TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Laillisesta kannabiksesta on tullut maailmalla miljardibisnes

Maailmalla taotaan laillisella kannabiksella tolkuttomasti rahaa.

Mitä tekee Suomi? No, jatkaa verorahojen tuhlausta, sen sijaan että ottaisi asian vakavaan keskusteluun. 

Kannabiksen laillistaminen on järkevää, se hyödyttää erityisesti lääkekannabiksen käyttäjiä ja toki myös virkistyskannabista nauttivia. Eniten se hyödyntäisi valtiota.

Laillisen kannabiskaupan arvo maailmanlaajuisesti on noin 6,4 miljardia euroa.Tuosta summasta voisi myös suomalaiset ottaa osansa helposti. Bisneshän tulee edelleen kasvamaan.

Tällä hetkellä kannabisbisnestä Suomessa pyörittää rikolliset ja se on poliittinen valinta.

 

Laillisesta kannabiksesta on tullut maailmalla miljardibisnes – Kolumbia aikoo hyödyntää maan huumeosaamisen ja tehdä lääkekannabiksesta tärkeän elinkeinon

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Närpiössä olisi helppoa siirtyä pahanmakuisten tomaattien ja kurkkujen viljelystä kannabikseen. Monelle maanviljelystilalle lääkekannabiksen kasvattaminen toisi huomattavia tuloja. Entäpä sitten jatkojalostus?

"Puhdasta kannabista Suomesta", joutsen-merkillä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Näin juuri.

Kannabiksen kohdalla katteetkin on paljon suuremmat ja satoa voit tuottaa kolmenkuukauden välein. Kysyntää on ja tulee jatkossakin olemaan.

Minusta olisi fiksua tuottaa omat lääkekannabikset sen sijaan että sitä ostetaan kalliilla Hollannista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Lääkekannabiksen käyttäjien määrä kasvaa koko ajan. En ymmärrä, miksei sen kasvattamiseen voisi hakea lupaa? Valvonta ei ole mielestäni ongelma, nykyään kaikenlaisia valvojia vilisee joka puolella. Sativex maksaa kai jotain 600-700 euroa/pakkaus? Maksaako KELA mitään?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #3

Sativex on kallista, lisäksi se ei auta kuin vähän Ms-taudin hoidossa. Oikea lääkekannabis, siis kasvi olisi kenties parempi vaihtoehto, lajikkeita riittää.

Kela ei korvaa lääkekannabiksen hankinta kuluja.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sallisin myös kasvatuksen omaan käyttöön ja pienimuotoisen myynninkin. Lääkekannabiksen hinta on täysin kohtuuton, kun ottaa huomioon, että kyse on kasvista, jota jokainen voisi kasvattaa pikkurahalla kotonaan. Lääkekannabiksen kustannukset menevät kuitenkin ainakin osaksi verorahoista. Jos suurin osa tarvitsevista kasvattaisi kasvinsa itse, säästyisi rahaa muihin ihmisten tarvitsemiin lääkkeisiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toki pitää muistaa, että kaikki eivät itse sitä pysty kasvattamaan. On esim liian sairas/kipeä siihen.

Hollannissa lääkekannabiksen grammahinta on muistaakseni noin 1,5 euro. Suomessa hinta huitelee 20 eurossa grammaa kohden.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Juuri tuon takia sallisin pienimuotoisen myynninkin.Täytyy kyllä ihmetellä tuota Suomen hintaa. Mihin ihmeeseen se voi perustua?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #7

Se perustuu lääketukun ja apteekin välistä vedosta.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Faktaa lääkekannabiksesta
Kenellä riittää rahat lääke Kannabikseen?
Lääkekannabiksen vaikutus perustuu siinä oleviin kannabinoideihin.
Kannabiksen lääkinnällinen käyttö on vanhaa perua: Kiinassa sitä käytettiin lääkkeenä jo yli 2 700 vuotta ennen ajanlaskun alkua.
Suomessa lääkekannabisreseptejä ovat saaneet muun muassa henkilöt, jotka sairastavat MS-tautia, Parkinsonin tautia, vaikeaa reumaa, aidsia, syöpää tai kroonistunutta migreeniä.
Vuosina 2010–2015 lääkekannabiksen käyttö viisinkertaistui Suomessa, mutta on yhä vähäistä. Vuonna 2015 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea myönsi 274 erityislupaa kannabisvalmisteiden käyttöön muun muassa kroonisten kipujen lievityksessä.
Tyypillisesti kannabislääkkeiden reseptit ovat voimassa vuoden.
Kannabiksen lääkinnälliselle käytölle merkittävän kynnyksen asettaa sen erittäin korkea hinta. Kuukausittaiset kulut voivat tyypillisesti olla 500–600 euroa. Kannabislääkkeet eivät ole Kela-korvattavia.

Varsinkin jos tulot on 1000e/kk

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kannattaa katsoa tuo Therouxin dokumetti.

https://areena.yle.fi/1-4303963

Lailliset opiaatit aiheuttivat valtavan addiktio-buumin. Suomessahan ei koskaan ole saanut jakaa opiaattipohjaisia lääkkeitä tuohon malliin kuin Yhdysvalloissa. Siitä huolimatta lääkekannabis olisi monissa tapauksissa parempi vaihtoehto kuin opiaatit.

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Lailliseksi kokonaan koko kasvi, miksi jotkut tahot ylipäänsä ovat saaneet päättää että tätä kasvia ette saa kasvattaa?? (jos luette historiaa asiasta niin likaiset suuryhtiöt [Dupont etunenässä] lobbasivat tämän suuren "huumeiden vastaisen sodan" koska kasvina hamppua ei voitu patentoida eikä näinollen hyötyä täysin bisneksissä joten se lobattiin yhdysvalloista alkaen ympäri pallon laittomaksi!)
Kaikki vähänkään realistit tajuavat että kieltolaki ei toimi eikä ole koskaan toiminut eikä tule koskaan toimimaankaan. Joten nyt olisi Suomella oiva mahdollisuus olla kerrankin kehityksen etunenässä ja vapauttaa kannabiksen lääke- ja viihdekäyttö niin että myynti tapahtuisi virallisissa luvan saaneissa myyntipisteissä (tai sitten joku alkon mallinen "valtion kannabispuoti"), veikkaan että verotulojen määrä saisi jopa kokoomuslaisten housut kastumaan innosta kun ei tarvisi enää kannabiksen tulojen valua rikollisjengien ja suomen huumepoliisin yhteistoimintaan. Toki poliisillehan asia ei sovi kun tienestit hupenee eikä päästä enää "luvan kanssa" retuuttamaan pitkätukkia kannabissätkän poltosta.

Peace out.

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Sulla on hyviä kirjoituksia ja pointteja Teppo.
Jatka samaa hyvää työtä tuulimyllyjä vastaan, kyllä me ne vielä kaadetaan ;D

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomen kuvalehti kirjoittaa

Yritykset kiinnostuivat laillisesta kannabiksesta: vihreästä kullasta odotetaan jopa yli 100 miljardin bisnestä

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/yritykse...

Suomessa edelleen halutaan pitää kannabis laittomana vetoamalla mm kansanterveyteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset