TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kyllä kannabikselle ei kieltolaille! Vaikuta äänestämällä Piraatteja

Vanhat puolueet eivät suostu edes keskustelemaan faktojen pohjalta kannabiksesta. He pitävät kieltolaista kiinni.

Suomessa on vain yksi puolue, joka kannattaa järkeä siis kannabiksen laillistamista. Äänestämällä Piraatteja saavat kannabiksen käyttäjät äänensä kuuluviin, myös lääkekannabiksen.On aika saada eduskuntaan puolue joka ajaa laillistamista. 

Suomessa arvioiden mukaan vuosittain kannabista käyttää yli 200000 ihmistä, rahaa liikkuu jonkun arvion mukaan 500 miljoonaa euroa. Tuosta rahapotista ei mene veroja yhtään. 

Kannabiksen sääntelyllä ja verotuksella saataisiin luotua työpaikkoja, säästettäsiin oikeuden,poliisin resursseja.Myös maaseutu tulisi hyötymään asiasta. Esim Jyrki Jalkanen (kauppapuutarhaliitto) perää oikeutta suomalaisille lääkekannabiksen tuottamiseen. Tämäkin oikeus tulisi automaattisesti jos kannabis olisi laillista. Myös samat tahot pysytyvät tuottamaan virkistyskannabista.

Seuraavan eduskunnan pitää oikeasti ryhtyä keskustelemaan laillistamisesta ja toimimaan nopealla aikataululla sen toteuttamiseksi.

Nykyiset kansanedustajat ovt tuppisuuna 3ivätkä huomaa muutosta maailmalla.

Hienoa, että EUn sisältä löytyy jo yksi maa joka tulee laillistmaan kannabiksen lähiaikoina.

Eli EU ei kiellä laillistamista, hyvä niin.

Äänestä Piraattipuoluetta ja vaikuta siihen että saadaan yksi järjen ääni eduskuntaan. 

Mitään järjellisiä perusteita kannabiksen laittomaan asemaan ei ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Liberaalien puolueohjelmasta päättelin, että kannattavat ainakin dekriminalisointia. Mutta sehän on tunnetusti eri asia kuin täysi laillistaminen. Piraatit kannattavat jälkimmäistä.

PS: "Kauppapuutarhaliitto"-sanassa on kirjoitusvirhe :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Virhe korjauttu.
Myös vihreät kannattaa dekriminalisointi. Se on riittämätön toimi kannabiksen suhteen. Ok toimenpide muiden aineiden kohdalla kyllä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#3
Äläpäs nyt Teppo sorru samaan mistä syytät muita. Mietippä toisen kerran.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://twitter.com/JyrkiJalkanen/status/106856372...

"Hyvä kannanotto tärkeässä asiassa. Meillä on yrittäjillä sekä halua että kykyä kehittää uutta ja luoda työpaikkoja. Suomi vain mieluummin antaa työpaikat muille maille. Tämä #lääkekannabis -optio menee ohi, kun pistämme taas päät pensaisiin. @Fimea #MMJ #ansari https://t.co/4THsC4iK48"

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Voisinhan minäkin äänestää Piraatteja. Epäilen vain, ettei se johda mihinkään täällä Varsin Vanhoillisessa Varsinais-Suomessa. Mutta katsotaan, riippuu tietenkin aika paljon ehdokkaista; aikomuksenani on käydä jututtamassa heitä vaalikadulla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

No piraatit ainakin uskaltavat puhua aiheesta ja tehdä rohkeasti muutos ehdotuksia.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei kannabiksen viihdekäytölle. Lääkekäyttö vain lääkärin valvonnassa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kannabista viihdekäytetään jo, ja terveellisemmin kuin alkoholia. Ainut mitä tässä menetetään on suunnaton määrä verotuloja ja säästöjä kun poliisin ja oikeuden resursseja tuhlataan ehkä turhimpaan rikokseen mitä Suomessa on.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Vastoin lakia käytetään. Mielummin käytän kohtuudella alkoholia, kun pössyttelen keuhkoihini kannabista, jonka ovat pitkäaikaishaitat samankaltaisia kuin tupakalla. En ole missään vaiheessa koennut tarvitsevani kannabista mihinkään. Ykai päihde, joka on laillinen, riittää aivan mainiosti.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #11

Onko sinun alkoholin käyttösi hyvä perustelu kieltää muilta kannabiksen käyttö?

Miksi tuet kieltolaki? Voitko kertoa sen tuomat hyödyt? Miksi miedompi kannabis pitäisi jatkossakin olla rikollisten rahanlähde?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #11

#11
En ole missään vaiheessa koennut tarvitsevani kannabista mihinkään.
.....................

No se onkin sitten pätevä syy kieltää se lailla :)

Ilmoita sitten jos mielesi muuttuu niin rukataan laki sitten mieleiseksesi?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #11

Se että esim. kannabis tai jotkut muutkin huumausaineet laillistettaisiin tai niiden käyttö dekriminalisoitaisiin niin ei sen pitäisi vaikuttaa mitenkään henkilökohtaiseen päihteidenkäyttöösi.

Vaikka päihde olisi laillinen, niin ei sitä ole pakko käyttää. Esimerkiksi aikuiset voivat ostaa kaupoista butaania ja impata sitä ja jopa lapsetkin voivat ostaa bensaa jakajalta ja impata sitä. Vaikka impattavaksi sopivia päihteitä myydään laillisesti niin silti niiden käyttömäärät ovat suhteellisen vähäisiä, johtuen niiden ikävistä haittavaikutuksista.

Päihteen juridinen asema ei kerro oikeastaan mitään itse päihteen päihdyttävyydestä, sen käyttöriskeistä tai haittavaikutuksista. Vielä vähemmän se kertoo sen sopivuudesta yksilölle. Siinä missä alkoholi on joillekin ihmisille agressiivisuutta ja väkivaltaisuutta aiheuttava päihde ja näin ollen täysin sopimaton, voi joku laiton päihde olla paljon turvallisempi ratkaisu kaikkien kannalta. Esimerkiksi kannabis rentouttavana ja rauhoittavana sopii hyvin monille ihmisille joille alkoholi ei sovi yhtään. Siinä missä alkoholinkäytöllä on riskinsä ja haittansa niin joka ainoalla päihteellä on riippumatta niiden juridisesta asemasta.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Myös Vasemmistoliiton Li Andresson on monissa haastattelu yhteyksissä myös ilmoittanut kannattavansa kannabiksen laillistamista päihdekäyttöön. Kannabis aiheuttaa päihdekäytössä tutkitusti mielenterveysongelmia ja sosiaalisia ongelmia. Vai mikä on aloittajan into kannabikseen? Kehoittaisin elämään ihmiselle luontaista elämää eli päihteettömyyttä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Varmasti joillekin kannabis aiheurtaa ongelmia. Mutta totean jälleen kerran että suurin osa kannabiksen käyttäjistä ei kohtaa muita ongelmia kuin epäonnistuneen lain.

Sinä voit elää kuten haluat, ilman päihteitä. Se ei poista sitä faktaa, että suurin osa ihmisistä käyttää päihteitä laista riippumatta. Siis joko laillista alkoholia tai sitten laittomia aineita.

Nykyinen laki ei juuri ehkäise ongelmia/haittoja millään tapaa. Nykyinen laki vie verorahoja kankkulan syvään kaivoon.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Päinvastoin, päihteiden lisääminen luo lisääntyviä ongelmia ja haittoja jotka tulevat maksamaan yhteiskunnalle lisämiljardeja hoito ja muissa sosiaalisissa kustannuksissa. Kannabis on voimakasta riippuvaisuutta aiheuttava päihde joka lisääntyy vähäisestä käytöstä ongelmakäyttöön jokaisella. Puhutaan myös elämänhallinnan ja masennuksen aiheuttamasta muutoksesta jossa mm puoluejohtaja joutuu luopumaan työpaikastaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #12

Kannabis ei ole voimakasta riippuvuutta aiheuttava aine. Mihin perustat tuon väitteesi?

https://thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvu...

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #14

Aloituksessa käsittääkseni ei ollut kysymys vertailusta esim bentsodiatsepamien, kokaiinin tai kannabiksen riippuvuusvertailusta vaan siitä laitetaanko bentsot ja kannabis R-kioskin hyllylle? Haette jokamiehen oikeutta ja lakia sille että saatte käyttää päihteitä vaikka lakien pitäisi pyrkiä hyvän elämänlaadun parantamiseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #18

#18
Haette jokamiehen oikeutta ja lakia sille että saatte käyttää päihteitä vaikka lakien pitäisi pyrkiä hyvän elämänlaadun parantamiseen.
.......................

Lähes 100% ihmisistä käyttää jotain päihdettä säännöllisesti. Moni useimpia päihteitä, joten olet aivan pihalla kuvioista noilla puheilla.

Ja elämänlaatunsa päättää kukin itse. Se kuuluu ihmisoikeuksiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #18

Käsittääkseni sinä puhuit puppua kannabiksen riippuvuudesta. Korjasin sinun sanomiasi.

Kieltolaki ei edistä elämälaadun parantamista, eikä estä päihteidenkäyttöä. Haittoja se lisää vuosi vuodelta.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #23

Mikä osa asiassa liittyy kieltolakiin?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #18

"Haette jokamiehen oikeutta ja lakia sille että saatte käyttää päihteitä vaikka lakien pitäisi pyrkiä hyvän elämänlaadun parantamiseen."

Päihteiden käyttämiseen ei tarvita mitään oikeutta tai lakia, niitä voi käyttää ja käytäteen laittomastikin. Suomessa oli n. 18-30 000 huumausaineiden suonensisäistä ongelmakäyttäjää muutama vuosi sitten. Todellinen luku saattaa olla suurempikin nykyään. Ei heidän huumausaineenkäyttönsä ole vaatinut lainsiunausta.

Jos puhutaan kannabiksenkäytöstä niin noin miljoonaa suomalaista on sitä jossain vaihetta elämäänsä kokeillut. Kuukausittain sitä käyttää n. 1% ihmisistä eli n. 50.000 ihmistä. Ei kannabiksen laittomuus ole miljoonaa suomalaista estänyt kokeilemasta tai käyttämästä jossain vaiheessa elämäänsä.

Jokainen aikuinen suomalainen joka omaa normaalit sosiaaliset taidot, tietotekniset perustaidot, vähän rahaa ja tietokoneen pystyy halutessaan hankkimaan ja käyttämään huumausaineita. Kyse on vain halusta, ei siitä mitä lainsäädäntö sallii. Ei laittomuus estä huumeidenkäyttöä tai niiden saatavuutta kokonaan vaan tekee niiden käytöstä kalliimpaa ja vaarallisempaa monin eri tavoin. Huumausaineiden käyttäjien ongelmana ei ole huumeiden saatavuuspula vaan se että niiden laiton asema aiheuttaa sakkorangaistuksen lisäksi erilaisia "syrjäyttäviä" oheisseuraamuksia kiinnijäädessä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #12

#12
Päinvastoin, päihteiden lisääminen luo lisääntyviä ongelmia ja haittoja jotka tulevat maksamaan yhteiskunnalle lisämiljardeja hoito ja muissa sosiaalisissa kustannuksissa.
....................

Kommenttisi on täyttä puutaheinää. Sinulla ei ole osoittaa mitään lähteitä väitteesi tueksi.

Sen sijaan huumeiden kieltotolain ylläpitäminen maksaa maltaita veronmaksajille kun täytyy maksaa poliisien, tullivirkailijoiden, oikeuslaitosten ja vankeinhoidon kustannukset.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Voisitko Pikku-Petri lukea vähä ihmiskunnan historiaa ja miettiä sitten miten se ihmisen luontainen elämä, eli päihteettömyys näkyy. Voit keskittyä myös, jos aikaa jää, eläinmaailmaan.

Koko fauna päihdyttää itseään tavalla tai toisella. Niin se on, ja niin se tulee aina olemaan.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Voit mini- esko mennä faunan tavoin murjomaan marjoja ja sieniä metsään mutta lakia ei siitä saa.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Kehoittaisin elämään ihmiselle luontaista elämää eli päihteettömyyttä."

Kofeiinikin on periaatteessa päihde. Merkittävä osa suomalaisista ihmisistä aloittaa päivänsä lievällä stimulantilla. Energiajuomat ovat nuorten suosima laillinen päihde.

Alkoholin riskikäytön rajat ylittäviä suomalaisia on noin 13 väestöstä. 15-69 vuotiasti miehistä raittiina on n. 12%, naisista 15%. Viikottain alkoholimia miehistä valitussa ikäryhmässä käyttää 53%, naisista 28%.

Ainakin päihteidenkäytön yleisyyden perusteelle ihmiselle luontaisinta on päihdyttää ja piristää itseänsä erityisesti laillisilla päihteillä.

Päihteetön elämä on hyvä valinta jos sen kokee itselleen sopivaksi ja luontaiseksi, mutta valtaosa suomalaisista menettelee päinvastaisesti syystä tai toisesta. Päihteet eivät ole ihmiselle välttämättömiä ja niiden aiheuttamat haitat ovat suuria etenin ongelmakäyttäjien kohdalle. Päihteidenkäytön kertariskit ja pitkäaikaishaitat ovat lähes jokaisen päihteidenkäyttäjän tiedossa, mutta silti ihmisille on luontaista valita itseä päihdyttävien ja vahingoittavien aineiden käyttö täysraittiuden sijasta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/258049-onko-suoma...

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Kukaan ei juo kahvia tai energiajuomia saadakseen päänsä sekaisin En tiedä kannabiksen käyttöön mitään syytä lääkekäytön ohella miksi pitäisi sekoittaa päänsä normaalin verenkierron tai seisauttaa. Historiassa on toki aina käytetty päihdyttäviä aineita, kuten myös tämä puhuttu fauna eläinkin historiassa. On ollut kieltolait sun muut raittiusliikkeet. Meidän on tehtävä tämän päivän päätöksiä, esim ei ole enää tätä päivää että mereen lasketaan tehtaista yhtään mitään päästöjä, ei edes suolavettä. On tehtävä politiikkaa ja lakeja jossa eletään tätä päivää ja pyrittävä päihtettömyyteen. Jokainen voi tavallaan sekoittaa päänsä, mutta valtio ei sitä tule koskaan edistämään nykypäivänä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #27

Huomaan että tietosi kannabiksesta on kovin vähäiset.

Itseasiassa nuoret osaavat käyttää energiajuomia pärinän saamiseksi. Toki eivät kaikki sitä tee.

Miten kannabis sekoittaa pään? Miten lääkekannabis eroaa kannabiksesta?

Kieltolaki ei ole tätä päivää se on jo myäönnetty lukuisissa maissa.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #27

"sekoittaa päänsä normaalin verenkierron tai seisauttaa."

En ainakaan itse löytänyt helposti tietoa että kannabiksen käyttö seisauttaisi aivoverenkiertoa. Jostain haittavaikutuksista löytyi verenpaineennousu ja nopeutunut syketiheys tai vastaavaa. Eli tuo seisauttiminen vaikuttaa ainakin aivoverenkierron osalta virheelliseltä käsitykseltä.

"Meidän on tehtävä tämän päivän päätöksiä"
"On tehtävä politiikkaa ja lakeja jossa eletään tätä päivää ja pyrittävä päihtettömyyteen"

Nykyisenkaltainen huumehaittojen vastainen työ joka perustuu ensisijaisesti kriminaalipolitiikkaan on tullut tai tulee tiensä päähän hyvin pian. Huumausaineidenkäyttäjien määrä ja käyttömäärät ovat nousseet. Ainoat jotka tästä hyötyvät ovat ammattirikolliset. Kriminaalipolitiikan sijasta huumehaittoja pitäisi pyrkiä vähentämään sosiaali- ja terveyspoliittisinkeinoin, ei rangaistuksin. Huumehaittojen vähentämiseksi laittomasta jakelukanvasta lieveilmiöineen täytyisi päästä mahdollisimman tehokkaasti eroon. Ainoa toimiva keino tähän on laillistaminen kuten alkoholin, tupakan tai kofeiinituotteiden osalta on tehty. Olet aivan oikeassa, huumausainepolitiikassa on tehtävä tämän ajankohdan vaativia päätöksiä. Kannabiksen laillistaminen olisi yksi ensimmäisistä järkevistä päätöksistä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

#9:
"Kehoittaisin elämään ihmiselle luontaista elämää eli päihteettömyyttä."

Noin sanoo ihminen joka ilmeisestikään ei joko ole historiaa lukenut, tai ei ole lukemaansa ymmärtänyt. Päihteiden käyttö on ihmiskunnan historiassa sääntö, johon löytyy vain harvoja poikkeuksia ja monet näistäkin ovat vain hyviä valehtelijoita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

En halua, että Suomesta tulisi maailman kannabis-keskus.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Minä haluan, mutta se ei toteudu. Alkoholi-keskuksena ollaan kärkikahinoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset