TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Häiritseekö poliisi tarkoituksella neulojenvaihtopisteen lähistöllä?

Taas esimerkki miksi käyttörikoksesta pitäisi luopua. Luulisi että poliisilla olisi parempaakin tekemistä kuin vahtia huumeidenkäyttäjiä.

Neulanvaihtopisteen duunarit ovat huolissaa asiakkaistaan,koska osa ei uskalla tulla vaihtamaan likaisia neuloja jos poliisit ovat liepeillä. 

"– Meidän pelkomme on, että jotkut asiakkaat eivät uskalla tulla tänne, mikä voi edesauttaa tartuntatautien leviämistä. Myös hoitoonohjaus sekä terveys- ja sosiaalineuvonta voivat häiriintyä, hän kertoo."

Myös laki mietityttää heitä.

"Lamberg pitää ongelmallisena, että poliisi ei riko mitään sääntöjä partioimalla terveysneuvontapisteellä.

– Herrasmiessopimus on asenteista kiinni. Kyllä poliisi saa säännöksillään olla tuossa, hän toteaa.

Hänen mukaansa yksinkertaisinta olisi, jos laki kieltäisi poliisia sakottamasta haittoja vähentävää työtä tekevien paikkojen lähellä. Toinen vaihtoehto olisi pohtia luopumista huumeiden käytöstä rankaisemisesta kokonaan ja pyrkiä mahdollistamaan vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten paremman avunsaannin, jolloin tällaisiä ristiriitoja ei pääsisi syntymään."

 

Suomen huumepolitiikassa ei ole päätä eikä häntää. Toivottavasti ensi eduskuntavaaleissa tähän voisi vaikuttaa äänestämällä ehdokkaita joilla on tolkkua tässä asiassa.

MTV uutinen: Poliisin partiointi huumeiden käyttäjien neulanvaihtopisteellä huolettaa – "Pelkäämme, että asiakkaat eivät uskalla tulla tänne" https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/poliisin-partiointi-huumeiden-kayttajien-neulanvaihtopisteella-huolettaa-pelkaamme-etta-asiakkaat-eivat-uskalla-tulla-tanne/6968818#gs.RmNP=uQ

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Suomen huumepolitiikassa ei ole päätä eikä häntää.

ooo
Suomen huumepolitiikassa pää ja häntä. Se pelastaa monia nuoria kuolemalta

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi huumekuolemat ovat siis kasvussa? Ja kaksi kertaa suuremmat kuin euroopassa?

Minusta se kertoo että Suomen linja ei toimi eikä ehkäise yhtään turhaa kuolemaa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Voi, voi ...... kuolemat lisääntyvät koska huumeet lisääntyvät.
Kyseessä on yksi nyky- yhteiskunnan monimutkaisimmista inhimillisistä ongelmista

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #5

Miten huumeet voivat lisääntyä jos Suomen huumausainepolitiikka toimii?

Olet oikeassa tuosta ongelmasta, se on melko "helppo" ratkaista, eka askel on lopettaa käyttäjien jahtaaminen, seuraava iso askel on laillistaa kaikki huumeet. Nuo keinot lopettaa ja vähentää isoimmat haitat jotka tulevat huumeista ja umpisurkeasta huumelaista.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #5

Jorma hyvä, Suomen nykyinen huumepolitiikka muistuttaa erittäin paljon vanhaa tuttua esimerkkiä 1920-luvulta, milloin Suomi piti muuttaa täysraittiiksi lain voimalla. Yhtä hyvin tämäkin toimii.

Nyt vain pitää kysyä itseltään, onko kenellekään hyväksi jatkaa jääräpäisesti samalla linjalla?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Jorma, nykypolitiikka nimenomaan johtaa turhiin kuolemiin. Laittomuus ei estä ketään käyttämästä, ja huumeita saa nuoriso yleisesti jo helpommin käsiinsä kuin alkoholia. Nykyään ei kuitenkaan voi yleensä tietää varmasti mitä saa käsiinsä, joka lisää käytön haittoja ja riskejä. Monet myös kiertävät lakia hankkimalla laillisia muuntohuumeita, jotka ovat yleensä niitä kaikkein tuntemattomimpia ja vaarallisimpia vaihtoehtoja.

Samoin nykypolitiikka estää ongelmakäyttäjiä hakemasta hoitoa, koska usein ihmiset haluavat viimeiseen asti mm. välttää "huumeidenkäyttäjä"-merkintää terveydenhuollossa, sillä se tulee aiheuttamaan ongelmia aina siitä eteenpäin terveydenhuollossa asioidessa, riippumatta siitä käyttääkö enää tai ei. Se johtaa siihen, että hoitoon mennään vasta silloin kun tilanne on jo niin paha, ettei muuta vaihtoehtoa enää ole.

Kontrolloitu laillistaminen olisi yksiselitteisen fiksu ratkaisu, mutta suurin osa ihmisistä ei tiedä ja ymmärrä asiasta tarpeeksi, jotta tämän tajuaisivat, ja suuri osa ihmisistä edelleen kuvittelee että huumeet ovat kaikki jotain suunnattoman pahaa ja vaarallista. Todellisuudessa suurin osa huumeiden haitoista johtuu nimenomaan siitä, että ne ovat laittomia, ja alkoholi on päihteenä paljon vaarallisempi, koukuttavampi ja haitallisempi kuin enemmistö huumeista.

Ne, jotka huumeita tiukimmin vastustavat, ovatkin kaikkein suurin syy tilanteen jatkuvaan pahenemiseen siitä yksinkertaisesta syystä, että he tekevät poliittisesti mahdottomaksi muuttaa asioita toimivampaan suuntaan. Nykypolitiikka ei toimi, se tunnustetaan jo yleisesti maailmalla, ja asia tulee muuttumaan. Kyse on vain siitä kuinka kauan halutaan vielä hakata päätä seinään ja antaa asioiden pahentua. Valitettavasti sitä odotellessa moni tulee kuolemaan turhaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Enpä ole huomannut minkäänlaista kyttäystä Koivukylän neulanvaihtoauton ympärillä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Se on hyvä. Noi pisteet ovat kumminkin todella tarpeellisia paikkoja heille jotka piikittävät itseään.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Tepon lainauksen sisällön epävarmuus jo viittaa taas siihen että on tavoiteltu hyvää lehtijuttua, ei totuutta

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Silloinhan valvonta toimii niin kuin sen pitääkin. Huomaamattomasti.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Neulojen vaihtaminen ei ole rikollista toimintaa, joten poliisi ei takuulla tärvää työaikaansa siihen.

Jyrki Karvo

en kyllä moiseen tahallisuuteen usko. enemmänkin pyörivät välillä myös siellä päin että tilanteita saadaan rauhoiteutuksi kun poliisi näkyy. pysyy rikkollinen aineisto siellä missä kuuluukin. ja hiukan arveluttaa ruiskujen jakaminenkin. Mistä rahat siihen ja miksi tukea lainvastaista toimintaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onko tämä poliisien työnteko johtanut neulanvaihtajien pidätyksiin tai rangaistuksiin ?

Jos ei, niin vaikuttaa siltä, että kyseessä on huumeidenkäyttöön liittyvät joidenkin asiakkaiden psyykkiset ongelmat vainoharhaoireineen, joihin hoitohenkilökunta empatiassaan on mennyt mukaan.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Käytön rankaisemisesta tulisi toki luopua.Kyllä ihmisen perusoikeuksiin tulee kuuluu käyttää mitä tahansa - myrkkyäkin.

Miksi tuo käyttö muuten on sankioitu? Mitä lainsäätäjä on sillä tavoitellut?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Käytön rankaisemisesta tulisi toki luopua. Kyllä ihmisen perusoikeuksiin tulee kuuluu käyttää mitä tahansa - myrkkyäkin.

ooo

Jospa se olisikin niin yksinkertaista ...... sairaudet, rikollisuus,onnettomuudet.
YHteiskunta niistä huolehtii. Yhteiskunnasta ei voi erota .
Eivät ne pahoja ihmisiä ole jotka pyrkivät huolehtimaan hädässä olevista . Turha heitä on pelätä, kenenkään. Paljon on epäkohtia, enemmän kuitenkin hyvää.

Markus Korhonen

Kyllä se vaan on niin yksinkertainen homma että otamme portugalin mallin käyttöön. Siellä huume kuolemat ovat laskeneet 4 per milj asukasta ja Suomessa luku on 10 kertainen Portugali lähti samasta liikkeelle +40 kuolemaa /milj asukasta.

Toinen kovien huumeiden käyttö laskee portugalissa vuosi vuodelta ja tällä hetkellä siellä on semmoinen tilanne että kovia huumeita käytetään vähemmän kuin Suomessa.

Huumeiden Dekriminalisointi ei estä auttamasta hädässä olevia. Nykyinen laki selkeästi estää kuten huomataan luvuista.

Sanottaan suoraan kieltolain toimivuuden puolesta ei ole yhtään tieteellistä tai kokemus peräistä näyttöä olen 100% varma että sinä Jorma moll et myöskään tätä pysty todistamaan ja laittamaan samalla tänne asian puolesta tieteellistä linkkiä. Joten jos todisteita on sen puolesta että esim portugalin malli toimii mutta ei sen puolesta että Suomen malli toimii miksi jatkaisimme enää tätä toimimantonta mallia ?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Sillä on yritetty estää kokeiluja, koska kokeilu johtaa riippuvuuteen ja kuolemaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jospa poliisit toivovat nappaavansa kiinni omaisuusrikosten tekijöitä? Valvontakameraan tallentunutta myymälävarasta kannattanee joissakin tapauksissa postailla neulanvaihtopisteen hoodeilla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älytön väite, miksi poliisi häiritsisi?

Eikö poliisin kannalta ole parempi että huumeiden käyttäjät saavat vapaasti tuhota itsensä, sitä nopeamminhan he kuolevat:)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jos noiden "liepeillä" ei saisi vahtia ja sakottaa, kuinka nopeasti arvelet naapuriksi löytyvän jotain, jota nimenomaan kannattaisi vahtia ja sakottaa?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

”Ei usein, ei edes kerran kuukaudessa, mutta silloin tällöin tällaista on ollut”

Niin jotta meinaavatko nämä oikeasti, että sen pitäisi olla alue jonne poliisilla ei ole asiaa?

Ei se nyt ihan niinkään voi mennä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset