TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Näetkö kaikki huumeita käyttävät avun tarvitsijoina?

Jos ajattelet otsikon mukaan olet hieman kujalla kauniisti sanottuna.

Näin ajattelen ihmisistä jotka kilahtavat sanoista kannabis, huumeet.

 

Kysymys voisi olla myös näin:

Näetkö kaikki alkohoĺia käyttävät avun tarvitsijoina?

 

Itse perään kuullutan järkevää ja faktoihin pohjautuvaa päihdekeskustelua. 

Kieltopolitiikka ei toimi,tarvitsemme uusia keinoja hoitaa päihteistä,huumeista johtuvia ongelmia.

Ensinnäkin pitää myötää, etttä ihminen haluaa päihtyä. Oli se kiellettyä tai ei.

Sitten pitää myöntää että kaikki huumeita käyttävät eivät ole ongelmakäyttäjiä, vaikka sellaista kuvaa halutaan luoda.

Minusta olisi järkevintä keskittyä siihen miten autamme ongelmakäyttäjiä ja miten estämme parhaiten päihteiden pääsyä alaikäisten käsiin.

Miten tekisimme paremmin ennaltaehkäisyä ja haittojen minimointia.

Jokainen voi kysyä itseltään onko kieltolaki ja käyttäjien sakotus toimivaa?

Koko huume sanasta pitäisi luopua ja puhua vain päihteistä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kerropa Teppo luontaistuoteasiantuntijana vaihteeksi hyvä vinkki hyvästä monivitamiini-/mineraalivalmisteesta. Huomasin juuri että olen vetänyt vuosia pelkkää shittiä mitä tulee sinkkiin, magnesiumiin ja rautaan. Rautaa en edes tarvitse mutta imeytyviä vitskuja ja mineraaleja.

Mitä tulee otsikkoon: en pidä kaikkia avuntarvitsijoina mutta joillekin voisi pakkohoito olla se viimeinen pelastus. Kuten sanoit, ei kaikki viinanjuojatkaan apua kaipaa, nimim. pikku viski pitää suonet kunnossa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Pakkohoito ei toimi, se on aivan sama kuinka pitkä katko, jos ei syitä mitkä addiktioon on ajanut hoideta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jos söisit aluksia vaikka hampunsiemeniä, ei noita vitamiinipillereita ja muita tohtori Tolosen tuotteita kannata popsia.

En kannata pakkohoitoa, sekun ei auta heita joilla on onhgelmia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kannatan erityisesti raskaana olevien naisten pakkohoitoa , mikäli heillä on vaikea päihdeongelma alkoholista ja/tai huumeista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Joo. Ehkä toi olisi kannatettava ajatus. Tosin kohta valtio rupemaan maksamaan vauvojen teosta. Maksaako he myös äitien pakkohoidosta?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #4

Odottavien äitien pakkohoitoa on ehdoteltu kansanedustajatasollakin käsittääkseni mutta se ei ole vielä toteutunut. Oman ongelmansa odottavien äitien pakkohoitolainsäädäntöön tekee sikiön juridinen asema. Sikiöllä ei ole syntyneen ihmisen veroista ihmisoikeutta.

Nykyinen päihdelainsäädäntö ja käsittääkseni tulossa olevat sosiaali- ja terveydenhuollon "pakkokeinolakipaketit" mahdollistavat tietyin edellytyksin päihdepakkohoidon lyhyen aikaa itse päihteidenkäyttäjän terveyden tai läheisten suojelemiseksi, mutta näitä pakkokeinoja käytetään todella harvoin. Yhtenä syynä on tietysti riittämättömät resurssit ja hoitopaikkojen rajallisuus.

Odottavien äitien pakkohoitoon liittyy myös muutama ongelmakohta.
Mihin vedetään raja milloin ehdot pakkohoitoon täyttyvät (onko raju tupakointi peruste, montako lasia viiniä viikossa, millainen määrä huumausaineiden käyttöä ja mitä huumeita).
Toinen ongelmakohta on se että odottavat "päihdeäidit" jättäytyvät "pakkohoidon" pelosta täysin neuvolajärjestelmän ulkopuolella eikä heihin ole mitään kontaktia odotusaikana.
Eräs ongelma on raskauksien alkukuukaudet. Näillä ensimmäisillä alkukuukausilla päihdealtistus on haitallisinta mutta raskaus voidaan havaita vasta näiden kuukausin loppuaikoina. Sikiövaurioille altis alkuraskaus jää helposti mahdollisen "pakkohoidon" ulkopuolelle koska raskautta ei ole tiedostettu.

Odotusaikana päihteistä aiheutuneet sikiövauriot ovat todella ikäviä mutta "pakkohoitojen" sijasta tehokkaampaa ja kattavampaa hyötyä sikiövaurioiden ehkäisyssä saataisiin tehokkaalla ennaltaehkäisyllä ja matalankynnyksen palveluilla. Tällaisinä keinoina näkisin itse tehokkaan ja ilmaisen raskauksien ehkäisyn (ilmaiset pitkävaikutteiset ehkäisymenetelmät (esim. hormonikierukka) päihdeongelmallisille ja mahdollisuuden vapaaehtoiseen päihdekatkaisuun sekä odottavalle äidille että isälle. Kolmas keino olisi odottavien äitien korvaushoito mahdollisimman turvallisella korvaushoitolääkkeellä. Sikiövaurioriski on pienempi käytettäessä pieninä määrinä tasaisesti apteekkilaatuista korvaushoitolääkettä kuin kaikkea epämääräistä "paskaa" sekaisin. Korvaushoito ei tietystikään koske alkoholialtistusta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Huumetestit eivät ole työnantajan käsissä halpaa, kun viimeksi sellaista hintaa kyselin, niin seulonta tarkasti plus muut maksavat ainakin 250 euroa.

Pikahuumetesteihin ei voi luottaa, koska niissä on monta ongelmaa ja vaativat tarkempaa tutkimusta.

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pikahuumetes...

Esimerkiksi Mythbusterin yhdessä osiossa oli hyvä testi unikonsiemenistä leivottua leipää, joka näkyi testeissä useita päivien jälkeen. Virallisen huumetesterin valmistaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Tapaus liittyi siihen, että eräs henkilö joutui pikahuumetestiin ja hänen luultiin käyttävän oopiumia vaikka söi leipää.

Apteekeista kyllä saa näitä: https://www.kotitesti.fi/tuotteet/terveys/huumetes...

Näitä ei voi pitää luotettavina vaan suuntaa antavina.

Näiden esimerkkien tarkoituksena on osoittaa, että jos alkoholin testaaminen on osoittautunut ajan kuluessa tarkemmaksi, niin ei se huumeiden kanssa ole tullut tarkemmaksi kieltolakien vuoksi.

Ei se voi olla niin, että leipää mutustava tyyppi tai jointtia nauttivan tyypin ympärillä oleva kaveri olisi automaattisesti pössyttelevä ongelmainen?

Viimeksi olin Hollannissa ja lähes joka toisen korttelin välein tuoksahti vihreää ainetta. En kuitenkaan tullut siitä huonovointiseksi ja en kokenut sitä uhkaavana, kun kaikki pitivät rentoa fiilistä. Suomeen palattuani ei tullut mieleenikään, että kuinka nämä vaatteet yms. muut asiat voivat haista sille.

Kannabis on kuitenkin paljon vähemmän haitallisempaa kuin viina. Hollannissa kylteissä luki, että kannabista ei myydä päihtyneelle ja ikäraja on 21-vuotta. Olutta voidaan tarjota, kun se on mietoa ja kaikilla on kuitenkin jano kaduissa ravaamisessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset