TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kokoomusnuoret kannattavat kannabiksen dekriminalisointia

Erittäin tervetullut tieto, toivottavasti Kokoomus ottaa tästä kopin. Ja ryhtyvät aidosti keskustelemaan nuorten ehdotuksesta. Suunta on oikea vaikkakin riittämätön. 

Ainut järkevä ratkaisu on laillistaminen ja sääntely alkoholin tapaan. Niin ehkäistään tehokkaimmin haittoja ja kannabiksen pääsyä lasten käsiin.

Myös verotus on hyvin järkevää.

 

https://twitter.com/Kokoomusnuoret/status/1066267345264492544?s=19

Tavoiteohjelmakäsittelyn yhteydessä käytiin vilkasta linjakeskustelua huumepolitiikasta. Lopulta kannaksi tuli liittohallituksen pohjaesitys, jonka mukaan kannabiksen käyttö ja pienten määrien hallussapito dekriminalisoidaan. #KNLliko

Lue myös:

Kristillisdemokraattien nuorisosiipi laajentaisi lääkekannabiksen käyttöä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002926888.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Keskustanuoret

KANNABIS

Lääkekannabista on käytetty Kiinassa jo yli 2700 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Tällä hetkellä Suomessa ainoastaan suusumute Sativexilla on myyntilupa, muut lääkekannabistuotteet ovat erityisluvallisia, eli niitä myönnetään potilaille ainoastaan Fimean hyväksynnällä. Suomessa käytössä olevat erityisluvalliset lääkekannabistuotteet Bedrocan, Bediol ja Bedica sisältävät kannabiksen kukintoa eri muodoissa.

Keskustanuoret katsovat, että lääkärit ovat lääketieteen ammattilaisia ja osaavat arvioida potilaan todellisen tarpeen ja punnita hyödyt haittoihin. Tästä syystä erityisluvalliset lääkekannabistuotteet tulee siirtää myyntiluvallisiksi. Potilaiden tasa-arvoisen kohtelun vuoksi on perusteltua, että esimerkiksi kipulääkkeitä ei aseteta mielikuvien perusteella eriarvoiseen asemaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Perussuomalaiset nuoret

Julkilausuma: Kannabis on laillistettava

Perussuomalaiset Nuoret vaatii kannabiksen laillistamista Suomessa.

Tämä tarkoittaisi valtion omistaman monopolin perustamista tätä tarkoitusta varten, jotta myytävän kannabiksen laadulliset ja terveydelliset kriteerit täyttyisivät. Yhtiöllä tulisi olla liikkeitä, joista täysi-ikäiset henkilöt voisivat ostaa kannabista yksityiskäyttöön, sekä kahviloita, joissa kannabista voisi nautiskella turvallisesti. Muu kannabiksen myyminen olisi edelleen laitonta, mutta ymmärrettävästi kannabiksen hallussapito ei olisi enää rangaistava teko.

Kannabiksen laillistamisella tähtäämme seuraavaan kolmeen tavoitteeseen: 1. Laitoin huumekauppa, josta ammattirikolliset hyötyvät, supistuu. Kannabiksen valmistaminen on halpaa, mikä tekee siitä rikollisille helpon rahanlähteen. 2. Nuorten kannabiksen käyttäminen vähenee. Huumekauppiaat kun eivät enää mainosta kannabista, nuorten kynnys aloittaa kannabiksen käyttö nousee korkeammaksi. 3. Rangaistavuuden poistaminen pitää nuhteettomien kansalaisten rikosrekisterit puhtaina, mikä vähentää syrjäytymistä. Tämä myös mahdollistaa kansalaisten ottavan yhteyden lääkäriin, jos henkilölle ilmaantuu ongelmia kannabiksen käytöstä.

Nykyisellään täysin laillisen tupakan käyttö vähenee jatkuvasti, mutta laittoman kannabiksen suosio kasvaa etenkin nuorten keskuudessa. Kannabiksen myyminen olisi saatettava valtion valvontaan, jotta myös tutkimusdataa olisi helpompi hankkia aiheesta, sekä informoida kannabiksen käyttäjiä terveysriskeistä myyntipisteillä.

Matias Heiskanen

Jos YK päätyy maaliskuussa siihen että THC:n huumeluokitusta muutetaan on laillistaminen ainut vaihtoehto sillä eihän kukaan voi laillisen aineen myyntiä ja kaupallistamista,kasvatusta kieltää.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Taitaa olla Teppo niin, että yli 80 % nuorisosta kannattaa kyseistä asiaa. Ja mitähän siitä pitäisi päätellä?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

2014 viimeinen huumekysely, odotellaan tuoreempaa, niin paljon asenteet muuttuneet, maailman mukana.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Uskon, että huumeuhkakuvien ja - kauhuskenaarioiden teho, uskottavuus ja aika on mennyttä. Ja hyvä niin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suurin osa varmasti kannattaa. Koskakohan poliitikot aidosti kuuntelevat asian tiimoilta myös nuoria?

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Sieltä kokoomus-, perussuomalais- ja keskustanuorten joukosta ne huomispäivän politiikot noussee. Ei nämä vanhat pierut ala asenteitaan tarkistelemaan, ne on ehdollistuneet "huumevastaisuuteensa" kuin Pavlovin koirat ja alkavat silmät kiiluen selittämään porttiteoriaa ja "väärän signaalin vaaroja" heti kun kuulevat sellaisia sanoja kuin kannabiksen dekriminalisointi tai laillistaminen. Ne on opetettu siihen, ja rationaalinen keskustelu heidän kanssaan ko. asiasta on turhauttavaa - kuin keskustelisi evoluutiosta helluntailaisen kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset