TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Poliisin ja syytäjän hyvä veliverkosto

Onko tosiaan niin, etta poliisilla ja syyttäjillä on salaisia sopimuksia voimassa. Huumeiden kohdalla tämää on todennaköisesti totta. Mitä tälläiset sopimukset kertovat kansalaisille? 

Voiko syyttajiin luottaa,enta poliisiin?

 

Saako poliisi valehdella. No saa jos kyseessä on esim huumeet. Tai tavoite lisätä määrärahoja.

 

Uusi tutkintapyyntö tehty - valehteliko poliisi? Seiskan kuva paljastaa: Jari Aarnion naapuri joutui salaisen kotietsinnän kohteeksi  - 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808252201157842_u0.shtml

P.s poliisi on saanut noottia ennenkin laittomista kotietsinnöistä. Onko poliisijohto ihan kujalla mitä alaiset tekevät? Vai onko heillä lupa tehdä mitä huvittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eihän tuo hyvältä näytä. Kaiken kaikkiaan ikävä uutinen, jos on menetelty väärin. Kis Tapio Mäkinen on onneksi jo todennut, että asia arvioidaan nyt uudelleen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jos jo supolaisetkin ovat huolissaan näistä hyvä veli-suhteista, kannattaa valpastua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikki kritiikki ei ole aiheetonta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Me tarvitsisimme jo poliisin uskottavuuden takia puolueettoman tutkinnan poliisien ja syyttäjälaitoksen verkostoista ja ylipäätään poliisin toiminnasta.

Onneksi poliisin ylin johto on jo tutkinnassa.

Näin pienessä maassa tulee vain eteen se ongelma, että mistä oikeasti löytyy puolueetonta ja ammattitaitoista väkeä tutkimaan asioita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Suomeen pitää ehdottomasti saada ulkopuolinen elin tutkimaan niin poliisin kuin syyttäjien toimintaa.

Jos joku tätä vastustaa olen ihmeissäni.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Ruotsistako se tutkija pitäisi hakea? Pahaa pelkään, että kaikki oikeasti pätevät tutkijat työskentelevät joko poliisissa tai syyttäjänlaitoksessa. Ja tullikin taitaa olla mukana näissä Aarnio-kähinöissä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #7

Tulli on todellakin Aarnio vyyhdissä osallisena. Oletko katsonut Suomen tulli sarjaa, se on onneton kuvastus tullin saavutuksista. Mitättömiä muutaman gramman takavarikoita tekevät ja juhlivat niitä suurina voittoina.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #8

Tullihan tekee jättimäisiä huumetakavarikoita lähes viikottain, myös kannabista.

Hyvä veli -järjestelmän myötä ne tietysti salataan ja huumeet laitetaan salaiseen jakeluun alamaailmaan.

Voitot tasataan tasapuolisesti Jari Aarniota unohtamatta.

Vai kuinka Teppo ?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #12

Hyvinhän tuo kieltolaki sitten toimii, jos huumeita virtaa noin paljon maahan. Tulli saa oman arvionsa mukaan 5-10% kiinni. Täysin tehotonta ja kallista pelleilyä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Poliisi ei voi tehdä rikoksi huumeiden varjolla.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ihmisluonto tässä jyllää, ei mitään sen kummempaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Voisitko Teppo hieman vaikka lukea esitutkintalakia ennen kuin heität folioteorioita eetteriin.

Esitutkintalakiin on kirjattu, että esitutkintaviranomaisten lisäksi esitutkintaan osallistuu syyttäjä. (ETL 2 luku 1§) Yhteistyövelvoite on siis lakiin kirjattu asia, eikä perustu mihinkään salaisiin sopimuksiin.

Syyttäjä ei siis osallistu harkinnanvaraisesti, vaan syyttäjä osallistuu. Laissa ei ole sitä lieventäviä sanoja kuten yleensä tai pääsääntöisesti. Poliisi ei myöskään voi estää syyttäjää osallistumasta tai estää häneltä tiedon saamista.

Resurssitilanne on asia erikseen. Ihan jokaiseen juttuun syyttäjillä ei ole mahdollisuutta näppejään sotkea. Tietyissä tilanteissa syyttäjät ovat ainoita tutkinnanjohtajia. Näin tutkittaessa poliisin tekemäksi epäiltyjä rikoksia.

En väitä, että systeemi olisi täysin toimiva, aukoton tai edes 100% puolueeton. Se on kuitenkin ainoa, ennen kuin virkarikoksia ryhtyy tutkimaan jokin oikeusministeriön alla toimiva tutkijaryhmä, jolla on täydet poliisin valtuudet ja virtaa astua kenen tahansa syyttäjän, tuomarin, poliisin tai poliisijohtajan toimistoon koputtamatta.

Näissäkin tilanteissa tutkijoiden kovan ytimen muodostavat viraltaan sinne siirtyvät poliisit. Vai uskoisitko virkarikostutkinnan esim. vasemmistoliiton puolueaktiiveille tai edes SUPO:lle?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Asiasta on jo tehty tutkintapyyntö Poliisihallitukselle. Suojelupoliisin eläkkeellä oleva ylitarkastaja Matti Mikkola pyytää tutkimaan, onko joku virkamies kyseisen kotietsinnän johdosta syyllistynyt rikokseen. Samoin hän pyytää tutkimaan, onko esiselvittely tehty virkavelvollisuuksien edellyttämällä huolellisuudella ja ovatko etsinnästä vastanneet korkea-arvoiset virkamiehet mahdollisesti antaneet perättömiä lausuntoja ja esittäneet totuudenvastaisia asiakirjoja.

Mikkola perustelee tutkintapyyntöä toteamalla pitkään seuranneensa huolestuneena "syyttäjäpuolen ja poliisijohdon hyvä veli -järjestelmää".

- Liian usein juttuja vesitetään ja lakaistaan alle toisten tekemisiä. Tämän kaltainen on vastapalveluun perustuvaa korruptiota, Mikkola toteaa."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset