TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Liigapelaajat nuuskakaupoilla,tuomio tuli

Kaksi turkulaista lätkänpelaajaa  jäi kiinni nuuskan ostamisesta laittomilla markkinoilta. No, tuomiohan siitä tuli ja torut joukkueen johdolta. 

Jos kyseessä olisi ollut kannabis niin mikä media vyörytys siitä olisi tullut?

Ja kuinka joukkueenjohto olisi reagoinut?

 

Nuuskan käyttö on Suomessa dekriminalisoitu, mutta ostaa sitä saa vain Suomen ulkopuolelta.Siksi laittomat markkinat rehottaa. Ihan verrattavissa huumekauppaan.

 

Tekopyhyys kukoistaa suomalaisessa päihdepolitiikassa valitettavasti. 

 

 

Linkki uutiseen:

Kaksi turkulaistaustaista liigakiekkoilijaa sai tuomion nuuskan laittomasta hankinnasta

https://yle.fi/uutiset/3-10288188?utm_source=facebook-share&utm_medium=s...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Mun mielestä olisi aika poistaa kaikki huumausaineet dopinglistalta. Kyse kun ei ole suorituskyvyn parantamisesta niin mitä ne siellä tekee? Toki suoritusta parantavat aineet kuten amfetamiini pitäisi tietysti pysyä kiellettynä urheilusuorituksen aikana. Monien maiden lainsäädännöt vaihtelee niin paljon toisistaan, mutta niin vain esim. kannabis on edelleenkin WADA:n listoilla. Mikäli henkilö jää testeissä näistä aineista kiinni, niin maan oikeuslaitos hoitakoot asian niin kuin maassa on tapana.

Se kahden vuoden kilpailukielto esim. Eremenko jr:lle oli ihan kohtuuton kokaiinikärystä. Sehän oli ura aika pitkälti ohi siinä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti nämä nuuskaajat ymmärtävät muuttaa pysyvästi johonkin sellaiseen maahan , josta pystyvät ostamaan tarvitsemansa nuuskan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Lapin kansa uutisoi nuuskabisneksestä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Oliko jossain tarkemmin eritelty, mitä verovahinkoa syntyi? Todennäköisesti nuuska on ostettu toisesta eu-maasta (Ruotsi), jossa siitä on maksettu täydet verot ja vähän enemmänkin. Jos taas nuuska on tuotu talousalueen ulkopuolelta, silloin ainakin teoriassa vahinkoa voisi syntyä.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Nuuskan kieltäminen on järjetöntä. Sen käyttö on tutkimusten valossa paljon vaarattomampaa kuin tupakan poltto, ja nuuskaa on hyvin helppo tehdä itse purutupakasta, jota saa ostaa vapaasti jokaisesta elintarvikekaupasta. Tässä on kuitenkin se haittapuoli, että purutupakasta itse tehty nuuska on selvästi vaarallisempaa kuin tehdasvalmisteinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset