradon osavaltio muuttuu amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” 3] eli marihuanan myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen.

Bolivian presidentti Evo Morales 4] piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden 5] lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että Yhdysvalloissa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia 6].

Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet –

siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.

Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman –

oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti).

Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja, jonne suomalaisetkin hallusinaatiomatkailijat ovat mielenkohotustrippejään suunnanneet. Kicksit maistuvat myös suomalaisille. Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet 7].

Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa?

Eikö kotoinen huikka eli alkoholihuume riitä? Miksi ei puhdas onnen tunne 8] aikaansaa riittävää tyydykettä – miksi pitää saada enemmän ja useammin?

Moni kuolee tupakasta johtuvaan keuhkosyöpään, moni heittää viimeisen kicksin nurkkaan, kun kuolema korjaa maksakirroosipotilaan autuaammille onnenmaille kokemaan oletettuja paratiisin kicksejä. Liikakäyttö on se jokin, liika ruoka 9], liika makean himo (sokerihumala), liika alkoholi ja liika kannabis johtaa aina kuolemaan – ennemmin tai myöhemmin. Tämä jokin on se kiistakapula – mikä on liikaa ja kenelle!

Kiistakapulana on itseaiheutettujen, tietoisesti aikaansaatujen –

varoituksista huolimatta nautittu liikakicks – siis liikaa ruokaa (sairaalloinen liikalihavuus), liika alkoli (sairaalloinen alkoholismi) ja liika huumematkailu (sairaalloinen narkomania) johtaa valtaviin yhteiskuntakuluihin – joku ja jotkut maksavat nämä hoitoon ja tervehdyttämiseen liittyvät kustannukset.

Tahallaan itsensä sairaaksi saattamisen aiheuttumia ”korjauskuluja” ei makseta, eikä korvata yhteiskunnan varoista – näinkö? 0]. Muilla veronmaksajilla ei ole maksuvelvollisuutta jatkuvasti ja tietoisesti itseään sairastuttavien lääkitsemisestä eikä hoitamisesta. Tunne rajasi, tunne vastuusi – hallitse kicksiesi taso, käyttö ja lisäksi ymmärrä, ettei yhteiskuntaa voi huutaa apuun, kun jatkuvasti uhmaat omaa elämääsi.

Inhimillisyys on osa yhteiskuntamalliamme –

nyt koetamme korjata kicksaajien omaehtoiset ja tarkoitushakuiset hallusinaatiomatkailun elimistö- ja mielenterveysvirheet. Kannabistuotteiden vapautus tuo vastapainoksi täyden vastuun itsestä ja aiheuttamistaan vahingoista.

Onkin sitten aivan eri asia, mitä lähiomaiset maksavat ja huolehtivat – tämä asia ei kuulu yhteiskunnalle – vaan on lähiomaisten, perheen ja suvun oma sisäinen asia. Olen varma, ettei yksikään isä ja äiti hylkää lastaan hädän hetkellä! *] Riippuvuuksien hoidossa on yhteiskunnassamme paljon tuloksia aikaansaavia vapaaehtoisjärjestöjä.

Osaako kicksailija rajoittaa huumausmielialamatkailun tasolle,

josta ei ole kierrettä kovempiin aineisiin. Tutkimusten mukaan altistus suonensisäisiin on konkreettisesti olemassa, haluammehan enemmän ja nopeammin. Niin - haluamme myös lisää, enemmän ja nopeammin ruokaa, alkoholia – tupakointikin lisääntyy himojen herkistyessä – siirrytään vahvempiin ja suurempiin annoksiin.


VIITTEET
1] Hamppu ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hamppu – [wiki]
2] Kick [s] – kiksi[t] ~ http://www.napsu.fi/vastaukset/kysymys/1278 – [wiki]
2] Saada kiksit ~ http://urbaanisanakirja.com/word/saada-kiksit-saad... -
3] Cannabis ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis - [wiki]
4] Evo Morales ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Evo_Morales – [wiki]

5] Kokapensaat ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokapensaat - [wiki]
6] Kokaiini ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokaiini – [wiki]

8] Onnea ja tyytyväisyyttä Elämäänsä voi hakea myös rakkaudesta, perheyhteydestä, välittämisestä, huomioiduksi tulemisesta ja esimerkiksi joukkoon kuulumisesta – hyväksyttynä sekä tietenkin saavutuksista, mitä itse voi päämäärinä saavuttaa.

9] Ylensyönti – ja makean himo! ~ http://areena.yle.fi/tv/2111279 – [YLE_Areena ”Lihavuusepidemian syntypukit”]
0] Terveyden – ja sairaanhoidon priorisointi säännöt ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=888329 – [IL/il]

~ http://sirpaaskoseljavaara.puheenvuoro.uusisuomi.f... – [US_P/sa-s]

...
JK
Tänään myös Suomessa on lääkkeiden, erityisesti mieliala- ja kolmiolääkkeiden käyttö revennyt käsiin – kaduille tulee jälkimyyntiin kymmeniä tuhansia reseptejä myös voimakkaista kipulääkkeistä. Nyt on jo totuttu hakemaan oletettua mielenparannusta ja -helpotusta reseptilääkkeistä. Näitä koukkuja on kaikkialla kuin myös koukussa olijoita. Lisäksi on 'kemikaali-aleja', Suomessakin, jotka suunnittelevat ja valmistavat muuntohuumeita markkinoille – on menossa kova kilpajuoksu lainsäädännön ja sen kiertämisen välillä. Missä mennään suomalaiset – kun mikään ei riitä tälläkään hyvin surullisella elämänvarjoalueella?!

...
Ilkka Luoma

doc.: cannabis_sativa_23012014.doc – Open Office Writer
669 | 6345

935 lukijakommenttia aiheen "Mistä maksetaan kannabiskokeilun haittakustannukset?" osalta - linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG - 21.04.2014

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Coloradossa saadaan paljon rahaa kannabiksella ja haitat ovat jääneet hyvin vähäisiksi. Enemmän siis tulee kannabiksesta hyötyä kuin haittoja.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittänee"

Mikä on kevytkicksit alkoholista, yksi saunaolut. Alkoholi on normikäyttöannoksena (pullo ehtoossa väkevää tai 12 pack olutta) useimpiin perinteisiin huumausaineisiin verrattuna päihdyttävältä vaikutukseltaan paljon vahvempi. Alkoholi on yksi voimakkaimmin päihdyttävimmistä päihteistä. Tämä voi hyvin havannoida ja todeta kun katsoo humalaisten "örinää", kaatuilua ja perinteistä illanviettoa riitelyineen ja huutoineen.

Tosin jos puhutaan "kickseistä" niin huumauaineet eroavat hyvinkin paljon alkoholin päihdyttävästä vaikutuksesta. Osa vaikuttaa piristävästi, osa psykedeelisesti (tajuntaa laajentavasti), osa aiheuttaa valveunia, osa rentouttaa, osa "lamaa" kuten alkoholi suurina annoksina ja osa aiheuttaa voimakasta euforian tunnetta. Päihteiden kirjo ja niiden vaikutukset ovat valtava kokonaisuus. Mutta tiivistetysti: Alkoholi on yksi päihdyttävimmistä päihteistä. Muiden päihteiden vaikutustapa ja itse päihtymus voivat olla hyvinkin erilaisia kuin alkoholin aiheuttama.

Mikä on kevytkicksit tupakasta. Tupakka tai nikotiinituotteet eivät juurikaan aiheuta päihtymystä paitsi ensikokeiluilla ja harvoin käyttävillä. Päihtymysvaikutus on erittäin lievä mutta nikotiinituotteiden riippuvuuspotentiaali on yksi päihteiden kovimmista. Tupakka on päihde ilman päihtymystä mutta suurella riippuvuuspotentiaalilla.

"kaduille tulee jälkimyyntiin kymmeniä tuhansia reseptejä"
Tarkoitit varmaan että "katukauppaan" tulee laillista alkuperää (reseptillä apteekista haettuja) olevia reseptilääkkeitä myyntiin. Reseptit ovat henkilökohtaisia ja nykyisin pääasiassa "sähköisiä". Aikoinaan tyhjiä reseptipohjia pystyi käsittääkseni hyödyntämään "väärennöksinä" mutta E-resepti on syrjäyttänyt nuo käsireseptit.

"Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa?"
Miksi ihminen käyttää päihteitä on hyvin laaja asia. Yksinkertainen tiivistelmä jossa asiaa käsitellään usealta eri kantilta löytyy esimerkiksi seuraavasta artikkelista. Suosittelen tutustumaan, antaa vähän perustietoa siitä miksi ihmiset käyttävät päihteitä.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/16/miksi-ihm...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset