TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabiksella yllättäviä vaikutuksia syntyvyyteen USA:ssa

Tässä seuraavalle eduskunnalla ilmainen vinkki. 

Kannabiksen avulla syntyvyys nousuu ja verotuloja!

Muutama muu hyvä syy laillistaa kannabis:

Investoinnit Suomeen.

Työpaikkojen lisääntyminen.

Syrjäytymisen ehkäisy.

Poliisien resursien kohdentaminen oikeisiin rikoksiin.

 

 

https://www.verkkouutiset.fi/kl-kannabiksella-yllattavia-vaikutuksia-syn...

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/eee0ec28-7e48-3f75-a444-19ba8d3ab0...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Investoinnit Suomeen."

Tuskin. Kannabis ei Suomessa viihdy kuin kasvihuoneissa. Paras sato tulee aurinkoisista maista, eli kannabis olisi edelleen lähinnä tuntitavaraa. Korjataan lausumaa, jos tulevat kesät hamaan tulevaisuuteen ovat samanlaisia kuin kesä 2018.

"Työpaikkojen lisääntyminen."

Tuskin. Kotikasvatus ei lisää työpaikkoja, eikä sekään, että närpiöläinen tomat odlare vaihtaa lajikkeen cannabis sativaksi.

"Syrjäytymisen ehkäisy."

Tuskin. Sosiaalisuus ei ole syrjäytymisen synonyymi. Syrjäytymisen perussyyt ovat aivan muita.

"Poliisien resurssien kohdentaminen oikeisiin rikoksiin."

Tuskin. Kotipössyttelijät muodostavat vain marginaalisen osan poliisin tutkimista rikoksista.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Ei päihde-lääkekannabista ulkona kasvateta, kasvihuoneetkin on vähän niin ja näin, laadunvalvonta vaikeampaa. Lamppujen alla ne tasalaatuiset kasvit tulee, niin Suomessa, kuin ulkomailla.

Laillistaminen on luonut Suomen väestöpohjan kokoiseen Coloradoon kymmeniä tuhansia työpaikkoja ja tänä vuonna ennen viimeistä neljännestä oli 200m$ verotuloja. Nythän siis ei puhuta dekriminalisaatiosta, hallussapidon ja pienten kasvatuksen sallimisesta, vaan laillisten markkinoiden vaikutuksesta.

Kannabiksen takia, tai siis lainsäädännön takia joutuu tuhansia nuoria aikuisia syrjäytymisvaaraan kiinnijäännin tullen vuosittain, yleensä sakon lisäksi tulee kaikenlaista muuta harmia ja tekoon nähden rangaistus nousee todella kovaksi, myös ongelmakäyttäjien olisi helpompi hakeutua avun piiriin, kun ei tarvitsisi pelätä rikolliseksi leimaantumista.

Poliisien resursseista menee kolmasosa (yli 230m€) huumevalvontaan, suurin osa on kannabiksen käyttö-, sekä tavanomaisia huumausainerikoksia, juurikin niitä parin kasvin kasvattamoita. Törkeät h-rikokset on todella pieni osa poliisien tutkinnasta. Niin ja nyt ei vieläkään puhuta dekriminalisaatiosta, vaan siitä että markkinat laillistettaisiin, kuten vaikka mainitsemassani Coloradossa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Poliisien resurssien kohdentaminen oikeisiin rikoksiin."

Tuskin. Kotipössyttelijät muodostavat vain marginaalisen osan poliisin tutkimista rikoksista."

Hieman korjaan, 17000kpl käyttörikoksia ei ole marginaalinen osa, näistä suurin osa liittyy kannabikseen.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Mikä on pössyttelijä ? Ilmeisesti polttaja...? Suomessa lääkekannabista saa nauttia vain höyrystimestä TAI syömällä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei sitä ole mitenkään rajoitettu. Ehkä suositeltu.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #36

Vuosikausia sitten näkemäni dokkari antoi tämän tiedon. Silloin sitä määrättiin noin 40 sairaalle...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #38

10v tuli elokuussa täyteen, kun lääkekannabista on "laillisesti" Suomesta saanut, kumma vaan ettei se näy potilasmäärissä.
Fimea ja Valvira on tehnyt reseptien määräämisestä käytännössä mahdotonta, viimeisenä vaihtoehtona todella harvinaisiin tiloihin, jos silloinkaan.
200+ potilasta taitaa nyt olla, lupia on hieman enemmän, mikä johtuu siitä että saman firman (Bedrocan) tuotteille joutuu erikseen hakemaan luvat, sekä ne pitää uusia tiuhaan.
Fimea on myös itse sanonut, ettei heillä ole enempää resursseja erikoislupien myöntämiseen, joten potilailla ei ole mitään mahdollisuuksia saada asianmukaista lääkitystä, vaikka ilmeinen tarve olisi.
Suomi 2018, ministerikin vaan höpäjää että täilääkkeitä valtion holhouksessa oleville, kieltolain ihmemaa.
https://youtu.be/RgJvc9JnO5w

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Tutkijat eivät kuitenkaan suosittele kannabiksen laillistamista ratkaisuksi syntyvyyden laskusuunnan kääntämiseksi."

Parempi niin. Kannattaa olla jo kaukaa viisas.

Onkohan kannabispitoisessa kohdussa syntymää odottavan lapsen kuinka hyvä olla?

Pannaas jäitä ja harkintaa hattuun siinä kannabiskohkaamisessa, Teppo Syvärilä!

HUS tiedottaa:

"Raskaus, imetys ja huumeet
Päihteiden vaikutus hedelmällisyyteen

Erilaisten päihteiden käyttö tulisi lopettaa jo silloin kun suunnittelee raskautta. Sekä tupakoitsijoilla että runsaasti alkoholia käyttävillä raskaaksi tuleminen kestää kauemmin kuin muilla ja keskenmenoriskikin on heillä suurempi. Vaikutus ei kuitenkaan ole pysyvä, vaan hedelmällisyys palaa nopeasti sen jälkeen kun tupakan ja alkoholin käyttö lopetetaan.

Huumeiden käyttö saattaa alentaa sekä naisten että miesten hedelmällisyyttä. Kannabis alentaa hedelmällisyyttä usealla eri tavalla – se saattaa vaikuttaa ihmisen hormonitoimintaan, häiritä kuukautiskiertoa ja se saattaa myös lisätä keskenmenon riskiä. Myös opiaatit saattavat alentaa hedelmällisyyttä vaikuttamalla aivolisäkehormonien eritykseen. Muista huumeista ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka ne vaikuttavat hedelmällisyyteen. Muuntohuumeiden vaikutuksista ihmisen elimistössä ei ole tietoa, joten niiden vaikutuksia hedelmällisyyteen ei voi edes arvailla.

Raskaus ja huumeet

Raskaus ja huumeet eivät sovi yhteen. Huumeiden aiheuttamien suorien sikiöhaittojen lisäksi huumeidenkäyttöön liittyy lukuisia ongelmia äidin kautta, jotka voivat välittyä raskauteen ja sikiöön. Esimerkkejä tällaisista ongelmista ovat suonensisäisiä huumeita käyttävillä neulojen välityksellä tarttuvat infektiot (hepatiitti B, HIV), muden päihteiden käyttö sekä yksipuolinen ravinnonsaanti. Huumeidenkäyttäjän raskaus on selkeä riskiraskaus. Jos raskaus alkaa huumeiden käytön aikana, kannattaa ottaa pikaisesti yhteys neuvolaan, jossa kartoitetaan tilanne ja tarvittaessa voidaan ohjata äiti eteenpäin hoitoon, jossa motivoidaan päihteettömyyteen ja tarvittaessa aloitetaan huumevierotushoito.

Kannabis-tuotteiden (hasiksen ja marihuanan) käyttö voi vaikuttaa sikiön kasvuun haitallisesti. Tetrahydrokannabinoli (THC) kulkeutuu istukan läpi, ja kannabis aiheuttaa tupakanpolttoon verrattuna korkeammat hiilimonoksidi-pitoisuudet verenkiertoon, jolloin sikiön hapensaanti voi kärsiä. Kannabiksen käyttö lisää tupakoinnin tavoin selvästi sikiökuoleman riskiä. Tutkimukset viittaavat siihen, että altistuminen sikiökaudella voi aiheuttaa pysyviä muutoksia kehittyvän keskushermoston toiminnassa."

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"The results show no significant differences in developmental testing outcomes between children of marijuana-using and non-using mothers except at 30 days of age when the babies of users had more favourable scores on two clusters of the Brazelton Scales: autonomic stability and reflexes. The developmental scores at ages 4 and 5 years were significantly correlated to certain aspects of the home environment and to regularity of basic school (preschool) attendance."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1957518

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Niin pieni otos että siitä tuskin voi vetää mitään johtopäätöksiä. Uskoakseni pienellä kaivelulla löytyy ihan oikeasti tehtyjä laajojakin tutkimuksia. Lisäksi marihuanan käyttö näytti tutkimuksessa rajoittuvan raskauteen.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #5

Tuo oli siis 5v seurantatutkimus raskaana olevista äideistä, jotka todnäk käyttivät myös raskauden jälkeen, mutta eihän silloin kannabinoideja tule korkeintaan kuin äidinmaidon kautta lapseen.
Tässä tutkimus, missä todetaan että käyttäjien lapset voivat olla hieman (90g) verrokkeja pienempiä, ei muuta kun kaikki seikat otettu huomioon.
"Conclusions The results of this study suggest that the use of cannabis during pregnancy was not associated with increased risk of perinatal mortality or morbidity in this sample. However, frequent and regular use of cannabis throughout pregnancy may be associated with small but statistically detectable decrements in birthweight."
https://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10....
Sitten pitää muistaa, että päihteitä raskauden aikana käyttävät äidit voivat myös olla moniongelmaisia, kasvuympäristö vaikuttaa lapsen kehitykseen hyvin paljon.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #7

Otos oli 59 lasta ja tutkimus lähti vain äitien raskauden ajan käytöstä, ei muusta pössyttelystä. Jos muuta pössyttelyä ei ollut poissuljettu, tutkimus ei ole hyvin tehty edes noin mitättömällä otoksella.

Oliko sinulla se tutkimus kokonaan? Tuohan oli tiivistelmä. Siitä ei selviä edes peruslähtötietoja, äitien määrä, ikä, käyttötapa, -määrä jne.

Sinänsä mielenkiintoinen aihe ja kannabiksen laillistamiskeskustelu tulee jossain vaiheessa tänne Suomeenkin käytäväksi perusteita myöten. Luen Syvärilän juttuja melko usein ja bongailen sieltä parhaita.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #13

Koko tutkimusaineisto on maksullista, kuten yleensä, mutta laitoin researchgaten kautta pyynnön koko aineistoon. Saa nähdä saanko luettavaksi. Tästä tutkimuksesta, että käyttöä siis ei ole rajattu raskauteen, ei vaan ole erikseen mainittu käytöstä ennen - jälkeen raskauden, koska ne eivät liity tutkimuksen aiheeseen.
EDIT, löysin tutkimuksen pienellä guugleväännöllä.
http://cifas.us/pdf/Fieldwork%20and%20Research/Can...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi puhut huumeidenkäytöstä kun kyseessä on lääkekannabis?

Etkö osaa lukea linkkejä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Parempi korkealaatuinen kannabis kuin pahalta maistuvat tomaatit”

-Andelslaget Närpes Kannabisodlare

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Andelslaget Närpes Kannabisodlare" suosittelee siis fertiliteetin ja sikiöterveyden kohentamiseksi kannabista ravinnoksi kotimaisten tomaattien sijaan.

Juristi Jussilan kokonaisuskottavuus ei ole nousemaan päin. Hirtehishuumorinsa vaikuttaa kovin mustanpuhuvalta; tuskin tuota on ainakaan Kiinassa opittu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

En kaipaa sinulta uskottavuuteni tunnustamista, saan sen aivan muualta pätevän työni ansiosta. Eikä se mitään Marttila, sillä viiteryhmällä johon sinä kuulut, ei ole ollut uskottavuutta sitten 1930-luvun.

Tyypillisesti olet käynyt suosittelemassa blogia, jossa moititaan mm. henkilöön käyviä kommentteja, mutta täällä annat palaa taas surutta. Siis uskovaisten kaksinaismoraalilla, niin että paukkuu.

Kiinassa oppii ja näkee paljon enemmän kuin ”sinun viiteryhmässäsi”, jonka jäsenet ovat kuin 1960-luvulla kuolleita esivanhempiani.

Jos jokin kriminalisointi on sen kohteelle ainoastaan haitallinen, siitä on päästävä eroon. Näin käyttörangaistuksen osalta, josta luopuminen olisi ensimmäinen askel kohti terveempää ja parempaa yhteiskuntaa. Mutta älä huoli, kunhan varmaan lämpimästi kannattamasi fossiili Pekka Puska pääsee EU-parlamenttiin naurettavaksi, niin koko EU päättää käytön dekriminalisoinnista yksimielisesti, vain Puska vastustaa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #15

Kiitoksia kehuista. Ne lämmittävät mieltä - suora kritiikki on tervetullutta.

Mutta oliko sinulla mitään sanottavaa blogin aiheeseen?

Tässä ei ole kysymys henkilöarvioinnista, ei mustamaalaamisesta, ei vuosikymmenistä eikä viiteryhmistä. Ei myös kenenkään tai minkään kriminalisoinnista, vaikka ymmärrän, että vaatimattomalla tavalla esiintuotu pätevyytesi siihen suuntaan vahvasti vetääkin.

Kannabis ja syntyvyys, marijuana ja sikiöterveys, pössyttely ja perheonni.
Millaista korrelaatiota Jussila näkee mainittujen suureiden välillä?
Vastaa tällä kertaa kuin aikuinen mies, menemättä kenenkään henkilöön.

Palkitsen asiallisen vastauksesi asiallisella ja rakentavalla kommentilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16

Uskovaiselle kaksinaismoralismi on sallittua, näyttää Marttila myöntävän.

Uskonkiihkossasi ja ylemmyydentunnossasi minua arvostellessasi näyttävät kirjoituksen aiheet unohtuneen. Yksi niistä oli kannabiksen laillistaminen. Kannatan sitä lämpimästi, samoin kannatan käytön dekriminalisointia, koska käyttörangaistus on vahingollinen.

Mitä tulee pätevyyteeni kriminalisointien ja ylipäätään lainsäädännön arvioinnissa, niin sehän on jo pelkästään näillä palstoilla todistettu huomattavasti korkeampaan luokkaan kuin Marttilan jeesustelu.

Mitä taas tulee minkään päihteen käyttöön raskausaikana, niihin pätee sama kuin uskonnollisiin kokemuksiin gravidina: kannattaa välttää.

Perheonnen kannalta yhdynnän jälkeen jaettu kunnon spliffi syventää yhteenkuuluvuuden kokemusta ja mielenrauhaa. Jos kyse on iltatoimesta, se antaa myös rauhaisan yöunen.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #17

Vastauksesi on tuttua 'perusjussilaa', julkiherjausta.

Ei moinen vihapuhe enempää kommenttia ansaitse.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

Hoitelehan ensin omasi, äläkä uhriudu. Samanlainen akka kuin Luukkanen, itket muista, mutta itsepähän aloitit tuttuun tapaan. Älä vittuile, niin ei sinulle vittuilla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #15

Pekka Puska kannattaa dekriminalisointi. Hyvä niin jotain tolkkua häneltäkin löytyy.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #18

OK, hyvä kun kerroit. Viinan suhteen sekoilu näyttää jatkuvan...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #18

Onko näin? En ole missään haastattelussa, tai hänen kirjoituksessa näin nähnyt. THL on kyllä pääjohtaja Eskolaa myöden dekriminalisaation kannalla, mutta Puskakin?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #20

Jossain haastattelussa se tuli ilmi. Hän on THLn kannalla. Yritän etsiä lähteen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #20

"Kyse on tor­jun­nan kei­nois­ta. Luo­tan asi­an­tun­ti­joi­hin ja tut­ki­muk­seen. He tun­tu­vat ole­van sitä miel­tä, et­tä sa­tun­nai­sen käy­tön ri­ko­soi­keu­del­li­nen ran­gais­tus ei ole oi­kea ja te­ho­kas kei­no, Pus­ka to­te­aa."

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/pitaako-huumeiden...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #27

Katsoppas vaan, mennyt ohi. :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #28

Minulta onneksi ei oo mennyt. Huutonaurua!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Puska on poliitikko, jonka sananvalinnat ovat tarkoin harkitut :

”Satunnainen käyttö”

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #31

Niin miten määritellään satunnaiskäyttö? Ja mitä väliä vaikka käyttäsi päivittäin jos siitä ei seuraa mitään harmia muille ihmisille?

Suurin osa kannabiksen käyttäjistä joko opiskelee tai käy töissä. Heitäkö pitäisi rangaista?

Kerro miksi?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #31

Suurin osa huumeidenkäyttäistä ei ole ongelmakäyttäjiä ja käyttävät harvoin, 80-90% kohtuukäyttäjiä aineesta riippuen.
Eipä se rankaiseminen ongelmakäyttäjänkään ongelmia kuin lisää entisestään.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

"Onkohan kannabispitoisessa kohdussa syntymää odottavan lapsen kuinka hyvä olla"?

Eihän artikkelissa mainittu raskaana olevan naisen kannabiksen käytöstä, vai ymmärsinkö asian jotenkin väärin?

"Tetrahydrokannabinoli (THC) kulkeutuu istukan läpi, ja kannabis aiheuttaa tupakanpolttoon verrattuna korkeammat hiilimonoksidi-pitoisuudet verenkiertoon, jolloin sikiön hapensaanti voi kärsiä".

Siis, sisältääkö kannabis hiilimonoksidia??? Taaskaan en ymmärrä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Kyllähän kannabiksesta häkää tulee, sitä poltettaessa. Kannabista voi onneksi käyttää muillakin tavoin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei tuossa puhuttu mitään raskauden ajan käytöstä. Se on eri keskustelu ja siihen voidaan vaikuttaa hyvällä valistuksella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Artikkeleissa puhuttiin lisäksi ainoastaan lääkekannabiksen käytöstä.

P.S. Syntyneiden lasten terveydentilaa ei arvioitu tai kommentoitu.

P.P.S. Aivan olematon ”tutkimus” ( #13 ).

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #23

Pekkahan sitten muistaa, että lääkekannabis on kannabiksen kukintoa, ei kannabisvalmiste, kuten suusuihke Sativex, tai saman lafkan (GW) älyttömän kallis (2700$/kk) Epidiolex.
Suomessa kun on kauhisteltu lääkekannabiksen hintaa mediaa myöden lähiaikoina, siitä vähän perspektiiviä.
Monopoliasemaa Suomessa pitävän hollantilaisen Bedrocan yhtiön valmiiksi hintavat tuotteet nousee välikäsien toimesta todella kalliiksi potilaille, monelle saavuttamattomiin, kun KELA ei niitä suostu korvaamaan. Tuntuu vähän, että tätä haluttaisiinkin.
Suomeen jos saataisiin oma tuotanto, potilaat saisi lääkkeensä kohtuuhintaan. Tanskahan alkaa kohta viemään lääkekannabista ulkomaiden markkinoille asti, Suomessa eletään vielä reefer madness aikaa.

PS milläköhän asiantuntemuksella sinä tutkimuksia arvioit?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #24

Kyseessä oli lääkekannabis !

Huutonaurua.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #24

Kela suojelee lääketeollisuutta. Ovat sijoittaneet Orioniin kansalaisten rahoja, samoin eri vakuutusyhtiöt samoin. Ei ihme että eivät oikein pidä lääkekannabiksesta.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Kun aloittajan blogeja lukee, ei taida olla mitään asiaa, mitä kannabiksen vapauttaminen ja käyttö ei korjaa.
Etuja kyllä näyttää loytyvän?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyödyt voittavat haitat mennen tullen. Tämä on jo muualla maailmassa tiedostettu.

Juuri tuli tieto että etelä Korea laillistaa lääkekannabiksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset