TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Lääkekannabiksen alasajo Suomessa

Luin juuri yhden lääkekannabista käyttävån ihmisen kirjoituksen. Joka on todella hyötynyt kannabiksesta lääkkeenä. Nyt hänen reseptiaan ei ilmeisesti uusita. Fimea, Valvira yrittää ajaa lääkekannabiksen käytön alas Suomessa. Lääkekannabiksen hintaa on keinotekoisesti nostettu yms.

Sivistysvaltiossa tämä toiminta on käsittämätöntä. Ja pelkkää kiusantekoa ja potilaiden heitteilejättöä. Onko tarkoitus että ihmiset menevät laittomille markkinoille tai kasvattavat itse kasvinsa. 

Mikä tässä on takana?

 

Tähänkin olisi ratkaisu, kannabiksen laillistaminen. Piraattipuolue kannattaa laillistamista, se poistaisi tälläiset mielivaltaiset toiminnot ja aidostk auttaisi myös lääkekannabiksen asemaa Suomessa.

 

"Erityisluvallinen lääkekannabis ei kuulu enää Kansaneläkelaitoksen korvausvelvoitteen piiriin. Tästä eräs potilas kävi oikeuttakin ja korkein hallinto-oikeus päätti, että lääkekannabista ei korvata. Myöskään vakuutusyhtiöt eivät korvaa lääkekannabista. Tämä ei kosketa minua, sillä olen itse maksanut lääkekannabikseni.

Kesäkuussa 2018 Fimea jätti myöntämättä lääkekannabiksen maahantuontioikeuden suomalaiselle proviisorille ja yhteydenotoissaan suositteli tätä vetämään itse hakemuksensa takaisin sekä keskeyttämään ja luopumaan maahantuonnista lopullisesti. Kun proviisori ei suostunut, Fimea peruutti syyskuussa 2018 maahantuontioikeuden proviisorin puolesta. Nyt apteekkien on tilattava lääkekannabis lääketukku Tamro:lta. Tamro Oyj on suomalainen lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija sekä terveysalan palveluiden tarjoaja. Tamro aloitti lääkekannabiksen maahantuonnin myöhemmin kuin muut suomalaiset toimijat ja se on myynyt Suomessa erityisluvallista lääkekannabista markkinoiden kalleimmalla hinnalla.

Useat suomalaiset lääkärit, jotka ovat kirjoittaneet erityisluvallisia lääkekannabisreseptejä, lopettivat lähes yhtäaikaisesti reseptien kirjoittamisen uusille potilaille keväällä 2018, jolloin he saivat kirjeen Valviran lakimieheltä. Heinäkuun 2018 lopulta alkaen ensimmäiset potilaat ovat saaneet lääkäriltään tiedon, jossa tämä ilmoittaa lääkekannabisreseptin uusimisen mahdottomuudesta ja ohjaa potilaita eteenpäin julkisen terveydenhuollon piiriin.

Lääkekannabishoito on koettu toimivaksi sekä potilaiden että lääkärien puolelta. Taustalla on Valviran laatima ja vajaan kymmenen lääkärin allekirjoittama päätös potilasturvallisuuden vaarantumisesta liittyen noin 20 potilaan tapaukseen. Potilasturvallisuuden vaarantumista perustellaan mm. sillä, että ei käytetä Käypä hoito -suosituksen mukaisia lääkkeitä. Taustana näissä tapauksissa on kuitenkin jo todettu ko. valmisteiden tehottomuus.

Lääkekannabis aiotaan ilmeisesti kitkeä kokonaan Suomesta. Jokainen pääty tulpataan ja kunnolla."

https://mspotilas.blogspot.com/2018/11/juuri-nyt-laakekannabiksen-alasaj...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Jani Kuusela

Suomessa ei tulla vapauttamaan kannabiksen, ei lääke- eikä viihdekäyttöä, ei kasvatusta omaan käyttöön, saati vientiin. Pitäisi tapahtua paljon.

Venäjällä tätä lääkettä kasvoi vapaana hulmuten - varsinkin Moskovasta itään. Täällä olisi jo poliisi "haravoimassa" metsää Trumpin innoittamana, jos yksi puska jostakin elonkorjuun aikaan löytyisi.

Euroopan kannabis myönteisyyden tiedämme kaikki. Niin Saksassa, Itävallassa kuin tietenkin Hollannissa hamppu pöllyää kadun kulmassa ja toisessa.

Yhdysvaltojen osavaltioissa kannabis on vapautunut yksi osavaltio kerrallaan. Kanadassa vastikään...

Mutta Suomessa pelätään vain ryssää, juodaan kossua, tapellaan ja uhitellaan. Eikä mikään tule muuttumaan, ei minun elinaikanani.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Saksassa lääkekäyttö laillistettiin hetki sitten. Siellä lääkekäyttäjät voivat itse kasvattaa kannabiksensa. Tansakassa on lääkekannabis hallituksen taholta hyväksyttyä, siellä valtio tulee tienaamaan lääkekannabiksella.

Suomessa ilmeisesti lääkeyhtiöillä on todella suuri valta Fimeaan samoin kuin Valviraan.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

En olisi ihan noin pessimistinen. Ensinnäkin asenneilmapiirissä on tapahtunut valtava muutos Suomessakin. Minulla on kokemuksellista vertailupohjaa, koska itse innostuin jo v. 1967 tästä aiheesta. Pimein aika meillä oli 1980-90 -luvut, jolloin huumehysteria oli pahimmillaan.

Olen nyt melko hyvä kuntoinen 65-vuotias ja luulen, että vieläpä minun elinaikanani kannabis tullaan jollain tasolla dekriminalisoimaan (varmaan suurimmassa osassa EU:ta käy näin) ja myöhemmin vielä laillistamaan. Laillistamista tuskin ehdin näkemään, mutta veikkaan että olet minua nuorempi, joten...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Keskustelukulttuuri on tosiaan muuttunut, mutta se ei näy poliitikkojen puheissa, jotka muutamia poikkeuksia lukuunottamatta välttelevät aihetta, tai ovat tiukan linjan kannalla.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Tämä on Teppo tällaista "kaksi askelta eteenpäin ja yksi taaksepäin" -etenemistä. Kärsivällisyyttä, ukko hyvä!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mun kärsivällisyys riittää kyllä.

Yhden työvoiton olen saavuttanut omasta mielestäni olen saavuttanut. Mutta siitä en täällä huutele vielä.

Mun ryhmässä naamakirjassa asia aukeaa..

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Suomen tilanne on erikoisen skitsomainen. Toisaalla vaaditaan yhteiskunnan rahoittamia piikityshuoneita laittomien huumeiden käyttöön ja toisaalla yritetään systemaattisesti estää lääkekannabiksen käyttö, jossa ei ole lainkaan huumaavaa aineosaa. Ylin virkamies tässä asiassa väittää, että lääkekannabiksen tehoista ei ole mitään näyttöä. Tällainen väite ei ole enää faktapohjainen, vaan se on puhtaasti tosiasiat kieltävä poliittinen kannanotto.

Suomessa on sellainen ilmiö, että tiettyä asiaa voidaan vastustaa viimeiseen saakka eli pitää heiluri ääriasennossa. Lopulta siinä usein käy niin, että se heiluri heilahtaa lopulta äkisti toiseen ääriasentoon.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pieni korjaus, kyllä lääkekannabis sisältää THCtä, toki sen päihdyttävä vaikutus lakkaa säännöllisessä käytössä.

Se ei kyllä voi olla syy miksi sitä ei saisi ihmisille määrätä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Typerää ja asennevammaista ideologista sodankäyntiä, jonka uhreja ovat potilaat. Kannabikseen liittyy vähemmän haittoja ja riskejä kuin moniin lääkkeisiin, joita määrätään ihmisille rutiininomaisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset