TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Ministeri Saarikko ei ota vastuuta tappavasta huumausainelaista

Minusta on ikävää, että ministeri ei oikein ota tosissaan sitä tosiasiaa, että Suomen huumausainelaki ei toimi. Ja se vaatisi uudistuksia, jotta saamme esim yliannostuskuolemat alaspäin. Nyt ne ovat Eu:n keskiarvoa korkeammat.

Huumausainelakiin pitäisi ainakin saada kirjaus haittojen vähentämiseen ja minimoitiin. Niihin löytyy paljon esimerkkejä maailmalta ja myös EU:n sisältäkin.

Jos ministeri möläyttelee tälläisiä niin huomaa että kommetti ei perustu tutkittuun tietoon, tuo on mielipide muitten joukossa. ”Lainsäädännöllä halutaan suojella erityisesti alaikäisiä”

Valitettavasti hyvin huonosti nykyinen laki suojaa alaikäisiä,käyttäjiä tai heidän läheisiään huumeiden haitoilta..  Eikä oikeastaan edes säästä veronmaksajien rahojakaan. 

Huumeet ovat olleet pitkään tabu, mutta tässäkin asiassa olisi hyvä avata silmät ja mieli.

Nythän laki ei mahdollista sitä että huumeitaan voisi testauttaa, ennen käyttö'. Miksi? Se olisi hyvä keino estää esim yliannoksia ja myös suojaisi muutenkin käyttäjän henkeä ja terveyttä.

"Saarikko korostaa, että yleisellä tasolla kyse on kaikissa tilanteissa sekä käyttäjän terveyden suojelemisesta, johon valtiolla on velvollisuus perustuslain mukaan, että ulkopuolisten ja yhteiskunnan suojelemisesta esimerkiksi järjestys- ja turvallisuusuhilta."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Lainsäädännöllä halutaan suojella erityisesti alaikäisiä." Joo, katukaupassahan ne paperit katsotaan.

Portugalin mallin toimivuus (myös lasten ja nuorten suojelemisen kannalta) on kiistatta todistettu, mutta Suomessa poliitikot toistelevat yhä vanhoja mantroja, jotka eivät tarkoita tässä kontekstissa mitään. Se ei kuitenkaan tarkoita varsinaista tyhmyyttä tai tietämättömyyttä. Näin vain käy, kun poliitikolla on vahva moralistinen agenda, muttei yhtään järkiargumenttia sen tueksi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Moralismihan se pahin uhka onkin huumeista puhuttaessa. Teppo ja Anssi panisivat varmaan kunnolla 'haisemaan' ja moraalit romukoppaan, jos luvan saisivat. Vapautta huumekauppaan ja käyttö silviisiin kuriin erityisesti lapsilta ja nuorilta. No, uskoo ken haluaa. Heh. :)

Nyt taitaa tulla pojilta valistusta, "kun sitä huumetta nyt vaan ihku oikeesti pitää kaikkien saada".

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@2. Maailmalla on tuotettu tieteellisiä ja yhteiskunnallisia tutkimuksia, mitkä todistavat, että nykyinen huumepolitiikka on epäonnistunut ja maailmalla tapahtuu muutoksia, joiden avulla saadaan rikollisjärjestöiltä rahahanat loppumaan ja eri valtioille rahaa.

Sinulle on annettu monta kymmentä argumentteja ja faktatietoja. Sinä vain et ota tosissasi niitä vaan hoet sitä aivopesemääsi mantraa porttiteoriasta ja huutelet perkeleitä ja jumalia avuksi...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#2

Moralismihan se pahin uhka onkin huumeista puhuttaessa
............

Siinä olet kyllä tasan tarkkaan oikeassa, että huumeiden käyttäjiin kohdistuva moraalinen paheksunta on se kaikista pahin "huumeongelma".

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Höpön löpön. Minun ajatteluni lähtee tässä puhtaasti ihmisen omaa kehoa ja mieltä koskevasta itsemääräämisoikeudesta, joka on ihmisoikeuksien ja demokratian edellytys. Sen takia myös kannatan äänekkäästi eutanasiaa ja vastustan mielenhallintaa harjoittavia sääntöuskontoja. Pidän myös prostituution laillisuutta tärkeänä asiana. Humaanimpi translaki olisi mielestäni saatava välittömästi säädettyä.

Mielestäni tämä on moraalinen tai paremminkin ehkä eettinen lähestymistapa. Muita omissa kategorioissaan päteviä argumentteja on pakko käyttää, koska itsemääräämisoikeutta ja sen ehdottomuuden tärkeyttä ei selvästikään ymmärretä. En tosin tajua, mikä siinä on niin vaikeaa.

On valitettavan yleistä, että näissä keskusteluissa unohdetaan argumentointi kokonaan ja hyökätään henkilöä vastaan. Tähän lankeavien ihmisten kannattaisi miettiä tarkasti, missä kohtaa ja miksi se ajattelu pysähtyy ja tunteet ottavat vallan. Kaikista aiheista tulisi voida keskustella asiallisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset