TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabis piristäisi taloutta eikä romahduta kansanterveyttä

Laillinen kannabis piristäisi taloutta ja lisäisi yrityksiä, työtä ja toisi investointeja Suomeen. Kansanterveyteen se ei vaikuttaisi negatiivisesti, ehkä päinvastoin. Koska laillinen kannabis olisi lottovoitto lääkekäyttäjille. He saisivat edullisempaan hintaan kannabista ja valikoima laajenisi valtavasti.

Virkistyskannabis/lääkekannabis loisi uutta bisnestä ja antaisi maaseudun maanviljeliöille uuden tuottavan kasvatettavan kasvin. 

 

Maailmalla trendi osoittaa laillistamisen suuntaan ja hyvä niin. Ihmiset ja päättäjät ovat huomanneet sen tuomat hyödyt jotka peittoavat haitat mennentullen. Yksi iso syy miksi haitat ovat jääneet marginaalisiksi on aika selvä asia. Kannabiksen haittoja on vuoaikymmeniä paisuteltu vailla oikeita tietoja. Esim mielenterveysongelmat eivät ole räjähtäneet käsiin, ei ihmisistä ole tullut laiskoja. Kannabis lisää luovuutta, ei poista liikkumisen iloja yms.

 

Ehdotankin tuleville kansanedustajille, ottakaa selvää kannabiksesta. Uskaltakaa haastaa itsenne uusille ajatuksille mitä tulee kannabiksen mahdollisuuksiin. Jos oikeasti haluatte suojella lapsia ja nuoria niin miettikää onko kieltolaki se paras keino siihen. Tutustukaan tilastoihin ja miten muualla maailmassa toimitaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Kirjoittelet vaihteeksi kannabiksesta :)

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Sinä kirjoittelet taas vaihteeksi kommentin ilman mitään sisältöä.
Kannabis on kuuma aihe maailmalla, myös Suomessa - ainakin mitä mediaa seuraa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jopa Uusi Suomi uutisoi tänään pitkästä aikaa kannabiksesta, liittynee heidän yhteistyöstä Kauppalehden kanssa.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/264062-usan-vaal...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jep.

Onko sinulla aiheeseen muita kommentteja mielipiteitä?

Kuuntelen toki niitä ja valistan sinuakin jos huomaan sen tarvetta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Piraattipuolueen rivijäsen alkaen 24.8.2018, en aktiivi.
Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,
jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Globally, laws regarding marijuana are slowly relaxing. The only other countries that have formally legalised cannabis are Uruguay and, as of June, Canada. Slowly, US states are legalising medical or recreational marijuana as well.

The recent midterm election involved several marijuana-related propositions, as long as sales are still regulated and documented. North Dakota’s proposition failed, but Missouri and Utah voted to allow medical marijuana. Michigan voted to allow it recreationally as well."

https://www.independent.co.uk/news/mexico-cannabis...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paras tapa suojella lasta ja nuorta on antaa heille kannabista.

Rohkenen epäillä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toi on sun ajatus. Sinä haluat siis päihdyttää lapsia?

Laillinen kannabis on paras keino estää lasten pääsyä käsiksi kannabikseen. Laillistaminen ei tarkoita vapauttamista.

Ei sun läpille voi kun huutonauraa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Mä vähän veikkaan että Pekka & co yrittää estää noilla typerillä kommenteillaan asiallisen jatkokeskustelun, tai jos noin yksinkertaisia ovat, ehkei kannattaisi olla internetissä ollenkaan...
Joka tapauksessa, itsestäänhän typeriä tekevät julkisesti.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #9

Samaa oo ajatellut. Mutta annan hänen tehdä itsestään pellen kommenteillaan. En muista et tyypiltä olisi yhtään järkevää kirjoitusta tullut. Harhaista ménoa, voisi luulla että jonkin tason psykoosissa. Toiset menee sekaisin sanasta kannabis, se on mun blogeissa todettu monta kertaa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Voi voi, Toivonen yritti taas provosoida. Kerro kuka on laillistamassa yhtään mitään lapsille? Ei ainakaan Tepon blogissa kukaan, ellei sinun loistavaa sarkasmintajua oteta mukaan.
Laillistaminen nimenomaan toisi ikärajakontrollin, mitä laittomilla markkinoilla ei ole.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä en koskaan ole ilmaissut että päihteet sopivat lapsille. Tai ne olisi heille suotava.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vain kieltolakihaukat kuvittelebat että laillistaminen tarkoitaa että myös lapset saisivat käyttää päihteitä. Kai pitää rautalangasta vääntää.

Minusta on lapsellista yrittää väittää et mä haluan kannabiksen lasten saataville. Satoja kirjoituksia oon kannabiksesta kirjoittanut, yhdestäkään ei löydy viitteita että haluan vapauttaa kannabiksen lasten käyttöön.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Paras tapa argumentoida on rakentaa ulkiukkoja.

Rohkenen epäillä.

Tähän kohtaan voinee myös todeta herra Toivoselle ym. tämän kuluneen, mutta sopivan: “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” Jos oikeasti haluatte suojella lapsia ja nuoria niin miettikää onko kieltolaki se paras keino siihen.”

Lasten suojeleminen vapauttamalla kannabis on vähintäänkin kyseenalainen mielipide ja sille olisi syytä saada blogistin perustelut.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Ei vapaaksi, vaan valvontaan. Nyt markkinoita ei valvo kukaan, ja poliisin roolikin on lähinnä diilereiden luonnonvalintaa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että nyt ne markkinat on vapaat, ei ole mm. ikärajavalvontaa. Coloradossa teinien kokeilut on tippuneet laillistamisesta huomattavasti. Ei kieltolaki lapsia suojele, päinvastoin.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Mielestäni hyvä vertailukohta euroopan sisällä on Hollanti. Hollannissa kannabis on käytännössä laillinen päihde ja päihdepolitiikka muutenkin liberaalimpaa ja keskittyy Suomea enempi päihteiden haittojen vähentämiseen, kuin kriminalisointiin.

Suomeen verrattuna Hollannissa on selvästi vähemmän päihde/huumekuolemia per asukas.

Portugalissa on kaikki huumeet degriminalisoitu, huumekuolemat euroopan matalimmat.

Mielestäni jokaisen nuoren elämä on arvokas, joten Teppo on oikealla asialla.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Hollanti on huonoin esimerkki "laillisista kannabismarkkinoista". Siellä saat toki ostaa, ja myydäkin Coffee Shopista, mutta tuottaminen, varastointi ja kuljetus on laittomia - tätä puolta hallinnoi liigat ja on aikamoista reviirisotaa.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Onko tosiaan niin, ettet sinä Pekka lue ollenkaan kirjoituksia täällä? Sinulle on moneen kertaan kirjoitettu ja kerrottu miten huonosti kieltolaki toimii.
Kerro sinä nyt vastaavasti miten kieltolaki on suojellut lapsia ja nuoria huumeilta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Minua viisaammat ja päihdelainsäädäntöön perehtyneet ihmiset tekevät näissä asioissa päätökset.

Eduskunta on demokraattisesti valittu ja sen valiokunnissa kuullaan asiantuntijoita ennen lakiesitysten laadintaa, joista eduskunta sitten aikanaan päättää.

Jos nykymalli ja lainsäädäntö eivät miellytä, voi aina tehdä kansalaisaloitteen tai ainakin ottaa yhteyden omaan kansanedustajaansa.

Koko Suomen kannabis-tietämys tuntuu keskittyneen tänne US:n Puheenvuoroon.

Toivottavasti mahdollisimman moni kansanedustaja lukee Teppo Syvärilän blogikirjoituksia, jotta hänen näkemyksensä lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi Suomessa huomioidaan siltä osin kuin muutos kannabiksen laillistamiseksi katsotaan aiheelliseksi.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #20

Enemmänkin toisinpäin, US Puheenvuorossa tietämättömyys loistaa, Teppo sentään tuo nykytutkimusta ja muiden maiden kokemuksia muidenkin tietoon, vaikka Toivonen, Marttila & co trollaavatkin huolella joka blogia ilman yhtään järkiargumenttia.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #20

Viisaammat ja päihdelainsäädäntöön perehtyneet ihmiset nimenomaan ovat suositelleet Suomessa huumelainsäädännön uudistamista (esim THL), ja esimerkiksi huumeidenkäytön dekriminalisointia. Päihdepolitiikan asiantuntijat ovat maailmallakin laajalla rintamalla sen takana, että nykyinen kieltolaki on epäonnistunut, ja sitä pitää muuttaa liberaalimmaksi. Eduskunnassa eivät kuitenkaan istu tuon alan asiantuntijat, eikä Suomessa riitä vielä poliittista rohkeutta näiden asioiden ajamiseen, vaikka tutkimustulokset ja tilastot selkeästi osoittavat, että niiden kautta asiat paranisivat. Poliitikot kuitenkin pelkäävät kaltaisiasi menneisyyteen ja vääriin mielikuviin todellisen tiedon sijasta jumahtaneita äänestäjiä, joten sama ihmishenkiä vaativa ja kalliiksi tuleva vanha malli jatkuu vielä toistaiseksi. Me muutosta kannattavat yritämme sillä aikaa saada järjen ääntä kuuluviin tietämättömyyden ja ennakkoluulojen sekaan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Tässä tämä kieltolakiuskovaisuus nähdään, jos ei sovi narratiiviin, tullaan trollaamaan, provoamaan, aina ilman sisältöä, porttiteoriaa jne.
Ollaan Tepon kanssa odoteltu että edes yksi, yhdellä argumentilla pystyisi perustelemaan nykylainsäädännön toimivuutta, vuosia odoteltu, 0 kertaa vastattu, aina menee suuntaan ad hominem.
Ilmeisesti on vaikea myöntää olleensa väärässä, jotkut ei halua oppia - kehittyä, vaan pysyä poteroissaan.

Harri Happari

Pakonomainen huumemyönteinen kirjoittelu kertoo paljon.

Täältä lisää: https://irtihuumeista.fi/

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Myönteinen? Kritisoin lakia ja tuon julki uusimpia ilmiöitä. Mikään pakkohan mun ei ole kirjoittaa.

Minua häiritsee pakonomainen faktojen kiistäminen.

Hyvä yritys leimakirvestä heiluttaa.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

IHRY voisi edes tarkistaa faktansa. Heti etusivulla on sekä kiistanalaista tietoa että selkeitä vääristely- ja pelotteluyrityksiä (sitä _voi_ voittaa lotossakin, mutta...). Mutta kai se rahoituksen säilyminen vaatii hysterian nostattamista...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Jos Teppo kerta on "huumemyönteinen", IHRY ja muut jotka kieltolakia ja kahden raiteen mallia puolustavat ovat rikollismyönteisiä ja haittojen maksimoijia, näin kärjistetysti.

Käyttäjän ArjaTauria-Huttunen kuva
Arja Tauria-Huttunen

Kiistattomia todisteita on siitä että kannabiksen diskriminalisointi vähentää nuorten (ala-ikäisten) kannabiksen käyttöä. Se on myös vähentänyt nuorten aikuisten alkoholin juontia. Nämähän ei kuitenkaan liity tähän Tepon blogaukseen, tässähän lähinnä kirjoitettiin taloudellisista vaikutuksista. Californiassa, missä cannabis vapautettiin vuosi sitten, on pienviljelijöiden mahdollisuudet olemattomat. Kun Suomeen aletaan puuhata näitä lakeja, täytyy pitää huoli ettei bisnes liu suoraan suuryhtiöiden käsiin. Alalla on paljon annettavaa Suomelle niin taloudellisesti kuin terveydenhoidonkin saralla. Muiden maiden tuloksia seuraamalla on helppo ottaa parhaat käytännöt meillekin käyttöön. Trollit trollaa ja maailma menee eteenpäin, täytyy pysyä mukana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset