TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Unkari tuo perussuomalaisten mallimaa

Unkarissa ei oikein tykätä hallituksen toimista. Ihan ymmärrettävää, kun he rajoittavat lehdistönvapautta, oikeuslaitoksen toimintaa ja nyt myös duunareiden ylityöstä maksettavia korvauksia.

Suomessa erityisesti perussuomalaiset ovat hyökänneet mediaa vastaan samoin kyseenalaistavat oikeislaitoksen toimintaa. Duunareista tai köyhistä persut eivät välitä.

Kansa on lähtenyt kaduille hyvästä syystä, ilman keltaliivejä.

Samaan aikaan Suomessa perussuomalaiset fanittavat Unkarin toimintaan. Huhtasaari erityisesti kuuluu suurimpiin Unkari faneihin ja toki hänen seuraajansa myös.

Unkarin tie ei ole Suomen tie. Unkarin tie ei ole kansan parhaksi, se on toki elitiille ok juttu ja valtaapitävät toki vain kiristävät kansalaisten oikeuksia omien etujensa vuoksi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005934655.html?share=1b4493fea8ccb6dd...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minua on jo pidemmän ajan hämmästyttänyt ettei esim. Huhtasaari, joka oli pres.ehdokkaana jonka tehtäviin kuuluu Suomen ulkopolitiikanen johtaminen ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää mitä kohti Orbanin johtama Unkari on kulkemassa. Orbanin tähtäimessä on totaliristinen valtio jossa kansalaisoikeudet on rajattu ja pieni eliitti johtaa maata, tämähän on jo osittain Unkarissa toteutunut. Ilmeistä on, että Orban haluaa tehdä itsestään Unkarin "Putinin" ja mikäli kehitys Unkarissa jatkuu, kansan kapinoinnista huolimatta Orbanin valitsemaan suuntaan on Unkari heitettävä ulos EU:a.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mistä päättelet ettei Huhtasaari tuota olisi ymmärtänyt JA samaan aikaan halunnut samanlaista kehitystä Suomeen?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Se on Unkarin Kokoomus ja ajaa samaa talouspolitiikkaa kuin täälläkin. Tosin sillä erolla, että valtapuolueet haluavat orjia tänne kolmansista maista. Unkari käyttää omaa väkeä.

Unkarihan on yrittänyt päästä niistä kommunisti änkyröistä eroon tuomioistsuimista, mutta tottakai se sapettaa meidän piraatteja ja sossuja nii pal gauhiast ko omia sillee sorsitaan ja yritetään kampittaa pois.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Toisaalta Suomessa ei mene kovin alipalkkaus.

Toki kyseessä oli puolalaisten duunarien tapaus.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4008467-olk...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olet oikeassa, siksi ihmettelen peraujen intohimoa Ukrainaa kohtaan.

"Yksi selitys EU:n verkkaisiin liikkeisiin on se, että Orbánin Fidesz-puolue kuuluu Euroopan poliittiseen valtakeskittymään eli Euroopan kansanpuolueen EPP:n ryhmään.

EPP ei ole halunnut edes harkita Fideszin erottamista ryhmästä, johon kuuluvat Euroopan komission, Eurooppa-neuvoston ja Euroopan parlamentin ylimmät johtajat, esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Suomen kokoomuspuolue."

https://yle.fi/uutiset/3-10559084

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tosin sillä erolla, että valtapuolueet haluavat orjia tänne kolmansista maista. Unkari käyttää omaa väkeä."

Unkarin palkat ei juuri houkuta vierasta väkeä töihin. Unkarilaisia varmaan on muualla töissä, kuten puolalaisia ja muuta itäeuroopan väkeä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvä huomio. Ehkä tuo on myös perussuomalaisten tavoite, polkea palkat niin alqs että kukaan tänne ei halua tulla töihin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #7

Miten Halla- ahon tal ja sos poliittinen linja voi olla kenellekään tuntematon ?
Sehän on suoraa Liberaa.
Kun tähän yhdistetään puolueen muut linjaukset saadaan pyrkimys samaan kuin Unkarissa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Niin, onhan meillä Venäläisiä, Puolalaisia ja Virolaisia työntekijöitä hyvinkin paljon, mutta trendi onkin ollut sellainen ettei kyseiset ryhmät enään olekkaan kilpailukykyisiä, siksi tarvitaan vielä halvempaa duunaria EU ja ETA alueen ulkopuolelta. Onhan se outoa, kun joillekin ei ole vielä avautunut pelinhenki.

Ehkä se joskus avautuu ja muuten kannattaa ihan oikeasti katsoa tubesta Juhana Vartiainen tili- ja veropäivät luento rahoitus- ja yritysmaailman edustajille.

Siellä hyö haastaa, ettei Suomen työttömyysastetta (suomalaiset työttömät) saa päästää lähelle 6%:a, koska palkat alkavat nousta, hintataso alkaa nousta, heikentää kilpailukykyä. Nii ajatelkaa, meillä pidetään tarkoituksella työttömiä kortistossa tuon 6%:n verran. Siksi he haluavat halpaa työvoimaa, joka ei nosta em. asioita.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #10

# 10

Me täällä Suomessa kirjoitamme venäläiset, virolaiset ja puolalaiset pienellä kirjaimella keskellä lausetta.

Se on sitä kunnioitusta kieltämme ja kulttuuriamme kohtaan. Eihän sellaista pakko ole tuntea.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #14

Meillä taas täällä perällä on opetettu, että otetaan ihmiset ihmisinä virheineen ja karastetaan pikkunilkkejä viisauksineen.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Eikö siellä nyt osoiteta mieltä jostain työaikalaista. Ei siitä ole montaa kuukautta, kun meillä oli rattaat pysäyksissä irtisanomislaista. Murheensa kullakin.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Unkari ja Puola ovat vihervasemmiston hampaissa taas kerran. Kun nämä kansat taistelivat kommunistista sortoa vastaan vuosina 1956 ja 1980-luvulla meidän vihervasemmisto asettui sortajien puolelle!
Pitää muistaa, että jo vuonna 1241 nämä maat torjuivat mongolien invaasion ja pelastivat Länsi-Euroopan. Elokuussa vuonna 1920 puolalaiset torjuivat Leninin ryövärilaumat, jotka olivat hyökkäämässä länteen. Nyt nämä maat ovat eturintamassa torjumassa uutta invaasiota, joka yrittää orjuuttaa meitä!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niin, se on jotenkin sääli että kun saavat nokkansa irti kommunismista niin tarttuvat pyrstöstään fasismiin. Orban kiukuttelee kun kansa ei kannatakaan sen orjuuttamsipolitiikkaa ja syyllinen on tietysti Soros, senhän syytä on kaikki paha maailmassa yleensä ja Unkarissa erityisesti. EU:n arvot eivät Puolalle ja Unkarille kelpaa, mutta EU:n rahoista ne eivät toki kieltäydy.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Ylen mukaan lauantaina 15.12 ranskassa oli 335 00 mielenosoittajaa ja 70 000 poliisia kaduilla. Tänään puoli yhdeksän Yle kertoi Unkarissa olleen n. 1000 ihmistä kaduilla. Ranskassa vastuttettiin alunperin dieselin hinnankorotusta. Olisikohan tuo Unkarin tilanne uutisissa hieman tarkoituksenhakuinen. Ihan laillisesti tuo Orban lienee pääministeri.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Macronkin on valittu vaaleilla ja ihan yhtä laillisesti pääministeri, joten?

Ainakin sunnuntaina mielenosoituksessa oli pitkälti päälle 10000 ihmistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Unkari on hieno ja kaunis maa ja unkarilaiset ovat hieno ja viisas kansa.

Siperia on opettanut unkarilaisia ja oppi on mennyt perille päinvastoin kuin kovakalloisille suomalaisille.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Unkarissa Orbánia vastaan on jo vuosia tapellut erityisen ärhäkkäästi äärioikeistopuolue Jobbik, ja juuri Jobbikin kannattajia on tuolla nyt paljon kadulla. Mutta sitä ei meidän media korosta. Luuletteko oikeasti, että jos Jobbik kaataa Fideszin, luvassa on jotain parempaa?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

En tiedä kuinka iso osa on Jobbikin kannattajia, mutta koko oppositiohan noissa mielenosoituksissa on mukana.

Unkarissa takit kääntyilee ja nykyisin Jobbik on Fidesziä maltillisempi keskustaoikeisto-puolue.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Viimeisimmän mielipidemittauksen (5.12) mukaan Jobbikin kannatus, kuten vasemmiston, on laskenut 2018 parlamenttivaaleista.

https://kozvelemenykutatok.hu/2018-decemberi-kutat...

Parlamenttivaaleista Fidesz kannatus on noussut viimeisimmän mukaan n. 49:stä 59:ään prosenttiyksikköön, kun taas Jobbik laskenut n. 19:sta 12:sta prosenttiyksikköön.

Tuon kannatusmittaustuloksen mukaan lienee jotain pääteltävissä protestimasseille osallistuvien poliittisesta aatemaailmasta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Duunareista tai köyhistä persut eivät välitä."

Anteeksi nyt vain, persut ovat duunareita ja pk-yrittäjiä ja tietenkin niitä citymamsellien kammoamia juntteja jotka eivät hallitse kabinettien pöytätapoja. Tavallista suomalaista kansaa, tai oikeastaan tavallista intuitiivisempaa, kun osasivat nähdä EU:n tulevan kehityksen paaaljon ennen muita puolueita.

Persut ovat Piraattien kanssa samoilla linjoilla myös vapaan sanan ja tiedonjakelun kysymyksissä, EU:n tekijänoikeusdirektiiviä vastaan äänestivät molemmat persu-mepit. https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005824483.htm...

Piraateissa kuten myös persuissa on ihmisiä, näkemyksiä ja mielipiteitä laidasta laitaan, voisiko sanoa, että Suomen moniarvoisimmat puolueet, sanan varsinaiseissa merkityksessä.

On vähän surullista nähdä, kun muuten hyvällä asialla ollut Teppo yhtyy median persunnrääkkäkuoroon, jolla on täällä USArissa oma vankka kannattajakuntansa, ihan lupsakkaa porukkaa sinänsä:)

Unkari on EU:n hampaissa samasta syystä kuin persutkin Suomen eu-median hampaissa, koska kannatavat itsemäärämisoikeutta!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Miten Halla- aho tai Laura Huhtasaari edustavat tätä kansanomaista duunariutta ?
Jos kulttuurista imagoa tai poliittisia kannanottoja vertaa, kyllä vaikka Erkki Tuomioja edustaa niitä paljon enemmän .
Ja paremmin.

Puhumattakaan talous - ja sosiaalipolitiikasta sekä periaatteessa että käytännössä .

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Persuissa on ihmisiä ja mielipiteitä laidasta laitaan.

No, Laura Huhtasaari kuulunee siihen osaan persuja, jonka joihinkin näkemyksiin tavallisen jumalattoman ihmisen on vaikea samaistua, mutta siltikin hän edustaa monen ihmisen mielipiteitä, niinkin hulluja kuin vain uskovaisilla voi olla, mutta kait sitä pitää niitäkin suvaita jos kimma on muuten oikealla asialla, eli persujen politiikka on puolustaa suomalaista duunaria ulkomaiselta halvalta siirtotyövoimalta, tämä kehitys on jo johtamassa luokkayhteiskunnan paluuseen.

Halla-aho taas oli tavallinen (vihreä) akateeminen duunari, joka erotettiin yliopistolta kirjoitustensa takia ja joutui sitä kautta politiikkaan mitä ei ollut suunnitellut, eikä ihan tyypillistä politiikkoaineistoa olekaan, muistuttaakin tyyppinä mainitsemaasi Tuomiojaa. En voi kuin ihmetellä tätä kiusaamiskultturia ja sitä, miten hän on psyykkisesti selviytynyt vuosia kestäneestä ajojahdista, pahimmillaan jokaista sanaa kytättiin ja vääristeltiin ja otsikoissa kauhisteltiin. Myötätuntoääniä ei pidä aliarvioida.

Talous- ja sosiaalipolitiikka on persuilla vasemmistolaisia ja oikeistolaisia aineksia yhdistävää, mutta tärkeintä on että vain persuissa tiedostetaan, tai ainakin julkilausutaan, että EU on globaalin talouseliitin työrukkanen, jonka tarkoitus on luoda sosiaaliturvattomat halpatyömarkkinat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset