TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Espoon kaupungin on myös panostettava huumehaittojen minimointiin

"Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee 26.9 kokouksessaan Vihreiden Kati Juvan aloitetta valvotuista huumeidenkäyttötiloista. Aloitteessa esitetään, että Helsingin kaupungin tulisi avata avoimia ja valvottuja huumeidenkäyttötiloja, joissa käyttäjät voisivat terveydenhuoltohenkilökunnan valvonnassa piikittää itseään. Tämän oletetaan vähentävän huumausaineiden käytöstä johtuvia haittoja. Tästä mallista on maailmalta näyttöä joka tulee ajatusta. Myös huumetestauspalvelut on saatava käyttöön valtakunnallisesti. "

 

Espoon kaupungin pitää myös järjestää kovin huumeiden käyttöhuoneita ja muutenki panostettava enemmän huumehaittojen minimointiin ja terveydenhuoltoon mitä,tulee käyttäjiin. Myös neuvantaa ja ohjaustajoitoon pitää parantaa. Hoito onnistuu vain jos käyttäjällä siihen on haluja. 

Espoon on otettava vastuuta enemmän huumehaittojen minimointiin ja keskusteltava myös poliisin känssa kannattaako käyttäjiä jahdata vai olisiko terveydellinen näkökulma ensisijainen.

Toki jos rötöstelee huumepäissääin se on poliisi juttu, mutta rinnallemtarvitaan sosiaalista tulea myös.

Myös kuntapuolella on tietoisesti muutettava suuntaa suhteessa huumeisiin, mallia Portugalista, ,Norjasta,Briteista,Alankomaista,Sveitsistä,Uudesta-Seelannista,Kanadasta,Uruguysta,Georgiasta,,Etelä-Afrikasta?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Epäilen vahvasti että Helsingissä aloite kaatuu. Ikävä kyllä, Suomessa kun ollaan.

Tiukka kieltolakipolitiikka on eräänlaista kollektiivista uskomushoitoa; oireet pahenevat joten lisätään hoitoa, vaikka oireet johtuvat juuri tästä hoidosta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jep. Ikävää jos niin käy. Se on selvä merkki, että seuraavan eduskunnan pitää ryhtyä päivittämään huumelakeja tähän päivään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset