TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Huumeet - Työelämä

https://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/697181-tyopaikkojen-huumeista-uut... - Työpaikkojen huumeista uutta tietoa – näitä aineita käytetään eniten

 

Tuli tälläinen uutinen vastaan, otsikko antaa ymmärtää, että työaikana ihmiset käyttäisivät huumeita. Jutussa tosin puhutaan viihdekäytöstä ja siitä, että alkoholi on se iso ongelma.

 

"Mehiläisen työterveyshuollon erikoislääkäri Sirkku Martti huumeiden käyttö näkyy suomalaisten sairauspoissaoloissa vielä alkoholiakin vähemmän, käytännössä ei juuri lainkaan.

– Huumeiden viihdekäyttöä on, mutta käyttäjät ovat aika taitavia. He osaavat käyttää niin, että käyttö pysyy hallinnassa, hän arvioi."

 

Tästä voisi vetäistä johtopäätöksen, että huumetestaukset ovat täysin turhia. 10000 testiä vuosittain. Onko niistä hyötyä?

"Viimeisimmän koontituloksen mukaan positiivisen näytteen antoi vain 2 prosenttia testatuista, eli kyse on hyvin pienestä määrästä. Merkittävin työssäkäyvien käyttämä huume on kannabis, seuraavaksi tulevat amfetamiini ja opioidit."

Näyttääkin siltä, että viihdekäyttäjät ovat hyvin vastuullisia ihmisiä, verraten alkoholia tissutteleviin.

"Sen sijaan alkoholin ahkera tissuttelu ja kosteasti vietetyt kesäpäivät saattavat Martin mukaan näkyä lyhytaikaisten poissaolojen lisääntymisenä."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Urheilukilpailuissa dopingin käyttö on kielletty. Jo parikymmentä vuotta sitten mieleeni tuli kysymys, miksi dopingin käyttöä ei kielletä talouskilpailussa eli elinkeinoelämässä? Kofeiinin, amfetamiinin ja kokaiinin voimalla "menestyjät" pärjäävät kilpailussa paremmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset