TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Millainen ihminen kannattaa huumeiden laittomia markkinoita?

Voisiko joku vastata tai kertoa miksi kannattaa laittomia huumemarkkinoita?

Täälläkin blogeihini monet kommentoi ja vakuuttaa että huumeet kannattaa pitää laittomana ja rikollisten kontrollissa.

Nykyisellä tavalla ei ainakaan estetä ongelmien syntyä ja lisäystä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Ilmeisesti joillain on illuusio, että laittomia markkinoita pystyy viranomaiset hallitsemaan, sekä varmaan pelkäävät myös että tarjontaa tulisi lisää, jos aineet laillistettaisiin.
Aineita saa jo ympäri Suomea, ympäri vuoden, ei Poliisi ja Tulli saa kuin muutamia prosentteja kokonaismäärästä takavarikkoon.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuomas Enbuske kirjoitti aiheesta tänään myös hyvin.

http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201804062200...

"Nyt Hesari ei kestä sitä, että Sillanpää ei mene takaisin sinne uhrille varattuun kaappiin huumeasiassa. Huumeet on lajiteltu pahojen asioiden sarakkeeseen. Metamfetamiini ja työssä käyvä, parisuhteessa elävä hyvätuloinen tangokuninkaallinen on täysin käsittämätön yhtälö. Narkomaani halutaan tarjoilla yleisölle surullisena, sisäfileepihvejä Alepasta varastavana ja apua tarvitsevana ihmisrauniona."

Ilkka Huotari

Millainen ihminen kannattaa ihmissalakuljetuksia ja ns. siirtolaisten hukkumisia Välimereen?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvä lisä pointti aiheeseen. Toki laiton ihmis- ja huumekauppa on kytkyissä.
Alamaailmassa tehdään rahaa ilman moraalia.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Italian mafia ainakin tekee Libyan salakuljettajien ja orjakauppiaiden kanssa bisnestä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Tavallaan muulien käyttö on myös ihmiskauppaa. Usein he ovat hyvin köyhiä ihmisiä tai muuten elämässään epätoivoisesatilassa.

P.s Näyttää siltä että kovat tuotot houkuttelee kartelleja Suomen markkinoille.

Viittaa tähän uutiseen:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005631121.html

Tiina Teittinen

Melko varmasti se joka ostaa halvalla mitä vaan, ja myös jokainen joka pudottaa jotain kerjäläisen kuppiin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mä en oikein osaa päättää, pitääkö suonen sisäiset huumeet sallia. Itse hyväksyisin laillisina kannabiksen ja sen sellaiset. Olen tosi vanhanaikainen, olen aina ollut vain drinkkilinjalla.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

En usko että käyttäjämäärät siitä kasvaisi, mutta ne jotka käyttäisi ainakin saisi puhtaampia aineita, eikä niissä olisi vaarallisia pitoisuuksia, muuntohuumeita, lääkkeitä, tai muita haitallisia jatkeaineita seassa.
Ei tietenkään Alepaan heroiinia, eikä mainontaa sallittaisi jne, tarvittaisiin myös kokonaan uusi jakelukanava näille.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #14

Jos sulla ei jatkossa ole mitään järkevää argumentoitavaa, jätä koko homma. Ajattelin kun eilen yhden semijärkevän kommentin kirjoitit, että ehkä olet oppinut, mutta mitä vielä, sama spämmäys jatkuu. Tais taas korkki narahtaa auki, kun tuollaisia mystisiä L viestejäkin joukossa... Oletellaan taas.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Suonensisäiset huumeet"
On oikeastaan väärin puhua suonensisäisistä huumeista. Suonensisäinen eli IV-käyttö on vain yksi monista huumausaineiden käyttötavoista. Lähes kaikki huumausaineet joita käytetään suonensisäisesti toimivat myös nieltynä tai nenään nuuskattuna. Yleisemmin "rännätyistä" huumausaineista esimerkiksi amfetamiini ja meta-amfetamiini ovat nuuskattavissa ja nieltävissä. Buprenorfiinia voi nuuskata, mutta nielemistä ei käytetä koska sen vaikutus "häviää" nieltynä.

Jotkut ongelmakäyttäjät "rännäävät" kaiken mahdollisen sen järkevyydestä riippumatta. Esimerkiksi bentsodiatsipiinilääkkeillä ei "rännäämisestä" edes taida juurikaan olla hyötyä minkään suhteen ja silti jotkut niitä "rännäävät". Yleisesti käytössä olevaa ekstaasia ja ekstaasijohdannaisia ei edes pitäisi "rännätä" ja ne toimivat hyvinkin nopeasti, hyvällä hyötysuhteella suunkautta nautittuna. Lääkelaastareista liotettu fentanyyli lienee niitä joita ei oikein muuten kuin "rännäämällä" käytetä mutta fentanyyli itsestään on "kuoleman kanssa leikkivien" ongelmakäyttäjien päihde, sitä ei juuri "viihdekäyttäjät" käytä.

IV-käyttö liittyy lähinnä ongelmakäyttöön ja riippuvuuteen. IV-käytöllä saavutetaan nopeammat "nousut" ja parempi "hyötysuhde" muihin käyttötapoihin verrattuna. Kuten yllä selitin niin suonensisäinen käyttö on vain käyttötapa, ei ole olemassa varsinaisia suonensisäisiä huumeita, on olemassa huumausaineita joita käytetään myös suonensisäisesti. Lähes kaikkea voi "rännätä". Tosin tietenkään kannabiksen käyttöön ei "rännääminen " sovellu.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Millainen ihminen ottaa elämäntehtäväkseen huumeiden käytön puolesta propagoimisen?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Millainen ihminen ottaa elämäntehtäväkseen täysin epäonnistuneen, tehottoman, lisähaittoja luovan, rikollisliigoja rikastuttavan ja yhteiskunnalle todella kalliin kieltolain puolustamisen?

Tiina Teittinen

Nyt syyllistyt itse tekemään olettamuksia kun on vain esitettyjä kysymyksiä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #18

On se nokkela. Eikö sulla oikeasti ole parempaa tekemistä, kun tällaiseen tarttua. Yksikään olettamuksistani ei myöskään ole vailla faktapohjaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#9
Millainen ihminen ottaa elämäntehtäväkseen mielikuvitusolennon palvomisen?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #17

#17
Viittaan tässä Marttilan uskonnolliseen harrastukseen.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #19

Tää Teittinen on uskomaton trolli, kuvittelee varmaan olevan hauskakin, mutta metsään menee, että puskat heiluu.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Millaiset ihmiset aikoinaan päättivät lopettaa alkoholin kieltolain koska se aiheutti oheisilmiönä rikollisuutta ja oli mahdoton valvoa?

Millaiset ihmiset ajoivat Meksikon huumesotaan ja mahdollistivat kartellien vallan ja omaisuuden järjettömän määrän?

Millaiset ihmiset ovat laittaneet suuren määrän amerikkalaisia ihmisiä vankilaan pikkurikoksista saamatta silti huumausaineongelmaa kuriin aiheuttaen valtavat vankeinhoidon kustannukset ja luoneet jengiytymiselle otolliset olosuhteet?

Huumeidenkäytön puolesta propagoimisen sijasta iso osa progagoimisesta lienee progagoimista niiden vaihtoehtojen puolesta joilla estetään laittomuudesta johtuvia suoria ja epäsuoria haittoja.

Tiina Teittinen

Jos olen ollut itse provo kyseenalaistaja Tepon blogipalstalla, niin mikä on tämä todellisuus? Klikkiotsikko? :O

Matias Heiskanen

En ymmärrä kieltolain puolustajia sillä ongelma on jokatapauksessa olemassa ja kieltolaki on tähtitieteellisen kallis systeemi ylläpitää sekä se syrjäyttää että tappaa ja edistää ilmastonmuutosta kun armeijat laskee kasvimyrkkyjä luontoon. Järkevämpää laillistaa ja tehdä rahaa kuten Roope Ankka sekä ohjata käyttäjät hoitoon. Jotkut tarttuvat siihen moraali hömpötykseen että laki on laki mutta joo 50-60 luvullakin oli vielä rippikoulu kansalaisvelvollisuutena ja perheenjäsenten väkivaltainen ruumiillinen kurittaminen salittua lakien mukaan jne,jne . Ihan hyvä että niitä lakeja voidaan kyseenalaistaa ja muuttaa.

En usko että kaikkia huumeita tullaan kaupallistamaan koska se olisi fasismia(ihmisvihaa) ja olisihan se aikamoinen paukku luoda kolossimainen jakelujärjestelmä alkoholin tapaan . Mutta jos nyt ensin miedot huumeet laillistettaisin,kaupallistettaisin ja tulevaisuudessa sitten seurattaisin vähän vahvempien tilannetta mutta muuntohuumeita ei voida laillistaa koska se menisi Fasismin puolelle . Suonensisäiset pysyvät siis kiellettyjen listalla aivan varmasti

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Hyvä näkökulman muutos kääntää kysymys näin päin. Jos ilman historian rasitetta voitaisiin tässä tilanteessa uudelleen määritellä huumausainepolitiikan suuntaviivat, en usko että yksikään vastuullinen faktoihin nojaava asiantuntija kannattaisi nykyisenkaltaista politiikkaa. Nykyisellä tilanteella on kuitenkin historiansa, miten tähän on päädytty, ja koko joukko faktoista ja yhteiskuntatieteellisestä tiedosta piittaamattomia agendan ajajia – ehkä sieltä löytyvät ne kovimmat rikollisuuden ylläpitämisen kannattajat.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Huumausaineiden laittomia markkinoita voi kannattaa monesta syystä.

-moraalinen kanta tai viha/inho henkilökohtaisista syistä huumeita tai huumeidenkäyttäjiä vastaan
-toimiminen huumausainerikollisuudessa (laillistaminen veisi tulonlähteen)
-toimiminen/sijoittaminen toimintaan jolla käydään "huumesotaa" tai saadaan hyötyä (työtä/yritystoimintaa) ihmisten pitämisestä vangittuina (Yhdysvaltalainen vankilabisnes"
-toiminen alkoholibisneksessä (muut päihteet ovat kilpailijoita alkoholibisnekselle)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Noi kaikki on totta. Mutta onko ne järkeviä perusteita siitä voi olla montaa mieltä.

Ymmärrän että esim alkoholiteollisuus vastustaa kannabis voimakkaasti. Toki monet alkoholia tuottavat yhtiöt ovat myös ottaneet haasteena kannabiksen ja kehittävät omia alkoholittomia kannabisjuomiaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset