TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Jätevesitutkimus kertoo:kokaiinin käyttö lisääntynyt

Jätevesitutkimus osoittaa, että eliitin suosima kokaiini on alkanut yleistymään Suomessa. Muuta yllättävää tutkimus ei oikein tuo esille. Kautta linjan Suomessa ei ole huumeetonta pitäjää olemassa. 

Poliisi ja tulli saa vain hyvin pienen osan huumeista takavarikkoon se on yksi johtopäätös minkä tutkimuksesta voi tehdä.

Kannabistahan ei tästä tutkimuksesta löydy. 

 

Suomalaisten jätevedet paljastavat: kokaiinin käyttö monin­kertaistunut – Katso miten huume­tilanne on muuttunut suurissa kaupungeissa

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Oma tyttäreni alkaa olla aika pitkällä tässä huumehommassa(piikitystä jne), joten alkaa pikkuhiljaa vituttaa nää jatkuvat huumemyönteiset "bloggaukset" täällä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mitäköhän myönteistä kirjoituksesta löydät? Suojasiko muuten huumeiden kieltolaki tytärtäsi? Onhan se surullista että ihmiset piikittää itseensä eriaineita, tietämättä mitä oikeasti käyttää.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#1
Oma tyttäreni alkaa olla aika pitkällä tässä huumehommassa(piikitystä jne), joten alkaa pikkuhiljaa vituttaa nää jatkuvat huumemyönteiset "bloggaukset" täällä.
.....................

Minun mummoni kuoli auto kolarissa ja minua taas vituttaa kaikki auto myönteiset jutut.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Löytyisköhän tilastoja kuinka moni nistä on aloittanut marilla?:-))

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Ei varmaan löydy tarkkoja tietoja, koska propagandasota.

Uskon enemmän viinan olevan porttiteoria kovempiin huumeisiin siirtyminen ja kannabiskasvis luonnon tuotteena väärinkäytettynä uhrina.

Tietysti diileri voi valehdella marin loppuneen ja väittää, ettei heroiini koukuttanut yhtään. Näin saadaan riippuvaiset ryöstelemään huumeen takia ja huumeorganisaatiot kiittävät.

Elämäntilanteetkin voi ajaa epätoivoisen raukan tekemään rikoksia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Minäpä kerron yhden tositarinan ja väitän että nuo ovat höpinöitä, niin viina kuin muutkin että ei johtaisi koviin huumeisiin.

Ja kun tämä on oma tarina.
Olin tuolloin neljäntoista enkä tupakoinut. Olin jopa vannoutunut olemaan koskaan tupakoimatta ja jollain tasolla tuon aikaisen tiedon mukaan, tiesin tupakan vaaroista ja lisäksi minulla ei olisi ollut varaa tupakoimiseen.

Yhtä kaikki, istuin yhden kaverin kanssa baarissa, silloisessa kahvilassa. Hän tupakoi.
Pöytä oli neljän hengen pöytä ja siihen tuli kaksi, kaverini tuntemaa, minulle tuntematonta tyttöä. He istuivat ja juteltiin.
Kaverini tarjosi tytöille tupakat ja kysyi minulta että poltanko? No mitäpä siinä vastasi kova jätkä muuta kuin että poltan tietenkin. Ensimmäinen savukkeeni koskaan
Tarvitaanko lisää?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #6

@6. Höpinöitä ovat ne kaikki porttiteoriat. Tosiasia on se, että tupakka ja viina ovat kovimpia riippuvuuteen vaikuttavia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #8

Oliko sinulla jotain asia kommentistani?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#3
Kun Marihuonasta ei keksitty mitään vaarallista, niin keksittiin sitten tehdä se vaaralliseksi porttiteorian kautta.

Täyttä huuhaata mitä ei tue yksikään tieteellinen tutkimus.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jonkun tutkimuksen mukaan 99% kannabiksen käyttäjistä ei siirry kovempiin aineisiin.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Varsinaisen porttiteorian idea on siinä, että ajatellaan käyttäjän siirtyvän miedommista huumeista kovempiin huumeisiin. Muistan IHRY:n joskus käyttäneen vertausta, että keskioluesta siirrytään vähitellen viiniin ja siitä kossuun. Teoria tälläisenaan on tietenkin ilmeisen väärä, koska eri huumausaineilla on erilaiset vaikutukset. Kannabis ei ole miedompaa heroiiniä.

Ei ole mitään syytä miksi joku "alottaisi marilla", kuten Rantanen veistelee. Kyse on porttiteoriaharhasta, jossa korrelaatiota sivistymättömissä piireissä tulkitaan juuri kuten keskioluesta kossuun siirtymistä. Porttiteoriaharha johtuu yksinkertaisesta tulkinnasta, jossa on jätetty pois todelliset selittävät tekijät huumeiden käytölle ja niiden ongelmakäytölle. Täytyy ymmärtää, että korrelaatio ei ole kausaalisuhde ja siellä missä kannabista paljon käytetään, ja erityisesti siellä missä se on laillista, korrelaatiokin on heikoin muihin aineisiin "siirtymisessä".

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ei kai ole paljon muuta keinoa estää huumeiden tuloa maahan kuin kunnon rajavalvonta ja huumekoirat kaikille ylityspaikoille. Rajavalvonnalla saisi myös etsityt rikolliset heti kiinni, ja poliisin työkin helpottuisi. -Mutta nämä ovat poliittisia päätöksiä. Suomea ja suomalaisia pitäisi oikeasti haluta suojella.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Tätä on kokeiltu, jo nyt kolmannes poliisien ja puolet tullin resursseista palaa tavalla tai toisella huumeiden kieltolain valvomiseen ja silti huumeita saa joka kylästä. Olisikohan aika miettiä uusia keinoja...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Muunto-hanke on yksi esimerkki mieten asioita pitäisi tai voisi hoitaa, esim huumeiden testauspalvelu. Nykyinen laki sen estää.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251977...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

En luota näihin jätevesitutkimuksiin, koska niissä ei huomioida mm. sitä, että kun oven takaa kuuluu huuto "poliisi, ovi auki!" niin WC:ssa alkaa melkoinen kohina. Amfetamiinia tai kokaiinia saattaa päätyä jätevesiin ihan raakanakin ja suuriakin määriä kerralla. Sellaisen voisi luulla vääristävän tilastoja.

Sen sijaan setelitutkimus antaa osviittaa siitä, miten paljon huumeita kadulla liikkuu. Yhdysvalloissa liki jokaisesta setelistä löytyy huumausainejäämiä.

Kovin rangaistus diilerille on käytännössä se, että joutuu vetämään pari kiloa jatkamatonta piriä alas pytystä. Vankila on useimmiten pelastus tämänkaltaisessa tilanteessa, koska velat alkavat painamaan nopeasti päälle ja niitä velkoja ei peri Intrum Justitia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kovin rangaistus diilerille on käytännössä se, että joutuu vetämään pari kiloa jatkamatonta piriä alas pytystä. Vankila on useimmiten pelastus tämänkaltaisessa tilanteessa, koska velat alkavat painamaan nopeasti päälle ja niitä velkoja ei peri Intrum Justitia."

Vankila ei ole pelastus velkojilta. Kylle ne velat peritään kun henkilö pääsee pois vankilasta tavalla tai toisella.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen
Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Jätevesitutkimuksessa ei tutkita huumausaineita itsessään, vaan ihmisen aineenvaihduntatuotteita, joita jätevesistä löytyy. Joku voi huuhtoa aivan niin paljon huumausaineita WC-pöntöstä alas kuin haluaa, eikä se vaikuta tulokseen mitenkään. Jotta yksittäiset tapahtumat, festarit tai muut vastaavat, eivät vaikuttaisi tuloksiin, näytteitä otetaan useampana kertana samoina viikonpäivinä kuukaudesta toiseen, samoin aivan poikkeavat arvot hylätään mittavirheinä - näin saadaan luotettava trendi käytöstä.

Matias Heiskanen

Oma tuttuni kuoli autokolarissa joten pitäisikö minunkin nyt vittuuntua siitä että autoja mainostetaan/myydään ? Pitäisikö autot kieltää kun ne vasta tappavatkin.. Se että että jotkut yksittäiset yksilöt eivät hallitse päihteidenkäyttöä ei tarkoita että niitä pitäisi kriminalisoida tai kieltää kaikilta.

Oletko Jocke Rantanen kenties fasisti? Jotenkin vain kirjoituksistasi paistaa venäjän sekä turkin tapainen mielivaltainen propaganda jolla ei ole mitään faktapohjaa. Et vain tunnu antavan mitään faktapohjaa ikinä väitteillesi.. alkoholin on todistettu olevan pahimpia huumeita/päihteitä ja porttiteoria on todistettu huuhaaksi https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/interak...

Ainakaan mietojen huumeiden kieltolaille ei ole olemassa mitään järkisyytä

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mitä tarkoittaa "jäänteitä kokaiinista" ?

Jätevesiuutisessa ei kerrota, onko kyseessä kokaiinin aineenvaihduntatuotteet aineen käytyä ihmisen elimistössä vai itse kokaiinin esiintyminen viemäriverkostossa.

Tämän oleellisen tiedon puuttuminen tekee uutisesta täysin kelvottoman mihinkään johtopäätelmiin kokaiinin käytön suhteen. Vrt #11.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

NE ovat aineenvahdunta tuottetta jotka tulevat kusen mukana elimistöstä ulos.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Voitko tarkentaa mistä kokaiinin aineenvaihduntatuotteista on kysymys ?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #21

Osa käytetystä kokaiinista poistuu aina metaboloitumattomana elimistöstä virtsaan, joten tämä on luonnollisesti se mitattu ”jäänne”.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #22

Jep. Lisäksi se on vesiliukoista, siksi sitä voidaan tutkia vesistöstä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset