TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Yle:Meksiko harkitsee huumeiden osittaista laillistamista

Tuleva Meksikon hallitus harkitsee osittaista huumeiden laillistamista. Erityisesti kannabis on ollut esillä. Jotain muutosta tosiaan maahan tarvitaan. 

2006 vuonna alkanut huumeiden vastainen sota on tuottanut oikeastaan vain murheita ja kuolemaa. Myös sivullisia uhreja mahtuu yli 200000 kuolleen joukkoon.  Eipä taida itse huumeet tappaa yhtä paljon kuin typerä huumeiden vastainen sota.

Toivottavasti hallitus siellä saa uusia parempi ja inhimillisempää keinoja käyttöön.

"Tämä voi tarkoittaa merkittäviä muutoksia Meksikon huumausainepolitiikkaan, sillä tuleva sisäministeri kannattaa marihuanan laillistamista.

– Kanada on jo laillistanut (marihuanan viihdekäytön) kuten myös lähes puolet Yhdysvaltojen osavaltioista. Mitä me oikein ajattelemme? Miksi me tapamme toisiamme, kun Pohjois-Amerikka ja monet Euroopan maat ovat laillistaneet marihuanan? Cordello pohti aikaisemmin heinäkuussa yhdysvaltalaisen radiokanavan haastattelussa.(siirryt toiseen palveluun)

Meksiko on yksi maailman suurimmista huumausaineiden tuottaja- ja läpikulkumaista. Arviolta 200 000 ihmistä on kuollut tai kadonnut sen jälkeen, kun Meksikon hallitus julisti vuonna 2006 sodan järjestäytynyttä huumausainerikollisuutta vastaan."

 

Meksikon tuleva hallitus punnitsee huumeiden osittaista laillistamista - https://yle.fi/uutiset/3-10310300

 

Samaan aikaan on hyvä muistaa, että suomalaiset poliitikot kannattavat kieltolakia edelleen vaikka se ei tuota kuin harmia,kuolemaan ja syrjäytettyä ihmisiä. Lisäksi lapset ja nuoret pääsevät helposti käsiksi huumeisiin ja laittomaan bisnekseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi Suomessa halutaan rangaista kannabiksen käytöstä?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Yleisen pahantahtoisuuden ja tympeän luterilaisen moralismin takia. Jos joku ei tähän mennessä tiedä, että moinen toiminta todellisuudessa synnyttää useimmat (ja pahimmat) kyseiseen päihteeseen liittyvistä ongelmista, se tietämättömyys on asenteellinen valinta.

Odotettavissa on, että joku tulee nytkin kirkumaan, kuinka kauppiaat pitää tappaa ja käyttäjät passittaa pakkohoitoon. Faktoihin perustuvia järkiargumentteja lähteineen ei ole siltä taholta edelleenkään odotettavissa.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Meksikolta oikeastaan ainoa järkevä siirto tuohon tilanteeseen. Homma on jo karannut Meksikossa aikaa sitten pahasti käsistä ja "kovan" huumepolitiikan seuraukset ovat aivan karmeat.

Yhdysvaltojen puolella joka tapauksessa uusia osavaltioita liittyy laillisen kannabiksen rintamaan.

Rikollisjärjestöjen täytyy keksiä uusia keinoja rikastua ja todennäköinen suunta on siirtyinen yhä laajemmin synteettisen kaman myymiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset