TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kommentti kasvisruoka kriisiin

Näyttää siltä että tämä porukka joka valittaa kasvisruuasta, ei itse osaa kuin lämmittää ruokansa mikrossa.

Kasvisruuasta saa samatmäärät proteiinia kuin lihasta.

 

Suurin osa ihmisista ei edes tiedosta mitä syövät, uusavuttomuus on ikävää.

 

Toisaalta he eivät edes kunnioita sotiamme veteraaneja jotka sotivat kasvinruuan voimalla sekä piristeiden, toki ylimmät upseerit nauttivat pihvinsa normaaliin tapaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Entisenä raskaan metallialan tekijänä minulle ei riittänyt kasviksien kanssa pupeltelu vaan lihaa tarvitsin syödäkseni.

Toimistohenkilöille ehkä riittää rehujen syönti, mutta ei raskaan työn tekijöille.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kai siihen voisi vetää jotkut pre workout boostit alle ennen duunia, mutta todellakin ihan raskaimmissa hommissa hyvin monet tarvitsevat ruokavalion jonka kanssa pärjäävät.

Tuo kohu nyt on osin noussut vähän höpsöistä tekijöistä. Eivät tehotasot tuosta vielä juurikaan laske, mutta ymmärrän joidenkin huolen siitä että ideologisesti aletaan säätämään ruokahommiakin..... ja pelon siitä että se tahti vain jatkossa kiihtyy.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä en näe mitään ideologista toimintaa.
Armeijan pitää myös sopeutua nykymaailmaan, tietoterveellisestä ravinnosta on saavuttanut myös puolustusvoimat. Kiitos siitä kuuluu varusmiesten omalle halulle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #6

"Mä en näe mitään ideologista toimintaa."

Monet näkevät enkä jaksa oikein jauhaa heidän kanssaan näin vähän merkityksellisessä asiassa. Tarpeeksi tekemistä että edes jaksan kommentoida tällaista.

--------------------------------------------------------

"Kiitos siitä kuuluu varusmiesten omalle halulle."

Se mitä jaksoin lukea oli että about alle prosentti halusi kasvisruokaa pakollisesti tai jotain.... voin olla väärässäkin; ei aidosti kamalasti jaksa kiinnostaa. Kai voisin kuluttaa puolen tuntia lisää tutkiakseni, mutta tämä aihe on niin hirveän epäkiinnostava että eh... siltikin kirjoitan tähän liittyvää tekstiä....

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä en syö lihaa päivittäin ja ihan hyvin pärjään fyysisesti raskaassa työssä. No, yksilöitä olemme kaikki.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Yksilöitä juurikin kaikki.... En pakottaisi sekaravinnon syöjää vegaaniksi tai vegaania syömään lihaa. Muutenkin olen aika paljon pakkoja vastaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jaa. Mä tein aikoinani raskasta työtä. Söin lämpimän ruuan vain kerran päivässä. Kanaa ja kalaa, hedelmiä ja vihanneksia lähinnä, hyvin pärjäsin, raihnaisuus ja sairaudet johtuvat sitten ihan muista syistä kuin ruokavaliosta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" Kanaa ja kalaa.."

Aikamoista luksusta ;) . Olisipa usein kanaa ja kalaa. Itsekin syön lämpimän ruuan kerran päivässä enkä muista koska söin kaksi kertaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisihan se hienoa, jos aina ja kaikkialla voisi nirsoilla siitä mitä syö, mutta yksi armeijakoulutuksen ulottuvuuksista on opettaa, että "mähaluun" ei aina toimi. Joten pitää syödä sitä mitä annetaan. Lihaa, kasviksia tai mitä tahansa muuta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Puolustusministeri Niinistö näyttää kuitenkin olevan sitä mieltä armeijassa pitäisi kysellä että mitäs te haluatte syödä, ette kai ainakaan pari kertaa viikossa kasviksia - mielessä taitaa olla ensi kevään vaalit ja helppo nakki kerätä ääniä.

Ravitsemustieteiden professori: "Puolustusministeri ei taida kovin paljon tietää ruokavalioista"

Puolustusministeri Niinistön ulostulon syy on tietämättömyys, ennakkoluulo ja poliittinen agenda, sanoo Mikael Fogelholm.

https://yle.fi/uutiset/3-10369888

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet oikeassa. Mutta toisaalta asiasta on ollut turha tehdä numeroa. Olisivat vain laatineet ruokalistat kertomatta siitä mitään. Miksi tästä piti ilmoittaa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Varmaan katuvat että ilmoitettiin, nythän sotaministerimme vaatii selvitystäkin.

Puolustusministeriön Lehtisalo sanoo, että ravitsemusasiaa on varmasti jo tarkasteltu Puolustusvoimissa, mutta selvityksellä halutaan saada lisävarmistus asiaan. Varmuus halutaan saada myös siihen, että varusmiehet myös pitävät kasvisruoasta.

- Kai siellä on riittävästi vääpeleitä joille valittaa että äitii, en tykkää tästä.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2479952

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Puolustusministeri Niinistö näyttää kuitenkin olevan sitä mieltä armeijassa pitäisi kysellä että mitäs te haluatte syödä,
"

Tuo argumentti ei aidosti kuitenkaan toimi tässä kohtaa vaikka niin moni haluaisi.
Armeijassa saa useinmiten omaa ruokavaliotaan ( kasvisruoka myös yhtenä vaihtoehtona ). Mikäli aidosti ei kyseltäisi olisi kasvisruuan haluajien pakko syödä liharuokaa silloin kun vain sitä tarjoillaan, mutta näin ei ole - eikä mielestäni pitäisikään olla.

En ole kasvisruokaa tai monia muitakaan ruokavalioita vastaan, mutta olkaa nyt rehellisiä.

************************************************************

"mutta yksi armeijakoulutuksen ulottuvuuksista on opettaa, että "mähaluun" ei aina toimi. Joten pitää syödä sitä mitä annetaan. Lihaa, kasviksia tai mitä tahansa muuta.
"

Tuo todellakin tarkoittaisi että armeija pakkosyöttäisi myös vegaaneille sun muille lihaa kurkusta alas (kuten myös salaattia jne. liha-only -syöjille... tosin se on normi jo nyt)..... Kuinka monet aidosti kannatatte moista? Yrittäkää nyt tulla järkiinne.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Ei pakkosyötä, koska syöminen ei ole pakollista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19

"Ei pakkosyötä, koska syöminen ei ole pakollista."
************************************

Aivan, olet oikeassa. He hankkivat syömisen muualta ja tilastojen mukaan valtaosaltaan todellakin syövät paljon ( tai meillä ei olisi lisääntyvää ongelmaa ylipainosta eikä armeijan kuntotestitkään olisi menneet alakanttiin vuodesta toiseen jo vuosikymmeniä ).

Monetkin nykyturhuudet ohjaavat nuorison sitten ostamaan rahalla korvaavia annoksia (elleivät välttämättä halua laihtua.. ja tilastojen mukaan valtaosa ei sitä halua). Ei ihmekään että ylipainoisuus ja huono kunto on suuri ongelma (ihan aito sellainen joka kannattaa hyväksyä ja pyrkiä tilanteen parantamiseen.. ei millään vauhko-reaktiolla tosin).

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luutnantti Lammio: "Jos ei ruoka kelpaa, sen voi jättää syömättä. Se ei ole velvollisuus!"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaiken tuollaisen on puolustusministeri valmis hylkäämään vaan koska altrightöyhötys on tärkeämpää kuin pestinsä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuli mieleen, että kasvisruuan kova vastustaminen on suoraa kettuilua maanviljelojöille. Sotaministeri Niinistö, persunuoret ei ainakaan heitä arvosta.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Työskentelen maanrakennusalalla lapiomiehenä ja olen vegaani. En ole koskaan kokenut työtäni raskaaksi
Entisenä sekasyöjänä huomasin vegaani-elämän parantavan hyvinvointia merkittävästi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jännä että taannoin nämä persmieliset tyypit saivat itkupotkuraivarit yhden turvapaikanhakijan valittamasta puuroruuasta, nyt nää samat ihmiset nillittävät aivan samalla tavalla valittaen että joku joutuu intissä syömään heidän mielestään pahaa ruokaa.

Molemmille ihmistyypeille sanon että olkaa syömäti sitten, kyllä routa porsaan kotiin ajaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meillä oli Taivallahden kansakoulussa pelkkää puuroa tai velliä päivästä toiseen. Ja siellä todella pakotettiin syömään. Intissä ollessani palasivat nuo 7-vuotisen lapsen muistot mieleen ruokalaan jonotettaessa. Kansakoulussamme oli nimittäin yli tuhat oppilasta ja ruokasaliin meneminen luokittain tapahtui täysin sotilaallisesti organisaoituna.

Opettaja valvoi sitten pöydän päässä, että jokainen syö limaisen ja jäähtyneen mammuttisammiossa keitetyn ja valmiiksi lautaselle jaetun kaurapuuroliisteriannoksensa loppuun. Jos ei syönyt, niin se tungettiin väkisin kurkusta alas lusikalla ja takaisin lautaselle oksennettu mössö tungettiin kurkkuun samalla tavalla myös. Tarpeen vaatiessa tukistusten saattelemana. Armeijassa en vastaavaa joutunut kokemaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" olkaa syömäti sitten, kyllä routa porsaan kotiin ajaa."
************************************

Tuo pätee about kelle tahansa mikäli äärimmäisyyksilleen mennään.

Se somen puurohöpötys taas johtui vain siitä että monen mielestä tänne oli tulossa täysin hädänalaisia ihmisiä jopa ilman ruokaa ja suojaa.. kaiken lisäksi peräti fasistisesta Ruotsista ( niin, tiedän että monet ihmiset ovat naiiveita.. osa pakolaisista toki oli hädänalaisia vaikka risteilivätkin about 10 rauhallisen maan kautta Suomeen.. osa ei ). Se oli siis monille aidosti yllätys ettei sitten pakolaisille (kaikille heistä.. useimmat toivottavasti ovat ihan kivoja) oman kulttuurin ulkopuolinen ruoka kelvannutkaan. Minulla on kuitenkin kokemusta vieraisiin ruokiin sopeutumisesta eikä se ole kovinkaan helppoa....

Olin joskus 13-14 vuotiaana Venäjällä käymässä urheiluleirillä 2-viikon ajan ja tarjottu ruoka oli hyvin lähellä mennä ulos oksennuksen mukana joka päivä. Venäjän olosuhteet olivat muutenkin jopa köyhistä olosuhteista lähteneelle suomalaiselle hyvin alkeellisia ja esim. kunnon wc-paperia saimme vasta ostettua kun pääsimme Pietarissa käymään yli viikon ja monen kymmenen kilometrin matkan jälkeen (pöllimme muistaakseni ekat wc-paperit jostain ruotsalaisten rakentamasta hotellin wc:stä.. mielikuvat ovat kyllä jo hyvin hämärät, koska suomalais/venäläis -yhteistyönä viinan saanti oli varsin helppoa ja sitä toki itsellenikin annettiin ja jopa tuputettiin.. eka alkoholikokemus eikä se yhteen päivään siellä jäänyt). Eräälle toiselle suomalaiselle kävi paljon huonommin, koska erehtyi arvostelemaankin ruokaa ja sai turpiinsa sen johdosta jokseenkin pahoin. Venäläiset eivät pitäneet sellaisesta erityisesti ja osoittivat sen konkreettisesti.

Eli alueella pidempään eläneet voivat nähdä asiat hyvinkin loukkaavina mikäli joku tulee heitä muiden auttamisesta tai edes ruuan antamisesta arvostelemaan..... hyvin yleistä tuo on ja olen oppinut vanhemmiten sitäkin ymmärtämään tietyllä tavalla.. En hyväksy väkivaltaista käyttäytymistä tai mitään sen kaltaista, mutta ymmärrän että ihmiset ovat tällä pallolla hyvin samanlaisia. Ja jos joku esim. valittaa tarjotusta täysin ilmaisesta ruuasta, niin kommentit voivat olla hyvin negatiivisia (olisin enemmän yllättynyt mikäli ne olisivat miltään osin positiivisia).

**************

"Jännä että taannoin nämä persmieliset tyypit saivat itkupotkuraivarit yhden turvapaikanhakijan valittamasta puuroruuasta,"

Heh, se Venäjällä käynyt urheilukaverini sai suurelta joukolta (90-luku) turpaan juuri kommentoituaan ruuasta (ei siinä ollut edes käsittääkseni kamalasti valitusta). Suomessa ei sentään ketään hakattu ruoka-arvosteluiden takia. Vaivauduin käyttämään 3-4 min youtube googlailuun, ja mikäli tuo mies olisi tehnyt saman Venäjällä, niin seuraukset olisivat olleet varsin ikävät hänelle:
https://www.youtube.com/watch?v=jv-rTcem-Jw
Olisin itse ollut pirun onnellinen mikäli olisin tuota puuroa saanut Venäjällä, koska se mitä sain oli paljon kamalampaa IMHO. Mutta mielipiteitä on monia.

Onneksi olemme pääosin parempia kuin Venäjällä. Venäläisistä ihmisistä pidän, mutta joskus heillä menee tunteellisuus liian pitkälle.... ja heidän johdostaan en kamalasti voi todellakaan pitää.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jos olen oikein ymmärtänyt niin kasvisruokaa ovat vaatineet nimenomaan varusmiehet. Ihmetyttää että puolustusministeri on lähtenyt hyökkäykseen jonka kohteena ovat omat miehet. Onko sinisillä paniikki päällä kun kannatus ei nouse? Ei tällä kasvisruokaepisodilla suosiota kerätä mutta sehän ei ole meidän muiden ongelma.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Totuuden nimissä on huomautettava, että Niinistö perusteli lausuntoaan sillä, että vain puoli prosenttia varusmiehistä kannattaa kasvisruokapäiviä.

Aloite tuli tosin varusmiesliitolta, mutta se on eri asia ketkä sinne on valitu, koska valtaosa varusmiehistä ei piittaa moisesta liitosta pätkääkään. Siinä mielessä totamuksesi oli hiukan tarkoitushakuinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kummasti Niinistö tuollaisia lausuntoja jakoi medialle. Kun media pyysi selvennyksiä tämä pikkutrumppi huusi "agendajournalismia".
Ala-arvoista.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Kokemus tulee näyttämään pärjääkö varusmiehet sillä että pari kertaa viikossa joutuvat syömään kasvisruokaa, todennäköisesti pärjäävät kuten jotkut kokonaan kasvisruokavaliolla harjoittelevat kestävyysurheilijat.
Mutta en todellakaan tiennyt että olen itse tehnyt ideologisesti punavihreän valinnan kun vedän lounaaksi vaikka härkäpapusalaatin.
Pitää näköjään olla vastedes tarkempana mitä syö ettei persut ala vihervassariksi haukkumaan. Heh.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ymmärsinkö oikein. Teppo ehdottaa sotaruokapäivää veteraaniemme kunniaksi, eli suomalaisia kasviksia ja "piristeitä".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset