TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

A-Talk - Pössyttelyä ilman rangaistusta?

Kyllä oli melkoista keskustelua (rakentavaa) A-Talkissa mennellä viikolla, aiheena huumeet.

Keskusteluissa oli mukana Pekka Hakkarainen, kansanedustaja Veera Ruoho, ylikomisario Jari Nikonen,ex-sekakäyttäjä Pasi Tuomaila.

Odotin paljon keskustelulta, mutta se oli suuri pettymys. Erityisesti kansanedustaja Ruohon heitot olivat surkuhupaisia, eivät perustuneet mihinkään faktatietoon. Luulisi että kansanedustaja olisi ottanut aiheesta selvää. Häneltä ei tullut oikein mitään järkevää sanottavaa. Kovasti aihe häntä hymyilytti, hymy kyllä hyytyi pariin kertaan kun Hakkarainen valista.

Ruohon uskottavuus on yhtä vakuuttavaa kuin porttiteoria.

Myös poliisin kommentit olivat sekavia. 

Ainut onnistunut keskustelija oli Pekka Hakkarainen joka laittoi faktaa pöytään ja myös uskalsi kyseenalaistaa Ruohon sanomisia.Ex-sekakäyttäjä puhui vain ongelmakäytöstä ja riippuvuuksista. 

 

Kyllä olisi aika oikeasti päivittää huumausainestrategia nykypäivään ja myös keskustella oikeiden faktojen pohjalta.

Linkki ohjelmaan jos et ole sitä nähnyt. Pössyttelyä ilman rangaistusta? 

THL:n professori: Hoitoonohjaus olisi rangaistuksia tehokkaampi keino huumeongelman kuriinsaamiseksi

Linkki Veera Ruohon naamakirja päivityksiin, jossa myös keskustellaan asiasta:

https://www.facebook.com/veera.liukkonen/posts/10156249883093276

 

https://www.facebook.com/veera.liukkonen/posts/10156249890478276?pnref=s...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Oli kyllä suuri pettymys tämä keskustelu. 3/4 eivät ymmärtäneet edes asiaa mistä puhuttiin ja Hakkarainen ei saanut toimittajalta juuri suunvuoroa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toimittajan asenne kyllä oli tökerö. Eivät juurikaan tosiaan puhuneet itse aiheesta, siis dekriminalisoinnista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kansanedustaja ei kannata edes Portugalin mallia, koska sotii hänen arvojaan vastaan.

Portugalissa poliisi on onnellinen nykylinjasta.

"Ennen Portugalissa 2001 toteutettua huumeiden käytön dekriminalisointia paikalliset poliisit pelkäsivät, että maasta tulisi huumeturismin kohde, ja että huumeiden käyttömäärät kasvaisivat.
MTV:n artikkelissa haastateltu Portugalin keskusrikospoliisin edustaja kertoo, että dekriminalisaation huumeongelmia vähentävät vaikutukset ovat kuitenkin osoittaneet pelot aiheettomiksi. Tämän seurauksena Portugalin harjoittama vastuullisempi päihdepolitiikka nauttii nykyään paikallisten poliisivoimien keskuudessa laajaa kannatusta, eikä juuri kukaan enää kaipaa paluuta entiseen.
Tätä taustaa vasten ei ole ihme, että keskustelu käyttäjien rankaisemisen haitallisuudesta ja Portugalin mallin ansioista on alkanut voimistua myös Suomen viranomaisten keskuudessa."

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/port...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#3

Kansanedustaja ei kannata edes Portugalin mallia, koska sotii hänen arvojaan vastaan.
..............

Veera Ruoholle huumeet ovat ideologinen asia eikä terveyspoliittinen vaikka hän niin väittikin.

Hän ei usko tutkimuksia ellei ne sovi hänen ideologiaansa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Useampi henkilö on myös ilmoitelut että kansasanedustaja Veera Ruoho on blogannut heidät keskusteluista pois. Hän ei ilmeisesti kestä kritiikkiä aiheeseen liittyen. Olen heidän kommenttinsa lukenut ja niissä ei ollut mitään epäasiallista.

Juha Hämäläinen

Ruoho ei tykkää ruohon polttajista tietenkään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@12. Eipä tietenkään, kun luulee joutuvansa polttoroviolle asetettavaksi.

Matias Heiskanen

Suomen poliittisen keskustelun taso on kyllä naurettavalla tasolla ainakin joidenkin politiikkojen kohdalla. Osa kansanedustajista on niin ulapalla tehtävistä että välillä tuntuu kuin asuttaisi Kongossa ja poliisiikin on niin ulapalla että välillä tuntuu kuin olisivat työlupansa saaneet muropaketista. No mitä noita kuuntelemaan kun tilanne eskaloituu väkisinkin dekriminalisointiin tai laillistamiseen

Jopa Ruotsissa ja venäjällä keskustelu on paljon asiallisempaa politiikkojen taholta huumeista kuin suomessa. Ollaan täysi kehitysmaa poliittisesti .

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Veera Ruoho on sitä mietä, että asiasta puhuvat ovat riippuvaisia?

"Kansanedustaja Veera Ruoho Höpöhöpö. Lakiko on suurin ongelmien aiheuttaja kannabiksenkäyttäjille. Eiköhän se on käyttäjä itse, jonka elämänhallinta rapautuu pikkuhiljaa. Miksi niin kiivaasti jotain huumausainetta on puolustettava ( ei sekoiteta lääkekäyttöä tähän keskusteluun ), jollei ole siitä riippuvainen."

Tämä on hänen naamakirjastaan. Minun mielestäni törkeää panettelua.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kansanedustaja Veera Ruoho Hyvät ystävät, toivottavasti olette ehtineet kuvakaappailla mielenkiintoisimmat ja vihastuttavimmat kohdat, sillä valitettavasti vastuullisena ihmisenä joudun toteamaan, että sivuillani on nyt liikaa huumemyönteistä argumenttia. Teillä on omat someyhteisöt, joissa jatkaa aariaa. Kiitän kaikista asiallisista kommenteista ja myös niistä joissa vielä huumorinkukka pilkisteli.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä minäkin katselin vasta tekstityksen aikaan ja olin tosi hämmästynyt kansanedustajan vähäistä tietoa ja komisarion julistusta, että ei ota kantaa ja pisti vielä aineet sekaisinkin. Komisarion kanta tietysti on, että he katsovat vain miten lakia pitää lukea vaan siinä puuttui oma ajattelu.

Hölmöintä on, että toimittaja kysyi kun muissa maissa on rangaistavuus poistettu ja kannabis hyväksytty sekä käyttö on selvästi laskenut, toimittaja halusi tietää Veera Ruoholta, että eikö se ole hyvä asia edistää? Veera vaan sanoi, että ei ole.

Kyllä ex-narkkari Pasi Tuomaila sanoi aika selvästi, ettei kieltolait toimi vaan hoitoonohjaukset ja kertoi hyvin kokemuksistaan, että miten niitä aineita oikein hommaili ja siihen aikaan ei ollut edes nettiä. Kieltolait eivät ole missään toimineet ja porttiteoria on ollut alunperin huuhaata. Sen keksi joku USA:n juomien pomo 50-luvulla. Suomen päihdepolitiikkaa ei ole 21 vuoteen muuttunut.

Kyllä näki, että Hakkaraisella oli paremmat perustelut kuin noista kahdesta höpisijöistä. Kyllä eduskuntaan valituilla täytyy olla perehtyneisyyttä eikä niitä vanhoja propagandajuttuja tai mutu-tietoa. Niiden ei saa olla kansaa edustamassa mutu-tiedoilla vaan antaa kalossin kuva persuksiin. Minullakin on tietoja huumemaailmasta ja trendeistä, kun olen telkkarista nähnyt ja kerännyt tietoja netistä, että omaan enemmän tietoa kuin kansanedustaja Veera tai se rikospoliisi rikoslain kanssa vehkeilyistä. Minunhan siellä päättäjä pitäisi olla.

EDIT:

Ai niin, en tiedä, että tiedätkö? Kansalaisaloite on avattu kannabislaista: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3031

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tiedän tuo aloite, se on vitsi mun mielestä.

Tiedän myös että jossain vaiheessa tulee loistava aloite, jonka jokaisen järkevän ihmisen on helppo allekirjoittaa.

"Kyllä ex-narkkari Pasi Tuomaila sanoi aika selvästi, ettei kieltolait toimi vaan hoitoonohjaukset ja kertoi hyvin kokemuksistaan, että miten niitä aineita oikein hommaili ja siihen aikaan ei ollut edes nettiä. Kieltolait eivät ole missään toimineet ja porttiteoria on ollut alunperin huuhaata. Sen keksi joku USA:n juomien pomo 50-luvulla. Suomen päihdepolitiikkaa ei ole 21 vuoteen muuttunut.2

Totta. Mutta uskottavuus kärsi koska väitti ohjelmassa ollut viihdekäyttäjää valehtelijaksi. Se on surullista, jos omat ongelmat leimaavat kaikki huumeiden käyttäjät samaan kastiin.

"Kyllä näki, että Hakkaraisella oli paremmat perustelut kuin noista kahdesta höpisijöistä."

Hänen käytössään on uusimmat tutkimukset ja muutenkin voi katsoa laatikon ulkopuolelta asioita.

Poliisit vaan peräävät lisää resurseja, SUomessa on ihan tarpeeksi poliiseja, resursit pitää suunnata oikein.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@9. Aijoo. Sen unohdinkin, että Pasi Tuomaila väitti viihdekäyttäjää valehtelijaksi. Myös ne mitään tietämättömät eivät käsittäneet Hakkaraisen puheesta addiktoivista aineista. Osa aineista ei ole sinnepäinkään mutta toiset taas on ja onhan THL:n riippuvuustaulukkokin netistä saatavana ja myös kansainvälisiltä sivustoilta.

Eikö kansalaisaloitteen sisältöä voida muutella kun aloite tulee läpäistyä. Aktiivimallissakin on joitakin virheitä mutta ne on muodollisia ja aina korjataan.

Jonkun lakitekstiä ja pilkunviilaamista osaavien pitäisi rakennella hyvä kansalaisaloite, jonka kansalaiset voivat helposti allekirjoittaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #10

Parempi aloite on tulossa. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nyt hän on poistanut keskstelut, koska liikaa huumemyönteisyyttä. Se siitä rakentavasta keskustelusta. Häpeä Ruoho.

P.s kuvankaappaukset onneksi on ja kiitos meeni ajan ne lähtevät liikkeelle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nyt hän on poistanut keskstelut, koska liikaa huumemyönteisyyttä. Se siitä rakentavasta keskustelusta. Häpeä Ruoho.

P.s kuvankaappaukset onneksi on ja kiitos meeni ajan ne lähtevät liikkeelle.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Keskustelun lopuksi kuitenkin kaikki olivat samaa mieltä siitä, kuinka apua tulisi kohdentaa ongelmakäyttäjille, siis jonkinlainen keroputaan malli...

Olen minä kannabiskoukkuunkin jääneitä nähnyt pitkän elämäni varrella... ja ohjelmassa puhuttiin enemmän muista huumeista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kaikki haluavat laadukasta ja tehokasta jsekä humaana hoitoa.

Mutta kansanedustaja haluaa jatkaa nykyistä tappavaa linjaa. Ilman mitään järkevää argumenttia. Sitten vielä kyseenalaistaa tilastofaktat populistisena heittona.
"Olen minä kannabiskoukkuunkin jääneitä nähnyt pitkän elämäni varrella... ja ohjelmassa puhuttiin enemmän muista huumeista.
"

Ihminen voi jäädä koukkuun vaikka runkkaukseen. Se ei nyt ole tässä olennaista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"ja ohjelmassa puhuttiin enemmän muista huumeista."

Ohjelmassa piti puhua dekriminalisoinnista ja sitten puhuttiin huumeista ja vain ongelmakäytön kannalta. Suurin osa ihmisistä ei joudu huumeista ongelmiin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#18
Suurin osa ihmisistä ei joudu huumeista ongelmiin.
....................

Veera Ruohon mielestä jo se, että käyttää huumetta kerran puolessa vuodessa on ongelma.

Jos siis joku juo kerran puolessa vuodessa pullon keskiolutta on hän huume(alkoholi)ongelmainen Veeran mielestä :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #20

Ruoho leimasi keskustelijat huumemyönteisiksi ja myös epäili olevan käyttäjiä. AIka paksua panettelua kansanedustajan taholta. Onneksi keskusteluista on kuvakaappaukset ja koko keskustelu on myös tallessa.

Jossain vaiheessa kirjoittelen aiheesta lisää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset