TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Entistä vahvempaa kannabista viljellään ammattimaisesti Suomessa?

Tosin pitoisuuksia on mitattu vasta 2016 vuodesta lähtien. 

"Keskusrikospoliisin rikoskemisti Elisa Kohtamäki kertoo, että Suomessa sisätiloissa kasvatettujen kukintojen pitoisuuksia mitattiin ensimmäistä kertaa laajemmin vuonna 2016. Saatu tulos korreloi poltettavan kannabistuotteen marihuanan pitoisuuksiin."

"13 eri tapauksen ja yhteensä 28 kannabiskasvin tutkinnan kautta poliisi mittasi tyypilliseksi THC-pitoisuudeksi 12 prosenttia. Kasvien pitoisuudet kuitenkin vaihtelivat tutkimuksissa 2–18 prosentin välillä."

Apteekista saatava lääkekannabis sisältää 20 prossaa THCtä, sivu huomautus.

Toi Ylen juttu oli aika vanhakantainen poliisin propaganda julkaisu.

Toki pisteet pitää antaa Mikko Salasuolle joka puhuu tiukkaa asiaa.

"Huumekulttuureita tutkineen talous- ja sosiaalihistorian dosentti Mikko Salasuonmukaan kannabista kokeilevat tai sitä käyttävät ovat yleisesti tietoisia siitä, minkälaista ainetta polttavat. Salasuo ei huolestuisi siitä, että markkinoille tulleet kannabistuotteet ovat entistä vahvempia.

– Huumaavan aineen määrä käyttöannoksissa ei ole periytynyt 80-luvulta nykyaikaan. Sitä on aina annosteltu sitä mukaa, kuinka vahvaa se on. Ymmärtäisin näin, että jos THC-pitoisuus on kannabistuotteessa korkeampaa, sitä käytetään vähemmän, sanoo Salasuo."""

 

Jos kannabista saisi laillisesti, sen pitoisuudet olisi hyvin tiedossa, se olisi paras keino estää tiettyjä haittoja. Osa kannabiksen käyttäjistä haluaisi saada myös CBD lajikkeita käyttöönsä. Se on mahdotonta laittomilla markkinoilla, joka keskittyy vain päihdepuoleen.

P.s hasis on yleisesti ottaen pitoisuuksiltaan vahvempaa kuin kukka, toki vain jos sitä ei ole jatkettu täyteaineilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset