TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kysymys irti huumeista ry:n toiminnanjohtajalle

Twitterissä yritin asiaa kysellä, vastausta ei ole tullut. Siksi kysynkin asia tässä blogauksessa.

Miksi kahdenraiteen politiikka on hyvä? Perustuuko kantasi johonkin tutkittuun tietoon vai onko se sinun ja ry:si mielipide?

Jotain perustelua olisi hyvä kuulla?

Tämä asia kiinnostaa hyvin monia minun lisäkseni. Myös asia on herättänyt keskustelua lääkekannabis ryhmässä.

Itse kannatan faktoihin pohjautuvaa keskustelua, tunnetta saa tietenkin olla mukana, mutta tiedon pohjalta asioita pitäisi tehdä.

Irti huumeista ry rupeaa olemaan viimeisiä "valistajia", jotka haluavat että käyttäjiä edelleen rangaistaan. 

Toki tämä ei ole yllättävää,surullista kylläkin. Ymmärrän, että teidän on vaikeaa puhua totta mistään mikä liittyy kannabikseen, se on teidän pahin vihollinen. 

Itse siis kannatan kaikkien huumeiden dekriminalisointia ja virkustyskannabiksen laillistamista, se hyödytäisi myös lääkekannabiksen käyttäjiä. Lääkekannabis on aivan samaa kuin virkistyskannabis jos ette tiedä sitä.

 

Minusta irti huumeista ry:n toiminta vaarantaa lasten ja nuorten asemaa ja osaltaa syrjäyttää nuoria irti yhteiskunnasta.

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  3Suosittele

  3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

  NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

  Käyttäjän artoollikainen kuva
  Arto Ollikainen

  En ole toiminnanjohtaja, mutta olen tukenut ko. yhdistystä.

  Mutta haluan sanoa mielipiteen absurdiin loppukaneettiisi

  "Minusta irti huumeista ry:n toiminta vaarantaa lasten ja nuorten asemaa ja osaltaa syrjäyttää nuoria irti yhteiskunnasta."

  eli sytytä Teppo valot.

  Mahdollisimman raitista kesää kaikille!

  Käyttäjän RikuJungell kuva
  Riku Jungell

  Faktaa on se, että huume"valistus", jossa esitetään vain yksipuolista pelottelua eli propagandaa, ja täten valehdellaan huumeista, on omiaan lisäämään huumeidenkäyttöä. Ainakin niihin aikoihin kun itse olin koulussa, valistus oli aivan täyttä tuubaa ja valetta. Sen uskottavuus katoaa kokonaan siinä vaiheessa kun näkee tuttavapiirissä käyttöä tai itse kokeilee, ja havaitsee omin silmin että ne asiat, mitä oli kerrottu, olivat valetta. Silloin ei enää uskota edes niihin asioihin, jotka valistuksessa olivat totta, koska päällimmäisenä mielessä on se, että minulle valehdeltiin päin näköä. Rehellinen ja avoin asioiden esittäminen, ja ihmisten oman harkintakyvyn kunnioittaminen, on siis fiksumpi ja toimivampi tapa kertoa asioista. Varsinkin tällä internetin aikakaudella, jolloin jokainen voi itse tarkistaa faktat vapaasti. Vain yhden puolen esittäminen asioista koko totuutena ei enää mene läpi.

  En ole itse seurannut mikä on Irti Huumeista Ry:n nykyinen linja ja tapa kertoa asioista, mutta ainakin aikanaan järjestö levitti lähinnä valheita ja hysteriaa. Ja täten he ovat omalta osaltaan vastuussa siitä tuhosta mitä tuo toimintatapa on aiheuttanut.

  Käyttäjän TeppoSyvril kuva
  Teppo Syvärilä

  Valoni on päällä. Ja huoleni on aito.

  P.s sain aikoinaan "huume"valistusta, ikäväkseni huomasin että mulle on valehdeltu päin naamaa.Pikkasen usko on mennyt ja olen myös jokseenkin kartalla mitä tulee päihteisiin,huumeisiin,politiikaan ja keinoihin miten haittoja voidaan minimoida ja jopa kokonaan poistaa.

  Käyttäjän JaniMiettinen11 kuva
  Jani Miettinen

  Tuossa loppukaneetissa on ilmiselvästi ilmaistuna huoli siitä, mitä kahden raiteen politiikkaan sisältyvät rangaistuspuolen mukanaroikottamisen on todettu aiheuttavan. Valojen pitäisi syttyä ihan toisaalla.

  Kahden raiteen politiikka on kalliimpaa kuin haittoja vähentävä politiikka, koska poliisi ja oikeuslaitos eivät tee työtään ilmaiseksi. Rahaa jää vähemmän varsinkin haittojen vähentämiseen. Sen takia kahden raiteen politiikka on myös tehottomampaa.

  Kahden raiteen politiikkaa jatkamalla me siis tuhlaamme resursseja. Vähemmän resursseja tarkoittaa vähemmän kykyä tehdä asioille jotain. Jos me teemme vähemmän asioita, jotka suojelevat lapsia ja nuoria, silloin me ihan loogisesti ajatellen riskeeraamme lapsia ja nuoria.

  Ja tämän takia kahden raiteen politiikan puolustelijoiden olisi tarpeen selittää, miksi he haluavat jatkaa nykyistä linjaa.

  Käyttäjän TeppoSyvril kuva
  Teppo Syvärilä

  Rahallisesti tukenut? Vai vaan henkisesti?

  Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
  Pekka Toivonen

  Kuka on Irti huumeista ry:n toiminnanjohtaja?

  Olisi kiva tietää, jos vaikka vastaa blogistille täällä kommenttiosiossa.

  Käyttäjän TeppoSyvril kuva
  Teppo Syvärilä

  Mirka Vainikka - http://mirkavainikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayt...

  Blogailee täällä, ei oikein osallistu aloittamiinsa keskusteluihin.

  Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
  Pekka Toivonen

  Luulisi, että on aikaa ja älliä, jos on koko ajan huumeitta.

  Toimituksen poiminnat

  Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset