TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Juuri nyt: Etelä-Afrikka laillisti kannabiksen

Jopas jotakin. Etelä-Afrikan perustuomioistuin on antanut vapautuksen Daggaan (kannabis). Eli käyttö, kasvatus on sallittua. Hieno uutinen,.

Tuolla kannabis on ollut aina läsnä ihmisten ja eläinten elämässä. 

Nyt saivat takaisin sen jonka kieltolaki vei pois. 

Koska Suomessa? Täälläkin kannabis on ollut läsnä ennen kieltolakia.

Onnea Etelä-Afrikka!

South Africa's highest court legalises cannabis use

https://www.bbc.co.uk/news/amp/world-africa-45559954?__twitter_impressio...

 

Video perustuomioistuimen puheenjohtajan puheesta

 

 

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=6615WapKE4k

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Hieno homma! Saa nähä millainen eduskunta seuraavaksi muodostuu, tällä kokoonpanolla laillistamisesta on turha haaveilla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Totta. Onneksi moni vanha konkari jättää eduskunnan, toivottavasti nuorempia järkevämpi ajassa eläviä tulee tilalle.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Se on äänestäjistä kiinni, eikä nuoret uurnille mene.
https://yle.fi/uutiset/3-9519369

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jaah, no hyvä heille. Suomikin saisi verotuloja moisesta ja kaikella todennäköisyydellä vähemmän ongelmia. Ei nyt mikään itseäni erityisesti kiinnostava ongelmakohta (Suomessa on iso kasa suurempia ongelmia), mutta loogisesti ajatellen mikäli jonkin asian laillistamisesta on enemmän hyötyä kuin haittaa, niin kannattaisi varmaan laillistaa. Tietenkin kantani tässäkin voi muuttua mikäli vastakkaista infoa tulee tarpeeksi vakuuttavissa määrin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuolla ei myynti oo sallitua, yksityinen käyttö toki. Sekin jos säästää verorahoja huomattavasti myös Suomessa.

Laillistaminen tosi paljon hyvinvointia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ahas. No olisi luullut että olisivat tuoneet sen samalla myyntiin, ja myynnistä tietty prosentti valtiolle veroina. Enpä todellakaan ole Etelä-Afrikan asiantuntija, joten en tiedä heidän syitään miksi eivät niin halua asiaa hoitaa. Käsittääkseni USAssa monen osavaltion kohdalla se toimii suhteellisen hyvin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #7

Tuollakin se on ollut keino alistaa ihmisiä. Nyt heidät vapautettiin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #7

Kannatan myynnin laillistamista ja sääntelyä kieltolain aiheuttamien haittojen poistamiseksi, mutta tärkeimmän asian eli yksilön itsemääräämisoikeuden kannalta käytön laillistaminen on toki se olennaisin juttu.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Samaan aikaan Suomessa:

"Moro! tämä lienee oikea ryhmä kysyä aiheesta. Tarvisin nytten HYVÄN ja asioihin oikeasti perehtyneen ASIANAJAJAN. Sain ehdottoman vankeustuomion kannabiksen kasvattamisesta. Sairastan ms-tautia ja oon vuosia yrittänyt saada lääkekannabislupaa jota ei oo tähän mennessä herunut. Joten koska sairauteni vaatii pakosta kannabista niin toistaiseksi käytän sitä laittomasti. Olin pyörätuolissa ennen kun rupesin käyttämään säännöllisesti kannabista. Oli hirveät hermokivut jaloissa, ja särkylääkkeistä ei mitää apua. No nytten kun poltan säännöllisesti kannabista niin kävelen jopa rappuset itse.

Mutta, nytten etsinnässä siis se asianajaja jolla kokemusta ja taitoa näistä jutuista. Koska en todellakaan oo lähdössä istumaan linnaan sen takia et oon viljellyt itselleni lääkkeen."

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Suomi (perinteiden velvoittamana kai) tulee näissäkin asioissa lukuisia vuosia muiden jäljessä. Eli ehkä 2025-2035 mennään samaan. Joskus tietenkin on järkevää katsoa miten muille käy, mutta esim. tässä kohtaa taitaa mennä ylivaromisen piikkiin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Linnaan vaan kitumaan ilman ainoaa toimivaa lääkettä. Näin tässä sivistysvaltiossa.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

En olisi kovin optimistinen sen suhteen, että saisit tuomiosi kumotuksi. Itse paljon oikeusistuntoja käyneenä koen, että lakituvassa ei ymmärrystä heru; jos lakia on rikottu, sanktio on automaattinen.

Tarvitset siis hyvän asianajajan, joka kykenee löytämään juridisen perusteen tuomion kumoamiseen. Voin suositella parasta: Tuomas Turunen. Puhelinnro: 040-540 2128. Toimisto sijaitsee Länsi-Pasilassa, löydät netistä muut tiedot.

Voimia!

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Suomi, kuten melkein kaikki muutkin valtiot, on täysi kehitysmaa, mitä tulee yksilön itsemääräämisoikeuden tunnustamiseen. Muuten eutanasia ja kaikkien päihteiden käyttö olisi laillistettu jo aikoja sitten.

Omaa kehoa ja mieltä koskeva itsemääräämisoikeus on ihmisoikeuksien ja demokratian ehdoton edellytys. Yksilö, jonka kohdalla tämä perustava oikeus ei toteudu, ei omista itseään vaan on valtion tai jonkin muun tahon orja. Orjilla ei ole valtaa eikä oikeuksia.

Ihmisen oikeus oman seksuaalisen suuntautumisen toteuttamiseen saatiin sentään täysin tunnustettua täällä tasa-arvoisen avioliittolain myötä, mutta kyllä siinäkin kesti. Nyt pitäisi vielä saada taottua porukan kalloon, että näissä muissa asioissa on pohjimmiltaan yhtä lailla kyse itsemääräämisoikeudesta.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Vääränlaisista kulutustottumuksista saa rikosrekisterin ja linnaa. Tämä perinne syntyi alkujaan katolisen kirkon piirissä; vain viini oli hyväksytty. Kaikki lääkitys ynnä muu oli harhaoppisuutta ja noituutta, josta rangaistiin. Perinne on muuntautunut tähän päivään mutta elää edelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset