TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Elon Muskin poltti pilveä, kauhistus

Elon Muskin oli Joe Roganin podcastissa ohjelmassa vieraana. Joe Rogan on tunnettu kannabisaktiivi, joka on vuosia puhunut kannabiksesta ja kieltolain järjettömyydestä.

"Sähköautoja valmistavan Teslan toimitusjohtaja Elon Musk poltti kannabissätkää ja siemaili viskiä torstaina kalifornialaisen koomikon Joe Roganin podcastissa(siirryt toiseen palveluun)."

 

Nyt mm Yle ja Kauppalehti kauhistelee pilveä polttavaa Muskinia. Kohua tuosta ei tekemälläkään saa varsinkin kun mitään laitonta ei ole tapahtunut. 

 

Jos mies Suomessa olisi tuon tehnyt, niin poliisi olisi jakanut sakkoa ja mahd, ratsannut kodin.

 

Linkit uutisiin:

 

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/elon-muskin-kaytos-kummastuttaa-poltti-...

https://yle.fi/uutiset/3-10393241

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

HS kirjoittaa https://www.hs.fi/talous/art-2000005819376.html?re...

Huomaa hyvin miten iso tabu on kannabis edelleen, varsinkin vanhemmalle sukupolvelle.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Vanhemmalle polvelle on opetettu, että kannabis on yhtä vaarallista kuin heroiini ja amfetamiini. Suomessa elää vielä paljon ihmisiä, jotka muistavat sodan jälkeisen huumeongelman.

Edit. Lisätty linkki.

https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/2t1u1h/proffa_lähetti_vinkin_vanhan_kansan_nikseistä/

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Niin on. Toki heidän vanhemmat on käyttänyt niin kannabista kuin heroiinia lääkkeenä. Heroiini on lääkeyhtiöiden kehittelemä lääkeaine.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Mainos sanoo, että Pervitin on hyvä olla kun on paha olla...

https://ylilauta.org/sekalainen/87557047

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ottaen huomioon Muskin viimeaikaiset ulostulot niin tässä kärsii enemmän kannabiksen kuin Muskin maine.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei kannabisen maine voi kärsiä se on entuudestaa niin syvässä kuopassa Suomessa. Mä en oo seurannut Muskin toimintaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Musk alkaa menettää kontrollia. Hänhän on viime aikoina sekoillut enemmänkin. Helppo veikata että paineet alkavat tehdä tehtäväänsä ja kohta kaveri on mentaalihoidossa. Pössyttely ei tunnetusti auta mitä tulee jo valmiisiin mielenterveysongelmiin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Tai sitten huumeet on alkaneet vaikuttaa Muskiin ja siksi sekoilee

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Kannattaa huomioida että Muskin tekemät työmäärät ovat aivan järjettömiä ja häneen kohdistuu valtavat paineet yrityksen ja julkisuuden kautta. Hän on myös kyvyiltään aivan poikkeuksellinen yksilö. Se että hän on pystynyt ja kestänyt siinä tahdissa mitä hänen elämänsä on on jo itsestään ihme. 120 työtunnin työmäärä tarkoittaa n. 17 h/vrk. Hänen tiedetään käyttävän silloin tällöin jotain "unettomuuslääkettä".

Jos Musk sekoilee niin huumeita todennäköisempi syy on tuo valtava työmäärä ja kuormitus. Jokainen voi kohdallaan kokeilla vastaava työmäärää ja katsoa miten "pääkoppa" kestää. Jotkut ihmisistä pystyvät siihen, mutta suurin osa ihmisistä ei tuota tahtia kestäisi vuottakaan.

Muskin kannabiksen poltto on ainakin lehtitietojen mukaan "henkonen" sätkästä. Yhdellä "henkosella" ei ole päihtymyksen kannalta suurempaa merkitystä kuin yhdella keskiolutpullolla. Muskihan antoi haastattelussa ymmärtää ettei juuri kannabista käytä koska se laskee työtehoa. Kannabiksenkäytöllä Muskin sekoiluja ei voi selittää.

Jos puhutaan huumeidenkäytöstä niin Yhdysvaltojen reseptikäytäntö on hyvin erilainen Suomeen verrattuna ja lääkevalikoima laajempi. Muskilla on varmasti rahaa yksityislääkäriin joka kirjoittaisi hänelle stimulanttireseptejä erilaisiin sairaustiloihin. Stimulantit periaatteessa voisivat lisätä työtehoa ja työtunteja mutta luultavasti Muskin unentarve ja levontarve ovat luontaisesti vähäisiä. Useimmat stimulantit pitkäaikaisessa käytössä aiheuttavat "laihuutta". Musk on suhteellisen normaalipainoinen joten tuskin lienee stimulanttien suurkuluttaja tai sitten hänen käyttämänsä stimulantit eivät aiheuta "laihuutta".

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Viskillä ei ole onneksi mitään osuutta asiaan? Hän sanoin että ei ole tapakäyttäjä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Riippuu lajikkeesta, CBD pitoinen lajike on antipsykoottinen ja sen on todettu auttavan mielenterveys ongelmiin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, pitää nostaa hattua tietomäärällesi aiheesta. Oliko tuosta tutkimusnäyttöä nimenomaan pössyttelyn kautta vai lääkkeenä vaikuttavan aineen kautta?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #12

Jaa, tietomäärä on peräisin 24 vuotta jatkuneella kiinnostuksella aiheeseen. Jopa virkistyskannabis on lääke. Siitä on todisteita kerääntynyt koko ihmishistorian ajan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

On kyllä ihme ettei Muskin pää ole jo aikaisemmin seonnut pahemminkin. Sen verran mielenkiintoisella tyylillä on edennyt, ja viime aikoina on tainneet olla hermot kireällä tavallista enemmän. Kannabiksella en usko olevan vaikutusta mahdollisiin mielenterveysongelmiinsa. Mies voi olla osittain hullu, osittain nero.. miten tuon nyt sitten luokittelee. Käsittääkseni hyvin luova ihminen kuitenkin ja saa paljon aikaankin. Kunhan ei alkaisi liikaa hajoilemaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Neron ja hullun raja on häilyvä. En silti tekisi mitään suurempia johtopäätöksiä hänen mielenterveydestään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tulihan se kieltolaki sieltä. Koska liittovaltio.

Kertokaa minulle millaisen rikos oli polttaa henkosen savua ja nauttia viskiä? Kumpi pahempi.

Lukekaa linkki.

https://www.washingtontimes.com/news/2018/sep/7/el...

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

En ole ohjelmaa katsonut mutta kyseessä oli jonkinlainen komediashow. Liekinheitin tai yhdet "henkoset" sätkästä kuuluvat ja soveltuvat varmaankin ohjelman konseptiin. En edes ymmärrä miksi noin vähäpätöisestä asiasta tehdään joku suuri uutinen.

Komediashow:n henkosia oleellisempaa on Muskin antamat lausunnot jotka ovat vaikuttaneet yhtiön pörssikursseihin. Noita tapahtumia taidetaan jo viranomaistasolla tutkia ja sijoittavat ovat nostaneet joitain kanteita. Nämä ovat todellisia uutisia ja asioita.

Elon Musk tekee järjettömästi töitä ja käyttää jotain unilääketta tai vastaavaa. Hänen työmääränsä ja häneen kohdistuva stressi yrityksen ja julkisuuden puolelta ovat aivan valtavia. Hän on poikkeuksellinen yksilö monellakin tavalla. Vastaavantasoiset kykypotentiaalin omaavia henkilöitä on todella vähän. Hänen tekemäänsä työmäärään ei pysty kuin erittäin harva.

Voi olla mahdollista että Muskin mielenterveys ja harkintakyky ovat alkaneet alentumaan tai jopa romahtamaan "loppuunpalamisen" myötä. Jokaisella ihmisellä tulee jossain vaiheessa raja vastaan. On myös mahdollista että pörssikursseihin vaikuttaminen on harkittua tai suunnitelmallista. Jos osaa arvioida miten kurssit käyttäytyvät niin aina joku pystyy tekemään silloin rahaa. Teslan osakehan on ollut "shorttaajien" suosiossa.

Rami Vuorinen

Joe Rogan Experience ei ole komediashow vaan keskusteluohjelma, vieläpä harvinaislaatuinen keskusteluohjelma jossa keskustellaan vapaasti ja pitkän kaavan mukaan, ohjelmat ovat tyypillisesti 2,5-3h pitkiä ja asioita käsitellään syvällisesti. Koska kyseessä on itsenäinen podcast, eikä kankea televisio-ohjelma, ohjelmassa toisinaan sekä Joe Rogan että vieraat nauttivat viskiä ja toisinaan myös pilveä kohtuudella tai enemmänkin vieraasta riippuen. Elon Musk esitteli "Ei-liekinheitin":tään ennen ohjelmaa, ja ohjelman aikana käytiin läpi Muskin ajatuksia kautta rantain. Musk ei myöskään edes vetänyt henkeen, toisin kuin monet väittävät, vaikkei sillä nyt merkitystä olekaan. Musk ei myöskään "käyttäytynyt sekavasti" vaan oli oma itsensä. Ohjelma oli erittäin mielenkiintoinen, siinä pääsi hyvin kurkistamaan Muskin pään sisään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itae olen Joe Roganin ohjelmia seurannut mielenkiinnolla, joo ei oo komediashow.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset