TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kun poliisi takavarikoi kuitu- tai öljykannabikset? Järjetöntä!

Minusta on aika sairasta, että poliisi voi tehdä mitä tahansa, koska kannabis?

Öljykannabista,kuitukannabista ei muka saa kasvattaa kotona parvekkeella.

Mikä laki sen estää? Tässäkin tapauksessa on tapantunut oikeusmurha, eikä poliisilla ole mitään näyttöä, että kyseessä olisi laiton toiminta. 

Jotain tolkua pitäisi saada poliisin toimintaan ja suhteellisuudentajua. 

Taas meni minunkin maksamat verorahat hukkaan. Kyseinen lainaus on Suomen kannabisfoorumin Facebook sivuilta.

"Luulin aiemmin, että se on lähinnä huono vitsi että poliisi takavarikoi kasvatetut kuituhamput. Niissä kun ei ole mitään laitonta. Mutta tänään huono huumori osui omaan nilkkaan, kun poliisi kävi kitkemässä minun kuituhamppuni parvekkeelta. Kasvatin siis kuituhamppua parvekkeella, koska sen kuivatuista lehdistä saa hyvän makuista yrttiteetä. Itse kasvatettuna se on paljon halvempaa kuin kaupasta ostettuna. Oli myös tarkoitus askarrella hamppujen varsista jotain. Ja kun ei siinä ollut mitään laitonta, niin kasvit oli täysin avoimesti parvekkeella näkösällä nauttimassa lämmöstä ja auringonvalosta. Nyt on vaan surulliset varrentyngät sojottamassa mullasta.

Mitä opimme tästä? Noudattakaa sitä Ekolon hampunsiemenpakkauksessa olevaa ohjetta "Ei saa kylvää". Ja jos kuitenkin kylvätte, niin tehkää se sellaisessa paikassa jossa ei asu naapurikyttääjiä, jotka oikeasti luulevat että joku on niin tyhmä että kasvattaa jotain laitonta kaiken kansan nähden.

Onko laillisen hampun kasvattamiselle edes olemassa jotain lupamenettelyä, että voisi esimerkiksi poliisille ilmoittaa että "tämän talon parvekkeella kasvatetaan kuituhamppua"? Niin että välttäisi kaikki turhat kotietsinnät ja siten verovarojen tuhlaukset. Mietin vaan tulevaisuuden kannalta. Kun ei edelleenkään huvittaisi maksaa törkyhintoja täysin laillisesta hampputeestä, tekisi mieli kasvattaa se itse. Ja mielellään kesällä parvekkeella, kun ei ole varaa niihin kasvatustelttoihin."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olisi aika järkeistää lainsäädäntö nopealla tahdilla.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Mielenkiintoinen tapaus. Miten tällaisiin suhtaudutaan oikeudessa; siis jos vetoaa siihen, ettei päihdevaikutukseton kuituhamppu ole sama asia kuin lain tarkoittama huumausaine-kannabis?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toivottavasti juttu menee oikeuteen. Poliisin ja syytttäjän sopimukset ei kestä päivän valoa. Poliisinhan ei tarvitse todistaa tai edes tutkituttaa labrassa onko kyseessä päihdyttäväkannabis vai öljykannabis.

Tässä suhteessa ei ole mitään oikeusturvaa ihmisellä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Hyvä jos menisi. Täytyy tunnustaa, etten itse tunne lainsäädäntöä niin hyvin, että osaisin sanoa kuinka tulee käymään.

Siis, periaatteessa, maalaisjärjellä ajateltuna, ei pitäisi olla rikos kasvattaa hamppua jota ei ole mahdollista käyttää päihteenä.

Jos vaikka vastaaja hankkisi omaan laskuunsa todisteen siitä, ettei kyseessä ollut päihteenä käytettävä hamppukasvi. Tästähän seuraisi se, ettei takavarikoitua kasvia oltu vastaajan toimesta kasvatettu, eikä sitä edes olisi voitu kasvattaa, päihdyttävän kannabis-huumeen käyttöä varten?

Missähän se juristi-Jussila on, nyt kun sitä kerrankin kaivataan?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Jussila vastaa jos on vastaakseen. Itse haluaisin vastauksia lainsäätäjiltä, se on turha toive. Suomessa on yksi puolue joka järkevästi ajattelee asiaa.

Toki minua kiinnostaiai myös poliisin kanta asiaan, aekin on turha toivo.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #5

Voitettavissa oleva juttu (muttei ilman rahaa, työtä ja asiaankuuluvaa tuskaa).

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Tuo juttu, jos se menee oikeuteen on veromaksajien rahan tuhlausta. Nekin rahat voisi käyttää paremmin. Vaikka lastensairaalan tukemiseen tai CBD:n tutkimukseen, sehän on oiva lääke lasten epilepsiaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Toi juttu maksaa tosiaan, mun ja sun verorahoja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tässähän tuo näkyy, mikä ongelma olisi kuituhampun laajamittaisessakin kasvatuksessa Suomessa. Ei voi ajatella, että poliisi tunnistiaisi eri lajikkeet. En sitten tiedä, että voisiko huumekoira auttaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyseessä lienee tämä lajike, jonka kasvattajia haettiin ilmoituksilla taannoin Suomessa ?

https://www.hemprefine.fi/kuituhampun-sopimusvilje...

Kuituhamppu on hyötykasvi, jonka avula luodaan työpaikkoja jne. Mutta parvekehampun suhteen poliisi varmaan olettaa kyseesä olevan se toinen, kaikkien hyvin tuntema ja kielletty lajike. Ts. tuskin poliisi piruuttaan noita heiniä on käynyt repimässä, enemminkin tyhmyyttään tai tietämättömyyttään.

En tunne lakia, mutta vois kuvitella omaisuuden tuhoamisen ilman hyviä perusteita, olevan myös poliisille kielletty teko.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Täällä Kataloniassa kannabiksen kasvatus on sallittua, mutta silti julkisella - näkyvillä paikoilla ei. Esim parvekekasveja on tultu poliisien toimesta hakemaan, kun naapurit, tai turistit ovat kauhistelleet. Joten en usko, että parvekekasvatusta tultaisiin sallimaan, vaikka kannabis Suomessa laillistettaisiinkin. Sinänsä jännä keissi, että saa nähdä mikä päätös.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tapasin eilen nuoren miehen, joka oli jo kymmenen vuotta ollut kannabiksen käyttäjä.

Hän kertoi tyttöystävänsä vaativan kannabiksen käytön lopettamista, koska on huomannut sen flegmatisoivan vaikutuksen poikaystäväänsä.

Jopa hyvä työpaikka oli mennyt kun kannabiksen aiheuttaman yleisen raukeuden vuoksi nuori mies ei aina viitsinyt mennä työmaalleen.

Älkää vaan kysykö mitä tämä kommentti tekee täällä Teppo Syvärilän blogissa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Niin, jos kannabista, tai mitä tahansa päihdettä käyttää jatkuvasti suuria määriä, eikä pidä elämästään muuten huolta niin ongelmiahan siitä koituu, vaikkakin kannabis on vähähaittainen aine, eikä sinänsä koukuta, toki psyykkisen riippuvuuden voi saada, niin kuin kaikkeen muuhunkin.
Täytyy myös muistaa, että kannabis voi myös aktivoida, omalla kohdalla näin on - käytän kipulääkkeenä. Kroonisten kipujen takia en ilman kannabista liikkuisi juuri mihinkään sängystäni. Nyt huonoja päiviä on vain muutama vuodessa, opioideista ja lääkekomboista ei ollut lähellekkään vastaavaa apua, mutta haitat oli moninkertaiset, opioidien kanssa lopuksi myös määrät oli hengenvaarallisia (ihan laillisella reseptillä, vuosituhannen vaihteessa ei paljon kateltu mitä määrättiin, nyt e-reseptin kanssa tilanne kai eri).
Tuo sinun tarinasi kyllä on suurella todnäk sepitettyä, ei kukaan kannabiksen käyttäjä tuollaisia tule kertomaan tuntemattomille kertomaan. "Hei terve kuka oletkaan, haluatko kuulla perhe-elämästäni ja kannabiksen aiheuttamista haitoista?" Kyllä kyllä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olisikohan se ollut kannabiksen vaikutusta tuo nuoren miehen avoimuus tai sitten jonkinlaista avunpyyntöä.

Ei minulla ole mitään syytä keksiä tällaista.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #17

Sitten et näköjään syytä tarvitse, en tuohon tarinaasi usko.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Olet väärässä epäuskosi kanssa mutta annan sen sinulle anteeksi, koska et ollut paikalla ja sinun on ilmeisen vaikea luottaa ihmisiin ja heidän sanaansa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #25

Hah, käännä se nyt noinpäin sitten. Tuo nyt on ensinnäkin niin epäuskottava tarina, ja on se kumma kun teille kannabiksen vastustajille sattuu aina näitä kohtaamisia. Sepittele menemään jos siitä olo paremmaksi tulee, muttei noita sun lorujasi kukaan todesta ota joka vähääkään täyspäinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Miksi kannabista pitäisi vastustaa ?

Sinulla on varmaan tiedossasi joitain syitä kun tuollaista menet kirjoittamaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nyt kommenttisi menee ohi aiheen. Aiheena kuitu, öljykannabis.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nyt kommenttisi menee ohi aiheen. Aiheena kuitu, öljykannabis.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kun kannabiksesta puhuminen menee Teppo Syvärilän blogissa ohi aiheen, kannattaa piirtää risti seinään.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Keiteleen-hamp...

Artikkelin lopussa lukeenäin:
"Vuonna 2009 poliisi niitti alas noin 1,7 hehtaaria Haaran viljelemää hamppua. Tuolloin Haara ei saanut syytettä. Syyttäjän mukaan hampun viljely oli tuolloin pikemminkin julkisuustempaus kannabiksen laillistamiseksi".

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tästä on jo aikaan, enkä tiedä löytyykö netistä enää linkkejä. Suomessa poliisi niitti maahan hampputilan koko sadon. Poliisille oli ilmoitettu, että kyse oli kuituhampusta, joka ei sovellu huumekäyttöön. Poliisilla oli siis tieto asioiden oikeasta laidasta, mutta ilmeisesti ainakaan siihen aikaan laki ei suojellut viljelijöitä poliisin mielivallalta.

Siinä tuhottiin yhden maanviljelijän elanto, koska poliisit ovat paksupäitä.

Ja kuituhamppu on parasta, mitä luonto meille antaa. Sen monipuolisempaa kasvia saa hakea, ja lisäksi hampputuottteet poistavat hiilidioksidia ilmasta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tätäkö tarkoitit.

Kaarinan poliisi tuhosi öljyhamppuviljelmän Piikkiössä

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074223827/Kaarin...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Taisi olla tuo. Muistini ilmeisesti teki tepposet, koska ainakin tuon uutisen mukaan poliisilla olisi ollut jokin peruste toiminnalleen. Toisaalta tuo tapaus osoittaa, että lainmuutokselle on tarvetta. Kuituhamppu kun kuitenkin on erittäin tärkeä hyötykasvi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #22

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074255312/Hamppu...

Hamppua tutkimukseen ja maanparannukseen Piikkiössä
viljellyt välttyi syytteeltä

Mitään korvauksia ei poliisin toiminnasta tullut.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #22

Poliisilla ei oikesti ollut mitään oikeita perusteita toimilleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset