Keski-ikäiset ja vanhukset käyttävät yhä enemmän kannabista

Tämä tulee olemaan myös totta Suomessa. Haluaa sitä tai ei.

Vanhukset hyötyisivät monintavoin kannabiksesta, lääkeen muodossa, tästä löytyy tutkimusta ja tietoa esim Israelista.

Nyt jo keski-ikäisten joukossa kannabis kiinnostelee, erityisesti lääkekannabis. Harva siitä uskaltaa kumminkaan puhua ääneen, koska aihe on tabu. Ainakaan lääkärin kanssa siitä harva uskaltaa puhua.

 

Minun sukupolvellani on paljon kokemuksia kannabiksesta. Siis 1970-luvulla syntyneet.

Itse olen saanut todistaa kuinka kotimainen kukka syrjäytti hasisksen marginaaliin. Ja kuinka kannabis on todellakin arkipäivästynyt. Sen käyttö on tilastoja laajempaa uskallan väittää, silti väitetyt terveydelliset haitat ei ole lisääntynyt. 

Myös keskustelun taso on noussut valtavasti ja valistus on muuttunut valheista vähän realistisempaan suuntaan, ei kaikkien osalta toki.

Minua nuoremmat jo tiedostavat niin kannabiksen haitat ja erityisesti hyödyt. Monella virkistyskannabis on korvannut alkoholin käytön lähes kokonaan.

Sekakäyttöä kannabiksen kanssa on, mutta usein sekin liittyy kannabiksen asemaan Suomessa. 

"Jotkut kertovat käyttävänsä kannabista ja juovansa myöhemmin olutta vain, ettei kiinnittäisi muiden huomiota itseensä. Tavallisuudestaan huolimatta tätä yhdistelmää leimaa sen satunnainen käyttö."

Lähde:

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitusta-viihdekaytosta-k…

Aikuisilla kannabis ei juuri aiheuta haittoja, ellei liiallista ruokahalua tai suun kuivumista lasketa mukaan. Kannabis on melko turvallinen päihde aikuisilla.

Myöskään lääkekannabiksen haitat ovat todella matalalla tasolla kun verrataan synteettisiin lääkeisiin. Toki kaikille se ei sovi tai auta. Näihän se lääkeissä menee.

 

Kirjoitus ajatus lähti tästä:

Yhdysvalloista kuuluu kummia: keski-ikäiset ja vanhukset käyttävät yhä enemmän kannabista

 

https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/yhdysvalloista-kuuluu-kumm…

 

 

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu