TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Raportti: YK: n maailmanlaajuinen huumeiden torjunta on epäonnistut

Onpa valtava yllätys! Kuka olisi uskonut, paitsi kieltolakia kovasti kannattavat henkilöt. He eivät kykene näkemään oman kuplansa ulkopuolelle. 

Kohta joka taas tulee sanomaan, että ei koske Suomea ja muuta yhtä dorkaa. 

Edelleenkään kukaan kieltolakia kannattava ihminen ei ole pystynyt kertomaan sen tuomia hyötyjä. Johtunee siitä että niitä ei ole.

Suomessakin huumeiden saatavuus on vuosi vuodelta kasvanut ja erinlaiset muuntohuumeet ovat tulleet perinteisten huumeiden rinnalle. 

Siltikään Suomessa ei keskustella poliittisella tasolla edes siitä miten haittoja saataisiin minimoitua ja miten ennaltaehkäisyä olis järkerkevää tehdä entistä paremmin. Edelleen huumeiden käytöstä myös halutaan rangaista vaikka sekään ei kokeiluja vähennä yhtään, kuten tilastoista voimme havaita.

 

"The United Nations' drug strategy of the past 10 years has been a failure, according to a major report by the International Drug Policy Consortium (IDPC), which has called for a major rethinking of global policy on illegal narcotics.

The report claims that UN efforts to eliminate the illegal drug market by 2019 through a "war on drugs" approach has had scant effect on global supply while having negative effects on health, human rights, security and development.

According to the report, drug-related deaths have increased by 145% over the last decade, with more than 71,000 overdose deaths in the United States in 2017 alone. At least 3,940 people were executed for drug offenses around the world over the last 10 years, while drug crackdowns in the Philippines resulted in around 27,000 extrajudicial killings."

 

Report says the UN's global 'war on drugs' has been a failure -  https://edition.cnn.com/2018/10/21/health/drug-report-un-failure-intl/in...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Sitä ensimmäistä järkiargumenttia kieltolain puolesta odotellessa...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jep, eipä oo sellaisia kuulunut mistään suunnalta.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Saa aikamoinen mielikuvitus olla, jos nykysysteemiä puolustaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #3

Niin saa olla. Saa muuten nähdä uutisoiko yksikään suomalainen media tästä raportista.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Odotellaan kun viikonloppu koittaa ja perjantaipullo aukeaa, niin eiköhän sitten ala niitä "järkiargumentteja" tulemaan.

Pakko kertoa yks asia. Kävin viime viikolla sosiaaliviranomaisen luona pyytämässä apua selvittämään huumeseulojeni todellisen syyn, ja selvisi että Kelan asiantuntija-lääkäri on määrännyt ne.
Syy: Heillä on potilastietoni, joista ilmenee 25 vuotta sitten kovien huumeiden käyttö. Tiedoissani lukee myös "pitkät rastat hiukset".

Oli suuri virhe kertoa omalle lääkärille, kuinka pääsin irti aineista omin avuin...okei, kannabis oli myös apuna vierotusoireisiin.
Täytynee varmaan aloittaa kovien aineiden käyttö uudestaan ja Kelan valvonnassa lopettaa ne. :)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

No huhhuh, rastatkin ollut! :D Tsiisus, en ole vastaavasta kuullut.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pimeää toimintaa. Nyky Suomessa moista ei pitäisi tapahtua.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Eniten olen huolissani nuorista, joita valtio kohtelee kuin pahojakin rikollisia. Itse olen 52v, enkä oikeastaan voi muuta kuin naureskella tuollaiselle pelleilylle. Säälittä myös ne poliisit, jotka ymmärtävät asian ja joutuvat toimimaan lakipykälien mukaan.
Ystäväni toimi Tampereen poliisissa vuosituhannen alussa ja joutui jättämään työt pelkästään moraalisen pahan olon takia.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Kannabiksen laiton asema luo "markkinaraon" ja "kysynnän" synteettisten kannabioidien kaltaisille tuotteille.

Suomessa ei synteettiset kannabioidit ole vielä kovin yleisiä. Kohtuullisena pysynyt "kukan" ja hasiksen saatavuus on tyydyttänyt kannabiksen ja sen kaltaisten päihteiden kysynnän suhteellisen hyvin.

Lisäksi suomalainen "kannabiskulttuuri" suosii "kukkaa" ja "hasista" ja synteettiset kannabioidit mielletään "paskaksi" ja vaaralliseksi "kamaksi" useimpien käyttäjien keskuudessa. Synteettisen kannabioidin kokeilun käyttökynnys on verrattavissa Suomessa lähinnä ekstaasin tai amfetamiinin käyttökynnykseen. Siinä missä kannabista on tietyistä ikäryhmistä kokeillut jopa 30-40% niin synteettisten kannabioidien kokeilu lienee samalla tasolla kuin varsinaisten "kovien" huumeiden kokeilu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset