TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Päihdepäivät 2018:huumeidenkäyttäjät eivät ole idiootteja

Katselen tässä juuri päihdepäivien luentoa. Ensimetreillä tuli esiin otsikon lause. Se on täysin totta.

Tässä linkki videoon jonka jakoin A-klinikkasäätiö.

https://youtu.be/bbu1xWcVaxg

 

Tämäkään blogi ei ole huumemyöteinen.

 

Itse kannatan huumepolitiikkaa joka minimoi haitat ja huomioi käyttäjät, auttaa heitä jotka ovat ongelmissa ja jättävät rauhaan ne joilla ongelmia ei ole.

Toivon jos on kommentoitavaa se pysyy asiallisena. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olen allerginen videomuotoiselle informaatiolle, mutta silti kiinostaa tietää, onko olemassa joku luonnonlain tapainen mekanismi, joka ehkäisee idiootteja käyttämästä huumeita tai jäämästä niistä riippuvaisiksi? Vai ovatko huumeet lääke idiotismiin?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

En usko että sellaista mekanismia on olemassa.

Toki olisi hienoa jos pystyisit muuttamaan ajatustasi ja katsomaan kyseisen tallenteen.

Kiitos.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toki voit googlettaa päihdepäivät 2018 jotta saa tekstin muodossa käsityksen mistä puhutaan. Nuo päivät on suunnattu ammatti ihmisille.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Hyvin epätodennäköistä että tuollainen mekanismi olisi olemassa.

Huumeita käyttävät ja tulevat niistä riippuvaisiksi idioottien lisäksi myös älykkäätkin. Ei huumausaineet tai huumausaineriippuvuus eroa paljoakaan alkoholista ja alkoholismista. Toiset ihmiset ovat alttiimpia jäämään riipuvaisiksi kuin toiset. Tosin kun puhutaan vakavista päihdeongelmista niin ne lienevät yleisempiä "syrjäytyneiden" keskuudessa kuin "fiksujen" keskuudessa.

Älykkyys ja erityisesti hyvätuloisuus auttavat pitämään päihdeongelman hallinnassa ja huomaamattomissa helpommin. Jos on hyvätuloinen niin päivän annos ei ole hyvätuloiselle sen kummenpi menoerä kuin kahvikuppi "köyhälle". Jos tulot riittävät päihderiippuvuuden rahoittamiseen niin silloin ei tarvitse tehdä rikoksia käytön rahoittamiseksi, joiden tekemisellä pääsee helposti poliisin "vanhaksi tutuksi".

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://yle.fi/uutiset/3-10507796

Huumeiden ostaminen oli Anun 8-luokkalaiselle tyttärelle helppoa kuin kirppiksellä käynti – teinien huumeongelma on räjähtänyt paikoin käsiin, ja yksi syy siihen on saatavuus

Kysyn onko Suomen huumepolitiikka onnistunut jos yläasteikäiset saavat huumeita helposti haltuun?

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

"Kysyn onko Suomen huumepolitiikka onnistunut jos yläasteikäiset saavat huumeita helposti haltuun?"

Eihän niitä huumepolitiikka siellä heille tarjoa tai myy. Eikös suurin osa katukaupasta kulje käyttäjien käsissä. Myydään oman käytön rahoittamiseksi. Samalla tavalla pelasi aikoinaan myös lestinheitto. Muu huumekauppa tehdään välittäjien toimesta, jotka pistää juoksupojat työhön.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Netti on mullistanut huumekaupan. Sitä paitsi katukauppaa ei juuri koskaan Suomessa ole ollut.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #6

Ylläoleva kommentoija tuskin tarkoitti "katukaupalla" pelkästään Yhdysvaltalaisten jengien harjoittamaa "avointa" katukauppaa tai Suomessakin marginaalisesti ilmennyttä Rivotril-tablettien avointa kaupustelua jossa myydään täysin tuntemattomille julkisella paikalla.

Hän luultavasti mielsi "katukauppa" sanaan myös tutuilta "diilereiltä" tai "tuttavilta" hankittujen huumausaineiden kaupan.

Netti on todellakin mullistanut huumekaupan ja mahdollistanut sen että huumausaineita voi hankkia monin eri tavoin ennestään tuntemattomilta "myyjiltä" sopimalla tapaamisen tai erilaisin lähetystavoin. Aikaisemmin tarvittiin suhteita ja tieto mistä mitäkin saa hankittua. Nykyisin erilaisilta sähköisen palvelun sivustoilta löytää tuotteita yhtä helposti kuin tori-fi:stä. Vaikka "nettitilaukset" ovat yleistyneet niin silti suurin osa huumausaineista vaihtaa omistajaa pienissä määrin "naamatusten" ja käteisellä maksaen, velaksi ottaen tai vaihtaen toisiin päihteisiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #7

Ymmärin ehkö hänen pointi. Suomessa ei ole koskaan ollut katukauppaa ennen nappikaupppiaita joihin viittaat. Se tosin liittyy vanhvasti sekäkäyttöön joka on iso ongelma. Sekäkäytöllä tarkoitan alkoholin ja pillereiden käyttöä.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #8

Koulujen ympärillä pyöri jo kolmekymmnetä vuotta sitten näitä kauppiaita, jotka myivät aineita oppilaille. Suuri osa rahoittaa omaa käyttöään. Miksi näitä kauppiaita pitäisi kutsua kulkukauppiaaksesiko? Onko se sitten katukauppaa en tiedä. Suomessa ei voida verrata koskaan mitään asiaa jenkkilään tai muihin suuriin kaupunkeihin. Suomessa tehdään murhia satunnaisesti kaduilla suurkaupungeissa, tehdään kymmeniä päivässä. Kuitenkaan sen tosiasian kieltäminen etteikä katukauppaa ole on turhaa.
Nappiakauppiaatkin myy huumeita, termistön mukaan.
Minäkin olen elänyt kaduilla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #10

Noi koulujen pyörivät kauppiaat on kyllä ihan potaskaa.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Tässä kannattaa miettiä alkoholikieltoa viime vuosisadan alussa. Käyttäjien määrä lisääntyi huimasti, alkoholihaitat monikertaistuivat ja entistä nuoremmat tarttuivat uhmakkaina pulloon ja alkoholimyrkytykset ja -sairaudet kuormittivat terveydenhuoltoa. Välillisiä haittoja, sosiaaliset ongelmat, väkivaltarikokset, tapot ja murhat olivat kymmenkertaisia muihin pohjoismaihin verrattuna. Voimme toki sanoa sen aikaisesta huumepolitiikasta, ettei se tarjonnut tai myynyt alkoholia? Sitä se käytännössä kuitenkin teki. Alkoholipolitiikan muutos oli silloin välttämätön näiden haittojen takia. Korreloi melko hyvin nykyisen huumausainepolitiikan kanssa.

Politiikastahan tässä ennen kaikkea on kysymys.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #12

Se että huumeet ei ole Alkossa valvotusti tekee ison vero menetyksen valtiolle sekä kasvattaa kovan luokan ammattirikollisuutta. Iso haittapuoli nykyisessä kieltolaissa niinkuin edellisessäkin.
Ja politiikastahan tässä on vain kyse, ja ei kaikkia voi kuitenkaan pelastaa..

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> Päihdepäivät 2018:huumeidenkäyttäjät eivät ole idiootteja

ooo

Alkoholisteista on useissa yhteyksissä todettu että he ovat keskimääräistä älykkäämpiä.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Myös huumeidenkäyttäjistä on tutkimustietoa, että he ovat keskimääräistä älykkäämpiä. Alkoholisti ja huumeidenkäyttäjä eivät kuitenkaan ole termeinä vastaavia, toinen viittaa ongelmakäyttöön ja toinen vain käyttöön.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oliko Albert Einstein alkoholisti vai narkomaani keksiessään suhteellisuusteorian ?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #14

Sinä olit ainakin varsinainen Einstein keksiessäsi tuon trollauksen.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #14

Einstein tuskin oli kumpaakaan mutta entäs Steve Jobs. Hän on käyttänyt LSD 70 muutamia kertoja ja myös "pössytellyt" rentoutuakseen. Olisiko Steve Jobs päässyt samaan menestykseen kieltäytymällä täysin noiden aineiden käytöstä. Huumausaineita voi käyttää monella eri tavalla ja niiden vaikutukset, haitat ja riskit ovat myös yksilökohtaisia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #19

Tuossa tallenteessa puhuttiin myös työelämässä käytettävistä aineista.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #19

Toisaalta tappoi taas itsensä kieltäytyessään hoidosta. Älykkyys on suhteellista.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Älykkäillä ihmisillä syntyy tarve stimuloida aivojaan. Näin ovat tehneet monet aikamme suuret ajattelijat ja toimijat, mainittakoon heistä nyt sitten vaikka C.G.Jung, S.Freud, tai vaikkapa Winston Churchill tai J.F.Kennedy. Kirjailijoita en edes ajattele listaavani tähän joukkoon, koska heitä riittää liiaksi asti.

Riippuvuussairaus on tietysti aivan eri asia kuin pelkkä halu aivojen buustaaminen.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Ja huomattakoon vielä alkoholin päinvastainen vaikutus hermostojärjestelmäämme.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Ja kiitos Tepolle että jaksaa ylipäätään pitää tämänkaltaista keskustelua yllä. Aihe on sinällään tärkeä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiitos. Tuskin tulen lopettamaan aiheesta kirjoittelun.

P.s tuli tänään jännä viesti liittyen kannabikseen.

"Hei, olemme järjestämässä Irti Huumeista ry:ssä järjestämässä kannabis aiheista seminaaria - kysynkin sua alustamaan. Laitatko minulle sähköpostisi, niin selitän asiaa tarkemmin."

Huomenna saan lisätietoa kuulemma

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Altistaako Mensan jäsenyys henkilön huume- tai alkoholiriippuvuudelle ?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Älykkäät ihmiset kokeilevat herkemmin uusia asioita.
"People – scientists and civilians alike – often associate intelligence with positive life outcomes. The fact that more intelligent individuals are more likely to consume alcohol, tobacco, and psychoactive drugs tampers this universally positive view of intelligence and intelligent individuals. Intelligent people don’t always do the right thing, only the evolutionarily novel thing."

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-scie...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos ihmiskunnan yleinen älykkyys taantuisi merkittävästi esimerkiksi globaalin aivojen rakenteeseen vaikuttavan pandemian seurauksena niin myös keskimääräisesti muita älykkäämmät ihmiset saattaisivat tuolloin olla nykyisin idiootteiksi luokiteltujen tasolla.

Poistaisiko älykkyysosamäärän yleinen romahtaminen tarpeen tuolloin keskimääräisesti älykkäämpien huumeidenkäytölle vai onko ilmiö riippumaton ihmiskunnan yleisestä älykkyydestä ?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #26

Hienoa "filosofista" ja teoreettista pohdintaa ja käsittääkseni vielä ilman "tajuntaa laajentavia". "Psykedeeleissä", kunnon "sauhuissa" ja jopa "essoissakin" jotkut vähemmän "älykkääkkin tai luovat" saavat tuonkaltaisia luovia "neronleimauksia" ja ajatuksenjuoksuja. On ihailtavaa ihmisessä kun luovuus tulee omasta itsestään eikä "kamasta".

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #26

Ottaen huomioon että eläimetkin päihdyttävät itseään ja vielä täysin välittämättä onko se laillista tai ei, luulen ettei päihtyminen lajityypillisenä käyttäytymisenä ole yksinään älykkyydestä johtuva taipumus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #29

Tätä mieltä itsekin olen.

Täällä päihteiden asiantuntijoina ja käyttäjinä esiintyvät kommentoijat ( antavat ainakin näin ymmärtää) jaksavat toistuvasti painottaa päihteiden olevan osa keskimäärin älykkäämpien ihmisten elämää.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #30

Kieltolain puolustajien argumentit onneksi ovat niin hyvin perusteltuja ja loppuun asti ajateltuja.
Se että täällä Tepon blogissa on sinua kohtaan loppunut asiallinen argumentointi, on täysin omaa syytäsi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #32

Myös tilattaessa netin kautta huumausaineita ?

Tuota en usko. Mediasta olen saanut vallan toisenlaista viestiä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #33

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset