TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Huumehaittojen minimointi - Miksi poliitikot eivät kuuntele asiantuntijoita?

Kyllä joutuu ihmetellä miten vaikeaa poliitikoiden on puhua huumeista. Monet sanovat että nykyinen laki on hyvä ja riittävä. No, kyseinen laki on ihan perseestä. Se ei vähennä huumeista joutuvia haittoja ei huumekuolemia,eikä huumeiden pääsyä jopa lapsille.

Kaikki tämä johtuu huonosta politiikasta ja kontrollin puutteesta. Huumekauppaa kotrolloi rikollisliigat, joita myös Suomeen houkuttelee huumeiden hyvät katteet ja verotuksen puute.

 

Hyviä ehdotuksia uusille muutoksille on tullut THL suunalta ja myös muualta. Nykyinen laki on vaan este monien ideoiden toteuttamiseen. 

Edelleen valtaosa kansanedustajista kannattaa esim huumeiden käyttörangaistuksia, joka sinällään kertoo kuin pihalla he ovat asian tiimoilta.

 Toivoisin että ensi vaaleissa aihe nousisi pintaan, muutosta kaivataan.

Meillä on jo hyviä esimerkkejä maailmalta, miksi emme ottaisi niistä oppia ja mallia?

Luettavaksi myös: 

Juhani Eskolan blogaus

Huumepolitiikka uudistettava vastaamaan ajan tarpeita

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

On jotenkin hullunkurista ja ironista että huumesodan ja kieltolain kannattaminen on haitallisempaa kuin esim. dekriminalisoinnin kannattaminen, joka usein nähdään moraalittomana ja "sittenhän kaikki vetäisi aineita mielin määrin". Todellisuudessa huumeiden kieltolaissa on sama ongelma kuin alkoholinkin kieltolaissa, kysyntä ei katoa mutta laillinen tarjonta kyllä, jolloin järjestätytynyt rikollisuus täydentää syntyvän tyhjiön. Tätä kysyntää ja siitä syntyvää tarjontaa ei saada millään lailla poistettua, ainoa keino on kontrolloida aineiden saatavuutta ja hintaa sekä verottaa niitä haittojen ehkäisyä varten.
Järjestäytynyt rikollisuus kiittää jokaista joka kannattaa huumeiden kieltolakia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Norjassa tehdään asiat toisin:

Norja ei aio enää rangaista huumeenkäyttäjiä

https://www.verkkouutiset.fi/norja-ei-aio-enaa-ran...

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi

Eikö Suomessakin ole suunniteltu että käytöstä ei enää saisi sakkoja.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>.... Miksi poliitikot eivät kuuntele asiantuntijoita?

ooo

siis....... tarkoittanet alan miehiä

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Alan miehiä kuten maailman terveysjärjestö WHO:n, YK:N ja THL:n tutkijoitako tarkoitat? Täytyyhän sitä olla ihan huumeissa, että kritisoi täysin epäonnistunutta päihdepolitiikkaa, joka tulee todella kalliiksi yhteiskunnalle, lisää haittoja, lieveilmiöitä ja oheisrikollisuutta, rikastuttaa rikollisliigoja ja vie tuhottomasti poliisien ja oikeuslaitosten resursseja.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin....... alan miehiä ovat ne jotka vapisevat ja tärisevät huumekatkolla kylmää kalkkunaa.
Se tila ei ole naurun asia.
Heitä ei näissä keskusteluissa nähdä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #10

Itse asiassa nähdään ja kuullaan. Enemmän kuin esim viihdekäyttäjiä, jotka on valtaosa huumeiden käyttäjistä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #11

Juuri näin. Huumeita on Suomessa ajateltu aina ongelmakäyttäjien kautta, vaikka suurin osa on kohtuu-viihdekäyttäjiä ja käyttävät hyvin satunnaisesti.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #12

#12

Niinpä niin....... liikennettäkin ajatellaan siinä kuolleiden kautta, jotta ruumiita syntyisi mahdollisimman vähän.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #14

No, jos sulla kerta käyttäjien terveys ja turvallisuus mielessä, tai edes kansantalous, niin totta kai olisit laillistamisen puolesta, mutta taitaa olla niin että tarvitset kansanosan jota voit vapaasti halveksua ja tuntea siitä ylemmyydentunnetta, vaikkei taida hirveästi syytä olla näistä kommenteista päätellen..

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #10

Jorma Moll, onko näitä addikteja jollain tavalla auttanut lainsäädäntö, joka mapittaa heidät ö-luokan kansalaisiksi, vai onko se ajanut heitä enemmän marginaaliin? Ovatko he saaneet puhtaita aineita, vai sellaisia mistä koitunut lisähaittoja? Ovatko he saaneet ensimmäiset kerran ostettua alaikäisenä, ilman että papereita on kysytty? Onko laittomien markkinoiden törkeän kalliit hinnat ajanut heidät rikoksiin?
Siinä muutama kysymys, odotan järkiperäisiä vastauksia.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #13

#13

Kannattaa kuunnella kavereita jotka ovat kokeneet kylmän kalkkunan. Vierailu johonkin huumeluukkuun aamuvarhain vois olla sopiva oppitunti. Hautausmaalla he ovat sitten hiljaa.

V 2016 kuoli huumeisiin 200 – 300 ihmistä.
Oliskohan niin, että "viihdekäyttäjiltä" on jo mennyt kyky ajatella mitä viihde on.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #15

Tunnen paljon entisestä elämästäni addikteja, olen myös itse ollut opioidi, amfetamiini ja bentsokoukussa, olen nähnyt myös huumeluukkuja. Ketään näistä addikteista ei nykylainsäädäntö auttanut, vaan lisäsi heidän henkisiä ja fyysisiä ongelmia, ajoi heidät marginaaliin, sekä kun olet addiktion takia jo yhteiskunnan mielestä rikollinen, nopeasti siinä laskee yleinen lainkuuliaisuus kaikkea muutakin kohtaan.
Kyllä, Suomessa kuolee aivan liian paljon ihmisiä huumeisiin, huumeiden käytön dekriminalisoinut Portugali pitää Euroopan häntäpäätä.
"Tilastot kertovat, että Portugalissa on vain kolme huumeiden yliannostuskuolemaa miljoonaa kansalaista kohden. Vertailun vuoksi Hollannissa luku on 10,2, Britanniassa 44,6 ja Virossa peräti 126,8. Suomessa yliannostuskuolematapauksia on 54,3 miljoonaa henkeä kohden."
MTV Uutiset- EU-maa muutti lakiaan vuonna 2001: Ei muuntohuumeongelmaa eikä yliannostuskuolemia

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #17

Se että vastus on valtava, melkein mahdoton, ei saa lannistaa. Vain harvat selviävät, mutta eikö NA ole saanut aikaan merkittäviä tuloksia.

Niin...... ei hallinnollisilla päätöksillä huumeongelmaa ratkaista.

https://www.nasuomi.org/

https://www.nasuomi.org/kokoukset/

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #18

Itse taistelin päihteistä eroon, eniten siihen tarvitaan kuitenkin omaa halua ja läheisten tukea, mä en noista keskustelukerhoista lämpene.
Kyllä hallinnollisilla päätöksillä on paljon vaikutusta huumeongelmaan, nykymalli kaikista haitallisin ja kallein, ainoat hyötyjät on rikollisliigat. Sen takia ihmettelen kieltolain puolustajien motiiveita.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #19

Onneksi olkoon, ovat lievät sanat tässä yhteydessä. Hienoa.

Juuri niin, kaiken perusta on oma halu. Miten sen saa säilymään päivästä ja vuodesta toiseen? Ilmeisesti et ole päässyt kokemaan sitä syvää samaistumisen kokemusta joka ryhmissä toimii kaikkia auttaen.
Tässä suhteessa NA on kova sana. Oletko käynyt katsomassa? Mitä siinä häviäisi?
On kyse viekkaasta ja salakavalasta vastustajasta, joka, jos se sen tekee, iskee kun ihminen on heikoimmillaan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #20

Melkein parikymmentä vuotta kun viimeeksi käytin noita mainitsemiani, joten eiköhän tämä ole mun osalta taputeltu, eikä tollaset vertaistukiryhmät kaikille sovi, ei ainakaan mulle.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #20

Omasta addiktiostani, sekä mikä siihen johti vähän vielä. Jäin kannabiksesta vanhemmille 16v kiinni, he ylireagoivat täysin ja kodista tuli lähes vankila, 17v lähdin kotoa kun en kestänyt sitä painetta (vaikka hyväähän he tarkoittivat). Ennen kiinnijäämistä oli harrastukset ja muutenkin suht normaali teinin elämä, tai miten normaali liikuntavammaisella nyt voi olla. Hyvin nopeasti harrastukset kuitenkin jäi, kuten lukiossa käynti, vaikeaksi myös meni entisten kavereiden kanssa. Siitä sitten pikkuhiljaa ajautui enemmän huumeporukoihin ja ryhtyi käyttämään kaikenlaista, muutamaa ongelmaksi asti.

Itse sain 4v sekoilujakson jälkeen kuitenkin elämäni raiteilleen, se vaati paljon ponnisteluja, aika paljon myös ihmisten asennoitumisen takia ja välillä myös tuli takapakkia. Onneksi siinä vaiheessa elämään ei tullut mitään ylimääräistä draamaa ja sain homman klaarattua, oman kämpän, pikkuhiljaa aiemman elämän takaisin, kavereita ja vanhempia myöden.

Päihdeongelma voi syntyä kaikenlaisista tapahtumista, eikä käyttäjien kohtelu rikollisina ainakaan paranna tilannetta. Suurimmat addiktioon johtavat syyt on sosiaaliset olot, lapsuuden traumat ja mielenterveysongemat, ei ne aineet. Mulla suurin tekijä päihdeongelman syntymiseen oli kohtelu kiinnijäämisen jälkeen, syy myös miksi tämä aihe on mulle niin tärkeä. Olen myös lääkekannabiksen käyttäjä, on krooniset kudosvaurio- ja hermokivut, opioidit ei mulle sopineet ollenkaan, huonon lääkevasteen, sekä addiktiopotentiaalinsa takia.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suomessa ei halutakaan hoitaa mitään asiaa järkiperäisesti, pääasia on kiusata ja kyykyttää kansalaisia mielivaltaisesti. Suomessa ei siis viranomaisporras, kykene saamaan nautintoa työn hyvin hoitamisesta, vaan siitä, että saa kiusata kansalaisia. Huumepolitiikka on yksi näistä asioista.

Kieltolait eivät ole koskaan toimineet ja monissa maissa huumeiden vapauttaminen, on vähentänyt haitat minimiin.

Kun katselin noita kieltolain aikaisia dokumentteja, niin siellä tulee ilmi, miten samaan aikaan kun valtio takavarikoi kansalaisten viinakset ja laittoi viinanmyyjiä vankilaan, jopa naisiakin, joille ei edes ollut muuta mahdollisuutta hankkia elantoaan, kuin viinaa myymällä. Ja samaan aikaan hallituksen iltakouluun vietiin takavarikoituja viinoja vapaaseen käyttöön.

Ehkäpä tässä huumeiden kieltolaissa on sama tarkoitus, eli kuinkahan paljon takavarikoiduista huumeista menee tänä päivänä eduskunnan ja hallituksen vapaaseen käyttöön?

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari
Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Juu. Kyllähän tämä on aivan päivänselvästi järkeenkäypä asia. Mutta kun olemme äänestäneet sellaiset naamat eduskuntaan, jotka eivät osaa puntaroida järkeenkäypiä ehdotuksia. Etenkään jos olisi järkeenkäypää SALLIA jotakin, mikä aikaisemmin on ollut kiellettyä. He kun niin kovasti rakastavat kieltoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset