TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Opiskelija esti turvapaikanhakijan palautuksen lentokoneessa – some ihastui

Ulkomailla tempaus on herättänyt ihastusta. Suomessa lähinnä olen huomannut ihmisvihamielisiä kommentteja niin Facebookissa kuin Twitterissäkin.

Mitäs mietteitä nuoren naisen tempaus herättää lukijoissa? 

Itse olen samalla kannalla kuin ruotsalais opiskelija. Ei ihmisiä voi palauttaa maahan joka on sotatilassa/sekasorrossa. Sellainen ei kuulu suomalaisuuteen, toki lähetti  Suomi juutalaisiakin suoraan suden suuhun.

 

Linkki videoon alla.

 

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruotsalaisopiskelija-elin-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (116 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Saanko vaatia vaikka cokista lentokoneessa.. Seison niin kauan kun saan sen! Ei heitetä minua pois koneesta tai pidätetä?

Sanoit että on ihastunut tekoon.. on siellä kuule myös meitä jotka haluaisi antaa tuolle tytölle syytteet ja kunnon sakot!!!

En ymmärrä miksei tyttöä pidätetty ja poistettu koneesta poliisivoimin?

Nooo.. kyse oli Ruotsista ehkä siinä selitys?

Tämä teko antaa huonoa esimerkkiä!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ikävää jos ymmärrykseni ei riitä. Se on sinun murheesi. Näköjään onneksi suurimman osan ihmistä asian ymmärtää sinua paremmin.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Asiaa sivuten, itse en tasa-arvosta juuri perusta.

Siksi ihmettelen, että miksi Suomessakin pääosa maahan otetuista ihmisistä on miehiä: ei naisia ja lapsia.

Tällainen vanhanaikainen ns. kapteenin sääntö kun on, että hätätilassa naiset ja lapset ensin. En tiedä sitten millä säännöillä tämä valtio pelaa pelejään.

Herää kysymys, onko tarkoitus edes auttaa näiden maiden ihmisiä, vai onko taustalla esim. tarkoitus luoda tätä kautta sisällissodan alkeet Suomeen.

Naiset ja lapset kun harvemmin väkivaltaisiksi ryhtyvät, niin joukko ulkomaalaisia miehiä pelaa hyvin eliitin pussiin siinä vaiheessa, kun asiat saatetaan sotaan täällä Suomessa.

Varjoiset voimat toimivat maassamme ja yksi niiden tarkoitus on saada ihmiset riitelemään keskenään, jotta voivat sitten varjoista: kuin hämähäkit, vedellä verkoistaan.

Suomen ongelma on yksinkertainen: ihmiset eivät enää tee yhteistyötä talkoohengessä, vaan jokainen touhuttaa omiaan, toinen turhempia asioita.

Jos halutaan muutos, niin ensiksi pitää ihmisten ruveta tekemään yhteistyötä, yhteisien päämäärien vuoksi.

Mitkä nämä päämäärät olisivat?

Mielestäni yksi tärkein on Suomen omavaraisuus ruoan suhteen. Jos asia kiinnostaa, niin siitä minulla on blogi koskien spirulina mikrolevää.

Se vaan ei valtiolle kelpaa, ilmeisesti juuri sen vuoksi: koska valtio ei täällä aja ihmisten etua, vaan suuryritysten etua ja siksi esim. mikrolevää ei täällä kasvateta.

Pekka Pylkkönen

Seuraavalla lennolla sitten. Ääliö törsäsi verokruunuja täysin tarpeettomasti. Jos Ruotsin kaltaisesta maasta palautetaan, entisen turvapaikanhakijan täytyy olla kotonaan paremmassa turvassa kuin Ruotsissa.

Afganistanissa kuolee konfliktiin 3500 ihmistä vuodessa ja siellä asuu 32.000.000 ihmistä. Uhka on yhtä suuri kuin hengen menettäminen väkivaltaisesti oli 1990-luvun Suomessa.

No joo, eipä ketään tietysti palauteta 1990-luvullekaan?

Humanistiääliöt eivät vain osaa panna asioita mittasuhteisiin.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Humanistiääliöt ovat vähän kuin lapsia, jotka söisivät itsensä mielellään täyteen karkkia, limsaa ja jäätelöä. Jonkun, joka näkee asioita laajemmassa perspektiivissä, on pakko puuttua asioihin. Moraalisäteilykaramelliin koukkuun jääneet hyväkkäät saattavat tuhota kokonaisia yhteiskuntia, jos niitä on väestössä suhteessa liikaa ja ne pääsevät vaikutusvaltaisiin asemiin ja sieltä käsin sabotoimaan yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja kuten rajavalvontaa tai ulkomaalaislain toimeenpanoa.

Mutta kaikki on kiinni määristä. Pieniä määriä turvapaikanhakijoita voitaisiin minun puolestani kestitä ruhtinaallisesti ja kohdella hyvin. Silloin kun maailmassa asiat olivat vielä järkevällä tolalla, olivat pakolaisetkin lähinnä yksittäisiä emigrantteja eivätkä suinkaan mitään rajojen yli massana marssivia laumoja. Koko pakolaisuus on alunperin yläluokkainen ilmiö ja sellaisena se olisi pitänyt pitää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Rahaa se vaan on. Ainakin sai huomiota sairaisiin toimenpisteisiin. Ihan ympäri maailmaa.

Pekka Pylkkönen

Eikö sinua yhtään hävetä heittäytyä noin typeräksi?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Anteeksi mitä, Pylkkönen? 1990-luvun Suomessa oli yli viisi miljoonaa ihmistä, henkirikoksiin kuolleita pahimmillaan 150 vuodessa. Kukahan ei osaa panna asioita mittasuhteisiin?

Pekka Pylkkönen

0.00003 ja 0.0001 todennäköisyys p.a. kuolla väkivaltaan ovat kaikessa käytännön merkityksessä sama asia. Todennäköisyys on niin olemattoman pieni että siihen ei varauduta millään tavalla.

Edit. Okei, nyt kyllä kävi pienehkö tulkintavirhe. Ynnäsin oheisen graafin miehet ja naiset yhteen vaikka per 100.000 tosiaan tarkoittaa per 100.000 miestä (ja erikseen naista).

90-luvulla siis miehiä kuoli noin 5 per 100.000 miestä, naisia noin 2 per 100.000. Afganistanissa väkivaltakuolleisuus on noin 10 per 100.000. Mutta edelleen kuolemansyynä se on erittäin harvinainen. Liikenteessä Afganistanissa kuolee liki kolminkertainen määrä porukkaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #20

Nyt sitten kelpaa jo liikennekin. Viimeisen vertailukelpoisen tilaston mukaan Suomessa kuoli liikenteessä vähän yli 250, Afganistanissa vähän yli 4 700. Suomessa siis 100 000 asukasta kohti alle 5, Afganistanissa siinä 15.

Monena viime vuonna Suomessa on ollut väkivaltakuolemia alle 80, viimeksi 63. 100 000 asukasta kohti siis hiukan yli 1. Itse ilmoitit Afganistanin luvun 3 500. 100 000 asukasta kohti siis 11. Kymmenkertainen.

Itse, ääliö, rupesit vertailemaan Afganistania Suomeen. Et osaa lukea tilastoja, etkä ymmärrä numeroita. Osaat vain haukkua ääliöiksi niitä, jotka ymmärtävät.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Tuo 3500 konfliktiin kuollutta on väärä luku. Se pitää sisällään vain siviiliuhrit. Tuon 3500 kuolleen päälle tulee vielä taisteluissa tai ilmaiskuissa kuolleet "taistelijat". Vuodelta 2017 ei ole tilastoa saatavissa koska tiedot on osittain "salaisia".

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

"– En halua, että miehen henki riistetään siksi, että ette halua myöhästyä lennoltanne."

Tätä olen aikaisemminkin kysellyt, että kuinka moni näistä palautetuista tai itse palanneista on sitten oikeasti tapettu kohdemaassa?

Pekka Pylkkönen

Päteekö sama myös turvapaikanhakijoiden ja laittomasti maassa olevien tekemiin murhiin? Näitä lienee melkoisesti enemmän kuin palautettujen kuolemia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #11
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #18

Olen törmännyt uutiseen yhdestä palautetun kuolemasta jos oikein muistan. Sen sijaan viimevuosina ainakin Otanmäen ja Turun tapaukset tulevat toiseen suuntaan mieleen.

Mutta siis onko yksikin liikaa vai Ei?

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

On, on, mutta kun ollaan niin varmoja, että kaikki kuolee, niin onko tämä vain liiottelua vai lähetetäänkö ihmisiä oikeasti kuolemaan? Eli onko näillä aktivisteilla jotain sellaista tietoa, jota esim. Ruotsin tai Suomen korkeimmilla oikeusasteilla ei ole?

Tommi Mäkinen

Viel yksin tullut tämä 52v -nuorukainen.. :/

Piti Junes Lokan huomauttaa facebookissa MTV3:lle ni korjasivat että nuorukainen onkin aikamies :D Ja poistivat sen -yksintullut-kin
Pahoinpitelytuomio mm. tällä afgaanilapsukaisella, mikä nyt ei tietenkään kerrota eikä luonnollisesti vaikuta mihinkään.

"Matkustamo yltyi aplodeihin, kun turvapaikanhakija vietiin lopulta pois koneesta. Ersson liikuttui tilanteessa kyyneliin."(MTV3)

Kai nyt kaikki taputtaa kun vihdoinkin päästään matkaan.

https://pt-media.org/2018/07/24/nuori-turvapaikka-...

"Sinänsä hauskaa, että nainen kertoi koko vartin ajan kuvaamallaan filmillä yksintulleista lapsista kun koneessa tosiasiassa oli siis 52-vuotias huijari. Ei tiedetä mistä nainen oli saanut päähänsä koneessa olleen lapsia."

Tais olla suvakkiaktivisti erehtynyt väärään koneeseen.. :D

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Videossa kävi miehen ikä ilmi. Toki ymmärrän että kaikki eivät katsomaansa tai lukemaansa ymmärrä. Mtv korjasi virheensä. Niinkuin oikean median pitää tehdäkin.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Esti palautuksen?? Ei estänyt, se vain siirtyi.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Gubbe oli ollut turvapaikanhakija, nykyiseltä statukseltaan laiton maassaolija.

Ketään ei saisi palauttaa minnekään, ei mistään ei koskaan?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Koneen Kapteenilla on kaiken ylin valta. Jos olisin ollut tuon koneen Kapu, tuo mimmi olisi kannettu jalat edellä pois koneesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä syystä kirjoitatkin vain tänne puheenvuoroon. :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

En ja mitä tapaukseen tulisi, noudattaisin aika orjallisesti sääntöjä ja säädöksiä. Ne eivät kumoudu jonkin vassari pissiksen takia joka astuu koneeseen julistamaan ihmisoikeuksia. Sakko ja parin kolmentonnin lasku yhtiöltä vielä käteen.

Muistutuksena siitä, että on rajoja jonka yli ei nenää työnnetä. Sillä on opetus vielä hyvin pitkälle elämään, mikäli ei pysty maksamaan viuluja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #25

Täsmälleen. Kyse on lentoliikenteen häirinnästä. Kesken lennon vastaavanlainen pelleily aiheuttaisi laskeutumisen lähimmälle kentälle ja juuri nuo mainitut toimenpiteet. Henkilö viranomaisen haltuun ja lasku ylimääräisistä kustannuksista perään. Tuon pitäisi olla oikeastaan neuvottelematon tilanne. Hölmöilystä ulos ja heti.

Vuosia sitten Thaimaan lomalennon paluulennolle oli tulossa pariskunta, joista varsinkin mieshenkilö oli ns. perskännissä. Eivät tosin päässeet edes läpi lähtöportilta vaan jäivät Phuketin kentälle. Eikä käyttämättä jäänyttä lippua taatusi korvattu kummallekaan. No, vielä kalliimmaksi olisi tullut, jos heidät olisi jouduttu kesken lennon palauttamaan maan pinnalle.

Kapteenilla on vastuu. Lentoturvallisuudesta ei lipsuta. KLM:n lennolla Jakartaan oli aikanaan stuertti, jonka kanssa ei varmaan moni olisi ryhtynyt painimaan. Mutta vaikka vartta olikin liki kaksi metriä, tarjoilu sujui kuin Singapore Airlinesin neidoilta. Aktiivista lentoturvallisuutta...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mitä jos?

Kiva tietää.

Ja jos mä olisin sun pomo, saisit kenkää.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Teppo, kuten myös ruotsalainen aktivisti, jättivät nyt sen tärkeimmän kertomatta, eli mikä on kyseisen henkilön tausta ku näyttävät tietävän sen paremmin kuin tunteettomat ja ilkeät maahanmuuttoviranomaiset.
Mitään ei tosiaankaan estetty, julkisuutta kyllä sai ruotsalinen "aktivisti" kuten varmaan tarkoituskin..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olen samaa mieltä että rikoksiin syyllistyneet pitää karkoittaa. Ja tässä lähinnä tarkoitan juurikin ihmisiä jotka fyysisesti loukkaa toista ihmistä tai jopa eläintä.

Mun pointti on toisaalla, jota tietyt piirit eivät voi hyväksyä.

Jopa Perussuomalaiset myöntää olevansa äärioikeistoa Halla-ahon mukaan. Melko huolestuttaa. En silti vihaa heitä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Riippuen lentoyhtiöstä ja siitä, kuinka paljon kone myöhästyi aikataulustaan, saattaa Elli saada jopa kymmenien tuhansien eurojen korvausvaateet niskaansa. Tätä seikkaa ei vapaa lehdistömme tietenkään tuo esille korostaessaan tytön sankarillisuutta.

https://www.trafi.fi/ilmailu/matkustajan_oikeudet/...

Lentoyhtiö on siis velvollinen korvaamaan myöhästymisistä aiheutuneita kuluja matkustajille.

En usko Ruotsin lainsäädännön poikkeavan Suomen lainsäädännöstä siinä suhteessa, etteikö Elli saisi haastetta lentoliikenteen häiritsemisestä ja sitä myöten velvoitteen korvata aiheuttamansa vahingot täysimääräisenä.

Sitten voidaan Elliltä kysyä kannattiko?

Sen osaan kertoa varmuudella, että Suomessa koneesta olisi poistettu ensimmäisenä siellä häiriötä aiheuttanut Elli.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuossa kymmenen vuotta sitten se oli suomessa 800 euroa per minuutti, en tiedä mitä nykyään on.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tapausta on vaikea kommentoida tietämättä mitään kyseisen turvapaikanhakijan taustasta ja niistä perusteista, millä hän haki turvapaikkaa ja miksi hakemus oli evätty. Ei myöskään kerrottu, oliko naisella jokin henkilökohtainen syy estää juuri kyseisen miehen karkoitusta.

Nykyisellään Suomessakin turvapaikka myönnetään yksinomaan henkilökohtaisen vaaran perusteella, ei yleisen sotatilan. Kuitenkin Syvärilä tässä nähtävästi katsoo, että palautuksia ei pitäisi tehdä lainkaan, vaan turvapaikka tulisi myöntää humanitäärisen suojelun perusteella aina. Suomessa turvapaikkoja ei ole myönnetty humanitäärisen suojelun perusteella 2016 jälkeen. En tiedä mikä on Ruotsin tilanne, mutta aiemmin se oli ainoa toinen maa, joka myönsi turvapaikkoja humanitäärisin perustein.

Sinällään humanitäärinen suojelu epäilemättä olisi perusteltua, mutta on vielä paremmin perusteltua, että resurssit keskitetään suurimmassa suojelun tarpeessa oleviin. Näin katsottiin vuonna 2016 tarpeelliseksi tehdä.

Afganistanin yleinen turvallisuustilanne on tällä hetkellä erittäin huono ja sotatilan johdosta palautuksissa on merkittäviä logistisia ongelmia, kun vastaanottajat eivät pääse turvallisesti lentokentälle. Sikäli humanitäärisen suojelun tarve on noussut, mutta pelkästään ensisijaisen suojelun tarve kuormittaa Euroopan pakolaisjärjestelmää kriittisesti. Tällöin voi olla perusteltua myöntää turvapaikka vain sitä eniten tarvitseville.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Suomeen on taloususkonnon myötä levinnyt uusi kylmäävä epäempaattisuuden aalto – tai jos tarkkoja ollaan, epäinhimillisyys on ikivanhaa sisällissodan perintöä ja juntattu suomalaiseen kansanluonteeseen: häviäjää ja sellaisena pidettävää saa ilman seurauksia kohdella kuin syöpäläistä ja syöpäläisenä hänestä pitää myös ajatella. Vaikka rakastan kotimaatani, tämä parantamaton (vaikka olisi täysin parannettavissa) sairaus tekee siitä osaltaan äärimmäisen vastenmielisen.

Taloususkonto on vain lisännyt tuota kylmyyttä omilla mausteillaan: puhutaan vain kustannuksista ja ihmiset koetaan pelkkinä kuluerinä. Näinhän meitä myös hallitaan.

Voi tätä kylmää pohjoista kusipäiden maata – vaikka lämpöä riittäisikin luonnon suunnalta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Montako valtiota maailmasta löytyy, josta turapaikan saa helpommin, kuin Suomesta? Taitaapi muut maailman ihmiset olla vieläkin kylmempiä ja kusipäisempiä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Montako?

Mistä olet saanut päähäsi että Suomesta saisi helpommin? MV:stä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #32

Mistä olet saanut päähäsi, ettei saisi, idealistien unelmahöttösanomista? Kerro toki kuinka monesta maasta turvapaikan saa helpommin, jos sinulla kerran on tietoa, että näin on?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #33

Ei ole tietoa, siksi kysyn sinulta, kun selvästikin tiedät. Tai kuvittelet tietäväsi.

Sen tiedän että Unkariin ei edes turistin kannata mennä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #34

Jos Suomi mielestäsi on erityisen (kylmä ja kusipäinen) tiukka myöntämään turvapaikkoja, niin miksi ihmeessä tp-hakijat kulkevat monen turvallisen maan läpi päästäkseen tänne anomaan turvapaikkaa?

2015 ainakin Irakilaiset halusivat Suomeen sen tähden, että täältä sai helpommin turvapaikan, kuin muualta. Sinä kuitenkin väitit, että Suomi suhtautuisi jotenkin poikkeuksellisen nihkeästi turvapaikkojen myöntämiseen, joten pystyt varmaan osoittamaan mihin väitteesi perustuu? Vai oliko kyseessä kuitenkin vain idealistinen mutu?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #37

"Sinä kuitenkin väitit, että Suomi suhtautuisi jotenkin poikkeuksellisen nihkeästi turvapaikkojen myöntämiseen"

Tuohon kiteytyy somen ongelma: monet eivät nähtävästi lainkaan lue sitä, mitä kommentoivat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #45

"Suomeen on taloususkonnon myötä levinnyt uusi kylmäävä epäempaattisuuden aalto – tai jos tarkkoja ollaan, epäinhimillisyys on ikivanhaa sisällissodan perintöä ja juntattu suomalaiseen kansanluonteeseen: häviäjää ja sellaisena pidettävää saa ilman seurauksia kohdella kuin syöpäläistä ja syöpäläisenä hänestä pitää myös ajatella. Vaikka rakastan kotimaatani, tämä parantamaton (vaikka olisi täysin parannettavissa) sairaus tekee siitä osaltaan äärimmäisen vastenmielisen.

Taloususkonto on vain lisännyt tuota kylmyyttä omilla mausteillaan: puhutaan vain kustannuksista ja ihmiset koetaan pelkkinä kuluerinä. Näinhän meitä myös hallitaan.

Voi tätä kylmää pohjoista kusipäiden maata – vaikka lämpöä riittäisikin luonnon suunnalta."

Eli siis, vaikka luonnehdit tuossa suomalaisia kylmiksi kusipäiksi, joiden tapa kohdella joitain ihmisiä syöpäläisinä periytyy jo sisällissodan ajalta ja kuuluu meidän kansanluonteeseen, ei tarkoita sitä, että suomalaiset olisivat jotenkin enemmän epäempaatista, kuin muiden maiden ihmisten toiminta.

Ehkä olisi syytä selvyyden vuoksi lisätä tuollaisiin oksennuksiin, että pidät kaikkia ihmisiä ainakin yhtä epäempaattisina kylminä kusipäinä, kuin suomalaisia, niin ei tulisi tälläisiä väärinkäsityksiä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #49

Kysyit Anderssonilta: "Kerro toki kuinka monesta maasta turvapaikan saa helpommin, jos sinulla kerran on tietoa, että näin on?"

Valehtelit Anderssonista: "Sinä kuitenkin väitit, että Suomi suhtautuisi jotenkin poikkeuksellisen nihkeästi turvapaikkojen myöntämiseen."

Tämä on omaa hallusinaatiotasi. Andersson ei kommentissa 27 puuttunut millään tavalla Suomen turvapaikkaprosessiin, vaan puhui viime vuosina yleistyneestä kylmyydestä ja kusipäisyydestä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #52

Eli tuo väitetty kansallisluonteeseen kuuluva epäempaattisuus, kylmyys ja kusipäisyys ei kuitenkaan liity millään tavalla Suomen turvapaikkapolitiikkaan? Tämä tuntuu perin oudolta, kun blogin aiheena on Ruotsissa perusteettomasti turvapaikkaa olevan afganistanilaisen pakkopalautus. Toki voi olla, että Andersson vain lämpimikseen lässytti suomalaisten olevan kylmiä kusipäitä, mutta perin oudolta tuo tuntuisi ja ihmetyttää miksi tälläistä kirjoitti, jos ei pidä Suomen urvapaikkapolitiikkaa liian kireänä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #54

En väittänyt kaikkien suomalaisten olevan empatiavajaita kusipäitä, vain osan. Kyllä kusipäitä tietenkin muualtakin löytyy, suomalaisella kusipäisyydellä on vain omat mausteensa selvittämättömän historiansa vuoksi.

Tuo ilmiö on yleistynyt – tai sitten vain tullut enemmän julkiseksi – viime vuosina.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #32

#32

Hakemusten ja myönteisten päätösten määrän mukaan ollaan Euroopan kesiarvon yläpuolella. Laitan liitteiksi eurostatin tiivistelmät vuosista 2015 ja 2017.

http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/720...

http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/881...

Ja huomauttaisin, että Suomessa oleskeluluvat ovat pidempiä ja perheenyhdistäminen helpompaa, kuin keskiverto EU maassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomi on lähestynyt muita länsiaurooppalaisia maita ulkomaalaispolitiikassaan, mutta asenteiltaan edelleen hiukan impivaaralaisempi.

70-80 -luvuilla, kun ulkomaalaisia erilaisista syistä varsinaisesti vasta alkoi silloin tällöin Suomeen asettumaan, Eila Kännön hallinnoiman ulkomaalaistoimiston ja rajaviranomaisten menettelytavat olivat kaukana muista sivistysvaltioista.

Eräs britti (ja vielpä valkoinen sellainen) karkoitettiin 70-luvulla Suomesta siksi, että hän oli unohtanut tehdä muuttoilmoituksen asuntoaan vaihdettuaan. Muuan marokkolainen nuori mies, joka 80-luvulla saapui turistina Suomeen Tukholmasta, heitettiin laivarannassa putkaan, koska hänellä ei ollut viisumia ja passitettiin seuraavalla laivalla takaisin Tukholmaan. Reipasta meininkiä sinänsä, mutta siihen aikaan marokkolaiset eivät tarvinneet viisumia Suomeen. Rajaviranomaisten menettelytapa painettiin villaisella, koska katsottiin, että he olivat noudattaneet harkintavaltaansa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #35

Joo tiukkaa on joskus ollut, mutta kyselinkin nykyistä tilannetta. Jokin syy sille täytyy olla, että tp-hakijat kulkevat monen turvallisen maan läpi päästäkseen Suomeen. Eivät kai he tänne tulisi, jos Suomessa kerran on poikkeuksellisen tiukka seula turvapaikkojen myöntämisen suhteen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #36

Tuota on teikäläisten hyvä tutkailla.

https://www.youtube.com/watch?v=_TtBscARRzo&frags=...

Kyllä tänne Suomeenkin muutama tulee...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Niin ja todellisuudessa suhteessa väestömäärään vain Unkariin, Ruotsiin ja Itävaltaan tuli 2015 enemmän tp-hakijoita, kuin Suomeen. "Teikäläisten" tulisi ehkä tutustua tosiasioihin mielikuvien sijaan.

https://www.lucify.com/turvapaikanhakijat-euroopassa/

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Hauska muuten tuo videosi, kun sen perusteella tp-hakijat tulivat Suomeen Baltianmaista, mutta eivät Ruotsista :D.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #51

Video ei ole minun, mutta ei siinä joka niemeä ja notkoa näy, minkä kautta mihinkin on päädytty.

Määrät ovat kiinnostavia.

Miten muuten esim. Saksan miljoona pakolaista suhteessa 80 miljoonaan asukkaaseen olisi vähemmän kuin Suomen 30000 suhteessa viiteen miljoonaan?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #53

Eurostatin mukaan 2015 Saksasta haki tuvapaikkaa 400 000 ihmistä. En tiedä mistä ero johtuu, eikä sillä edes ole merkitystä. Totuus on kuitenkin, että Suomesta haki 2015 turvapaikkaa suhhteessa enemmän ihmisiä, kuin suurimmasta osasta muista EU-maista, joten jokin syy ihmisillä tänne oli tulla, eikä se varmasti ollut muita kireämpi turvapaikkapolitiikka.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Number_of_(non-EU)_asylum_seekers_in_the_EU_and_EFTA_Member_States,_2015_and_2016_(thousands_of_first_time_applicants)_YB17.png

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #57

Eivät ne turvapaikan hakijat yksilöinä mitään suhteellisuuksia laske, ajattele tai ota huomioon. Jokainen yksilönä voi olla yhtä viehtynyt hakemaan turvapaikkaa Saksasta tai Suomesta tai jostain muualta. Jostain syystä Saksasta on joka vuosi hakenut satojatuhansia enemmän kuin Suomesta. Suomi ei ole järin houkutteleva maa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #63

No tuolla ei enää ole mitään tekemistä turvapaikan tarpeen kanssa, eikä kansainvälisiä sopimuksia ole tehty niin, että turvapaikkaa haetaan siitä maasta joka itsestä sattuu kivalta tuntumaan. Oikea hädänalainen ihminen on tyytyväinen, kun pääsee turvaan, paikalla ei pitäisi olla väliä.

Aika houkutteleva paikka Suomi tuntuu olevan, kun ottaa huomioon sijaintimme kauimpana EU:n etelärajasta. Matkalla on vaikka kuinka monta maata, josta haetaan vähemmän turvapaikkoja, kuin Suomesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #64

"Matkalla on vaikka kuinka monta maata, josta haetaan vähemmän turvapaikkoja, kuin Suomesta."

Tarkoittanet jälleen väkilukuun suhteutettuna?

Tietysti on maita, jotka eivät EU:ssakaan juuri suostu turvapaikkoja myöntämään, mutta jos jätetään sellaiset pois listalta, niin kerro ne "vaikka kuinka monta maata", joista absoluuttisin numeroin on haettu vähemmän turvapaikkoja kuin Suomesta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #66

Eihän EU:ssa ole yhtään maata, joka ei suostuisi turvapaikkoja myöntämään YK:n määritelmän mukaisille pakolaisille. Sellainen maahan heitettäisiin ulos koko unionista.

Muutenkin on suhteellisen naurettavaa verrata EU:n etelärajan maita pohjoisimpaan maahan, kun puhutaan turvapaikanhakijoista. Turvapaikkaahan haetaan tietenkin ensimmäisestä vastaan tulevasta turvallisesta maasta, ellei kyse ole jostain muusta, kuin turvapaikan tarpeesta (kuten 2015 suurin osa Suomeen tulleista ei ollut turvapaikan tarpeessa). Sinun logiikallasi on pöyristyttävää, että Islannista tai Virosta haetaan vähemmän turvapaikkoja, kuin Saksasta tai Keikasta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Montako valtiota maailmasta löytyy, josta turapaikan saa helpommin, kuin Suomesta?"

Veikkaan, että useimmista.

Edit:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_refugee_population

Eniten pakolaisia vastaanottavat maat (suhteessa väkilukuun) ovat Libanon, Jordan, Nauru, Chad, Turkki, Etelä-Sudan, Mauritania, Djibouti, Ruotsi, Malta, Kongon tasavalta, Kamerun, Iran, Kenya, Rwanda, Uganda, Yemen, Montenegro, Norja... Suomi löytyy listalta paljon alempaa, heti Venäjän jälkeen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #67

Ei tuo kerro sitä, että turvapaikan saisi helpommin. Hyväksyttyjä hakemuksia pitäisi verrata kaikkiin hakemuksiin, jotta todellinen suhde selviäisi. On luonnollista, että pakolaisia on eniten kriisialueiden naapurimaissa. Olisikin varsin outoa, jos Suomeen tulisi suhteessa enemmän tp-hakijoita, kuin esim. Libanoniin tai Jordaniaan. Turvapaikan tarpeessa olevat jäävät tietysti ensimmäiseen maahan, jossa ovat turvassa, ellei siten taustalla ole jotain muuta, kuin turvapaikan tarve.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #70
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #73

Enhän minä mitään valita. Sinähän se valitit suomalaisten olevan epäempaattisia kylmiä kusipäitä. Luulin sen liittyvän jotenkin Suomen harjoittamaan turvapaikkapolitiikkaan. Sain sen käsityksen, että valheesi liittyi jotenkin Suomen harjoittamaan turvapaikkapolitiikkaan ja toin esiin, että turvapaikkapolitiikkaan liittyen suomalaiset eivät ole sen epäempaattisempia, kylmempiä tai kusipäisempiä, kuin muidenkaan maiden ihmiset, päinvastoin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #74

Käsitin että valitat siitä, että turvapaikanhakijoita tulee Suomeen asti, vaikka voisivat jäädä matkan varrelle.

Itse en valita maahanmuutosta, kun maahanmuutosta tulee (todellinen) ongelma, sen voi hoitaa pragmaattisesti hyppimättä pitkin seiniä. Maahanmuuton suhteen sinällään ei ole muuta valittamista kuin se, että Suomen poliittiset lehmänkaupat aiheuttavat inhimillistä kärsimystä, kun palautuskriteerit muuttuvat poliittisten suhdanteiden mukaan.

Palauttaminen sotaa käyvään tai kaaoksessa olevaan maahan ei koskaan saa tapahtua mekaanisesti joihinkin numeroihin – ja varsinkaan pärstäkertoimeen – perustuen. Käsittääkseni sellaisia ei löydy montaakaan, jotka huvin vuoksi olisivat lähteneet kotimaastaan varsinkaan Suomeen.

Mikä katastrofi siitä olisi tullut, jos suomalaislapset olisi kylmästi palautettu Ruotsista 1940-luvulla? Tai ne 300000 1960-luvulla kun Suomessa ei edes käyty sotaa?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #80

"Mikä katastrofi siitä olisi tullut, jos suomalaislapset olisi kylmästi palautettu Ruotsista 1940-luvulla?"

Taitaa suurin osa Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista olla sen ikäisiä, että olisivat 40-luvulla matkanneet kivääri kädessä itään päin, eivät ruotsiin sotalapsiksi. Siinä mielessä vertailu vähän ontuu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #90

Et sitten vaivautunut selittämään sitä, miksi Ruotsi otti vastaan 1960-70 taitteessa 300 tuhatta elintasopakolaista Suomesta. Eikä tainnut palauttaa montaakaan.

anita frisk Vastaus kommenttiin #93

Sotalapset, check, suomalaiset elintasopakolaiset, check. Nyt vaan pitäisi Anderssonin määritellä mitä hän tarkoittaa elintasopakolaisella. Loppujen lopuksi noita Ruotsin sosiaalituella eläviä ns. Slussenin sissejä oli aivan marginaalinen ryhmä vaikka heitä mieluusti nostettiinkin mediassa esiin, muut menivät yhteiskuntaa hyödyttäviin töihin. Ruotsalaisia värvääjiä pyöri tuolloin Suomessa melkomoinen lauma. Täytyy olla aika lailla sen oikean aatteen paloa jos pystyy vertamaan silloisia "elintasopakolaisia" nykyisiin.

Muuten, jos hyväksyy tämän julkisuustyrkyn käytösmallin noin yleisesti, voi varautua aika ikäviin lentokokemuksiin. Lentoyhtiöt tuskin haluavat mainostaa, että olemme humaani yhtiö, ja lähtömme saattaa myöhästyä tunneilla koska emme hyväksy edes palaamista vastaanhangoittelevien väkivaltarikollisten ihmisoikeuksien loukkaamista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #93

Siis työperäiset siirtolaisetko ovatkin elintasopakolaisia? Noin härskiä ilmaisua eivät käytä edes pahimmat ja typerimmät rasistit.

anita frisk Vastaus kommenttiin #80

"sen voi hoitaa pragmaattisesti". Onko Anderssonilla kenties jonkinlaisia ehdotuksia miten tämä tulevaisuudessa häämöttävä ongelma "pragmaattisesti" hoidettaisiin? Ongelma, jonka edessä koko EU-koneistokin on täysin kädetön.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #80

Vau, siis vau. En olisi uskonut, että löytyy enään ketään, ketä käyttää noita täysin asiaan liittyviä jo vuosikymmen sitten suohon naurettuja esimerkkejä. Olisit nyt vielä maininnut Fazerit ja Enso-Gutzeitit, kun puhut humanitäärisistä maahanmuuttajista.

1960-luvulla Ruotsin teollisuudelle todella olisi ollut katastrofi, jos Suomesta ei olisi siirtynyt sinne osaavaa työvoimaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #101

Kukas sinulle aikanaan vaipat vaihtaa ja pyllyn pyyhkii jos ketään ei saa tulla sitä tekemään?

Kun suomalaiset sen kuin vanhenevat eivätkä suostu edes lisääntymään.

Muiden muassa Suomen vanhuksille tulisi olemaan katastrofi jos rajat pantaisiin kiinni. Kuin myös useimmille työaloille.

Muuten, ei se suomalainen siirtolainen erityisen osaavaa ollut, mutta heidät pantiin niihin ruotsalaisten alempiin töihin. Ihan niin kuin maahanmuuttajat nykyään Suomessa.

Ja muuten, miten niin suomalaiset eivät tuolloin olleet elintasopakolaisia? Parempaa elämää ja töitä he menivät Ruotsiin hakemaan ihan samoin kuin vaikkapa Afrikasta tulevat nyt.

Itse en näe elintasopakolaisuutta niin hysteerisen negatiivisena kuin eräät.

anita frisk Vastaus kommenttiin #102

Mark Andersson, ei kyse ole hysteriasta vaan faktoista. Jos Suomi olisi toiminut fiksusti ja ottanut lähinnä naisia ja lapsia, kyllä niitä pyllynpyyhkijöitäkin riittäisi. Suurin osa tulijoista on kuitenkin ollut nuoria muslimimiehiä joita ei tilastojen valossa kiinnosta minkäänlainen työnteko, sen sijaan lähihoitajina on esim. melko paljon toisen sukupolven somalinaisia. Heille työnteko on vapautta ja itsenäisyyttä, pois ikivanhasta patriarkaalisesta käskytyksestä. Naiset ovat kaikissa kulttuureissa olleet aina nopeampia sopeutumaan, miehet laahaavat siinä ns. kunniakulttuurissaan. Eivät toki kaikki.

"Kun suomalaiset sen kun vanhenevat eivätkä suostu edes lisääntymään." No jopas kamalaa, suomalaiset vanhenevat! Yksikään maahanmuuttaja ei siis vanhene, mutta osaa sentään lisääntyä. Eikös tässä nyt pitäisi olla huolissaan globaalista väestönkasvusta? Ja vaikka Sinusta onkin huono homma että me suomalaiset naiset emme suostu lisääntymään miellyttääksemme Sinua, niin emme ole porsimislaitoksia. Nythän jo mieskin todistettavasti voi synnyttää joten siitä vaan reippaasti talkoisiin!

Näin suomalaisena kutakuinkin vanhuksena voin vakuuttaa, että rajojen kiinni laittaminen olisi todellakin katastrofi mikäli se toteutettaisiin niin että täältä ei pääsisi pois. Toisinpäin, kiinni vain haittamaahanmuuton osalta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #102

"Kukas sinulle aikanaan vaipat vaihtaa ja pyllyn pyyhkii jos ketään ei saa tulla sitä tekemään?

Kun suomalaiset sen kuin vanhenevat eivätkä suostu edes lisääntymään.

Muiden muassa Suomen vanhuksille tulisi olemaan katastrofi jos rajat pantaisiin kiinni. Kuin myös useimmille työaloille."

Trollailetko vai oletko ihan tosissasi? Tuo vaipan vaihto menee naurettavuudessaan jo pahemmaksi, kuin läppä sotalapsista.

Jos tosissasi tarkoitat, että tulevaisuudessa saattaa tulla työvoimapula, niin siihen reagoidaan sitten, kun se saattaa olla ajankohtaista. Hallitsematon väestönkasvu pitää huolen siitä, että halpatyövoimaa on yli tarpeiden tarjolla tulevaisuuessakin. Työperäisellä maahanmuutolla ei muutenkaan ole mitään tekemistä humanitäärisen maahanmuuton kanssa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #70

Oikeasti suomalaisia "maahanmuuttokriittisiä" ei jyrsi se, että Suomesta saisi turvapaikan helposti, vaan se, että sen saa moni.

Niin kauan kuin Suomessa olisi vain muutama kymmenen turvapaikanhakijaa, ei kukaan sille korvaansa lotkauttaisi, vaikka jokaisen hakemus olisi hyväksytty millä tahansa kriteereillä. Mutta kun turvapaikka myönnetään tuhansille, syntyy liki kansallinen hätätila aivan siitä riippumatta, monenko turvapaikkahakemus hylättiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #75

Tietystä kulttuuripiiristä tulevat tp-hakijat eivät ole sopeutuneet suuressa määrin yhteenkään länsimaahan, joten on varsin helppoa ennustaa, että suuret tulijamäärät tulevat myös meillä johtamaan kasvaviin sosiaalisiin ja taloudellisiin ongelmiin. Minä ainakin mieluummin säilyttäisin turvallisen hyvinvointivaltion, kuin toistaisin muiden länsimaiden tekemät virheet.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #67

"Eniten pakolaisia vastaanottavat maat (suhteessa väkilukuun) ovat Libanon, Jordan, Nauru, Chad, Turkki, Etelä-Sudan, Mauritania, Djibouti, Ruotsi, Malta, Kongon tasavalta, Kamerun, Iran, Kenya, Rwanda, Uganda, Yemen, Montenegro, Norja... Suomi löytyy listalta paljon alempaa, heti Venäjän jälkeen."

Nuo kärjessä olevat kehitysmaat eivät budjetoi rahaa isännöimiinsä pakolaisiin juuri nimeksikään tai pyri aktiivisesti integroimaan heitä, vaan laittavat pakolaisensa pakolaisleireihin, jotka pyörivät kansainvälisellä rahoituksella. Olen tosin kuullut, että esim. Uganda antaisi pakolaisille samat oikeudet kuin kansalaisilleen, mutta mitä se toisaalta edes sisältää?

Mistä olet muuten oppinut käyttämään wikipediaa lähteenä?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #81

"Mistä olet muuten oppinut käyttämään wikipediaa lähteenä?"

En ole hommafoorumia enkä mv-lehteä lukenut, joten on ollut pakko tyytyä Wikipediaan.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #84

Kuinkahan monta kertaa olen täällä puheenvuorossakin sanonnut, ettei noihin sivustoihin voi luottaa pätkän vertaa.

Kai maailmassa nyt muitakin lähteitä on kuin nuo kolme mainitsemaasi? Vai ovatko mainitut ainoat kommunisteille sallitut?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #85

Wikipedia on hyvin luotettava lähde, kun nopeasti tarvitsee tietoa. Sen ylläpito tarkastaa vuorokausittain sisältöä, jos muutoksia on tehty ja kaikki reklamaatiot huomioidaan alta aikayksikön. Virheitä saattaa jonkin aikaa olla sielläkin, mutta yleisesti ottaen se on paras mahdollinen netissä silloin, kun ei alkulähdettä pysty tai ehdi etsimään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #88

Koskee erityisesti sitä oikeaa, englanninkielistä. Suomalainen on osin todella hidas, jopa 7-8 vuotta ajastaan jäljessä.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #88

No joo, onhan se näinkin. Olen kuitenkin näissä tapauksissa sitä mieltä, että viitatessa käytettäisiin wikipediassa ilmoitettua alkulähdettä. Tai sellaisen puuttuessa ei viitattaisi ollenkaan, kun luotettavuus ei tällöin olisi paras mahdollinen.

Puhuessani epäluotettavista sivuista tarkoitin lähinnä noita hörhöfoorumeita, jotka tuotiin keskusteluun ilmeisimmin mustanmaalausyrityksenä.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Suomessa ollaan empaattisempia, kohteliaampia, ystävällisempiä ja onnellisempia kuin koskaan - maailman kärkeä näissä kaikissa. Jos meillä jokin sairaus on, se on tämä itseinhon ja itsevihan aalto ihmisiltä jotka usein mieltävät itsensä hyviksi. Ikään kuin ei pystytä olemaan jos ei kokoajan kumarrella joka suuntaan, pyydetä anteeksi ja ojenneta rahaa vaikka ollaan korvia myöten veloissa. Sillä ei ole väliä vaikka lopputulos menisi täysin metsään tai jopa lisäisi inhimillistä kärsimystä, kunhan saa nopean päivittäisen fiksin "hyvyyttä." Kuten tämänkin blogin tapauksessa.

"Taloususkontoa" mollaavien olisi hyvä myös muistaa, että lopulta maallinen mammona on se jolla tätä teidänkin "empatiaa" toteutetaan. Raha tuo onnea paljon enemmän kuin kivat ideologiat.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Osa suomalaista kansansielua jäytävästä sairaudesta on juurikin se, että apua ei pyydetä edes silloin kun sitä tarvittaisiin, eikä mitään puutetta tai kärsimystä haluta tunnustaa. Suomalaiset on todella indoktrinoitu siihen, että uhri on aina syyllinen omaan kohtaloonsa.

Hädänalaisessa tilanteessa olevat häpeävät tilannettaan ja pyrkivät peittelemään sitä sen sijaan, että pyytäisivät apua. Siksi kyselytutkimusten tulokseksi tuleekin, että suomalaiset ovat maailman onnellisimpia. Vai voisiko selitys olla se, että kaikki onnettomat ovat jo tappaneet itsensä ja jäljelle on jäänyt vain onnellisia?

Suomen itsenäisyyden ajan psykohistoriaa

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämähän tapahtui Ruotsissa.

Ei koske meitä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tulisiko blogistin mielestä siis kaikille afganistanilaisille myöntää turvapaikka, riippumatta siitä tarvitsevatko he turvapaikkaa vai eivät?

Tommi Mäkinen

Ilmeisesti, kaikki 31miljoonaa tänne. Tosin sitte tästä tulee yhtä vaarallinen paikka, ja joudutaan täältä lähtee ettii turvapaikkaa jostain.

Ainakin somali- ja irakilaiset -turvapaikan saaneet käyvät lomillaan kotimaissaan joten lienee täysin turvallisia paikkoja nykyään.
Sithän me voitais malmölaisten kanssa kysyä turvapaikkaa sieltä! :D

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Eh. Some ihastui on toimittajien vakiokommentti, kun jossain feministiryhmässä muutama kaistapää ihastuu. Euroopassa ei olla yhtään sen myötämielisempiä turvapaikanhakijoita kohtaan kuin Suomessa, päinvastoin. Eikä missään maassa taatusti merkittävä osa väestöä kannata poliisin pakkopalautusten estämistä. Suomessa näin ajattelee lähinnä anarkistit ja Ville Niinistö. Voi lukea ihan vapaasti turvapaikanhakijoihin liittyviä kyselytutkimuksia.

edit: Ja itse kysymykseen. Toivottavasti joutuu maksamaan isot korvaukset lentoliikenteen viivyttämisestä.

edit2: Turhaa provosointia poistettu.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

No, sä elät omassa kuplassasi ja mä omassa. Aika paljon kumminkin inhimillistä huomioita teko on saanut maailmalla. Ei toki Suomessa, koska viha.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

On vaikeaa kommentoida tuntematta taustoja tuosta käännetystä maahanmuuttajasta ja siitä protestia esittäneestä.

Mutta yksi asia on varmaa. Tuollainen estäminen yllyttäisi muut tekemään samoin toisilla lennoilla ja häiriten sujuvaa lentokenttien järjestelmiä, leviäisi käsiin ja kaikki eivät enää olisi myötämielisiä, kun toisten etukäteen suunnitellut matkat pilataan tuollaisilla tavoilla.

Se ei ole oikea tapa tehdä. Minä aina suunnittelen matkani vuoden etukäteen, koska silloin ne matkakohteet ovat aina edullisimmillaan ja maksetusta matkasta ei voi yleensä saada korvauksia, jos syy löytyy minussa tai kanssamatkustajissa mutta korvauksien kanssa tappeleminen on aina ikävää ja mielipahaa tuottava.

On se toki hienoa, että puolustetaan jonkin asian puolesta, mutta ei tuon tapauksen esimerkin avulla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Maailma on ikävä paikka. Suunnitelamat ei aina mene kuten pitää. Siksi ne on suunnitelmia.

Mutta ymmärrän huolesi.

Tommi Mäkinen

Facebookissa joku tiesi että tyttöä vastaan tehty rikosilmoitus ja tää 52v afga-sikiö laitettu seuraavaan koneeseen, että ihan loistavastihan tää meni :D Tyttö saa pienen ikänsä maksella mistä lie opintotuista ja kesätyörahoista hyödytöntä tempaustaan..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tiedätkö mitä?
Jos tuo nainen saa sakkoja tempauksestaan, joka ei aiheuttanut kenellekään fyysisiä vammoja niin, luulen että some näyttää voimansa ihmisyyden takia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Varma kuolema odottaa ... No varma kuolema odottaa 52-v afgaaninuorukaista joka maailman kolkossa kun alkaa elinaikaennusteen katto jo häämöttää.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson
Mervi Eskelinen

Naisen toiminta ja sinun tukemisesi naisen kiukuutteluun on käsittämätön.

Oletko todellakin sitä mieltä, että ne henkilöt, jotka ovat afgaanimiehen taustat tutkineet ja antaneet hänelle lähtöpassit ovat toimineet väärin? Eiköhän heillä ole todellisempaa tietoa afgaanimiehen taustoista kuin sinulla ja ruotsalaisnaisella.

Agfanistan on levoton maa mutta vaarallisuus vaihtelee alueittain. Sinne on palautettu ja tullaan palauttamaan väärin perustein turvapaikkaa hakevat.
Voit tämän tiedon tarkastaa esim.Ulkoministeriön-sivuilta.

Naisen kiukuttelu ja sen seuraus turvapaikanhakijan palauttamisen pitkittymisestä on leväperäistä toimintaa. Tässähän on rikottu lakia, hän on palautuksesta saanut päätöksen ja se tulee toimeenpanna.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oli helle tai pakkanen, niin jos joku kirjoittaa puolustelevan kirjoituksen turvapaikanhakijoista, niin vauhti on varmaa.

Ootte te aika arvattavia lampaita :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eihän tässä kyse mistään turvapaikanhakijasta ole, vaan henkilöstä, jolla ei ollut tarvetta turvapaikkaan, vaan oleskeli laittomasti Ruotsissa. Vähemmän yllättävää, että sinä et moista halua käsittää.

Mervi Eskelinen

Hyvä, olet siis itsekin sitä mieltä, että oleskeli laittomasti Ruotsissa. Mikä ongelma tässä sitten on? Laitonta touhua ollut alunperinkin joka olisi pitänyt hoitaa jo aikapäiviä sitten.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #59

En oikein ymmärrä kysymystä. Minusta ilman turvapaikan tarvetta olevat pitää palauttaa kotimaihinsa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Lähes yhtä arvattavaa kuin Ritalan ilmaantuminen kommentoimaan samaisia blogeja :)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tyttö sanoi kaverin kotimaan olevan vaarallinen.
Paljon on tytöllä työtä vasta yksi pelastettu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Opiskelija oli ilmeisesti menossa lomamatkalle Turkkiin

Matkakohteen valinta vaikuttaa täysin uskomattomalta. Ei kukaan ihmisoikeuksia kannattava valistunut nuori matkusta diktatuurimaa Turkkiin.

P.S. Ilmeisesti kyseessä on ns.
naisen logiikka, joka ei minulle miehenä aukea.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Niin, naisen logiikan mukaan mikäli aikoo saada palautettavan pois lentokoneesta, pitää itse päästä siihen koneeseen. Joku toinen saman tehtävän täyttäessään olisi tietysti valinnut koneen, joka menee miellyttävämpään kohteeseen...

Jokamiehelle ei vain aukea.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #77

Onhan se toki mahdollista, että sama naisopiskelija tuo lomamatkansa paluulennolla Ruotsiin mukanaan esimerkiksi turkkilaisen turvapaikanhakijan.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, niinkuin tällaista tehokasta toimintaa on tapana kuvailla.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #78

"Göteborgin yliopistossa opiskeleva Elin Ersson kuvasi tulosta tuottaneen protestinsa suorana lähetyksenä Facebookiin. The Guardianin mukaan hän oli ostanut lipun Turkin lennolle, kun oli saanut tiedon 52-vuotiaan afgaanin palauttamisesta."

Jos olisit vaivautunut edes lukemaan uutisen, johon blogi liittyi, ei asia olisi jäänyt epäselväksi. Mutta toisaalta viiltävän upea naisen logiikkaan liittyvä vitsi olisi jäänyt esittämättä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #77

Toivoselle ei ole vielä valjennut, että nainen ei ollut lähdössä minnekään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #79

Lentokoneeseen päästäkseen pitää olla matkalippu ostettuna ja tarkastettuna, joten päätös ollakin lähtemättä lomamatkalle Turkkiin tuli hieman viiveellä kun päätös selvästikin kypsyi vasta lentokoneessa.

Tyypillistä nuoren naisen oikkuilua.

P.S. Toivottavasti lentoyhtiö ei ollut Turkish Airlines.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #82

Et ole sitten tutustunut asiaan lainkaan. Kyseessä on järjestelmällinen toiminta, jossa matkalippu ostetaan, jotta päästään koneeseen estämään sen lähtö.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #87

Pappa betalar :)

P.S. Niitäkin on ollut, jotka ovat ostaneet matkalipun, jotta pääsevät koneeseen estämään sen normaalin laskeutumisen.

Seppo Virkkula

Palautettava henkilö oli Helsingin Sanomien jutun mukaan pahoinpitelystä vankilaan tuomittu väkivaltarikollinen? Pitäisikö tosiaan tällaisten henkilöiden jääntiä maahan puolustaa?

Toisekseen ajatus siitä, että pelkän sodan takia voitaisiin kaikki esimerkiksi Afganistanin kymmenien miljoonien väestöstä ja muista sotaa käyvistä maista ottaa länsimaihin, on taloudellisestikin mahdotonta. Kyllä suurin osa eurooppalaisistakin on elänyt sotien keskellä, vaikka ne ovat olleet paljon intensiivisempiäkin kuin tilanne Afganistanissa, missä esimerkiksi Kabulissa on tuoreiden videoiden mukaan pääosa elämästä varsin rauhallista, ei kuulu taisteluiden ääniä tai ole merkkejä taisteluista.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Ko. afgaani on Ruotsin tietojen mukaan onnellisesti kotona Afganistanissa. Pääsi kotiin myöhemmällä lennolla.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2018/07/teologia...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Todella kiva kuulla, sillä tämä turvapaikanhakija oli saapunut Ruotsiin ilman vanhempiaan joten perheenyhdistyminen lienee kohta käsillä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olipa helppoa jälleen kerran.

Kuin kalastusta.

Hyvää viihdettä.

Ihmisviha voi hyvin Suomessa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eli, kun sinulla ei ole mitään argumentteja, niin leimaat erimieltä olevat ihmisvihamielisiksi. Kätevää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

(Tragi)koomista on, että Elin Ersson oli ostanut lentolipun väärälle lennolle ja nousi siksi väärään koneeseen.

Ismail Khawari, jonka pakkopalautusta hän luuli olevansa estämässä/viivyttämässä ei ollut edes koneessa.

Kuka ”afgaani” koneesta poistui poistetun Erssonin lisäksi jääköön median selvitettäväksi.

P.S. Ismail Khawari pakkopalautettiin suunnitellusti Ruotsista Turkin kautta Afganistaniin samana päivänä.

P.PS. Tapahtumapaikka oli siis Ruotsi, ei Suomi.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Olipa helppoa jälleen kerran."

Ai trollailusi? Näköjään, varsinaiseen keskusteluun et tosiaankaan saanyt kovin monta järkevää viestiä aikaiseksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Totta. Sanoin mielipiteeni kirjoituksessani. Sä oot mmun kanssa erimieltä ja se on ihan ok. En vihaa edes sinua.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Niin. Arvon neidin toiminnalle on nimi. Se on oman käden oikeus. Sellainen oikeus kuuluu sivistymättömiin valtioihin.

Ylipäänsä tällainen kansalaistottelemattomuus on lisääntynyt huolestuttavasti. Mikä näitä nuoria naisia riivaa, kun pitää kyynelsilmin itkeä väkivaltarikollisten perään?

Noh. Olihan sotavuosinakin naisia, jotka kovasti innostuivat natsisaksan eksoottisista sotilaista. Valitettavasti sama naiivi meno jatkuu nykyäänkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset