TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Otin selvää kannabiksesta ja hämmästyin

Tutustuin kannabiksen 25 vuotta sitten. Hämmästyin. Mua oltiin kustu silmään koulun valistustunneilla.

Meni vuosia, sitten tuli netti, josta löysin ja löydän lisätietoa  aiheesta.

Nyt jaa sitä infoa eteenpäin, liittyen kannabiksen ja siihen kulttuuriin liittyen.

Lääkekinnällinen puoli on hyvin lähellä sydäntä.

Virkistyskannabis on vaihtoehto alkoholille ja lääkkeille.ö8

Minä seisoin sanojeni takana.

Minusta on hyvä, että muutkin avaavat silmänsää, vaikka vain rahan vuoksi. 

Tässä lähti ajatus tähän kirjoitukseen:

https://www.hs.fi/blogi/onnellinenomistaja/art-2000005736193.html?share=11351d77cb1d84d6c004af3e3ec62acd  - 

Otin selvää kannabissijoittamisesta ja hämmästyin: ”Vihreä kuume” on kokonainen toimiala, jonka kehitys on vasta alussa

Kanadassa kannabisyhtiöille on ollut tarjolla rahoitusta, jonka ansiosta ne ovat pystyneet kasvamaan ja investoimaan – myös Eurooppaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ravintoaineena ja kalorilähteenä se ei kuitenkaan voi korvata alkoholia. (Vai voisiko ehkä alkoholia blandata kannabiksella tyyliin "hamppuolutta", "mariviiniä", "hasislikööriä"?)

Poltettuna kannabis aiheuttaa lisäksi sivullisille savuhäiriön, kuten tupakkakin, joten nykypäivinä se ei sitenkään voi korvata alkoholia seuranpidossa. Henkilökohtaisesti uskon myös, että kylmä saunakalja rantaterassilla vie voiton marisätkän poltosta siinä tilanteessa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabis on oiva elintarvike ruuanlaittoon. Ja helposti korvaa alkoholin. Sopii myös jälkiruokiin.

Alkoholin aiheuttamat häiriöt ovat paljon pahempia kuin savusta johtuvat.

Mutta joo, huomaan että olet vanhan "tiedon" varassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Alkoholin aiheuttamat häiriöt ovat paljon pahempia kuin savusta johtuvat."

Häiriöt ovat eri kasteihin kuuluvia ja alkoholin kohdalla ne edellyttävät väärinkäyttöä tai sellaista persoonallisuuden rakennetta, jolle alkoholi ei sovi. Kannabiksen kohdalla ne tapahtuvat aina sitä poltettaessa ja kuten tiedät, pubeissa saa edelleen juoda olutta, mutta ei polttaa tupakkaa. Tämä nyt vain on ylhäältä päin saneltua juttua.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #5

Kannabis ei koskaan tule aiheuttamaan häiriöitä kuten alkoholi tekee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Ei samalla tavalla, mutta omalla tavallaan.

Alkoholin nauttiminenhan ei sinänsä häiritse ulkopuolisia mitenkään. Häiriön voi aiheuttaa vain nauttija itse omalla käytöksellään. Kulttuurissamme ei alkoholin vaikutus ole kenellekään täysi-ikäiselle omalla kohdallaan yllätys tai asia, josta vallitsisi epätietoisuus, joten vastuu on ihmisellä itsellään, ei alkoholilla, sen myyjällä tai valmistajalla.

Jyrki Karvo

kaksi kysymystä. Mitä kannabis korvaisi ja minkä uuden ulottuvuuden se toisi ruuanlaittoon. Tiedät kai että alkoholi hauihtuu ruokaa laittaessa poislukien tietysti kylmät ruuat, jolloin jää vain maku mutta ei alkoholia?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi muuten kannabiksen pitäisi korvata alkoholi ruuanlaitossa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mainitsit, että "virkistyskannabis on vaihtoehto alkoholille", joten katsoin tarpeelliseksi korjata, että ei joka kohdassa. Eikä ravintoaineena käyttö tarkoita pelkästään kastikkeen maustamista, vaan myös juomaa palan painikkeeksi.

Tiina Teittinen

Oletko ajatellut kehittää jonkun sairauden johon saisit lääkityksen. Sydäntä lähellä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei minun tarvitse. Teen töitä ja olen niin henkisesti kun fyysisesti kunnossa.

Tiina Teittinen

Oli jotenkin vaan kommentoimaan provosoiva tuo otsikko. Yllättävä tosiaan. Itsekin tunnen syvää myötätuntoa kipulääkkeitä pakosta käyttäville, kun en itse enää tarvitse niitä, Lämmin myötätunnon henkäys olkoon osanasi.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #9

Oikeasti mitä v*ttua, "kehittää jonkun sairauden"?
Otsikko on lähes suoraan Helsingin Sanomista, eikä täällä varmaan kukaan kaipaa sun "myötätuntoasi".
https://www.hs.fi/blogi/onnellinenomistaja/art-200...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #29

Tosta kirjoitukseni sai alun.

Markus Korhonen

#6 juha kuikka jos juomia olet vailla niin niitähän löytyy TUHANSIA on limuja ,energiajuomia, teetä,kahvia vaikka sun mitä ja ruuan laittoon aivan tajuttoman hyvä vaihto ehto kirjaimellisesti super foodia moni bodaaja käyttää yms fitnes tyypit paljon proteiiniä omega-3 rasvoja ja näytähän sää näitä superood kannabis tuotteita esim Prismoista kuten vantaan jumbosta on puuro,patukkaa,rouhetta ,siemeniä niin en nyt oikein ymmärrä miksi ei voisi korvata alkoholia ? Lisäksi kannabiksen voi höyrystää tällöin ei tule ikävää hajua tai syödä tai juoda.

Tuolla muutamia tuotteita https://www.leafly.com/products/edibles/beverages

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mausteitakin löytyy satoja erilaisia, mutta tietyt niistä soveltuvar tiettyihin resepteihin kun taas toiset eivät.

Kokis sopii BigMacin painikkeeksi ja punaviini ravioli con carne -aterialle. Argumentointisi on vähän samanlaista kuin sanoisi, että miksi pitää ostaa riisiä, kun perunaakin on olemassa..

Markus Korhonen

Näissä kysymys on nyt enemmänkin maku asioista. Itse tykkää big macin kanssa juoda kylmää sinistä maitoa. Mutta tarkoitus oli esittää että vaihtoehtoja on myös juotavana versiona kun pelkäsit tuota savuhaittaa ja pelkäsit sitä että baarissa ei voisi nauttia kannabista vaikka juomalla. Mutta onko se jotenkin sulta pois että moni nauttii mielummin kannabista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Enhän minä mitään pelännyt, mainitsin vain, että kun tupakan polttokin on julkisissa tiloissa käytännössä kiellettyä savuhaitan vuoksi, vaikka sitä on poltettu käytännöllisesti katsoen vapaasti sata vuotta, niin on hyvin ristiriitaista tällaisen kieltotrendin vallitessa alkaa liputtamaan marihuanan polttamisen puolesta.

Tietysti juotuna versiona tätä ongelmaa ei ole eikä minulla sinänsä mitään sitä vastaan ole, että sellaista baarista saisi ostaa. Ruokakulttuurissamme ei kuitenkaan ole kehittynyt "paikkaa" kannabisjuomalle, joten se on siis pelkkä nautinto- tai päihdeaine. Mutta en tiedä saako sen juomisesta samanlaisen fiiliksen kuin polttamisesta, kun moiset juomat eivät ole laajemmin yleistyneet kuitenkaan?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ilman kannabiksen käyttöä ei voi saada kannabispsykoosia.

Markus Korhonen

Ilman elämää ei voi kuolla.

Mutta tiesitkö että kannabis aiheuttaa psykoosin noin 0.005% käyttäjistä alkoholi psykoosin on Suomessa kokenut 2% 40-45 vuotiasta miehistä. Mutta siis alkoholi aiheuttaa psykoosin 8-25 kertaa todennäköisemmin kuin kannabis fakta perustuu tutkimuksiin ja joidenkin tutkimusten mukaan jopa 2500 kertaa todennäköisemmin joten jos suomalaiset ei ole perjantai kaljaa juodessaan huolissaan psykoosista niin turha ton kannabiksenkaan osalta olla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ne eivät kuitenkaan korvaa toisiaan niissä tilanteissa, joissa niitä on tarkoitus nauttia, joten miksi niitä pitäisi verrata?

Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #15

Miksi ei voisi korvata ? Kysymys on täysin maku asia.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kuten ilman alkoholia ei voi saada juoppohulluutta. Mikä oli sinun kommenttisi tarkoitus, Pekka?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Muistuttaa kannabiksen vakavista sivuvaikutuksista. Kaikki eivät ole yhtä onnellisia ja onnekkaita sitä käyttäessään.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #23

Niin, ei kaikki päihteet kaikille sovi, joillekkin ei mitkään, mutta onko niiden kieltolait luoneet jotain hyvää yhteiskunnalle, tai käyttäjille? Niitä kuitenkin käytetään, kysyntään vastataan tarjonnalla, sitä lainalaisuutta ei kieltolait muuta.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kannabis tosiaan on paljon vähempihaittaisempi päihde kuin alkoholi. Kuitenkin oikeassa elämässä aika harvoin kannabiksesta on korvaamaan alkoholin käyttöä. Pääosin kannabiksen käyttäjät käyttävät alkoholia siinä kuin muukin väestö, tai ehkä jopa enemmän. Kannabiksen ja alkolin sekakäyttö on hyvin yleistä. Mikäpä sitä paremmalta maistuisi kuin muutama kylmä olut pilven tuomaan suun kuivumiseen.

Sinänsä alkoholin ja kannabiksen sekakäyttö ei ole sen haitallisempaa kuin alkoholin käyttö itsessään, etenkin jos se alkoholin käyttö on siihen pilven päälle kovin runsasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kannabis tosiaan on paljon vähempihaittaisempi päihde kuin alkoholi."

Toistan edellisiin kommentteihini viitaten, että tuo riippuu vain siitä kuinka paljon ja millä tavoin jompaakumpaa mainituista aineksista käytetään. Ehtoollisviinitilkka on varmasti vähemmän haitallinen kuin kymmenen marisätkää peräjälkeen. Mikä tahansa on haitallista tai vaarallista, jos sitä saa liikaa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Joo. Eihän alkoholin kohtuukäyttö tietenkään ole mitenkään haitallista. Alkoholissa vaan on ihan eri potentiaali ajaa käyttäjänsä tosi huonoon jamaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Alkoholi on vain siitä huono vertailukohde kannabikselle, että alkoholi on luonnollinen osa fysiologiaamme. Meistä jokainen nauttii alkoholia päivittäin, tietoisesti tai tietämättä ja sitä on jatkuvasti elimistössämme.
Erityisen paljon sitä on ylikypsissä hedelmissä ja marjoissa. Tilhithän jopa humaltuvat syksyn pihlajanmarjoista.

Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #25

ÖÖÖÖ kuinka pihalla sä oot ?? etkö ole ikinä kuullut
endokannabinoidijärjestelmälmästä meillä ihmisillä ja hyvin monella muulla eläimellä on sissäänrakennettu toi järjestelmä eli vaikka emme nauttisi mitään niin sisällämme kulkee kannabinoleja ja jos tätä järjestelmää ei olisi niin kannabis ei edes vaikuttaisi ihmiseen. Joten se on luonnollinen osa fysiologiaa ihminen voi elää ilman alkoholia mutta ei ilman kannabinoleja

Laittaisitko tieteellisen linkin mulle missä kerrotaan tästä että alkoholi (eli liuotin) on luonnollinen osa ihmisen fysiologiaa???

Ja Kerrotko mulle mistä olen tänään saanut sinun väittämäsi alkoholi annoksen ? Tri eilen ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

"Ruuansulatuskanavassa tapahtuu luontaista käymistä, joka muodostaa alkoholia noin kolmasosakeskiolutpullollisen verran päivässä."

http://www.heili.fi/uutiset/item/4477-ihmisen-keho...

"The whole reason we can metabolize alcohol is because we do produce it internally. Part of the digestive process naturally involves fermentation that produces some alcohol. As it happens, we have a metabolic process that turns that alcohol into some useful energy, but more importantly it eliminates it so it doesn't accumulate to toxic levels in our bloodstreams."

https://www.quora.com/Why-hasnt-the-human-body-evo...

Alkoholia on siis koko ajan elimistössämme. Myös sokeri on yksi laji alkoholia.

Vaikka fysiologiassa olisikin "kannabinoidijärjestelmiä" (mikä on aika tekemällä tehty ilmaisu), niin se ei tarkoita sitä, että kannabiksen päihdyttäcää ainesosaa THC:tä olisi luonnostaan ihmisen elimistössä.

Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #25

Odotan innolla tätä tutkimusta ;)

En ole ikinä elämässäni kuullut väitettä että alkoholi on osa ihmisen fysiologiaa
Tuntuu vähän että et taida tietää edes miksi alkoholi vaikuttaa ihmiseen niinkuin se vaikuttaa. syyhän on siinä että se myrkyttää elimistömme ja lamauttaa sen takia keskushermostoa. Joten mielelläni kuulen lisää että mitä hyötyä tästä on meidän elimistössä? .

Tiedän ainoastaan kaksi lääketieteellistä käyttö kohdetta alkoholille. Eli desinfiointi (liuotin) ja metanoli myrkytyksen hoito.

Kuuntelen innolla lisää ja odottelen näitä tutkimuksia!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

"En ole ikinä elämässäni kuullut väitettä että alkoholi on osa ihmisen fysiologiaa"

Paljastat siis tietämättömyytesi. Mutta tuollainen alkoholisuhtautuminen on tyypillistä suomalaisille, joita peloteltiin kieltolain aikana.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #35

Samaa tapahtuu kannabiksen kohdalla nyt. Kiitos kieltolain. Suurin osa suomalaisista ei tiedä oikeasti mitään kannabiksesta. Heidän tietonsa perustuu valheisiin jota on vuosikymmeniä jauhettu.

Kannabisjärjestelmä on todellista, se löydettiin vasta 1990 luvulla, ja joka päivä siitä paljastuu uusia asioita. Nyt jo tiedetään,että se vajaalla toiminnalla on selviä yhteyksiä useisiin sairauksiin. Kannabis niin sanotusti paikkaa järjestelmää sen takia se on oiva lääke useille.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #25

Asiahan on juuri päinvastoin. Kannabis on nimenomaan paljon luonnollisempi meidän fysiologialle. Täällä siitä enemmän.

https://en.wikipedia.org/wiki/Endocannabinoid_system

edit: Vaikka itse koen ymmärtäväni englantia todella hyvin, tiede artikkelit on hankalia luettavia. Valitettavasti kannabinoidireseptoreista ei suomeksi löydy wikipediasta kattavaa artikkelia. Joku voisi laittaa kattavan suomalaisen artikkelin aiheesta jos löytyy.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #32

Tässä on endokannabinoidijärjestelmästä kandidaatintutkielma vuodelta 2016.
http://jultika.oulu.fi/files/nbnfioulu-20170210116...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #32

Alkoholia on miltei kaikissa ravinnoksi käyttämissämme ainesosissa. Kuten jo aiemmin mainitsin, ylikypsyneissä hedelmissä sitä on jopa runsaasti, mutta suuria määriä löytyy myös hiivalla nostatetuista leipomotuotteista, eritoten ruisleivästä. Samoin hapanmaitotuotteista kuten jogurtista ja piimästä. Aikoinaan Kefir-piimätetran kyljessä jopa mainittiin etyylialkoholi yhtenä ainesosana muiden joukossa. Sitä mainittiin olevan muistaakseni jotain 0,5% peräti.

Joten me kaikki olemme synnynnäisiä alkoholisteja. Olemme suorastaan riippuvaisia etyylialkoholista, lestadiolaisia raittiusmiehiä myöten.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #36

Se on täysin epäoleellista. Ne määrät on niin mitättömiä verrattuna siihen määrään mitä esim. yhdessä kaljassa on alkoholia. Jos niissä olisi merkittäviä määriä, ei esim. antabuksen käyttäminen olisi mahdollista.

Toisaalta evoluutio on kyllä luonut ihmisille suhteellisen kovan sietokyvyn alkoholiin, koska aina vesi ei ole ollut niin kovin puhdasta, ja alkoholi tunnetusti tappaa bakteerit. Tätä samaa sietokykyä ei ole esim. kaikilla aasialaisilla.

Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #36

Kyllä ihminen pärjää ilman alkoholia. Että ei me nyt riippuvaisia olla.

Mutta siis ei mulla mitään sitä vastaan ole että joku alkoholia käyttää.

Mut mietin vaan ootko nyt vastaan kannabiksen laillistusta vai puolella ?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Olet hyvin kartalla mitä tulee aineiden haitallisuuden vertailuun, olet myös todella alkoholimyönteinen. :P
https://thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvu...

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Kannabis ravintona ei ole kovin tuttu Suomalaisille, mutta se on käytetty raaka-aine monenlaisissa ruuissa että juomissa.
Netflixissä on alkanut sarja "Cooking on high" joka on perinteinen kokki-kilpailu, mutta sillä erotuksella että jokaisen käytetyn reseptin tulee sisältää kannabista.

edit. Tällä en tarkoittanut että kannabis vois suoraa korvata alkoholia sitä kaipaaville, vaan että kannabiksella/hampulla on myös huima potentiaali mausteena ja energian lähteenä.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Teppo hyvä, kun olen lukenut näitä sinun kannabisinfojasi olen pohtinut mahtaakohan sinulla olla lapsia.
Mitä tykkäisit jos esim. 12-13 vuotias lapsesi ostaisi koulunsa kulmilta kannabista? Jos hän sattumalta olisi herkkä ja saisi sen kannabispsykoosin. Jos hän olisi herkkä niinkin että jäisi mielihyväkoukkuun. Jos hän joutuisi poliisin kanssa tekemisiin, kun se kannabis nyt kuitenkin Suomessa lasketaan kiellettyihin nautintoaineisiin.
Oletko miettinyt tätä tästä näkökulmasta?
Olisi reilua jos kertoisit rehellisesti miten suhtautuisit, tai jos et ole isä ymmärrän näkökantasi paremmin.
Me ihmiset jo rakeenteemmekin puolesta katsotaan maailmaa oman navan kulmilta, oman navan yläpuolelta.
Vaatii harjoitusta nähdä laajemmin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tepon puolesta en voi vastata, mutta toisaaltahan on niin, että juuri kiellettyä ainetta siellä kulmilla myydään. Ehkäpä sitä ei siellä siinä määrin myytäisi, jos sitä myytäisiin kannabiskaupoissa henkkarit esittäville.
Tämän toteaminen ei kuitenkaan riitä tekemään minusta kiihkeää kannabiksen vapauttamisen apostolia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nythän jopa lapset saavat huumeita melko helposti käsiin. Kiitos kieltolain.
Juurikin noita asioita mietin jatkuvasti.

Voisitko sinä kertoa miten nykyinen laki suojelee lapsia huumeilta? Oletko sinä sitä miettinyt?
Huumekuolemat ovat kasvussa, miten se on mahdollista.

Lisäksi olen sitä mieltä, että vanhempien pitäisi keskustella lastensa kanssa päihteistä rehellisesti.

Markus Korhonen

Lisäisin vielä että kovien huumeiden käyttö kasvaa vuosi vuodelta Suomessa mutta Portugalissa laskee jokainen vuosi ja on tällä hetkellä huomattavasti pienemmät kuin Suomessa joten selvästi portugalin malli toimii.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Vetoaminen nuoriin lapsiin on hyvin lapsellista, ja osoittaa vaan sen, että väitteen esittäjällä ei ole mitään järkeviä argumentteja keskusteluun. Kukaan ei halua lapsien käyttävän kannabista, eikä kieltolain poistaminen vaikuta siihen mitenkään. 12-13 vuotiaat lapset eivät edelleenkään saisi ostaa sitä laillisesti. He toki voisivat ehkä senkin jälkeen ostaa sitä laittomilta markkinoilta. Tosin diileireiden bisneksiin se tekisi ison loven, ja se voisi jopa vaikeuttaa lasten kannabiksen hankkimista.

Markus Korhonen

Laillistaminen on ainakin coloradossa laskenut nuorten kannabiksen käyttöä. Ja siksi myös kanada laillistaa suojellakseen nuoria .

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Elle hyvä,
Minulla on lapsia, tosin aikuisia jo. Mutta lastenlasteni vuoksi kannatan kannabiksen laillistamista. Jos sitä myytäisiin laillisesti valvotuissa kaupoissa kuten alkoholi- ja tupakkatuotteita (poislukien nuuska) nykyään, olisin paljon rauhallisemmalla mielellä.

Nykytilanne, missä sitä kaupitellaan laittomasti on paljon vaarallisempi.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Vaikka meillä tupakka ja viinakin ovat kiellettyjä lasten ostaa siitä huolimatta niitä joutuu lasten käsiin.
Ette voi taata etteikö huumeita lapset saisi, vaikka ne olisivat vapaasti saatavia vain aikuisille.

Enpä ota kantaa tähän enää tämän enempää. Tässä on niin vahva vaikuttaja, kannabis takan, ettei se milloinkaan tunnusta olevansa kenellekään vaaraksi.

Lähetän rukouksen luojalleni niiden lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa puolesta, jotka ovat joutuneet tekemisiin huumeiden kanssa

Markus Korhonen

Kyllä siinä on mahdollisuus että nuorten käyttöön myös menee mutta tällä hetkellä asiaa ei valvota millään tavalla eikä kannabiksella ole ikärajoja . Laillistaminen tuo ikärajat kannabikselle ja vähentää nuorten käyttöä niinkuin coloradossa nuorten kannabiksen käyttö on vähentynyt vuosi vuodelta kun se siellä laillistettiin. Eli jos haluat vähentää tätä nuorten käyttöä olet laillistamisen puolella ja on hyvä muistaa että kannabis on haitoiltaan alkoholia vähemmän haitallista.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Rauhaa Elle hyvä, kannabis on kaikissa tutkimuksissa todettu paljon vähemmän vaaralliseksi kuin alkoholi tai tupakka.

Se luokiteltiin vaaralliseksi huumausaineeksi ainoastaan USA:n sisäpoliittisista syistä. Ja suurin osa maailmasta seurasi tätä typerää esimerkkiä kuuliaisesti. Nyt sitä on alettu uudelleenluokitella K-18 nautintoaineeksi monissa USA:n valtioissa, Kanadassa ja ehkä muuallakin, nyt ei vaan tule mieleen.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kannabis voi olla vaihtoehto alkoholille, mutta rehellisyyden nimissä näin aika harvoin on. Yleensä se menee niin, että kannabis tulee siihen päälle eikä tilalle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nautin juuri illallisen kanssa lasin punaviiniä enkä mitenkään voi kuvitella, että kannabis olisi sille ollut vaihtoehto.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä voin, tosin ruuan jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #53

Ruuan jälkeen se ei ole vaihtoehto aterian yhteydessä nautitulle juomalle kuitenkaan. Joten vaihtoehtona en sitä todellakaan voi pitää. Kannabis voi olla muu lisuke illanvietolle korkeintaan.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #54

Olen kuullut isoilta pojilta, että kannabis toimisi parhaiten aperitiivina eikä palan painikkeena. Mene ja tiedä?

Vakavasti ottaen tarkoitin edellisellä kommentillani, että hyvin suuri osa kannabiksen käytöstä on sekakäyttöä. Suhteellisen halvan hintansa vuoksi se on köyhien ihmisten huume kaikkialla maailmassa. Suomessakin viinapullon hinnalla pysyy jo pilvessä pitkään. Tästä johtuen aine houkuttelee jo muutenkin päihdeongelmaisia sekakäyttöön.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #54

Jos kannabisviiniä saisi alkosta niin nauttisin sitä ruokailun yhteydessä. On myös muita kannabis juomia ruokailun yhteyteen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #54
Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #57

Jukka kuikan rukouksiin on nyt vastattu. Saa saman fiiliksen kun kannabiksesta ja voi nauttia ihanasta oluen mausta ruokailun yhteydessä . Eli ongelma ratkaistu. Ja tota voikin myös sielä baarissa sosiaalisesti sitten lipitellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset