TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Lääkekannabis - "Yhteiskunnan silmissä olen huumeidenkäyttäjä"

Tämä Iltalehden juttu on hyvä esimerkki millaisessa yhteiskunnassa asumme. Kannabis on niin iso tabu edelleen.  https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201808162201129599_we.shtml

Vaikka sitä laillisesti lääkkeenä käytät voit ja saakin ikävän leiman, olet huumeiden käyttäjä. Melko reilua menoa. 

 

Tämä johtuu ainoastaan kieltolaista ja sen aiheuttamasta kannabiapsykoosista. Monet ovat uskoneet kaikki valheet joita kannabiksesta on syötetty.

Onnekai muutoksen tuulet puhaltavat maailmalta ja nuoret aikuiset jos ajattelevat toisin.

Täälläkin on lukuisia kommentoijia, joiden käaitys kannabiksesta perustuu vain valheelliseen informatioon. 

Valitettavasti, heidän on vaikeaa sisäistää faktat joita tulee kannabiksesta lähes päivittäin.

Monet myytit on jo murtunut, esim se että kannabis aiheuttaisi psykoosia tai että  se olisi porttihuume. Tai se että se ei ole lääkinnällinen aine. 

 

Kannabiksen kieltolakia aikonaan perusteltiin sillä, että ei ole lääkinnällistä hyötyä, sekin myytti on murrettu.

 

Itse en voi ymmärtää millainen ihminen vastustaa toimivaa lääkettä, keneltä se on poissa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Ei ole kuitenkaan mitään tutkimukseen perustuvaa syytä ajatella niin, että se auttaisi jokaista potilasta. Jos oireet ovat kovin hankalia ja kaikkea on kokeiltu, hoitava lääkäri saattaa päätyä siihen, että kokeillaan vielä tuotakin."

Millä ihmeen logiikalla pitää ensin kokeilla kaikki kiistatta haitallisemmatkin vaihtoehdot?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Tätä en ymmärrä. Kun itse hain reseptiä, sanoivat että viimeinen vaihtoehto, jos silloinkaan. Ei huvittanut ruveta koekaniiniksi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Miten ihmeessä höpöheinästä vedetään tuollaisia hintoja? Lääkekannabiksen hinta on suorastaan rikollista vedätystä. Vapautetaan kasvatus ja pienimuotoinen myynti ja ostetaan lääkerahoilla jotain muuta.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Koska monopoli. Täällä Kataloniassa kannabisklubeilla hinnat alkaa 6€, osa klubeista antaa lääkekäyttäjille alen, jopa 50%. Sitten toki itse voi kasvattaa, tai kuten minä, olla mukana kasvatusyhteisössä missä maksetaan vain kulut yhdessä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Katso tämä linkki. Vuoden kuuri maksaa yli 30000$. Hyvä rahastus, näin ne lääkefirmat toimii. Tolla rahalla saisi kasvatettua monen vuoden ajan omat lääkkeet.

http://ehealthmagz.com/2018/08/16/first-marijuana-...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miten joku jaksaa pyhittää elämänsä kannabikselle?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Miten joku jaksaa pyhittää elämänsä kannabiksen vastustamiseen?

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Miten joku jaksaa pyhittää elämänsä kannabiksen vastustamiselle?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mun elämään liittyy paljon muutakin kuin kannabis. Miks sinä ahdistus kannabiksesta? Varsinkin kun et asiasta juuri mitään tiedä.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Mutta jos sinulle on määrätty kannabista niin silloinhan käytät sitä lääkkeenä ja et ole varsinainen huumeiden käyttäjä, vaikka toki käytät silloinkin huumaavaa ainetta!

Jos kannabis muuten laillistetaan, niin kysymyshän on sen jälkeenkin huumaavasta aineesta eli silloinkin pössyttelijä on huumeiden käyttäjä.

Yhtälailla alkoholin kittaaja on alkoholin käyttäjä ja röökaaja tupakoitsija.

Haetko itsellisesi yhteiskunnan hyväksyntää kannabiksen lääke- ja ilmeisesti myös viihdekäytölle..?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Lue Iltalehden juttu, se on linkkinä kirjoituksessa.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Luin. En kuitenkaan ymmärrä miksi henkilö kokee asian noin - ei olisi mielestäni tarvetta.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Huume eli huumausaine on tarkasti määriteltynä huumausainelainsäädännössä huumausaineeksi määritelty aine. Sana huume ottaa ensisijaisesti kantaa aineen juridiseen asemaan lainsäädännössä. Lähes kaikki huumausaineeksi määritellyt aineet ovat päihteitä.

Päihteitä ovat varsinaisten huumausaineiden lisäksi myös alkoholi, tupakkatuotteet, nikotiinivalmisteet, kofeiinivalmisteet, monet vain pelkän lääkeaine-luokituksen omaavat lääkkeet ja lääkeaineet ja osa ihan tavallisesti ja laillisesti hankittavista aineista (esim. butaani tai bensiini impatessa).

Jos kannabis laillistettaisiin ja se poistettaisiin YK:n huumausainesopimuksesta ja suomalaisesta huumausainelainsäädännöstä oman lainsäädäntönsä alle niin silloin "pössyttely" ei olisi huumausaineiden käyttöä vaan ihan tavallista "päihteidenkäyttöä" siinä missä juopottelu, tupakointi tai energiajuomien kittaaminenkin.

Usein puhutaan alkoholista huumeena. Sitä se ei ole koska se ei ole huumausainelainsäädännössä siksi luokiteltu. Mutta suurihaittainen päihde se on. Jos käyttää huumausaineiksi luokiteltavaa ainetta päihteenä on huumausaineiden käyttäjä, jos jokin aine lakkaa olemasta lainsäädännöllisesti huumausaine niin silloin aineen käyttäjä ei ole huumausaineidenkäyttäjä mutta kuitenkin edelleen päihteidenkäyttäjä. Huumausaineeksi tai lääkeaineeksi määrittelyssä on kyse ensisijaisesti aineen juridisesta asemasta.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Mutta jos sinulle on määrätty kannabista niin silloinhan käytät sitä lääkkeenä ja et ole varsinainen huumeiden käyttäjä, vaikka toki käytät silloinkin huumaavaa ainetta!"
Annostelu, resepti ja käyttötarkoitus määrää, onko huume, vai lääke. Kannabisreseptiä ei vaan juuri kukaan saa.
Jos kannabis laillistetaan, kannabis ei ole enää huume. Huume = laiton päihde. Silloin on kannabiksenkäyttäjä, kuten alkoholinkäyttäjä ja "röökaaja".
Kannabiksen laillistamisesta on monta esimerkkiä, kuten lääkekannabiksen, joka kerta lääkekannabiksen (sama asia, eri purkki) kanssa on ollut ongelmaa, jopa Kanadan virallinen on jäänyt homeesta, hyönteismyrkyistä yms kivasta kiinni - oli monopoli, eli ei yllätä.
Mitähän sinä haet näillä turahduksillasi?

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

"Mitähän sinä haet näillä turahduksillasi?"

Kivut vaiko kannabis panevat sinut usein aliarvioimaan toisia kommentoijia?!?

Onko koko totuus ja viisaus hallussa vain aktiivisilla herrasmiehillä Mikkonen, Makkonen ja Syvärilä..?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Sinun ala-arvoiset kommentit historiassa ehkei laita panostamaan vastauksiin, mites meni sen "pilvenveikoille faktaa" jutunkin kanssa. Peiliin katse.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Lisäravinteiden myyjä ja SPECT kuvaaja on toki vakuuttava tutkija, jos sopii narratiiviin, eiks niin? Sitten kehtaat meitä halventaa jatkuvasti ja tuo mun kommentti ihon alle? Noh, kertoopahan missä mennään...

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Oikein kolme kommenttia sain aikaiseksi!!
Taitaa anti-kannabis-Arto olla vähän piikkinä lihassa.
Otahan jointit jos helpottaisi!

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #19

Kolme kommenttia vailla mitään sisältöä.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #20

Siis tarkoitin sinun kolmea kommenttiasi!
Hint: Sparratkaa te höpöheinäpojat vain toisianne kannabiksen ihanuudesta ja bannatkaa muut tyhmät ja kiusalliset, niin ei pääse tulemaan paha mieli.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #21

Olit kirjoittanut aiemmin kolme kommenttia ja jos kirjoitat perään "oikein kolme kommenttia sain aikaiseksi", niin en kuvittele että tarkoitat minua. Skarppaillaan. :D

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #19

"Otahan jointit jos helpottaisi!"

Tuossa lienee hyvä esimerkki kommentista joka on lähinnä trollaamista, ei asioista keskustelua. Tietysti "trollaaminen" on kivaa mutta voi asioistakin keskustella oikeasti.

Asioista voi olla montaa eri mieltä, se lienee keskustelun tarkoitus ainakin osittain. Se mitä tuo keskusteluun turhanpäiväinen "plässytys" on vähän kyseenalaista.

Jos omat kommentit ovat lähinnä trollaamista tai toisten ihmisten henkilökohtaisuuksiin menemistä niin hyvin usein vastareaktiona tulee takaisin "samalla mitalla". Tuo itsesi nostamisesi "anti-kannabis-Artoksi" lienee vähän itse antamasi "kunnianimi" ja itsetunnonkohotusjuttu.

Syvärilä käsittääkseni ei kommentteja poistele ja sana on hyvin vapaa puolesta ja vastaan. Toki keskustelijat ovat enimmäkseen kannabis- ja laillistamismyönteisiä mutta vastamielipidekin saa kyllä äänen, kuten olet huomannut. On ihan OK että ihmiset ovat mielipiteinensä erilaisia ja näkökantoja vertaileva ja perusteleva keskustelu on hyvää. Itse voi kukin kohdaltaan miettiä että tuoko keskusteluun oikeasti asioita ja näkökantoja pohdistavaksi vai onko oma keskustelu lähinnä "trollaamista"? Itse suosin vähän molempia.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #23

Artoa kai harmittaa, kun on tullut tosi isoja huteja viime viikkoina, nyt varmaan kuvittelee että uhraisin aikaa häneen enemmän kuin kommenteissani. Toi on perusläppää, että kun argumentit loppuu, alkaa "kannabisnarkomaani poltas jointit"... Ei uutta, ei mene ihon alle, naurattaa lähinnä. Surkuhupaista, kuten Ollikaisen läpät noin yleensäkin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #24

Tulevaisuudessa ohitan Arton kommentit blogissani. En poista niitä mut en myöskään haaskaa aikaani hänen harhoilleen sama koskee muutamaa muutakin kommentoijaa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #25

Itse aion grillata aina kun mahdollisuus, niin kauan kun tuo hölmöily jatkuu.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #26

Antti ja Teppo. Te bannaatte mielipiteitäni vaikka ainakin Teppo tietää, että minulla on paljon kokemusta ja näkemystä käytöstä, ongelmista ja itse käyttäjistä alkaen 70-luvun alusta. Ihan omakohtaista poikaanikiin liittyvää. Olen kyllä huomannut, että jos tulee poikkipuolista, niin pääsääntöisesti heitetään, että anna faktaa tai dissataan. Outoa keskustelua. Tuosta syystä olen heiitänyt vähän vähemmän tyylikästäkin tarinaa. Et sinä Antti minua ja minun mielipiteitäni pysty grillaamaan. Onkohan täällä muuten ketään kirjoittajaa, joka ei käyttäisi kamaa ja olisi yhtä kannabis-myönteinen kuin te..?!? Tiedän kyllä, että taidan olla ainut joka jaksaa joskus heittää teille läpändeerusta, kun itkettää ja naurattaa tuo Tepon jatkuva kannabiksen mainonta kampanja.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #27

Ei me mitään bännätä, mutta toki haastetaan ne faktoilla. Sitten sinä uhriudut ja alat nimittelemään, aivan joka kerta sama kaava. Sitten kun tuohon vastaa samalla tavalla, tulee lisää näitä uhriutumisia. Hauskaa viihdettä. :D

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #28

Hauskaa tai oikeastaan surullista. Uhriutuminen on lasten käyttäytymistä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #29

Eikös sun pitänyt lopettaa?!?

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #28

Sittenhän et tarvitse viihde-pössyjä! Jotain hyötyä minustakin!!!

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #33

Kyllä sä ylimääräsiä naurunpurskahduksia aiheutat, ihmettelenpä vaan että mitä sä tästä aivoripuloinnistasi saat?

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #38

Jos sinua kannabiksen haitat pukkaavat naurattamaan, niin....

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #40

Kerroppa haitoista. Tässä arvostetun Jaman tutkimukset, niin psyykkisiin kuin fyysisiin haittoihin.
http://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/art...
Eli viitteitä että lisää päihdeongelmia yleisesti (mitä mitä, joka käyttää laitonta ainetta, voi käyttää muitakin herkemmin, ei voi olla), muttei ahdistusoireyhtymiä tms.
http://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/ful...
Fyysiset ongelmat liittyy huonoon ienterveyteen, olisiko tässä enemmänkin elämäntavat, eipä tuo savukaan hyvää tietenkään tee...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #27

Mielipiteet ovat nollan arvoisia, jos ne ei perustu mihinkään tutkimuksiin tai faktoihin, pelkkiin ennakkoluuloihin ja mutuun, etkä edes osaa omia kokemuksiasi näköjään perheen sisältä arvioida ilman tunteita. Sulle on selitetty rautakankea vääntämällä, ettei sun skidiäsi kieltolaki auttanut, päinvastoin, muttet sitä suostu ymmärtämään vaikka mitä esittäisi. Jatka vain taisteluasi tuulimyllyjä vastaan, mutta ole myös valmis ottamaan kritiikkiä, jos esität täällä aivan höpöä "faktana pilvenveikoille".

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #30

Kokemukset ohitetaan täysin suvereenisti. Hame päälle, tytöt!

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #32

Tytöttely ei ole korrektia ketään kohtaan, mutta kertoo taas sinusta lisää.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #30

Puhun huumeista, tässä kannabiksesta, en kieltolaista.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #34

Huume = laiton päihde ja kannabis on laiton koska kieltolaki.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #36

Eihän sulla ole mitään kieltolakia. Nauti ja chillaa. :)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #39

Tiedät tilanteeni, haluaisin palata Suomeen lainkuuliaisena lääkitykseni takia, reseptiä kun ei laillisin keinoin saa, syynä sinun ikäluokan asenteet niin Fimeassa, Valvirassa kuin kipuklinikoilla.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #41

Älä tunteile. En minäkään saa (poikani).

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #43

Kummallakohan tunteet ohjaa läppää...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Joku kokoomuksen Arto trollaa

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Yrittää. Huono trolli on huono trolli. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset